ACTIVITEITEN

Maandag 18 maart het contract binnengekregen van Theater Zuidplein in Rotterdam om de première van de nieuwe voorstelling van De Troubabrours op te voeren. De datum is zaterdag 29 september 2019.

Vrijdag 1 maart samen met irene Damminga haar expositie in Wijckestein (Aalburg) ingericht. Op een aantal foto's staan gedichten van mij.

Op 28 februari kreeg ik de opdracht om voor een importeur mee te denken met het in de markt zetten van een nieuw merk. De combinatie van mijn marketingopleiding en mijn schrijversschap waren opgevallen. Ik bedenk alle schriftelijke communicatie en de acties; leuk!

Donderdag 7 februari samen met Irene de jurering mogen verzorgen en de prijzen uit mogen delen aan de studenten van het Fortes Leceum / ArtFactory in Gorinchem voor een project dat we in november zijn gestart. Een mooie afsluiting!

Donderdag 31 januari was de nationale gedichtendag. In De Kamer van de Tussentijd' van het gorcums Museum heb ik een voordracht van 12 minuten mogen geven. Leuk publiek en vooral veel jonge mensen en dichters!

Dinsdag 29 januari mocht ik vier gastlessen over design geven op het Omnia College en de Praktijkschool in Gorinchem. De leerlingen moeten een 'opberger' maken die in maart deel uit gaat maken van een stedelijke tentoonstelling.

Ons trio De Troubabrours hebben op 8 januari de hele theatervoorstelling 'EEN FRISSE WIND' opgevoerd in De Brinkhoeve in Poortugaal (bij Rotterdam). Het was een geweldig publiek!


----2019 ---- 2019 ----2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019


Op donderdag 27 december kwam na bijna 140 jaar de allerlaatste editie van het Nieuwsblad uit. Ik was, evenals alle andere medewerkers, uitgenodigd om een afscheid te schrijven. 'k Heb een positief afscheidsgedicht geschreven, dat daags daarna door het Brabants dagblad is overgenomen. Lees het gedicht bij het tabblad 'PUBLICATIES' op mijn site.

Dinsdag 18 december mocht ik voor de vijfde keer de "sudderavond organiseren op fort Bakkerskil. Gewoon een avondje onthaasten met 2 x 3 optredens van artiesten en daarna gezellig nakletsen zonder dat je naar huis moet. Omdat het de lustrumeditie was zijn irene en ik op het fort blijven slapen in de B&B van het fort. Het was een gewelig lustrum! We hebben een hoop mensen weer een mooie avond bezorgd en daar ben ik blij om!

December begint voor mij steeds meer een "Dickensmaand' te worden. Op 14, 15, 16. 17 en 22 december mocht ik voor het vijfde jaar weer in de huid van Charles kruipen in respectievelijk Werkendam, Drunen, Barendrecht en Ridderkerk. . Klik hier om te kijken hoe ik er dan uitzie. Charles is/was een vrijgevig mens en hij geeft ook nu nog elk jaar kleine give-away-gifts weg.

Een zangeres die in 2019 een voorstelling gaat doen heeft mij gevraagd om twee ondersteunende rollen te spelen; haar geheugen als 'voice over' en haar gedachten als verteller. Ik heb het script gelezen en mag mijn teksten zelf schrijven. 4 december was een eerste bijeenkomst met de producent/regiseur, de zangeres en ondergetekende. Al mijn teksten zijn goed ontvangen en een op een overgenomen.

Zaterdag 1 december was ik voor de vierde keer 'Sneldichter van Sinterklaas' bij RPLFM Woerden, een goed beluisterd radiostation. Het was weer geweldig om te doen; 't is elke keer weer spannend om in korte tijd een mooi gedicht te maken.  

Dinsdag 27 november heeft de burgemeester van Werkendam hetv eerste exemplaar van de Kunstbundel 'KUNST IN DE OPENBARE RUIMTE VAN WERKENDAM'in ontvangst genomen. Ook voor de raadsleden was er een exemplaar. Voor dit jaar de laatste bundel die onze uitgeverij verlaat.

Zaterdag 24 november was een drukke zaterdag:
Eerst de opening van het Tolerantiepad waar ook een levensgroot portret van mij hangt, daarna door naar de Kamer van de Tussentijd in het Gorcums Museum voor De smaak van...., waar Irene en i kaan meedoen en tenslotte een kijkje nemen bij het Pakjekunst Event in de Haarstraat en Kruisstraat waar foto's en een gedicht van beiden hangen bij de Etage/Cursief. En dat allemaal in Gorinchem.

In november en december mag ik een aantal gastlessen poëzie geven aan de 'Art-Factory' van het Fortes College in Gorinchem.

Zaterdag 3 november werd door onze uitgeverij de nieuwste bundel van Joop Tessers gepresenteerd in Cascade in H.I. Ambacht. Zie het tabblad 'uitgeverij'.

Donderdag 1 november: vanwege het succes van de tentoonstelling 'Gorcums Gouden Eeuw' wordt de gehele tentoonstelling verplaatst naar het gemeentehuis van Gorinchem. Meer dan 30 kunstenaars hangen tot januari in het gemeentehuis; een mooiere prolongatie is haast ondenkbaar.

Zaterdag 6 oktober de theatervoorstelling 'Een Frisse Wind' opgevoerd in zaal 'Het Quuarium' in Hoogvliet (Rotterdam).

Dinsdag 2 oktober voor het eerst (op drie bijzondere locaties) in Werkendam 'Kleinkunsthoppen' georganiseerd. Een geslaagde avond.

Zaterdag 29 september mocht ik een hele dag in de huid van een rietsnijder uit de Biesbosch kruipen tijdens het Biesbosch-event in het winkelcentrum in Werkendam. Een geweldige dag met veel en leuk publiek gehad.

Zaterdag 22 september was de presentatie van de door ons uitgegeven dichtbundel van Ruben kemperman uit Vucht.

Op donderdag 20 september was ik uitgenodigd om in Leeuwarden samen met de wethouder van cultuur een gedicht van mij te onthullen aan de Nieuwestad 1.

