2007  
 
29-12-2007

Play-in en Oudejaarsconcert Hoogblokland

In het kader van het 25 jarig bestaan van “het oudejaarsconcert” vierde Symphonia deze dag op een bijzondere manier. Naast een play-in met het Leerlingenorkest van Da Capo, de jeugdorkesten van Symphonia en het Andels Fanfare Corps werd het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest uitgenodigd. Geweldig om de jonge talenten van het NJFO te horen en bovenal een mooie stimulans voor onze jeugd! De avond begon met een play-in concert en werd vervolgd met een galaconcert van het NJFO. Klik hier voor een fotoreportage.

 
25-12-2007 Kerstviering Waerthove

Al weer voor het 21e jaar verleent Da Capo, o.l.v. Mark Loggen, medewerking aan de kerstviering in verpleeghuis Waerthove. Deze kerstdienst, te houden voor de bewoners van Waerthove en hun familie, krijgt de muzikale ondersteuning van het Groot Orkest van Da Capo.

 
22-12-2007

Kerstzangavond met Chananja

In een overvolle Maranathakerk zongen velen mee en genoten van Da Capo o.l.v. Olaf Baeke en gospelkoor Chananja o.l.v. Peter Koetsveld. De koorleden van Chananja werden ook deze avond begeleid door hun uitgebreide band.
Het was een mooie kerstzangavond.

Klik hier voor een fotoreportage.

 

 
21-12-2007 Geslaagd

Anne de Kuiper heeft vorige week met succes examen gedaan en haar B-diploma - klarinet behaald. Zij is lid van het Leerlingenorkest en het Groot Orkest. Da Capo feliciteert haar van harte met dit mooie resultaat.

 
26-11-2007

Wie zijn onze Sponsers?

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo financieel steunen. Mede dank deze financiële steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsors?

 
24-11-2007 Solistenavond

Zaterdagavond 24 november werd in het verenigingsgebouw van Da Capo de solistenavond gehouden. Deze avond wordt jaarlijks gehouden om leden te motiveren tot zelfstudie en om door dit zelfstandige optreden meer zelfvertrouwen te krijgen op het podium. Tussen 19.00 en 22.00 uur traden maar liefst 16 solisten op. De jury bestond uit Olaf Baeke, Peter Koetsveld en Anneke Konings-Kros. Onze sterren hoorden de tips en tops van de jury en ontvingen een certificaat van deelname. Tot slot gaven Olaf en Peter een motiverend optreden op klarinet. Foto's klik hier

 
23-11-2007

Rabobank schenkt Da Capo saxofoons

De leerlingen van de Giessenburgse muziekvereniging Da Capo zijn blij met drie nieuwe muziekinstrumenten die mede door de financiële steun van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost zijn aangeschaft. Op vrijdag 23 november overhandigde Peter Kamsteeg namens de bank een cheque ter waarde van € 2.500 aan de muziekvereniging.

 

Begin dit jaar gaf de muziekvereniging aan in aanmerking te willen komen voor een sponsorbijdrage voor het ‘muziekproject voor kinderen’. Dit project stimuleert kinderen een instrument te gaan bespelen. Voor dit project zijn kinderen van groep 5 en 6 van de plaatselijke basisscholen benaderd. En met succes. Vele kinderen zijn met groot enthousiasme begonnen met muziekles. Muziek is een belangrijke factor in de ontwikkeling van kinderen. En daar draagt de Rabobank graag een steentje aan bij.

 
17-11-2007

Intocht Sinterklaas

Eerst bracht Sint een bezoek aan Giessen-Oudekerk. Daarna werd koers gezet naar Giessenburg. Even werd het heel spannend want de boot maakte rechtsomkeert. Weer een piet zonder veer die dacht naar Ottoland te moeten? De wachtende kinderen riepen de longen uit het lijf. Het is de Sint en zijn pieten toch weer gelukt om op tijd de Giessenbrug te bereiken. Voor foto's klik hier

 
16-11-2007

Geslaagde donateursactie

De donateursactie is succesvol verlopen. Na 10 jaar werd een huis aan huisactie gehouden en werden 100 gulle giessenburgers onze nieuwe donateurs. De actie is nog niet geheel afgerond. Da Capo is zeer verheugd dat de giessenburgse bevolking zo positief heeft gereageerd. Donateurs, bedankt!

