PUBLICATIES

 


----2019 ---- 2019 ----2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019 ---- 2019

Op donderdag 27 december kwam na bijna 140 jaar de allerlaatste editie van het Nieuwsblad uit. Ik was, evenals alle andere medewerkers, uitgenodigd om een afscheid te schrijven. 'k Heb een positief afscheidsgedicht geschreven, dat daags daarna door het Brabants dagblad is overgenomen. Lees hier het gedicht

Op donderdag 20 september was ik uitgenodigd om in Leeuwarden samen met de wethouder van cultuur een gedicht van mij te onthullen aan de Nieuwestad 1. Het gedicht hangt bij 'Downies en brouwnieS, een restaurant dat gedreven wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De drie Altena gemeenten worden per 1 januari 2019 samengevoegd. In alle 21 woonkernen worden dichters en jongeren opgeroepen om een gedicht over hun woonkern te maken. Ik heb samen met Annegida Koek een mooi gedicht gemaakt over onze woonkern Werkendam. Alle gedichten werden op zaterdag 30 juni in estafette bij iedere kern voorgedragen door de dichters.

Vrijdag 4 mei werd i.h.k.v. Dodenherdenking in de ochtend een plaquette bij de Stolpersteine in Werkendam onthuld, met daarop een passend gedicht van mij. In de avond heb ik mijn gedicht 'Verzet was geen makkelijke keuze' voorgedragen.

Zaterdag 31 maart opende wethouder Michiel de Gelder het eerste Kinderzwerfboekstation in Werkendam. Ik was gevraagd om een passend gedicht te schrijven. Het hangt nu levensgroot in het zwerfboekstation. Lees hier het gedicht.

Op 16 maart heb ik in Zeist als stemacteur mijn eigen bundel 'DEZE NIET!!' voor de blindenbibliotheek in mogen spreken. De bundel wordt gedigitaliseerd, zodat iedereen mijn gedichten kan horen. Leuk!!

donderdag 8 februari publiceerde de weekrant Nieuwsblad van Altena mijn maandgedicht 'Geruisloos wit'.

11 januari: In Sleeuwijk staat het nieuwe M.F.A. (Multi Functionele Accomodatie) met daarin twee lagere scholen, de bibliotheek, de gymzaal, peuterspeelzaal en B.S.O. Mij was gevraagd om voor de twee scholen een gedicht te schrijven dat momenteel bij de ingang van het complex op de muur is afgedrukt. Lees hier en hier het gedicht.

Op donderdag 4 januari verscheen mijn maandgedicht 'Kalender' in de weekkrant Nieuwsblad van Altena.

---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ---- 2018 ----

Op donderdag 7 december verscheen mijn maandgedicht 'Storm' in de weekkrant Nieuwsblad van Altena.

Zondag 12 november starte het project 'Pakje Kunst'. Op deze wijze publiceer ik acht gedichten in een klein doosje op het formaat van een sigarettendoosje. Verkooppunt is boekhandel Cursief in Gorinchem. Inmiddels (januari 2018) zijn er al 12 gedichtendoosjes verkocht.

Op donderdag 2 november verscheen mijn maandgedicht 'Aanzwellen' in de weekkrant Nieuwsblad van Altena.

Op donderdag 5 oktober verscheen mijn maandgedicht 'Nazomeren' in de weekkrant Nieuwsblad van Altena.

Donderdag 29 juni werden een viertal doeken van fotografe Irene Damminga met op elk doek een gedicht van mij onthuld. Lees hier het artikel (linksboven op de pagina)

De weekkrant Altena Nieuws publiceerde op 18 mei een speciale bijlage over afscheid, waar ik het gedicht 'Koesteren' op de cover mocht schrijven. Lees hier het gedicht.

Donderdag 4 mei als dorpsdichter het gedicht 'Van denken en doen' tijdens de dodenherdenkingsplechtigheid voorgedragen. Enige media hebben (een deel van) het gedicht gepubliceerd. Lees hier het gedicht.

Op 20 april is het hieronderstaande gedicht (in een grote plaat messing gegraveerd) onthuld als blijvend monument voor de joden die in de Tweede Wereldoorlog uit Woudrichem zijn weggevoerd en vermoord. Het Algemeen Dagblad en de locale media hebben er ruim aandacht aan besteed.