Zaterdag 15 september was de start van de tentoonstelling (op ca. 30 locaties in het centrum van Gorinchem) Gorcums Gouden Eeuw Nu. In de bibliotheek aan de Groenmarkt hangt tot 30 september een gedicht van mij, afgedrukt op een mooie foto van Irene Damminga.

Donderdag 6 september in Spijkenisse onze theatershow 'Een frisse wind' opgevoerd met De Troubabrours voor Het Vrouwennetwerk Spijkenisse.

Woensdag 5 september samen met Irene en Anje Verschoor hun tentoonstelling ingericht. Er hangen in De Colvenier in Gorinchem ook een paar gedichten van mij, afgedrukt op schitterende foto's van Irene.

Zaterdag 1 september in Lelystad samen met andere dichters voorgedragen tijdens het Nationale Stadsdichtersweekend.

Vrijdag 24 augustus tijdens ons eigen feestje kwamen we er niet onder uit. Frans Lodewijk en Marcus Mulder waren er ook en we hebben een kort optreden gegeven. Je kon een speld horen vallen.

Zondag 8 augustus waren we (De Trouabbrours) uitgenodigd om in Het Zevende Huis deel te nemen aan De Culturele route gorinchem. Je weet van tevoren nooit hoe druk het wordt, maar vanaf het begin om 13.00 uur tot 16.30 hebben we twee kleine pauzes genomen en de rest van de tijd was er aandachtig publiek dat vele blokjes (die we hadden samengesteld) bleven zitten.

Zaterdag 23 juni mocht ik voor de derde keer de Midzomer BBQ op fort Bakkerskil met levende muziek organiseren. .

Zaterdag 23 juni was om 11.00 uur de bundelpresentaie/lancering van de debuutbundel van Hendrien de Jong in Meeuwe. Er waren ca. 90 mensen op af gekomen en de bundeol werd goed verkocht.

De maand juni staat in |Gorinchem in het teken van kunst. Op zaterdag 2 juni mocht ik de openingsdag organiseren met rondtrekkende zangers, muzikanten, dansers en meer. De hele maand juni is er in ca. 20 etalages van winkels een grote diversiteit van kunst te aanschouwen. Samen met de Cultuurcoach van Gorinchem heb ik dat mogen organiseren.

Zatrerdag 26 mei was de presentatie/lancering van de tweede dichtbundel van Ruud Karelse uit Sleeuwijk. De bundel heet 'Leven Liefde Lachen. Er waren veel mensen aanwezig op deze (snikhete) dag. Zaterdag 9 juni was de tweede presentatie.

Donderdag 24 mei Mocht ik voor het kersverse college van B&W van de gemeente Teylingen een workshop dichten geven. Een ieder deed goed mee en iedereen ging met een gedicht naar huis.

Op zaterdag 12 mei stonden de Troubabrours in de finale! Wie had dat gedacht, als je voor het eerst meedoet. Tot aan het laatste optreden had ik een goed gevoel dat we ook wel eens zouden kunnen winnen. De laatste act was echt zo goed dat zij verdiend hebben gewonnen; Trio Margreeth Markerink, Kees Scholten en Emmy Storms gefeliciteerd!


Donderdag 10 mei spelen we met De Troubabrours in de halve finale van het 10e Kleinkunst Festival in het Schiller Theater in Utrecht; SPANNEND!

Bevrijdagsdag 5 mei was voor mij de derde keer dat ik mee mocht doen aan 'Tour de Waal'. Koppeltjes dichters gaan festiviteiten langs De Waal langs om (gepland) voor te dragen. De organisatoren hadden dit jaar gezorgd voor veel publiek.

Vrijdag 4 mei werd i.h.k.v. Dodenherdenking in de ochtend een plaquette bij de Stolpersteine in Werkendam onthuld, met daarop een passend gedicht van mij. In de avond heb ik mijn gedicht 'Verzet was geen makkelijke keuze' voorgedragen.

Op Koningsdag 27 april hebben Irene en ik deelgenomen aan een kunstmarkt in Hendrik Ido Ambacht.

Op 25 maart werd op mijn voorstel bij dichterspodium Taalpodium in Utrecht een combinatie van beeld en gedicht geïntroduceerd. Ik heb e.a. mee mogen organiseren en als dank was ik de hoofd-act, met een theatrale voordracht van 20 minuten.

Zondag 22 april werd de kunstboek van Hannie Kruisselbrink gelanceerd in Fort Altena. Wij hebben dit boek mogen uitgeven. Vooral Irene heeft er heel veel werk aan gehad om alle kunstwerken (97 foto's) mooi in het boek te krijgen.

Van 4 april tot eind juli hebben Irene Damminga en ik een gezamenlijke tentoonstelling in 'De Poort van West' in Leerdam.

Zaterdag 31 maart opende wethouder Michiel de Gelder het eerste Kinderzwerfboekstation in Werkendam. Ik was gevraagd om een passend gedicht te schrijven. Het hangt nu levensgroot in het zwerfboekstation.

Samen met een jongere ga ik een gedicht maken i.h.k.v. de samensmelting van drie gemeenten tot een Altena. Op 24 maart kwamen Annegida Koek en ik voor het eerst samen om aan deze noeste klus te beginnen.

Zondag 18 maart mocht ik samen met Bertan van der Veer voor de vierde keer het 'Music & Spoken Word' event in XINIX organiseren. Het was erg gezellig en er waren best aardig wat bezoekers.

Vrijdagavond 9 maart tijdens een etentje in restaurant 'Oud Vuren' een voordracht met gedichten gedaan.

In de maand maart hebben Irene Damminga en ik een gezamenlijke tentoonstelling met foto's en fotogedichten in Cascade in H.I. Ambacht.

Dinsdag 13 februari was ik in Arkel ingehuurd voor een theatrale voordracht over de geschiedenis van de taal en de ontwikkeling ervan in de loop der eeuwen. Het was veel werk, maar de avond liep als een trein en het publiek was erg content.

Zaterdag 10 februari was de voordracht van het schrijfproject voor dichters in Rhenen. Irene was ingehuurd als fotograaf en ik heb met een mooie verhaallijn een aantal gedichten voorgedragen.

Op 9 februari de uitnodiging ontvangen van de burgemeester van Teijlingen om na de verkiezingen een dichtclinic te geven aan het nieuwe college. Leuk en zin in!