 
17-11-2007

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 17 november is het weer zover, dan zal de Goedheiligman weer voet aan wal zetten in Giessenburg. Hij zal weer door honderden kinderen worden opgewacht.
Om 13.45 uur speelt Da Capo bij de Giessenbrug in afwachting van de komst van de stoomboot met de Sint. Als alles goed gaat, komt de boot rond de klok van 14.00 uur in zicht, waarna hij zal aanmeren bij de Giessenbrug. Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint 20 muziekpieten meebrengt. Rond 14.15 uur zal de Goedheiligman zijn tocht naar De Til beginnen.

 
13-10-2007

Ritmische Scholing

Olaf gaf een les in ritmes en maatsoorten voor alle liefhebbers van de vereniging. Combinaties in kwartnoot punt, 4 zestienden, triool, syncoop. PITTIG! en geen overbodige luxe. Na een middag van klappen en zachtjes tikken met de voet (anders houdt de vloer het niet), begrijpen wij hier nu alles van. Foto's klik hier

 
10-10-2007

Concert Tiendwaert

Ongeveer de helft van het Groot Orkest verzorgde voor de cliënten van verpleeghuis Tiendwaert een optreden. Het was net een huiskamerconcert, knus en gezellig. Het orkest kreeg veel respons. Bij de Second Walz (bekend door André Rieu) en de egelanders gingen de handen op elkaar. De bewoners vonden dat de avond véél te snel voorbij was.......Leuk te zien hoe men heeft genoten. Foto's klik hier

 
29-09-2007

Anneke's Muziekdag

Voor de derde keer gingen een aantal leden van het Leerlingenorkest naar Anneke's Muziekdag. Zij repeteerden op deze dag met leden van alle orkesten van Anneke, om aan het einde van de dag een concert te geven voor belangstellenden. Deelnemende orkesten: Jong Apollo - Nieuw-Lekkerland, De Volharding - Deil, Volharding - Gorinchem, O.N.S. - Nieuwendijk en lest best: het Leerlingenorkest Da Capo. Muziek en dezelfde dirigent is wat ons bindt. Dus......succes verzekerd! Voor foto's klik hier

 
26-09-2007

Zomerconcert De Lange Wei

Op woensdag 26 september geeft het Groot Orkest van Da Capo een concert in het atrium van Woonzorgcentrum De Lange Wei, Rembrandthof 85, 3372 XV Hardinxveld-Giessendam. Het programma van dit concert bestaat uit lichte, vrolijke en vooral herkenbare muziek. Heeft u ons altijd al eens willen horen? Het concert is voor iedereen toegankelijk. Entree: €1,75 (incl. kopje koffie). Aanvang 19.30 uur. Voor foto's klik hier

 
20-09-2007

Donateursactie

De leden van Da Capo gaan tussen 20 en 28 september langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Na bijna 10 jaar wordt deze keer weer eens "huis aan huis" aangebeld met het verzoek of u onze donateur wilt worden. Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer

 
05-09-2007

We gaan weer repeteren!

Na een welverdiende vakantie gaan we weer heerlijk aan de slag. Op woensdag 5 september begint om 19.30 uur de repetitie van het Groot Orkest. Op vrijdag 7 september om 18.45 uur het Leerlingenorkest. Wilt u graag eens een repetitie bijwonen? U bent van harte welkom.

 
22-07-2007

Stout Pijpleidingen B.V. sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo financieel steunen. Deze week heeft Stout - Pijpleidingen B.V. aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze financiële steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsors?

 
18-07-2007

Laatste les voor de zomervakantie

Ook leerlingen en docenten van klarinet en saxofoon gaan lekker even op vakantie. Niet nadat zij een leuke laatste les hielden. Deze keer niet alleen, maar met bijna de hele groep. Niet van 1 docent maar van 2 docenten. Ritmes oefenen, tellen, samenspelen. Super leuk! Kijk hier maar even mee.

