DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
   
   
 
25-12-10
Kerstviering Waerthove

Al weer voor het 23e jaar verleent Da Capo, o.l.v. Mark Loggen, medewerking aan de kerstviering in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht. Deze kerstdienst, te houden voor de bewoners en hun familie, krijgt de muzikale ondersteuning van het Groot Orkest.

 
18-12-10

Kerstzangavond Da Capo en Chananja

DA CAPO organiseerde op zaterdag 18 december haar jaarlijkse Kerstzangavond in de Maranathakerk te Giessenburg. Het orkest stond o.l.v. Olaf Baeke. Medewerking werd verleend door Gospelkoor CHANANJA o.l.v. Peter Koetsveld. De ongeveer 50 koorleden werden ook deze avond begeleid door hun uitgebreide band. Het was een sfeervolle avond met (samen)zang, muziek en kerstverhaal. Het hoogtepunt van de avond: het Hallelujah van Händel. Dit werd door koor en orkest prachtig uitgevoerd. Fotoreportage Niels Groffen en fotoreportage Chananja

 
24-11-10

Schenking Knotgroep Giessen & Lek

De Knotgroep Giessen en Lek heeft van zich doen spreken door een drietal goede doelen te bedenken met een gift. Het geld hiervoor is bijeengebracht doordat vrijwilligers een stuk onderhoud van bomen in de regio voor hun rekening nemen. Het bedrag van € 1000 werd uitgereikt door de heer W. van den Berg uit Giessenburg. Omdat dit jaar de Blazersklas is gestart, zal voor het bedrag een muziekinstrument worden aangeschaft. Wij bedanken De Knotgroep voor dit geweldige gebaar!

 
20-11-10

Sint is aangekomen in Giessenburg

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Sinterklaas is, omringd door een legertje pieten op jetski’s, aangekomen. Eerst deden de Sint en zijn muziekpieten Giessen-Oudekerk aan en wat later Giessenburg. Bij de brug stond het vol met enthousiaste kinderen en ouders die vol spanning op de aankomst van Sint stonden te wachten. Tijdens het wachten konden de kinderen luisteren, meezingen en kijken naar het optreden van Muziekvereniging Da Capo. Sint werd officieel welkom geheten door de “Kinderburgemeester” van de Gemeente Giessenlanden. Foto's bekijken.....

 
08-11-10

Da Capo heeft vacatures op trompet en trombone

We zijn nog steeds op zoek naar ervaren trompettisten en trombonisten die het Groot Orkest van Da Capo willen komen versterken. Misschien iets voor jou? Of ken je iemand die het misschien wel zou willen? We horen het heel graag van je. Inlichtingen: tel. 0184-652148.

 
20-11-10

Intocht Sinterklaas in Giessenburg en Giessen-Oudekerk

Zaterdag 20 november is het weer zover, dan zal de Goedheiligman weer voet aan wal zetten in Giessenburg. Honderden kinderen wachten hem op.
Om 13.45 uur speelt Da Capo bij de Giessenbrug in afwachting van de komst van de stoomboot met de Sint. Als alles goed gaat, komt de boot rond de klok van 14.00 uur in zicht, waarna hij zal aanmeren bij de Giessenbrug. Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint 20 muziekpieten meebrengt. Rond 14.15 uur zal de Goedheiligman zijn tocht naar De Til beginnen.

 
18-10-10
DE GRAAF AUTO'S - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Deze week heeft De Graaf Auto's aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
14-09-10
Donateursactie

De leden van Da Capo gaan tussen 14 oktober en 3 november langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Wilt u ook donateur worden? Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer

 
09-10-10

Concert Leerlingenorkesten Da Capo en EMS

Op zaterdag 9 oktober gaven de 35 leden van het Leerlingenorkest Da Capo (o.l.v. Anneke Konings-Kros) een uitwisselingsconcert in Hardinxveld. Dit gebeurde op uitnodiging van het Jeugdorkest van EMS. Het werd een superdag. In de middag hielden de muzikanten een onderonsje. Er werd samen muziek gemaakt en heerlijk gegeten. 's Avonds het concert in een uitpuilende zaal. Het sfeertje bij "onze buren" was heel gezellig. Kijk hier maar even mee!

 
06-10-10

Concert Woonzorgcentrum De Lange Wei

Op woensdag 6 oktober geeft het Groot Orkest een concert in het atrium van Woonzorgcentrum De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam. Het orkest staat o.l.v. Olaf Baeke. Het programma bestaat uit mooie, herkenbare en gezellige hollandse muziek. O.a. The Efteling highlights, Soldaat van Oranje, Wilhelmina, maar ook muziek van Jan Smit en het onvergetelijke "Aan de Amsterdamse grachten". Bent u toe aan een gezellig avondje uit? Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanvang 19.30 uur. Entree € 2,00.