Het weekend van 27 en 28 januari was ik uitgenodigd voor een optreden op Ameland. DE opbrengst ging volledig naar S.O.S Kinderdorpen. In totaal vier optredens gedaan. Irene was als fotograaf gevraagd en heeft een mooie reportage gemaakt.

Zaterdag 20 februari tijdens de boekenmarkt in Hank een voordracht gedaan met conferences en gedichten.

Vrijdag 19 januari weer geoefend met De Troubabrours voor ons optreden van 6 februari en wat nieuwe nummers en conferences doorgenomen.

Op zondag 14 januari opende de tentoonstelling van alle 'Pakje Kunst' kunstenaars. Irene en ik doen ook mee. Lees hier wat het Algemeen Dagblad er over schreef. De Tentoonstelling duurt tot 1 april.


----2018 ---- 2018 ----2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018

Dinsdag 19 december organiseerde ik voor de vierde keer een Sudderavond op Fort Bakkerskil. Gewoon een avondje met rustig entertainment zoals een verhalenverteller, een muzikale dichter en een zeskoppig shanti-koor. De zaal in het fort is niet zo groot, dus met bijna vijftig bezoekers was het bommetje vol. Op naar het eerste lustrum in 2018!

Op 15 t/m 21 december ben ik in de huid van Charles Dickens gekropen. Dat was voor de derde keer in Werkendam, voor de vierde keer in Drunen (40.000 bezoekers tijdens het 'Dickensfestijn op 16 en 17 december) en voor de eerste keer in Gorinchem. Ik geef dan altijd kleine cadeautjes weg, want Dickens was ook een vrijgevig mens.

Zaterdag 25 november was ik voor de vierde keer te gast bij radiostation RPLFM Woerden om als sneldichter de voor luisteraars een Sinterklaasgedicht te maken; vermoeiend, maar wel heel erg leuk om te doen.

Zondag 19 november mocht ik samen met poptempel XINIX in Nieuwendijk voor de derde keer een 'Music & Spoken word' middag organiseren. Het was een geweldige middag met veel woordkunstenaars/dichters/vertellers en veel goede muzikanten/solisten.

Zondag 12 november hebben we/de Troubabrours onze theatershow 'Een frisse wind' opgevoerd in galerie 1888. Het was een uitverkocht huis in Baarland (zeeland).

Op dinsdag 7 november hielden we voor de allerlaatste keer ons maandelijkse dichterspodium in de bieb van Werkendam. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de Troubabrours opgetreden. Op 6 februari 2018 gaan we verder op onze nieuwe locatie in de bistro van 'De Vrouwenhemel' op de Sasdijk 2 in Werkendam.

De bundelpresentatie van dichter Wim Jilleba vond op zondag 5 november plaats in de galerie van Victor Dekoninck (bekend van R/TV) in Dordrecht. Als uitgever van de bundel, en natuurlijk voor Wim, was ik blij met een mooie presentatie en veel publiek. Het was, volgens eigen zeggen van Wim, zijn allerlaatste bundel. Wim is dik in de negentig en ik ben blij dat ik deze bundel voor hem heb mogen uitgeven.

Vanaf donderdag 26 t/m zondag 29 oktober zijn tijdens de Kunstvierdaagse Leerdam een aantal fotogedichten van Irene Damminga en mij tentoongesteld in zalencentrum 'Het Dak' in Leerdam. Op zondag heb ik in een aperte zaal van 'Het Dak' een dichterspodium mogen organiseren. Er waren twaalf dichters en leuk veel publiek!

Zondag 15 oktober was de presentatie van de gedichtenbundel 'Van diepere dingen & dankbaarheid van Ruud Karelse. Zie het tabblad van onze uitgeverij op deze site.

Zaterdag 30september heb ik samen met mijn twee andere Troubabrours onze theatershow 'Een Frisse Wind' in Maassluis opgevoerd.

Op zaterdag 9 -9 om 19.19 uur werd het wapen van het Kunstcafé Fort Vuren onthuld. Het ontwerp is van Irene Damminga met een bescheiden bijdrage van mij. Het wapen is ontworpen als een stilistisch mens, omringt door alle kunstvormen. Klik hier voor het wapen.

Op donderdag 7 september werd ik uitgenodigd om i.s.m. de interieurontwerpster de plaats te bepalen in de nieuwbouw van de MFA (multifunctionele accommodatie) in Sleeuwijk waar een gedicht van mij op een muur wordt geschilderd.

Dinsdag 2 september was de presentatie van de kunstbundel van beeldhouwer Bart Ensing en dichter Marion Steur. Zie het tabblad van onze uitgeverij op deze site.

Zaterdag 2 september en zondag 3 september waren alle door B&W aangestelde Dorps- en Stadsdichters (en partner) van Nederland te gast bij gemeente Lelystad, inclusief ontvangstlunch, lopend buffet in de avond (met aansluitend een theateravond) en overnachting met ontbijt in een hotel. Als tegenprestatie werden we in groepjes van 8 dichters op zaterdagmiddag met taxibusjes naar een locatie gereden waar we twee keer een kwartier mochten voordragen voor een aandachtig publiek. DANK aan gemeente Lelystad!

Woensdag 5 juli heerlijk gegeten bij Boven de Rivieren in Sleeuwijk tijdens een wijnproeverij/dinner waarvoor we ons hadden ingeschreven. Het was een zwoele avond op het terras. Organisator Teuny van Genderen vroeg mij een mooi gedicht voor te dragen. Het werd ' Zomeravondzon'. Lees hier het gedicht.

Donderdag 29 juni onthulde directeur Agnes Klaren van De Lange Wei (Hardinxveld Giessendam) in de beleeftuin vier doeken . Op de doeken zijn mooie seizoenfoto's van Irene Damminga te zien met daarop gedichten van mij. De doeken en de frames zijn van weerbestendig materiaal, want de doeken blijven daar als permanente expositie.

Zaterdag 24 juni i.s.m. Fort Bakkerskil voor de tweede keer de Midzomer BBQ georganiseerd en kok geweest voor zo'n 40 mensen. Troubadour Bertan en Trio Jolie Coeur verzorgde de muziek. Er werd ook een lied over de wateren rondom ons gezongen en zangeres Esther Bax vroeg of ik daar een gedicht bij kon voordragen. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om iets anders te doen dan bakken, maar vooruit, 'k heb 't toch gedaan. het gedicht 'Uiterwaard' is hier te lezen. Gelukkig ken ik best veel gedichten uit m'n hoofd.