Zondag 5 februari werden 7 Stolpersteine gelegd in Woudrichem. Mij was gevraagd om een passend gedicht te schrijven en voor te dragen. Lees hier het gedicht. Het gedicht is gepubliceerd in diverse regionale kranten en weekbladen.

Dinsdag 3 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van Werkendam als dorpsdichter het gedicht 'Droomvlucht' voorgedragen. Denk hierbij niet aan de Efteling. Lees het gedicht hier. Het gedicht is o.a. geplaatst in de weekkrant Altena Nieuws en ik heb het op 15 januari voor mogen dragen bij de nieuwjaarsbijeenkomst van het Kunstenaarscollectief in fort Vuren.

-----2017-----2017----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----2017-----

Zaterdag 24 december organiseerde GSW een Kerstbijeenkomst met een hapje en een drankje en een Kerstmaaltijd. GSW helpt mensen die tussen wal en schip vallen v.w.b. de voedselbank en bijstand. Een rijk land an Nederland zou zich moeten schamen! Het gedicht dat ik voor hen maakte staat hier. Alle bezoekers hebben dit gedicht meegekregen

Vrijdag 2 december als sneldichter voor Sinterklaas meegewerkt aan een nieuwitem voor Omroep Max. De uitzending was dezelfde dag om 18.30 uur. Het nieuwsitem is hier terug te kijken (klik op de foto met het HN logo) en het gedicht dat ik voor de presentatoren Mascha en Jeroem heb gemaakt staat hier.

Woensdag 16 november in opdracht van Albert Hein meegewerkt aan een video 'Blij met Sjoerd' in Amstelveen. de video is Hier te zien.

Donderdag 27 oktober werd mijn column over de onbegrijpelijke perikelen van Rijkswaterstaat m.b.t. de Merwedebrug geplaatst in de weekkrant Altena Nieuws (oplage 22.450) Lees hier de column.

Woensdag 5 oktober is een bijzonder filiaal van de bibliotheek geopend in Babyloniënbroek. Ik heb daar het gedicht 'Afhaalloket' voor geschreven en voorgedragen. Het gedicht krijgt er een prominente plek in de bibliotheek en het gedicht is in de (lokale) media gepubliceerd.

Woensdag 28 september is de permanente fototentoonstelling van Irene Damminga in De Riethorst in Geertruidenberg officieel geopend dor de stichtingsvoorzitter en de locatiemanager. Zeven fotodoeken variërend van 1,35 meter tot 4,10 meter. Mij is gevraagd om aan ieder doek enkele dichterlijke regels toe te voegen.

Donderdag 15 september het gedicht 'Kindertoekomst' voorgedragen na het slaan van de eerste paal voor De Brede School in Sleeuwijk. Het gedicht is gepubliceerd in de (lokale) media en zal in het nieuwe gebouw komen te hangen.

Donderdag 21 juli is het vijfentwintigste (!) gedicht van de Werkendamse Gedichtenroute geplaatst bij bodyline. Wat of wie Bodyline is, valt in het gedicht 'Contradictie' te lezen.

Op 30 juni is een monument onthuld ter nagedachtenis van de Lancaster die op 21 juni 1944 in de polder van Werkendam is neergestort. Voor deze gelegenheid heb ik het gedicht 'Verleden lessen' geschreven. Het gedicht is gepubliceerd in de (lokale) media.

Op donderdag 30 juni is Staartschutter John Keogh (1921-1944) met veel eerbetoon herbegraven. Veel Britse militairen van de R.A.F. waren aanwezig, evenals de neef van John. Voor de begrafenisplechtigheid heb ik het gedicht 'Sergeant John E. Keogh ' geschreven. Het gedicht is gepubliceerd in de (lokale) media.

Vrijdag 24 juni om 23.00 uur tijdens na het stil-samen-zijn van De Samenloop voor Hoop mijn gedicht 'Jaarringen' voorgedragen. op de avond zelf een workshop poëzie gegeven.

Op 28 mei is de poëzieroute in De Brabantse Biesbos geopend. op acht plaatsen in de openbare ruimte staan seizoen gedichten van bekende- en minder bekende dichters. Op twee plaatsen zijn gedichten van mij te lezen; het herfstgedicht 'Vroeger donker' en het lentegedicht 'Gordiaans Mikado'.

tijdens dodenherdenking heb ik als dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam het gedicht 'Als ik het voor het zeggen had' voorgedragen bij het monument De Crosser in Werkendam. In de andere vier dorpen van Werkendam werk tegelijkertijd mijn gedicht voorgedragen door wethouders. De lokale media hebben het gedicht gepubliceerd.

