2009 DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
   
   
   
 
19-12-09

Kerstzangavond sfeervol

De kerstsamenzang van Da Capo in de Maranathakerk was een gezellige en sfeervolle samenzang.
Medewerking werd verleend door Kinderkoor “Zingend op weg”. Klik hier voor een fotoreportage

 
19-12-09

Kerstzangavond DA CAPO

De Giessenburgse muziekvereniging DA CAPO organiseert op zaterdag 19 december haar jaarlijkse Kerstzangavond in de Maranathakerk te Giessenburg. Het orkest staat o.l.v. Olaf Baeke. Medewerking wordt verleend door Kinderkoor “Zingend op weg” o.l.v. Josette Kemkes. Het kinderkoor wordt deze avond instrumentaal begeleid door Marieke Pesselse en Karin Buchner. Tijdens deze sfeervolle avond brengt DA CAPO "Het Muzikale Kerstverhaal" ten gehore. Naast het optreden van DA CAPO en kinderkoor is er volop gelegenheid voor samenzang.

Aanvang 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur. Ter bestrijding van de onkosten wordt na afloop een collecte gehouden.

 

21-11-09

Intocht Sinterklaas

Eerst bracht Sint een bezoek aan Giessen-Oudekerk. Daarna werd koers gezet naar Giessenburg en de wachtende kinderen riepen de longen uit het lijf. Het is de Sint en zijn pieten toch weer gelukt om op tijd de Giessenbrug te bereiken. Voor een fotorepotage klik hier

 
21-11-09
Intocht Sinterklaas in Giessenburg en Giessen-Oudekerk

Zaterdag 21 november is het weer zover, dan zal de Goedheiligman weer voet aan wal zetten in Giessenburg. Hij zal weer door honderden kinderen worden opgewacht.
Om 13.45 uur speelt Da Capo bij de Giessenbrug in afwachting van de komst van de stoomboot met de Sint. Als alles goed gaat, komt de boot rond de klok van 14.00 uur in zicht, waarna hij zal aanmeren bij de Giessenbrug. Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint 20 muziekpieten meebrengt. Rond 14.15 uur zal de Goedheiligman zijn tocht naar De Til beginnen.

 
14-11-09

Knotgroep Giessen en Lek pakt uit

De Knotgroep Giessen en Lek heeft van zich doen spreken door een viertal goede doelen te bedenken met een gift. Het geld hiervoor is bijeengebracht doordat vrijwilligers een stuk onderhoud van bomen in de regio voor hun rekening nemen. De giften werden uitgereikt namens de Knotgroep door de heer W.F. van den Berg uit Giessenburg. Hij was samen met de heer A. Woudenberg uit Streefkerk. Verder was ook natuur- en knotwilgondersteuner H. den Breejen erbij aanwezig.

  Dit alles vond plaats op Zorgboerderij Hereford Hoeve van Jaap en Linda de Jong, die voor hun werk € 1.000 ontvingen.
Verder namen Joke Karelse en Egbert van Eijl € 2.000 in ontvangst voor de Stichting Boerderij Gijbeland.
Gerard Overmars en Henk Stam waren er namens muziekvereniging (harmonieorkest) Da Capo uit Giessenburg, die € 1.000 kreeg.
En ten slotte werd aan Kees den Uil € 1.000 overhandigd voor Stichting De Ark uit Hardinxveld-Giessendam, die een logeerhuis heeft voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten.
 
11-10-09

Donateursactie

De leden van Da Capo gaan tussen 10 en 20 oktober langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Wilt u ook donateur worden? Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer

 
07-10-09
Concert Woonzorgcentrum De Lange Wei

Op woensdag 7 oktober gaf het Groot Orkest van Da Capo een concert in het atrium van Woonzorgcentrum De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam. De avond werd vooral bezocht door cliënten en omwonenden van het woonzorgcentrum. Da Capo verzorgde een programma dat bestond uit hollandse muziek en muziek uit musicals. Voor de medley van Lou Bendy gingen de handen op elkaar. En genieten was het van Voor Haar en You never walk alone met zang van Mark Loggen. Voor foto's klik hier.