Zondag 18 juni tijdens het kunstfestival 'Ode aan de Linge' in Geldermalsen de hele dag, samen met een groep dichters en schrijvers, voorgedragen.

Zaterdag 17 juni ben ik op de jaarmarkt in Heukelum gevraagd om een van mijn typetjes te doen. Ik ben in de huid van een ouwerwetse kolenboer gekropen. 'k Heb ook nog een mud kolen verkocht. klik hier voor een foto.

Zaterdag 27 mei hebben we meegedaan aan 'Bric à Brac' in het Lingebos; een kofferbakverkoop in Franse stijl. Ik was gevraagd om mijn Franse typetje te doen. Klik hier voor een foto.

Donderdag 4 mei als dorpsdichter het gedicht 'Van denken en doen' tijdens de dodenherdenkingsplechtigheid voorgedragen. Enige media hebben (een deel van) het gedicht gepubliceerd. Lees hier het gedicht.

Donderdag 20 april werd mijn gedicht (in messing gegraveerd) over de weggevoerde joden in de Tweede Wereldoorlog onthuld en was ik gevraagd om het gedicht voor te dragen; een indrukwekkende gebeurtenis met veel toehoorders!

Zondag 16 april (Eerste Paasdag) twee keer opgetreden bij 'Likkebaarden langs de Linie', een culinair evenement waarbij bezoekers tijdens een vorstelijk diner een culturele tocht maken langs de forten van De Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ik was ingehuurd voor een vertelling bij het Geo-fort en voor 'gedichten aan tafel' bij fort Vuren.

Dinsdag 11 april samen met de twee andere Troubabrours Frans Lodewijk en Marcus Mulder onze theatershow in Rotterdam-Hoogvliet opgevoerd in de theaterzaal van De Zevensprong. De zaal was nagenoeg vol.

In het weekend van 8 en 9 april was de tweejaarlijkse kunstroute; dit jaar in Nieuwendijk. Na anderhalf jaar van voorbereiding laten 24 kunstenaars op twaalf locaties hun kunst zien. Samen met een groot aantal anderen hebben we wederom een mooi kunstweekend neergezet. Meer dan duizend bezoekers hebben genoten van alle kunst, straatmuzikanten, koren, kinderactiviteiten en meer.

Zaterdagochtend 1 april is de eerste tentoonstelling van fotografe Irene Damminga in Hardinxveld geopend. Een aantal foto's van haar zijn voorzien van gedichten van mij; een mooie combinatie van kunst.

Zaterdag 1 april in de middag een aantal gedichten voorgedragen bij KOOZIE in Rotterdam tijdens een dichtersmiddag. Erg gezellig!

Zaterdag 25 maart was de presentatie van de nieuwe bundel van Leo van der laan in Heusden. Het was de vierde uitgave die ik als uitgever voor Leo mocht verzorgen. Er waren veel mensen op af gekomen en er zijn veel bundels over de 'toonbank' gegaan.

Zondag 19 maart samen met Bertan van der Veer het tweede 'Music & Spoken Word' event in poptempel XINIX in Nieuwendijk georganiseerd. Het was werderom geweldig leuk en iedereen was erg enthousiast. Later dit jaar de volgende editie.

Donderdag 9 maart zijn er door wethouder Machiel de Gelder van Werkendam twee grote doeken met in totaal zes gedichten van leerlingen van de basisscholen Sigmondschool en van ’t Kompas onthuld. De klassen van de bovenbouw hebben allemaal twee gastlessen van mij gehad om daarna gedichten te maken over hun nieuwe onderkomen dat in oktober dit jaar wordt betrokken. De doeken zijn bevestigd aan het bouwhek van bouwplaats.

Zondag 5 maart een uitgebreide voordracht met gedichten mogen houden bij het Poëziefestival in Geldermalsen.

Zondag 5 februari werden 7 Stolpersteine gelegd in Woudrichem. Mij was gevraagd om een passend gedicht te schrijven en voor te dragen. Het gedicht wordt later dit jaar aan de gevel van een van de panden waar de Stolpersteine liggen gemonteerd.

Donderdag 2 februari werd in Rotterdam de tentoonstelling City Art Rotterdam geopend. Irene Damminga was er te zien met mooie fotoreportages en fotogedichten met gedichten van mij. Klik hier om de poster te bekijken.

-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----

Zaterdag 24 december organiseerde GSW een Kerstbijeenkomst met een hapje en een drankje en een Kerstmaaltijd. GSW helpt mensen die tussen wal en schip vallen v.w.b. de voedselbank en bijstand. Een rijk land an Nederland zou zich moeten schamen! Voor het gedicht dat ik voor hen maakte, zie 'Publicaties'.

Op dinsdagavond 20 december heb ik de derde Sudderavond in fort Bakkerskil (Nieuwendijk) georganiseerd. In een uitverkocht huis traden muzikanten, een verhalenverteller en mijn persoontje als dichter/conferencier op. Volgend jaar de vierde editie op dinsdag 19 december 2017. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Ook dit jaar heb ik weer een aantal keer in de huid van Charles Dickens mogen kruipen. Op woensdag 14 december tijdens Kaarsjesavond in Nieuwpoort en tijdens het weekend van 17 en 18 december bij het Dickens Event in Drunen (42.000 bezoekers). Geweldig om te doen! Omdat Dickens tijdens zijn leven veel aan liefdadigheid heeft gedaan, geeft ik na ieder gesprekje met bezoekers een klein cadeautje weg in Dickens' style.

Zaterdag 3 december sneldichter geweest bij Radiostation RPL FM in woerden. van 16.00 uur tot 18.00 uur Sinterklaasgedichten gemaakt voor luisteraars.

Zondag 27 november met Frans Lodewijk twee optredens verzorgd in het Gorcums Museum tijdens de presentatie van schilderwerken en de dichtbundel 'Goeie Spiegel'.

Zondag 20 november samen met Bertan van der Veer de eerste editie van 'Music & Spoken Word' georganiseerd in Xinix in Nieuwendijk. We denken inmiddels aan een tweede editie.