Tijdens het project 'Als' op 13 en 14 februari in Dodewaard zijn er opnamen gemaakt voor een DVD. Hierop staan de voordrachten van alle dichters. Ik heb zelf een aantal gedichten hiervoor geschreven en voorgedragen die op de DVD staan.

Donderdag 4 februari bij het afscheid van burgemeester Sjoukje Haasjes mijn gedicht 'Later oogsten' voorgedragen.

Vanaf woensdag 27 januari weer elke maand mijn eigen uurtje op de radio bij Oké FM met het programma 'Dichter bij de nacht van 2100 uur tot 22.00 uur. Het programma begint met het voorlezen van mijn gedicht 'Radio'.


Maandag 4 januari als dorpsdichter twee gedichten tijdens de nieuwjaarsreceptie voorgedragen. Lees de gedichten GLAZEN WERELD en Naast de liefde. Iedereen heeft een exemplaar met de gedichten meegekregen en het gedicht Glazen wereld is in diverse media gepubliceerd.

2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 ----- 2016 -

Zaterdag 5 december in Woerden bij het twee uur durend radioprogramma 'Podium 107.1' via de ether en de telefoon luisteraars geholpen met Sinterklaasgedichten.

Dinsdag 1 december in Eindhoven bij het televisieprogramma 'Onder ons' van omroep Brabant geweest over mijn Sinterklaasgedichten project. Te bekijken met deze link. In de uitzending heb ik tevens een gedicht gemaakt (en voorgedragen) over het rapport over het gedogen van wietteelt in Nederland. Het gehele programma is te zien met deze link.

Dinsdag 30 november bij radio 1 in Hilversum tijdens het radioprogramma 'Dit is de nacht'. Luister hier naar de opname en kies 02.00 uur tot 03.00 uur.

Om de Sinterklaasgedichtenstress bij het publiek wat te beteugelen heb ik een aantal malen als sneldichter voor wie dat wilde mooi rijmende gedichten gemaakt. Op dinsdag 24 november in Aalburg, zaterdag 28 november in Werkendam (er werden daar plots opnamen van mij gemaakt voor het journaal van Omroep Brabant; leuk!).

Bij Oké FM werd op 28 oktober de honderdste uitzending van het Oké-weekmagazine gevierd. Ik heb speciaal daarvoor het gedicht 'RADIO' geschreven en in de uitzending voorgedragen. Het gedicht hangt nu ingelijst en wel in de studio. (2015)

Tijdens het team-uitje van docenten op 10 juli in Nieuwersluis werd afscheid genomen van 3 collega's die met pensioen gingen. Van tevoren was ik zorgvuldig geïnformeerd, zodat ik drie 'Gedichten op Maat' bij me had en voorgedragen heb. De gedichten had ik voor de jubilarissen ingelijst als aandenken. (2015)

Op zaterdag 6 juni een 'Gedicht op maat' aangeboden aan Ton de Waal, een zeer gewaardeerde havenbaron van Werkendam, die 75 jaar werd.

Als gemeentedichter van de vijf dorpen van Werkendam heb ik het gedicht '4 mei 2015, 70 jaar vrijheid' gemaakt dat in alle vijf de dorpen van Werkendam is voorgedragen door collegeleden. In Werkendam mocht ik het zelf ten gehore brengen. Het gedicht is in diverse media gepubliceerd.

Bij de start van de kunstroute op 18 april in Hank is mijn gedicht dat ik speciaal geschreven heb voor Hank onthuld. Een gedicht op doek met een mooie foto-achtergrond van Irene Damminga. Lees hier het gedicht. (2015)

Op 3 maart zag mijn nieuwe dichtbundel 'DEZE NIET' het licht tijdens het dichterspodium van het N.D.P.
Burgemeester Haasjes van de vijf dorpen van Werkendam nam het eerste exemplaar in ontvangst. (2015)

Woensdagavond en -nacht 28/29 januari (in het kader van 'De week van de Poëzie') samen met Wim Donkersloot zo'n 40 dichtregels van mij op straat geschreven met stoepkrijt in alle dorpen en steden van het land van Altena. Een rit van 82 kilometer met erg vel plezier. (2015)