 
12-09-09
Anneke's Muziekdag 2009

Voor de vijfde keer organiseerde Anneke haar jaarlijkse muziekdag. Een aantal liefhebbers van het Leerlingenorkest repeteerde met leden van haar orkesten. Deelnemende orkesten: De Volharding - Deil, Volharding - Gorinchem, O.N.S. - Nieuwendijk en lest best: het Leerlingenorkest Da Capo. De mystery-guest van dit jaar was beroepsklarinettist Jos Bataille. Jos vertelde over de klarinet en demonstreerde de soorten. Solo speelde hij een modern muziekstuk (basklarinet, triangel, gedicht). Aan het einde van de dag werd een miniconcert gegeven voor belangstellenden. We hebben lekker muziek gemaakt, leuke mensen ontmoet en de inwendige mens werd héél goed verzorgd. Een prima dag! Voor foto's klik hier.

 
11-09-09

Alblasserart Polder Parade

Da Capo opende met de 4 kunstenaars van Woman for Art het tweedaagse evenement. Een culturele kruisbestuiving en deze samenwerking resulteerde in de openingsact: "De Mars der Markanten". Over het Dirk IV Plein werden parmantig 30 beelden van bekende dorpsfiguren meegesjouwd. Zowaar werden ook onze voorzitter en Jo van Delzen in de stoet gespot. Klik hier voor foto's

 
25-08-09

We gaan weer repeteren!

Na een welverdiende vakantie gaan we weer fijn aan de slag. Op woensdag 26 augustus begint om 19.30 uur de repetitie van het Groot Orkest. Op vrijdag 28 augustus om 18.45 uur het Leerlingenorkest. Wilt u graag eens een repetitie bijwonen? U bent van harte welkom.

 
20-07-09

Fagottist gezocht

Da Capo heeft momenteel plaats voor een fagottist. Liefst ervaren natuurlijk, maar ook als je nog niet zo lang speelt, ben je van harte welkom. Lijkt het je leuk om bij Da Capo te spelen? Gewoon komen luisteren. Vanaf de bank kun je het allemaal zien, horen en beleven. Iedere woensdagavond wordt er gerepeteerd door het Groot Orkest van 19.30 uur tot 21.45 uur. Graag tot dan! De fagot staat klaar.

 
10-07-09

Zomerstop

Da Capo is op vakantie. Het Groot Orkest heeft haar eerste repetitie op woensdag 26 augustus. Het Leerlingenorkest begint op vrijdag 28 augustus.

 
09-07-09

Geslaagd!!!

7 Leerlingen hebben bij TOON of KNFM het praktijk-examen gedaan en hun muziekdiploma behaald. Da Capo feliciteert hen van harte met dit resultaat.

A-diploma
Evita Hoogendoorn – trombone
Annemijn Kooiman – altsaxofoon
Johan van der Sande – hoorn
Larissa Timmermans – altsaxofoon
Lieneke Verhoef – hobo

B-diploma
Liezeke Korevaar – altsaxofoon
Joëlle Strijk – slagwerk

 
04-07-09

"Merengue & Salsa" - dansend de vakantie in...

Dansend, puzzelend en met een barbecue werd het muzikale jaar afgesloten. Net als in de Caribbean scheen de zon verpletterend. Op ons eigen plein, met vrolijke en swingende muziek van de Merengue en de Salsa, leerden we van professionals de basispassen. En dat was leuk en lachen! Daarna gingen we de wijk in voor de foto-puzzeltocht. In anderhalf uur tijd wandelden we door Giessenburg een route met allerlei originele fotovragen. Het werd dank zij onze onvolprezen mensen van de evenementencommissie een supermiddag! Vervolgens met z'n allen lekker eten bij het clubgebouw. En dan kan nu het instrument even de kast in voor een welverdiende vakantie..... Voor foto's kijken klik hier

 
25-06-09

ITBV-cursus succesvol

Het jeugdproject van Muziekvereniging Da Capo is met succes afgerond.
Voor de kinderen die een instrument gaan bespelen, heeft deze cursus geholpen bij het maken van een juiste keuze. Alle kinderen mochten het certificaat in ontvangst nemen en verschillenden van hen hebben zin om door te gaan op het instrument van hun keuze.
Andere jeugdige en volwassen geïnteresseerden kunnen met vragen over de mogelijkheden van muzieklessen en lidmaatschap kontact opnemen met Mw. Trudie Loggen, tel. 0184-651326. Lees meer

 
18-06-09 Aanmelding leerlingen

Nieuwe leerlingen van de ITBV-cursus maar ook andere geïnteresseerde kinderen en volwassenen, kunnen zich (liefst vóór 1 juli) aanmelden bij mw. Trudie Loggen, tel. 0184-651326. Mogelijk heeft u vragen om voor uzelf of samen met uw kind tot een keuze van het instrument te komen. Ook in dat geval kunt u contact opnemen met Trudie Loggen. De muzieklessen beginnen direct na de zomervakantie.