 
14-07-2007

Afsluiting van het muzikale jaar

De verrassing, die heeft de evenementencommissie goed geheim weten te houden. Het werd boerengolf en wel in het weiland bij Karlijn en Hanneke. Vervolgens met z'n allen lekker eten in en bij het clubgebouw. Bewijs: Je hoeft niet ver om het leuk te hebben. Tijdens de barbecue werd onze eerste officiële Da Capo-foto onthuld. En dan kan nu het instrument even de kast in voor een welverdiende vakantie. Voor foto's klik hier.

 
14-07-2007 Geslaagd

Evita Hoogendoorn, Liezeke Korevaar, Desiree Moonen, Marinthe Harrewijn, Thom Schermers en Joëlle Strijk hebben deze week met succes examen gedaan en hun diploma behaald. Anne de Kuiper is geslaagd voor haar theorie-examen. Zij zijn allen lid van het Leerlingenorkest. Da Capo feliciteert hen van harte met dit mooie resultaat. Een speciale vermelding voor Liezeke Korevaar. Zij is geslaagd met een gemiddelde van 9.7.

A-diploma
Marinthe Harrewijn - altsaxofoon
Liezeke Korevaar - altsaxofoon
Desiree Moonen - altsaxofoon
Thom Schermers – altsaxofoon
Joëlle Strijk - slagwerk

B-diploma
Evita Hoogendoorn – klarinet
Anne de Kuiper - klarinet (theorie)

 
14-07-2007

De Juf's Muziekstudio is klaar!

Op deze dag wordt de muziekstudio en winkel van Anneke, dirigent van het Leerlingenorkest, aan de Vijverstraat in Nieuwendijk geopend. Da Capo feliciteert haar van harte en wenst haar alle succes van de wereld. Voor informatie: www.annekekoningskros.nl

 
14-07-2007

Barbecue en uitje leden

Ter afsluiting van het muzikale jaar wordt voor de leden en hun aanhang een heerlijke en gezellige barbecue in het clubgebouw gehouden. Hieraan voorafgaande is er een verrassingsuitje. Hoe, wat, waar?.....Dat is nu net de verrassing!

 
30-06-2007

Samenloop voor Hoop

Het waren 24 prachtige uren met een lach en een traan. Een indrukwekkende, emotionele dag die we voor geen goud hadden willen missen. We hebben kankerpatienten het gevoel gegeven er niet alleen voor te staan. Veel leden van Da Capo hebben deelgenomen aan de Samenloop voor Hoop. In het team van Da Capo of in één van de 50 andere teams. Klik hier voor foto´s

 
29-06-2007

Samenloop voor Hoop

Vandaag is het zover. Het Da Capo-team is er klaar voor. Teamleider Peter Aanen gaat met Corine Groffen, Corine van Herpen, Marieke den Breejen, Trudie Loggen, Carla Lukken, Jolijn de Kreij, Henk van Houwelingen, Bart van den Boomgaard, Annelies van Houwelingen, Emmy Rietveld, Arina de Kreij, Tessa Boogert en Judy van Boxtel een tegenprestatie leveren. Hiermee wil Da Capo al zijn sponsoren bedanken voor hun gift. Nog steeds is het mogelijk een bijdrage te leveren. Dit kunt u doen door onze stand te bezoeken en deel te nemen aan één van de activiteiten. We ontmoeten u graag bij de Da Capo-stand.

 
28-06-2007

Da Capo loopt 24 uur tegen kanker

Da Capo heeft een team gevormd en maakt zich klaar voor de grootse 24-uursloop. Het lopersteam van 14 muzikanten van Da Capo zamelt van te voren geld in voor KWF Kankerbestrijding en wandelt als tegenprestatie 24 uur rond de voetbalvelden van Peursem. Daarnaast geeft het Groot Orkest van Da Capo op zaterdag 30 juni tussen 13.00-14.00 uur een gezellig en feestelijk concert voor bezoekers en deelnemers. Bezoek dit evenement! Door deelname aan de activiteiten en de braderie levert u ook een bijdrage aan de opbrengst voor de
Samenloop voor Hoop Giessenburg
Locatie: v.v. Peursum
Datum: 29 juni vanaf 19.00 uur tot 30 juni 19.00 uur.