Zaterdag 24 januari een tweede gedicht geschreven bij een schilderij van Nancy Kroon. Bekijk en lees hier het schilderij en het gedicht. (2015)

Donderdag 15 januari een gedicht gemaakt voor Bibliotheek Altena. Het afgelopen jaar heeft de bieb een ingrijpende reorganisatie doorgemaakt. Lees hier het gedicht. Het gehele personeel en de vrijwilligers hebben een exemplaar van het gedicht gekregen. (2015)

Maandag 12 januari twee gedichten gemaakt en voorgedragen voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Werkendam. Een gedicht was een terugblik en het andere gedicht ging over de topsporters van het jaar 2014. Lees hier de gedichten Terugblik en Sportief. (2015)

Een gedicht gemaakt bij een schilderij van Nancy Kroon. Het schilderij gaat over een Griekse mythologische Arachne. Bekijk en Lees hier het schilderij en het gedicht. (2015). Het schilderij en het gedicht maakt deel uit ven een reizende tentoonstelling.


2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 ----- 2015 -

Zondag 26 oktober werd in Oisterwijk een gedichtenbundel gepresenteerd waarin ook een gedicht van mij is opgenomen. Het betreft een gedicht van de oudste boom van Oisterwijk en waarschijnlijk ook van Nederland. Lees hier het gedicht over de 1000-jarige linde. (2014)

Zaterdagavond 25 oktober in Veulen (Limburg) een gedicht van mijzelf mogen onthullen ter ere van het 25 jarig bestaan van 'Cumulus'. Het gedicht maakt duidelijk wat voor een vereniging dit is. Lees hier het gedicht. (2014)

Zaterdag 25 oktober een indrukwekkende bijeenkomst en kranslegging meegemaakt voor de stoffelijke resten die gevonden zijn bij de berging van de Lancaster die op 21 juni 1944 is neergestort in Werkendam. Ik was gevraagd een gedicht voor deze gelegenheid te schrijven. Als achtergrond voor het gedicht heb ik de foto van de omgekomen staartschutter John E. Keogh gebruikt. Lees het gedicht hier. (2014)

Een in 1944 neergestorte Lancaster wordt opgegraven in Werkendam, vanwege een bedrijventerrein dat er moet komen. Er wordt sinds 1944 één bemanningslid vermist die wellicht nog in het vliegtuig zit. Tijdens de startbijenkomst op 2 oktober mocht ik in mijn functie als Dorpsdichter een gedicht maken. Lees hier het gedicht. (2014)

Tijdens het weekend van 20 en 21 september was tijdens het Liniepadfestival een 400 meter lange dichtregel van mij te lezen. Iedereen die de regel kon opzeggen kreeg een mooie boekenlegger.
Lees hier de dichtregel. (2014)

Als gemeentedichter een gedicht geschreven en op 17 september voorgedragen bij het afscheid van onze burgemeester Carla Breuer. Jammer dat ze weggaat; ze heeft voor kunst en cultuur veel betekend in Werkendam. Het gedicht is in de lokale media geplaatst. (2014)

Mijn column 'Dierverantwoordelijkheid' is samen met het gedicht 'Sammy' gepubliceerd in de uitgave 'Meliefje, meliefje, wat wil je nog meer'. Ik mocht voor deze verhalen- en gedichtenbundel meeschrijven met Kees van Kooten, Martin Gaus, Mensje van Keulen, Marianne Thiemen en anderen. Ik ben daar best trost op. Mijn bijdragen zijn hier te lezen (vanaf bladzijde 11). (2014)

Gedicht geschreven voor bij een voordracht bij de Kunstuitleen in Hellevoetsluis. Het betreffende gedicht beschreef een schilderij met daarop een Amazone (Griekse mythologie). Lees hier het gedicht. (2014)

Als dorpsdichter het gedicht voor 4 / 5 mei geschreven. Het thema van 2014 is 'Vrijheid geef je door'. Lees hier het gedicht. Het gedicht is in de lokale media verschenen. (2014)

Voor de Kunstroute Aalburg het gedicht 'Smelten' bij een kunstwerk van Nico Rolsma geschreven. Lees hier het gedicht. (2014)

Het gedicht 'Verlaten afscheid' in opdracht van B&W geschreven en voorgedragen bij gelegenheid van het afscheid nemen van de raadsleden die na de verkiezingsuitslag niet meer in de gemeenteraad terugkomen.
Lees hier het gedicht. Het gedicht is geplaatst in de lokale media. (2014).