 
17-06-09

Geslaagd voor theorie-examen

6 Leerlingen van Da Capo zijn geslaagd voor hun theorie-examen. Binnenkort gaan zij bij Toon of KNFM hun praktijkexamen doen. Da Capo wenst hen veel succes.

Annemijn Kooiman – altsaxofoon – A
Johan van der Sande – hoorn – A
Larissa Timmermans – altsaxofoon – A
Lieneke Verhoef – hobo – A

Liezeke Korevaar – altsaxofoon – B
Joëlle Strijk – slagwerk – B

 
13-06-09

"KOMconcert" Uniek concert op de Giessen

Da Capo uit Giessenburg en muziekvereniging Volharding uit Noordeloos gaven gezamenlijk hun best bezochte concert ooit op pontons op de Giessen. Ruim 800 bezoekers en heel veel bootjes verzamelden zich bij de KOM. Het prachtige weer, de landelijke omgeving van de Alblasserwaard en de sfeervolle verlichting zorgden voor een gezellige, relaxte sfeer tijdens het concert.

Voor de pauze speelde Da Capo, onder leiding van Olaf Baeke diverse bekende film- en musicalmuziek. Na de pauze nam Volharding, onder leiding van Kees Trappenburg het stokje over in een Big Band formatie. Ook speelden de ruim 80 muzikanten enkele muziekstukken gezamenlijk zoals The Phantom of the Opera en The Pirates of the Caribbean. Het was een superavond. Fotoreportage - 1e serie - 2e serie

 
13-06-09

"KOM CONCERT"

Op zaterdag 13 juni 2009 wordt er door de Giessenburgse muziekvereniging Da Capo en muziekvereniging Volharding Noordeloos een concert op de Giessen gegeven. Het effect van het Prinsengrachtconcert maar dan in de landelijke omgeving van de Alblasserwaard.
Aanvang: 20.30 uur. De locatie is de Kom, bij het Laantje aan de Grotewaard te Noordeloos. Lees hier verder.

Impressie van de voorbereiding: filmpje youtube / foto's (update 12 juni)

 
05-06-09 Buitenconcert Leerlingenorkest

Op vrijdag 5 juni gaf het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros een buitenconcert in de speeltuin bij Matthijs Marijke. De ongeveer 30 leden van het orkest kregen assistentie van de jeugd uit het publiek en bewoners van Matthijs Marijke. Het was ronduit gezellig. Klik hier voor een fotoreportage.

 
16-05-09 Snoepactie

Zaterdag 16 mei houdt Da Capo een huis aan huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur gaan ongeveer 50 leden in Giessenburg ‘op pad’ voor hun vereniging. Niet om te vragen om geld te storten, maar om iets lekkers te verkopen. Maar liefst 3 verschillende smaken snoep (drop, toffee's en tum-tum) in puntzakken van ouderwetse kwaliteit, waar je nooit te oud voor bent. Met deze inzamelingsactie helpt men dus niet alleen de vereniging, maar haalt men zelf iets lekkers in huis.

 
04-05-09

Nationale Dodenherdenking

In Giessenburg werden de oorlogslachtoffers herdacht bij het oorlogsmonument. Voorafgaande aan deze plechtigheid werd een herdenkingsbijeenkomst gehouden in de Hervormde kerk . Da Capo verzorgde o.l.v. Mark Loggen de muzikale omlijsting met de Last Post, het Wilhelmus en enkele koralen. Voor foto's klik hier

 
30-04-09 Aubade op het "Tilplein"

Op Koninginnedag werd de aubade begeleid door het Groot Orkest en het Leerlingenorkest. Da Capo stond onder leiding van Mark Loggen. Voor foto's klik hier

 
11-04-09

Da Capo op Flower Powerdag bij Karwei

Het is lente en daarom was het op zaterdag 11 april Flower Powerdag bij Bouwbedrijf KARWEI. Op uitnodiging heeft Da Capo deze dag muzikaal opgeluisterd met een afwisselend programma. Het Leerlingenorkest stond onder leiding van Olaf Baeke. Foto's - 1e serie en 2e serie.