Zondag 13 november was 'De dag van het Nederlandse vers'. Ik heb keer een voordracht mogen doen met gedichten en conferences.

zaterdagavond 29 oktober tijdens een thema-avond in restaurant 'Oud Vuren' twee keer een gedicht voorgedragen op verzoek van de restauranteigenaar. .

Zaterdag 8 oktober als VZU uitgever van dichtbundels met een stand op de uitgeversbeurs in Utrecht gestaan.

Woensdag 5 oktober is een bijzonder filiaal van de bibliotheek geopend in Babyloniënbroek. Ik heb daar het gedicht 'Afhaalloket' voor geschreven en voorgedragen. Het gedicht krijgt er een prominente plek.

Woensdag 28 september is de permanente fotopresentatie van Irene Damminga in De Riethorst in Geertruidenberg officieel geopend dor de stichtingsvoorzitter en de locatiemanager. Zeven fotodoeken variërend van 1,35 meter tot 4,10 meter. Mij is gevraagd om aan ieder doek enkele dichterlijke regels toe te voegen.

Donderdag 15 september het gedicht 'Kindertoekomst' voorgedragen na het slaan van de eerste paal voor De Brede School in Sleeuwijk. Het gedicht zal in het nieuwe gebouw komen te hangen.

Woensdag 14 september mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Woensdag 14 september met De Troubabrours onze theatervoorstelling 'N Frisse Wind' opgevoerd in zalencentrum Boelaars in Raamsdonkveer.

Maandag 12 september werd de eerste paal geslagen voor de Brede School in Werkendam. in het voortraject heb ik op beide scholen in groep zeven en acht gastlessen poëzie gegeven. alle leerlingen hebben een gedicht gemaakt, waarvan er een aantal, op doek gedrukt, aan de hekken van de bouwplaats zullen worden bevestigd.

Zaterdag 10 september de hele dag als verhalenverteller in de huid van een ouderwetse kolenboer mogen kruipen, vanwege het 25 jarig bestaan van De Historische Vereniging Werkendam. Ik was gekleed als een echte kolenboer incluis zwarte handen en gezicht en had bij toeval de ijzeren hond van de voormalige kolenboer Kieboom kunnen krijgen; compleet met een paar mud kolen ( diverse soorten) en nog veel meer. Behalve de verhalen die ik zou vertellen heb ik me uiteraard ook verdiept in het 'kolenvak'. Smeedkolen, antraciet, nootjes en sloffen, ik kon er van alles over vertellen. Een geweldige dag gehad!

Zaterdag 3 september uitgenodigd voor een weekend in Lelystad voor het Stadsdichtersweekend. Samen met andere dichters op pad geweest om voor te dragen en 's avonds nog een keer voordragen in het Agora theater.

Zondag 21 augustus opgetreden met De Troubabrours bij Op Aarde in Brielle. We hebben de hele theatervoorstelling gedaan; heerlijk!

Donderdag 30 juni de herbegrafenis van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Britse vlieger John Keogh die afgelopen jaar is bevrijdt uit de opgegraven Lancaster bommenwerper. Voor dit project heb ik vier gedichten geschreven de laatste twee voor deze dag. Een voor John Keogh en een voor het oorlogsmonument dat vandaag is onthuld door de familie van John Keogh

zaterdag 25 juni een Midzomer BBQ georganiseerd op fort Bakkerskil Compleet met muzikanten en een troubadour.

Vrijdag 24 juni om 23.00 uur tijdens na het stil-samen-zijn van De Samenloop voor Hoop mijn gedicht 'Jaarringen' voorgedragen. op de avond zelf een workshop poëzie gegeven.

Zondag 19 juni als ambulante reizende dichter voorgedragen tijden het kunstenaarsfestival 'Ode aan de Linge' in het centrumpark van Geldermalsen.

Woensdag 15 juni mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Zondag 22 mei vier optredens van De Troubabrours tijdens De Muzikale Kerkenpad Fietsroute in Rotterdam-Hoogvliet.

Vanaf donderdag 19 mei tot eind juni gastlessen poëzie geven aan alle HAVO en VWO examenklassen van scholengemeenschap CS De Hoven in Gorinchem. Erg leuk om te doen!

Woensdag 18 mei mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Donderdag 5 mei samen met acht dichters gedichten voorgedragen i.h.k.v. de bevrijding op acht bijzondere locaties langs de Waal tijdens de 'Tour De Waal' met de finale op een overvol marktplein in Zaltbommel.

Woensdag 4 mei als dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam het gedicht 'Als ik het voor het zeggen had' voorgedragen tijdens de herdenking bij het monument De Crosser in Werkendam. In de andere vier dorpen van Werkendam werk tegelijkertijd mijn gedicht voorgedragen door wethouders.

zaterdag 30 april interview bij AFM Radio over het speciale dichterspodium i.h.k.v. Bevrijdingsdag op 3 mei.

Zondag 24 april een interview bij Radio 010 FM over onze vier optredens (Troubabrours) tijdens De Muzikale Kerkenpad Fietsroute in Rotterdam-Hoogvliet.

Zaterdag 23 april de opening mogen verzorgen van de tentoonstelling 'De rode draad' van vijf kunstenaars In RAR-Spijkenisse. Ik deed m'n act van Wolly Willy.

Woensdag 20 april mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Zondag 17 april optreden met de Troubabrours in fort Asperen met Theaterprogramma 'N Frisse Wind'.

zaterdagavond 2 april optreden met de Troubabrours in Theater Peeriscoop Gorinchem met Theaterprogramma 'N Frisse Wind'.

zaterdag 26 maart Indiebookday. Als een van de organisatoren voor de tweede keer de landelijke Indiebookday georganiseerd (dag van het onafhankelijke boek. Tevens met vijf dichters/schrijvers in drie boekwinkels in Werkendam en Gorinchem voorgedragen/voorgelezen.

Donderdag 17 maart tijdens de uitreiking van De Gorcumse Literatuurprijs in theater Het Pand in Gorinchem een dichterlijke act opgevoerd, samen met rapper Elten kiene.

Woensdag 16 maart mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht' van 2100 uur tot 22.00 uur.