Het gedicht 'Verder' is door de jury goed genoeg bevonden om deel uit te mogen maken van de bundel 'Het geheim van de reiziger' van uitgeverij Kontrast. Lees hier het gedicht (2014)

Het gedicht 'Losgelaten in de sneeuw' is het gedicht van week 1-2014 op de site van Avier, het Onafhankelijk Literair Vlugschrift. (2014)


2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 ----- 2014 -


Op uitnodiging van de gezamenlijke kerken van Giessenburg-Hardinxveld een gedicht geschreven voor de Kerstnachtdienst. Vervolgens werd gevraagd of ik het tijdens de nachtdienst wilde voordragen en kregen alle kerkgangers een afdruk (afgedrukt op een mooie foto van Irene Damminga) mee. Klik hier om het te lezen. (2013)

Het gedicht 'Goedemorgen mijn zonneschijn' is opgenomen in de jaarbundel van Taalpodium. (2013)

Het gedicht 'Klankkleur' is voorgedragen op de jaarlijkse Poëzieavond in Eethen. Het is tevens opgenomen in het programmaboekje van die avond. Lees hier het gedicht. (2013)

Drie gedichten van mij zijn opgenomen in de bundel 'Geschreven met Stadsdichtersogen'. (2013)

Ter nagedachtenis aan de overleden Prins Friso heb ik het gedicht 'losgelaten in de sneeuw' geschreven. Het gedicht is door diverse media overgenomen en gepubliceerd. Lees hier het gedicht. (2013)

Mijn winnende gedicht "25 jaar stemmingswisselingen" (de opdracht was: Beschrijf in 4 regels '25 jaar Lingehaven' ) hangt komend jaar op de sluisdeur van de Lingehaven in Gorinchem en wordt in september opgenomen in de Poëzieroute van Gorinchem. Diverse media hebben het gedicht gepubliceerd. Lees hier het gedicht (2013)

Mijn gedicht 'Klankleur' is één van de uitgekozen gedichten om voor te dragen op de jaarlijkse Poëzieavond in Eethen op 5 oktober.

Op uitnodiging van gemeente Werkendam het dodenherdenkinggedicht geschreven dat op 4 mei is voorgedragen in Sleeuwijk, Werkendam, Nieuwendijk, Hank en Dussen. Het gedicht is tevens gepubliceerd in de lokale media. (2013)

Tijdens Kunstroute 'Beeldend Dussen' de gedichten 'Goedemorgen mijn zonneschijn' , 'Rokken' en 'Nazoomeren' geëxposeerd op doeken (150 x 210 cm) op binnenplaats van Kasteel van Dussen en vijf gedichten geëxposeerd langs de route. Tevens het openingsgedicht 'Denkend aan Dussen' geschreven en voorgedragen. Op verzoek van Kasteel Dussen worden de gedichten ook opgehangen tijdens de festiviteiten van Pinksteren. (2013)

Column 'Vruchten, groenten en fruit' is gepubliceerd in het 150e (jubileum)nummer van De Schreef, het magazine van Taalpodium.nl . (2013) Lees hier de column

Gedicht 'Winterwarmte' op billboard (150 x 210 cm) langs de Giessen in Giessenburg (2013)

Muurgedicht (150 x 210 cm) 'Goedemorgen mijn zonneschijn' is door de bibliotheek Altena aangekocht. (2013)

Vier gedichten van mij zijn opgenomen in de 'Bloemlezing 2011 / 2012' van het Nederlands Dichters Podium. Een vijfde opgenomen gedicht ('Co-creatie') is in samenwerking met Fons Naterop, burgemeester van Aalburg, tot stand gekomen. (2013)

Gedicht 'Opgroeien' opgenomen in de liturgie van een doopplechtigheid en gepubliceerd als
'gedicht van de maand' in het Altena Nieuws. (2013)

Gedicht 'Winteroverpeinzing' gepubliceerd in de 'Schreef', het magazine van Taalpodium.nl (2013)

Gedicht 'Nieuwjaarswens 2013: 'Geven' voorgedragen op de Nieuwjaarsreceptie gemeente Werkendam. Het gedicht is uitgereikt aan alle aanwezigen en gepubliceerd in weekkrant Altena nieuws. (2013)


2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 ----- 2013 -

Jaarlijkse Rotterdamse HITSPOT juryprijs gewonnen met zingen (en schrijven) van liedtekst op het thema 'Verleden, heden en toekomst', dit jaar i.h.k.v. 'Rotterdam-Charlois 550 jaar'. (2012)

Gedicht 'Denkend over Discriminatie' genomineerd voor de STOP DISCRIMIATIE-prijs 2012.