 
04-04-09 " Voorjaarsconcert" in De Til

Op zaterdag 4 april hield Da Capo haar voorjaarsconcert in De Til, Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg. Da Capo maakte een muzikale wereldreis en een gevarieerd programma passeerde de revue. Een treinreis door de staat Oregon, op joodse dansen geïnspireerde muziek uit Israël, een swingende samba uit Brazilië. Tijdens de pauze was er weer de bekende lotenverkoop met prachtige prijzen. Foto's - 1e serie en foto's - 2e serie.

 
27-03-09

Jeugdproject Da Capo

115 Kinderen van groep 5 en 6 van OBS het Tweespan, De Hoeksteen uit Giessenburg en OBS uit Giessen-Oudekerk waren op 3, 5 en 12 maart te gast in het verenigingsgebouw. Wanneer na deze presentatie de interesse is gewekt, biedt muziekvereniging Da Capo de mogelijkheid tot het volgen van de ITBV-cursus. Kinderen kunnen zich nog tot en met 1 april aanmelden. Lees meer

 
07-02-09

Leerlingenorkest 2e op zestiende editie Jeugdfestival Schoonhoven

Het Leerlingenorkest van Da Capo o.l.v. Anneke Konings-Kros nam voor het vijfde jaar deel aan het jeugdfestival. Dit jaar kwam het orkest met 33 muzikanten uit in de sectie opleidingsorkesten. Aan dit festival namen 14 jeugdorkesten/-ensembles uit het hele land deel. Hiermee is het Schoonhovense festival ook dit jaar het grootste jeugdfestival van Nederland. Op het programma stonden: Festivo, A Taste of Baroque*, Suite Symetrique* en Saxophone Jubilée. Het orkest scoorde 82,5 punten en behaalde hiermee de 2e plaats in de sectie. Enkele foto's.

Twee van de gespeelde werken werden door de jury beoordeeld op de volgende punten:
1. klankgehalte, klankverhouding en zuiverheid;
2. techniek en articulatie;
3. samenspel en ritmiek;
4. dynamiek en nuancering;
5. interpretatie.

Sectie Opleidingsorkesten

 

Leerlingenorkest Da Capo (Giessenburg)
Opleidingsorkest St Cecilea (Zegge)
Jeugdorkest Crescendo (Krimpen a/d Lek)
Opleidingsorkest Jong Sursum (Aalsmeer)

82,5
77,5
87,5
77,5
     
 

24-01-09

Try Out Jeugdfestival

Ter voorbereiding op het Jeugdfestival (7 februari a.s.) in Schoonhoven, hield het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros op zaterdag 24 januari een Try-Out. Aan deze avond werkten verder mee:
- Opleidingsorkest "Music4U", Harmonie Hertog Jan, Waalwijk o.l.v. Bert Donkersloot, http://www.harmonie-hertogjan.nl/
- B- Orkest, Brassband Oefening & Uitspanning, Wijk en Aalburg, o.l.v. Kees Treffers http://www.oefeningenuitspanning.nl
Locatie van deze Try-Out: Aula Willem van Oranje-College, Wijk en Aalburg. Foto's klik hier

 
23-01-09 Geslaagd!!!

Chantal Nieuwenhuizen heeft bij TOON het praktijkexamen-B op klarinet gedaan en haar tweede muziekdiploma behaald. Da Capo feliciteert haar van harte met dit resultaat. Met haar B-diploma mag zij instromen in het Groot Orkest.

 
07-01-09

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op deze eerste repetitieavond van het nieuwe jaar houdt Da Capo voor leden, partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Uiteraard wordt er door het Groot Orkest kort gerepeteerd en kunnen onze aanverwanten even achter de schermen kijken.

 
01-01-09

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!

 
     
     
 

NIEUWSARCHIEF

 
  Archief 2008
   
  Archief 2007
   
 

Archief 2006

   
  Archief 2005