Zaterdag 5 maart heb ik na de opening van een tentoonstelling bij Stichting Kunst in Giessen een workshop 'Dichten kunnen we allemaal' gegeven.

Woensdag 17 februari de start van mijn eigen maandelijkse uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht van 2100 uur tot 22.00 uur.

zaterdag 13 en zondag 14 februari twee dagen voorgedragen in De Bellefleur in Dodewaard.

Zondag 7 februari met de Troubabrours een optreden verzorgd in atelier Opkamerbreed in Maasdam.

zaterdag 30 januari opgetreden met de twee andere Troubabrours het Theaterprogramma 'N Frisse Wind' opgevoerd in Studio Cielito in Utrecht.

Vrijdag 29 januari was de afsluitende bijeenkomst van het Van Goghjaar. Iedereen van onze projectgroep kreeg een mooi fotoboek als aandenken.

Maandag 25 januari heb ik de opdracht gekregen om een grafgedicht te maken voor een overleden vader. Ik heb na een emotioneel gesprek met de vrouw en dochter van de overledene een passend gedicht mogen maken. Het gedicht komt op de grafsteen te staan.

Woensdag 21 januari een workshop dichten gegeven in Oudendijk voor zo'n 40 dames van "vrouwen van nu'. Bijna iedereen ging aan het einde van de avond tevreden én met een zelfgeschreven gedicht naar huis.

Irene Damminga en ik hebben op 8 januari een tentoonstelling met foto's en fotogedichten ingericht in zorginstelling Wijkestein in Wijk en Aalburg. de doeken en panelen blijven tot en met de eerste week van mei hangen en verhuizen halverwege van de begane grond naar de eerste etage. (2016)

op 4 januari heb ik 3 gedichten voorgedragen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Werkendam. Het gedicht
'Glazen wereld' stond daags daarna in de weekkrant Altena nieuws. ( 2016)

 

2016 ----- 2016 ------ 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016

 

Ja, als dichter word je ook gevraagd om een gedicht te maken bij droeve gebeurtenissen. Ik ben gevraagd om samen met een familie een afscheid te formuleren voor op een grafsteen dat recht doet aan de overledene. Best emotioneel, ook voor mij, maar aan de andere kant ook wel heel mooi om iets te mogen betekenen voor de achterblijvers en om daarvoor het vertrouwen te krijgen. Het is een mooi gedicht geworden, waar ik zelf een brok in de keel van kreeg. (2015)

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december mag ik weer in de huid van Charles Dickens kruipen, compleet met outfit in die stijl. Vrijdagavond begin ik in Werkendam tijdens de 'Moonlightshopping' en zaterdag en zondag tijdens het grootse 'Dickensfestijn' in Drunen. (2015). Speciaal voor deze gelegenheid heb ik 500 geplastificeerde gedichtjes met kaarsje weggegeven. De essentie van het gedicht: Kaarslicht schijnt voor iedereen hetzelfde.

Op zondag 15 november hebben we met de Troubabrours twee keer opgetreden in Rockanje bij de presentatie van de gedichtenbundel van Greta Lugtmeier. (2015)

Woensdag 11 november 2015 twee maal opgetreden tijdens een besloten feest in restaurant ART & Dining in Dordrecht. (2015)

Donderdag 5 november voor de tweede keer een workshop gegeven bij De Blauwe Anemoon (inloophuis voor mensen die gerelateerd zijn aan kanker) in Gorinchem. (2015)

Zondag 1 november gedichten voorgedragen bij de zesde Kunst Vierdaagse in Leerdam. (2015)

Van alle bundels en kalenders die we verkopen gaat er een deel naar het Nationale Fonds tegen Kanker (NFtK). Op vrijdagavond 30 oktober is een cheque van € 300,00 overhandigd aan directeur Lon Claassen van het NFtK. Hij was speciaal uit Amsterdam gekomen om het in boekwinkel De Angelot in Werkendam in ontvangst te nemen. Zie hier de foto ven de overhandiging

Op 25 oktober hebben we de hele show 'Een Frisse wind' ten tonele gevoerd in Villa Schoutenhoeck in Zwartewaal. Een grotere opkomst dan verwacht. Erg leuk om voor zo'n vol huis te mogen spelen. Vier bezoekers hadden onze show in Rotterdam al gezien, maar wilde het persé nog een keer meemaken; een mooi compliment.

In Naaldwijk hebben we op 15 oktober bij 'De 3 Winckels' als De Troubabrours een deel van onze theatershow opgevoerd. We maakten deel uit van een vol programma, dus konden slechts een klein deel van de show doen.

Zaterdag 10 oktober hebben we als De Troubabrours onze theatershow weer een keer opgevoerd in Brielle in een zaal van de zorgboerderij 'Op aarde'. Wederom veel lof van de organisatie en het publiek tijdens de gezellige nazit. Op deze zelfde zaterdagochtend opende de burgemeester de door mij opgezette (permanente) gedichtenroute in het winkelgebied van Werkendam. Zestien dichters hebben 24 gedichten gemaakt voor in de etalage van 24 winkeliers. De gedichten vormen een mooie route door dit winkelgebied.

In de Caponnière in Gorinchem is op 8 oktober een tentoonstelling ingericht met gedichten van mij, afgedrukt op een bijpassende foto-ondergrond van fotografe Irene Damminga. Tot eindoktober zijn deze werken te bezichtigen.

Tijdens ons dichterspodium van 6 oktober werd het landelijke literaire vlugschrift Avier gepresenteerd. Ik was in mei door de hoofdredactie benaderd om gastredacteur voor dit herfstnummer te zijn. Samen met tien dichters hebben we er een mooie editie van gemaakt.

Op zaterdag 4 oktober was het dan eindelijk zo ver. Na een aantal try-outs en een generale repetitie op zaterdagmiddag hebben we als De Troubabrours onze theatershow ''N frisse wind' opgevoerd in Theater Zuidplein in Rotterdam. Een volle zaal en enthousiast publiek. Naderhand kregen we ook van het theater de complimenten voor de goede en professionele show.

Op 30 september is de cursus 'Taalgevoelig ' begonnen. Ik geef, samen met taaldocente Inge van Wijgerden gedurende 8 weken deze workshop.