Gedicht 'Werkendamse uiterwaard' opgenomen in de bundel 'Stadsgeluiden' (Stichting Poëtikos) en op poster gedrukt (120 x 120 cm) voor op de 'kunst'-wand van de nieuwbouw HEMA Werkendam. (2012

Gedicht 'Co-creëren' opgenomen op pagina 1 in visiedocument 'Gedeelde verantwoordelijkheid' van de gemeente Aalburg. (2012)

Gedicht 'Nazoomeren' op billboard (150 x 210 cm) langs de Giessen in Giessenburg (2012)

Drieluikgedicht 'Komen, zijn en gaan ' uitgekozen voor publicatie in programmaboekje en voorgedragen tijdens de jaarlijkse Poëzieavond in Eethen (Brabant). (2012)

Gedicht 'Bestorven Bunker' is gepubliceerd op een groot spandoek tegen een bunker aan De Roef in Sleeuwijk. (2012)

Gedicht 'To Taptoe' voorgedragen door burgemeester Breuer bij de Taptoe Sleeuwijk en ingelijst aangeboden aan showkorps Wilhelmina (2012)

Gedicht 'Het nut van de eerste paal' aangeboden aan De Waal Machinefabriek (nieuwbouw 2012)

Gedicht 'HA TEE TEE PEE' als homepage-gedicht bij lancering nieuwe website gemeente Werkendam (2012)

Gedicht 'Rokken' op cover brochure 'Rokfestival' en op billboard langs de Giessen (2012)

Gedicht 'Mooie mensen / Nice people' geschreven en voorgedragen voor de Internationale dag tegen discriminatie, Zuidpleintheater, Rotterdam. Iedere bezoeker kreeg een gedrukt exemplaar mee (2012).

Gedicht 'Het woord van de taal' opgenomen in het Liber Amicorum voor het afscheid van Prof. Mr. Erik Jurgens (2012)


2012 ----- 2012 ------ 2012 ------ 2012 ----- 2012 ----- 2012 ----- 2012 ----- 2012 ----- 2012 ----- 2012 ----- 2012 ----- 2012 ----- 2012 -

Gedicht 'Geven' (Kerstwens) in weekkrant Altena Nieuws (2011)

Gedichten 'Beeldhouwen' en 'Geruisloos wit' opgenomen in rondreizende tentoonstelling (2011 / 2012)

Gedichten 'Beeldhouwen' en 'Geruisloos wit' in verzamelwerk Poëzieavond Eethen (2011)

Gedicht 'Wonen aan het Sas' in weekkrant Kontakt (2011)

Gedicht 'Poëzie in Altena' in weekkrant Altena Nieuws (2011)

Gedicht '(Tien jaar) Na Nine Eleven' gepubliceerd in het Algemeen Dagblad, landelijke editie (2011)

Gedicht 'Sneuvelen in kinderoren' (Veteranendag 2011)

Gedicht 'Dichter bij Werkendam' Jaarverslag woningbouwvereniging De Woonlinie (2011)

Gedicht 'Kampioenen' in de jubileumbundel 'Concept' (België) (2011)

Gedicht 'Bomen' in de bundel en op de site van 'Poëziepad Plasmolen' (2011)

2011 -----2011 ----- 2011 -----2011 ----- 2011 ----- 2011 ----- 2011 ----- 2011 ----- 2011 ----- 2011 ----- 2011 ----- 2011 ----- 2011 -

Gedicht 'Kerstwens' in weekkrant Altena Nieuws (2010)

Gedicht 'Rotterdam, Roteb, Reiniging' en artikel in personeelsblad Gemeente Rotterdam (2010)

Eigen dichtbundel 'Laat en Liefde' (2010)