 
15-06-2007

Concertje Matthijs Marijke

Op vrijdag 15 juni gaf het Leerlingenorkest een buitenoptreden in de speeltuin bij Matthijs Marijke. De ongeveer 30 leden van het orkest traden op van 19.00 tot 20.00 uur. Het Leerlingenorkest stond o.l.v. Anneke Konings-Kros. Zij vertelde met een vrolijke noot over de muziek die werd gespeeld. Onder de belangstellenden waren ook de bewoners van Matthijs en Marijke. Die maakten zelfs een dansje. Met z'n allen aan de koffie met koek en het werd héél gezellig! Jammer van die dreigende bui, moesten we toch weer haasten. Kijk hier maar even mee.

 
12-05-2007

Verkoopactie Oudhollands Snoepgoed

Da Capo hield haar jaarlijkse verkoopactie op zaterdag 12 mei. De leden trotseerden de buien en zeker gezien deze omstandigheden is een woord van waardering voor alle vrijwillige verkopers van Da Capo en gulle gevers van Giessenburg op zijn plaats. Daarom een welgemeend: Bedankt.
De opbrengst is bestemd voor het instrumentenfonds.

 
04-05-2007

Nationale Dodenherdenking

In Giessenburg werden de oorlogslachtoffers herdacht bij het oorlogsmonument. Voorafgaande aan deze plechtigheid werd een herdenkingsdienst in de Hervormde kerk gehouden. Da Capo verzorgde de muzikale begeleiding met de Last Post, het Wilhelmus en enkele koralen. Klik hier voor een fotoverslag.

 
30-04-2007 Aubade op het "Tilplein"

Ter ere van Koninginnedag begeleiden het Groot Orkest en het Leerlingenorkest van Muziekvereniging Da Capo de Aubade. Aanvang 9.15 uur. Kijk hier voor foto's.

 
27-04-2007

Sponsors Da Capo, bedankt!

Naast de donateurs zijn er sinds deze week een aantal bedrijven die Da Capo financieel steunen. Mede dank zij hun steun, is Da Capo in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Wie zijn zij? Sponsors bedankt!!!

 
24-04-2007

Jeugdproject "Muziek voor Kinderen" geslaagd!

Na de presentatie voor de plaatselijke scholen, hebben 11 kinderen de proeflessen gevolgd en zij weten het zeker: Muziek maken is leuk". Zij gaan verder met het volgen van muziekles op het instrument van hun keuze. Alle kinderen zijn al lid geworden of worden binnenkort lid van Da Capo. 4 kinderen op slagwerk, 3 op altsaxofoon, 2 op klarinet en 2 op dwarsfluit.

 
16-04-2007

Een "TOP - Concert"

Uitspraken: We waren een avondje uit; het was ronduit gezellig; wat een afwisselende muziek; mooie solo´s; een ontspannen Da Capo-sfeertje; prachtige muziek; we hebben genoten. Zo maar een paar opmerkingen die we na zaterdag mochten ontvangen. Zo hebben wij het ook ervaren. Da Capo heeft eveneens genoten van het concert en van de volle zaal met meer dan 300 gasten en bedankt iedereen voor hun komst. Kijk hier maar even mee!

 
14-04-2007

Voorjaarsconcert in De Til

Op zaterdag 14 april geeft Da Capo haar voorjaarsconcert in De Til, Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg. Het thema van het concert is "solo". Op deze avond spelen Groot Orkest en Leerlingenorkest muziek waarbij u naar een aantal solisten uit eigen vereniging kunt luisteren. Het belooft weer een mooie avond te worden. Zaal open om 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Entree 5 euro, donateurs gratis toegang. U bent van harte welkom!