Zondag 13 september gedichten voorgedragen en toegelicht in Vlaardingen tijdens een editie van 'Binnenste buiten'.

Op zaterdag 12 september met een drietal andere dichters rondgedoold in Woudrichem tijdens de kunstroute. We hadden ons aangemeld voor dit ronddolen, want onderwijl bezochten we alle kunstlocaties om ter plekke gedichten ten gehore te brengen. Erg gezellig en leuk!

Op 9 september bij de Cultuur Fabriek Gorinchem een tweetal voordrachten/workshops gegeven om cursisten te werven voor de cursus 'Taalgevoeligheid' die ik samen met taaldocente Inge van Wijgerden geef.

Donderdag 3 september op theatrale wijze een tentoonstelling van 4 kunstenaars geopend in het stadhuis van Gorinchem. De tentoonstelling heet 'Voyage', dus heb ik de opening geheel in Franse stijl verzorgd. (2015)

Zondag 30 augustus met De Troubabrours een mooi optreden gehad op het Kunstparkfestival / Akoestival in Woerden (2015)

Op zaterdag 29 augustus eerst een voordracht in de Bergsingelkerk in Rotterdam en daarna door naar Woerden voor een radio optreden van een uur, samen met mijn twee andere Troubabrours. ( 2015)

In de Grote Kerk van Gorinchem zijn er gedichten van mij te lezen tijdens een algemene kunsttentoonstelling van De Cultuurfabriek Gorinchem waaraan ik deelneem. (26 aug. t/m 29 sept. 2015)

In de Caponnière in Gorinchem is in de maanden juli en augustus een kleine fototentoonstelling te zien van Irene Damminga. Er hangt ook een grote foto met een gedicht van mij er op. (2015)

In Oude-Tonge waren de Troubabrours op 4 juli te gast bij De Reizende Dichters voor twee optredens. (2015)

Op zaterdag 27 juni een aantal mooie 'Troubabrours-optredens' verzorgd in de bibliotheek van Brielle, tijdens het festival 'Kunst achter de voordeur'. (2015)

Zondag 21 juni een twee uur durend radioprogramma (Radio 010 fm in Rotterdam) mogen verzorgen met muziek, columns en gedichten. Een nieuwe mijlpaal voor De Troubabrours! (2015)

Op 20 juni als Franse dorpsdichter de gehele dag opgetreden tussen het publiek tijdens de Heukelumse jaarmarkt in Heukelum. (2015)

Op 7 juni was het nog geen zomer tijdens het eerste 'Wildgroei Festival' in de duinen van Oostvoorne. Een flauw zonnetje en een koud windje weerhield bezoekers niet. We hebben als Troubabrours twee mooie optredens verzorgd in de open lucht. (2015)

Samen met de twee andere Troubabrours op 4 juni een optreden gegeven in Woerden, als voorproefje voor ons optreden op 30 augustus tijdens Akoestival, een festival met meerdere podia voor kunst en cultuur. Erg enthousiast publiek, daar in woerden! (2015)

In mei en juni gastlessen gegeven aan HAVO- en VWO leerlingen bij C.S. De Hoven in Gorinchem. (2015)

Op 6 mei met de Troubabrours een mooi optreden gehad in Het Parkhuis in Dordrecht. (2015)

Dinsdag 14, 21 april en 19 mei optreden met de Troubabrours in Rotterdam bij het Albeda College. (2015)

Zondag 12 april een twee uur durend optreden verzorgd met de Troubabrours bij Cursief in Gorinchem. (2015)

Zaterdag 21 maart samen met de V.Z.U als zelfstandig uitgever de eerste INDIEBOOKDAY georganiseerd in Nederland. zie indiebookday.org.(2015)

Zondag 15 maart voorgedragen op het dichterspodium 'Binnenste buiten' van Greetje de jong in Vlaardingen. (2015)

Samen met De Troubabrours op 8 maart een geweldig optreden gehad in de grote zaal van L.C.C. De Zevensprong in Hoogvliet. Kijk eens op De Troubabrours (2015)

Op 15 februari een voordracht verzorgd bij RAR Spijkenisse. (2015)

Tijdens de Poëzie week in januari/februari geef ik aan drie klassen Havo-4 van CS De Hoven in Gorinchem gastlessen poëzie. Erg leuk om te doen! (2015)

Tijdens de gedichtenwedstrijd op 29 januari bij 'Verzet je Zinnen- Editie Rotterdamse kost' mocht ik een van de drie juryleden zijn. (2015)

Vier januari in Breda een radio-interview gehad over het Poëzieproject in de Biesbosch. (2015)

 

2015 ----- 2015 ------ 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015

 

Tweede kerstdag tijdens een diner in restaurant Oud Vuren was mij toen ik boekte gevraagd of ik enige sfeervolle gedichten wilde voordragen tussen de gangen door. Erg leuk en leuke reacties gehad. (2014)

Op 23 december samen met Piet Hartman en twee muzikanten en avondje 'onthaasten' gehouden voor een gezellig publiek in fort Bakkerskil. Piet had korte verhalen en ik droeg wintersfeer-gedichten voor. en telkens natuurlijk afgewisseld met muziek (Charles Schoorl (accordeon), Cor van Zuijlen (mondharmonica)). Het Algemeen Dagblad en Het Brabants Dagblad waren er ook bij. Het was zo enorm geslaagd dat we gelijk geboekt hebben om het op 15 december 2015 weer te gaan doen. (2014)

Op zondag 21 december was het Dickensfestijn in Drunen. Voor de verkoop van onze mooie foto-gedichten-verjaardagkalender was ik door Bruna gevraagd om op die dag te komen voordragen. (2014)

Op 19 december kwam het bericht dat ik door was naar de volgende ronde van de Turing gedichtenwedstrijd. Er waren 10.355 inzendingen en daarvan gaan er maar 1000 door naar de tweede ronde. Verder dan de tweede ronde kwam ik niet, maar ik heb toch minimaal 9.355 gedichten achter me gelaten. (2014)

In de week van 3 tot 7 november vier voorstellingen gegeven als trio Troubadours in Rotterdam. Muzikale Poëzie voor een aandachtig publiek. (2014)

Vanaf 27 oktober geef ik de cursus (drie avonden) 'Ontdek de dichter in je' bij de Cultuur Fabriek Gorinchem. (2014)

Op 15 oktober samen met Frans Lodewijk en Marcus Mulder een mooie middag verzorgd in Het stadswiel in Dordrecht. Muzikale Poëzie. We noemen ons trio de Troubabrours. (2014)

Op 4 oktober ging een bijzonder project van start. 20 dichters maken gedurende vier seizoenen gedichten op 8 verschillende locaties. Elk seizoen is er een landelijk bekende dichter die twee gedichten levert en alle gedichten jureert. Deze Keer Frank van Pamelen (bekend van o.a. het radioprogramma 'Vroege vogels'. Als bestuurslid van Stichting Poëzie Land van Altena heb ik meegedacht over de invulling en uitvoering van dit project. Alle dichters doen annoniem mee; ik dus ook. 20 december met Marieke van Leeuwen, 21 maart 2015 met Wim Daniëls en 20 juni 2015 met Anna Enquist zijn de andere drie bijeenkomsten(2014)

De Infirmerie opende op zondag 28 september het literaire seizoen. Ik mocht samen met de muzikanten Frans Lodewijk en Marcus Mulder de gehele middag vullen met gedichten, columns en natuurlijk muziek. Het werd een mooie middag! (2014)

Tijdens de gedichtenwedstrijd op 20 september bij 'Verzet je Zinnen- Editie Rotterdamse kost' mocht ik een van de drie juryleden zijn. (2014)

Op 18 september workshops 'Vurige gedichten' gegeven op Fort Altena aan Dienst Landelijk Gebied. (2014)

Op 10 juli workshops 'Dichten' geven op Fort Altena aan Vitaliscollege Scholengemeenschap. (2014)

Radio AFM heeft mij op 22 mei uitgeroepen tot "de Altenees van de week", omdat ik op kunst- en cultuurgebied mijn steentje bijdraag in 'Het Land van Heusden en Altena'. Leuk(!) deze erkenning en ik kreeg er ook nog een heuse oorkonde bij. (2014)

Samen met Irene Damminga een mooie foto-gedichtenkalender uitgegeven. Een deel van de opbrengst gaat naar het N.F.t.K. (Nederlands Fonds tegen Kanker). (2014)

Op Schrijfdag 2014 (zaterdag 29 maart) samen met Inge van Wijgerden een workshop gegeven. (2014)

 

2014 ----- 2014 ------ 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014

 

Zaterdag 1 december gehele dag sneldichter geweest in de bieb van Zoetermeer, vanwege hun vijftig jarig bestaan. (2013)

In oktober 2013 ben ik toegelaten tot de V.Z.U., de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers.

Als Dorpsdichter twee gedichten geschreven voor de gemeente. Een interactief gedicht dat ik samen met de kinderen heb voorgedragen bij de intocht van Sinterklaas en eentje voor de gemeente zelf. (2013)

In het kader van de Kinderboekenweek gastlessen gegeven aan de onder- en bovenbouw van de zes scholen van De Stroming (basisonderwijs). Na twee lessen aan alle klassen werd door de onderbouw een woordenestafette gehouden en voor de bovenbouw een gedichtenwedstrijd georganiseerd met de finale (300 leerlingen) in de theaterzaal van de Bolderik in Sleeuwijk. (2013).

In verzorgingshuis De Riethorst (Geertruidenberg) een bescheiden expositie van fotogedichten ingericht.

Maandelijks een gedicht voordragen voor radio AFM.

Jurylid voor gedichtenwedstrijd 'Verzet je zinnen' in Rotterdam

In 2013 inmiddels vier bundels uitgegeven voor het Nederlands dichters podium, dichter Hervé Deleu (België), dichteres Cobi Brienen-Pater en de gedichtenwedstrijd 'Mijn mooiste gedicht'.

Vanaf 16 juli 2013 ben ik columnist bij http://www.altenagids.nl/ en zal er regelmatig een column van mij geplaatst worden op de site onder het kopje 'lifestyle'.

B&W hebben mij per 1 juli 2013 benoemd tot dorpsdichter van de gemeente Werkendam. De gemeente bestaat uit de dorpen Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen en Werkendam.

Mede-organisator van de 2 jaarlijkse Kunstroute Werkendam en haar vijf woonkernen.

Mede-organisator en naamgever van Forttreffelijk! (periodiek kunst- en cultuuruurtje in Fort Altena).

GENOMINEERD VOOR DE VIPPRIJS 2012!!
WERKENDAM - Radio A-FM reikt zaterdag 2 februari 2013 aan het slot van A-Magazine de Vipprijs 2012 uit. Mannen en vrouwen die op welke wijze dan ook daadkracht hebben getoond, die een weldaad zijn voor hun omgeving en de vriendschap in het Land van Heusden en Altena bevorderen komen in aanmerking voor de Radio A-FM Vipprijs 2012.( Ik ben het op 2 februari niet geworden, maar de nominatie was al eer genoeg.) P

Columnist voor 'Ech wel Rotterdams'. (zie: www.echwelrotterdams.nl)

Columnist voor 'Letteren 010' (zie: www.letteren010.nl )

Workshop 'Ontdek de dichter in je' (drie avonden plus thuisopdrachten, verdeeld over vijf weken).

Workshop 'Ritme, rijm en dichterlijke vrijheden' (een dagdeel).

Medeoprichter van het Regionaal Centrum voor Kunst en Ontwikkeling (zie: www.centrumvoorkunst.nl).

Mede-oprichter en mede-organisator (tot 2015) en van het jaarlijkse Liniepadfestival (zie: http://www.liniepadfestival.nl)

Uitgever van gedichtenbundels voor dichters die mij aanspreken:
"In een kleine markt telt vooral de kwaliteit."

Gastlessen poëzie aan (examen)klassen voortgezet onderwijs.

Maandelijks Organiseren van Het Nederlands Dichters Podium (zie: www.nederlandsdichterspodium.nl ).

Commissielid Kunst en Cultuur gemeente Werkendam

Tijdelijk voorzitter Stichting Kunstroute Woudrichem (2011)

Bestuurslid (tot 2014) dichterspodium Ongehoord (zie: http://stichtingongehoord.com ).

Bestuurslid (tot 2016) Stichting Poëzie Land van Altena.