 
18-03-2007

Samenloop voor Hoop op 29 en 30 juni 2007

Ook Da Capo maakt zich op voor deelname aan deze Samenloop voor Hoop. Het Groot Orkest zal bij deze gelegenheid een optreden verzorgen. Daarnaast probeert Da Capo een groep enthousiaste lopers te formeren. Op dit 24 uur durend evenement zullen de deelnemers door rondjes te lopen geld inzamelen ten gunste van KWF Kankerbestrijding. Da Capo vindt dit een goed doel: een bijdrage leveren aan de strijd tegen de kanker. De kans om iets voor onze zieke medemens te doen en stil te staan bij wie we hebben verloren.

 

17-02-2007

Resultaat Jeugdproject

Na de gehouden presentatie voor leerlingen van groep 5 en 6, hebben zich uiteindelijk 11 kinderen aangemeld voor het volgen van 4 proeflessen. Zij zijn door deze presentatie enthousiast geworden en gaan aan de slag met muziek op het instrument van hun keuze. We zijn heel tevreden met dit resultaat. Na overleg met docenten en ouders starten de lessen binnen 2 weken. 3 Kinderen op slagwerk, 3 op klarinet, 2 op dwarsfluit en 3 kinderen op saxofoon. Da Capo wenst hen veel succes en bovenal heel veel plezier. Wordt vervolgd.........

 
16-02-2007

Zeemanskoor "Bestevaer" repeteert bij Da Capo

Vanaf vandaag heeft Da Capo elke vrijdagavond gasten. Het mannenkoor "Bestevaer" zingt seasongs en repeteert vanaf heden elke vrijdag van 20.15 tot 22.15 uur in het verenigingsgebouw van Da Capo.

 

01-02-2007

Jeugdproject Da Capo

115 Kinderen van groep 6 en 7 van OBS het Tweespan uit Giessenburg en Schelluinen, OBS uit Giessen-Oudekerk en De Hoeksteen uit Giessenburg waren te gast in het verenigingsgebouw. Foto's 25 januari en 1 februari. Wanneer na de presentatie de keuze voor een bepaald instrument is gemaakt, biedt muziekvereniging Da Capo de mogelijkheid tot het volgen van 4 proeflessen op het instrument van keuze. Immers, wie later iets met muziek wil gaan doen, zal eerst moeten kunnen ontdekken hoe het is en wat het is. In september wordt deze activiteit in een uitgebreide vorm herhaald.

 
27-01-2007

Jeugdfestival Schoonhoven

Het Leerlingenorkest van Da Capo was 1 van de 9 orkesten in de beginnersklasse. Met 36 leden vertrokken we vol vertrouwen naar Schoonhoven. Dirigent en leden hadden na afloop een goed gevoel over onze prestatie. We kregen de prima score van 83 punten en behaalden de 5e plaats. Met de vermelding van de jury: ``een prachtig jeugdorkest met zoveel talent en een veel belovend orkest``, gingen we zeer tevreden naar huis. Misschien en zeker zo belangrijk, vormt het horen van andere orkesten een impuls voor het Leerlingenorkest. foto's

 
20-01-2007

Try Out Jeugdfestival

Op zaterdagavond 20 januari werd voor het Leerlingenorkest een Try-Out gehouden ter voorbereiding op het Jeugdfestival in Schoonhoven. Leerlingenorkest Da Capo en "Jong Apollo" gaan volgende week beiden naar het festival. Het concert werd georganiseerd door Muziekvereniging "Apollo" uit Nieuw-Lekkerland en vond plaats in het "Muziekkwartier" in Nieuw-Lekkerland. Klik hier voor een fotoreportage

 
03-01-2007

Huldiging Jubilarissen

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden 5 leden gehuldigd vanwege hun 12 1/2 jarig lidmaatschap van Da Capo. Jo van Delzen, Tiny Hofman, Arie & Josée Peele en Niels Schouten kregen door Gerard Overmars de speld en het bijbehorende certificaat van de KNFM uitgereikt. Klik hier voor een fotoreportage.

 
03-01-2007

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op deze eerste woensdagavond van het nieuwe jaar houdt Da Capo voor leden, partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Uiteraard wordt er door het Groot Orkest kort gerepeteerd en kunnen onze aanverwanten even achter de schermen kijken.

 
01-01-2007

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!