 
05-10-10

Blazersklas - Blaas jij ook mee?

Aanmelden is nog mogelijk. Er is niets zo leuk als samen muziek maken. En hoe kan dat beter dan in een echt blaasorkest? Op 2 en 9 september hebben ruim 100 kinderen de blaasinstrumenten al gehoord en geprobeerd. Foto's: klik hier. Op dinsdag 5 oktober start Da Capo de Blazersklas samen met muziekschool TOON . Hiervoor is geen enkele muzikale voorkennis nodig. Dit betekent dat kinderen vanaf groep 6 mee kunnen doen.

 
Omdat de basis van muziek maken wordt gelegd in een groep, is het helemaal niet saai! Natuurlijk zijn we niet alleen maar serieus bezig, er wordt ook veel gelachen! Informatie: lees hier meer
 
11-09-10
33e Gondelvaart fantastisch!!

Het kon niet mooier. Schitterend weer, bladstil en schitterende creaties. De 33e gondelvaart was er weer 1 om door een ringetje te halen. Of het nou het booreiland was, Jailhouse Rock, Loch Ness, de gouden koets, Moskou of het oosters tafereel, alle zoldebakken waren omgetoverd in prachtige voorstellingen. De gezelligste boot en "Helemaal Hollands"? Die van Da Capo natuurlijk! Zo'n 20.000 mensen keken de ogen uit en waardeerde de schuiten stuk voor stuk met applaus. Foto's kijken, klik hier.

 
11-09-10

33e Gondelvaart - 11 september - Boot nr. 1

Muziek? Dan is de vloot in aantocht! Zoals altijd vaart de boot van Da Capo aan kop. Om 19.15 uur vertrekken we vanuit Giessen-Oudekerk in de richting van Hardinxveld-Giessendam. Omstreeks 20.30 uur wordt vlak voor de Smalle Giessen gekeerd. Vanaf hier wordt er doorgevaren naar Giessenburg, waar de vloot omstreeks 22.30 uur hoopt aan te komen. Vlak voor de Giessenbrug zal ook hier gekeerd moeten worden en zal de vloot terugkeren naar Giessen-Oudekerk waar hij zal worden ontbonden. Op dit moment wordt er op een geheime locatie naar hartelust geklust. Wij van Da Capo hebben feestelijke muziek in petto en gaan genieten op het water. We wensen u veel plezier bij dit evenement.

 
09-09-10

Blazersklas - Blaas jij ook mee?

In samenwerking met Muziekschool TOON - Gorinchem, willen wij proberen of wij voldoende kinderen enthousiast kunnen maken om een instrument te gaan bespelen. Op 2 en 9 september vindt in het verenigingsgebouw van Da Capo een presentatie plaats voor groep 6 van de Hoeksteen, Het Tweespan Giessenburg en OBS-Giessen-Oudekerk over het starten van een blazersklas. Lees meer..

 
18-08-10
We gaan weer repeteren!

Na een welverdiende vakantie gaan we weer fijn aan de slag. Op woensdag 18 augustus begint om 19.30 uur de repetitie van het Groot Orkest. Op vrijdag 20 augustus om 18.45 uur repeteert het Leerlingenorkest. Wilt u graag eens een repetitie bijwonen? U bent van harte welkom.

 
07-07-10
Zomerstop

Da Capo is op vakantie. Het Groot Orkest heeft haar eerste repetitie op woensdag 18 augustus. Het Leerlingenorkest begint op vrijdag 20 augustus.

Voor algemene vragen over Da Capo, het lidmaatschap en/of muziekles in het nieuwe seizoen kunt u contact opnemen met Trudie Loggen, tel.0184-651326, e-mailadres of
Gerard Overmars, tel. 0184-652148
, e-mailadres

 
02-07-10 Geslaagd!!!

7 Leerlingen hebben bij TOON of KNFM het praktijk-examen gedaan en hun muziekdiploma behaald. Da Capo feliciteert hen van harte met dit resultaat.

 

 

B - Diploma
Lieneke Verhoef - Hobo
Johan van der Sande - Hoorn
Thom Schermers - Saxofoon

A - Diploma
Myrthe Cappon - Klarinet
Louise de Haas - Klarinet
Carmen de Jong - Klarinet
Rob van Dam - Saxofoon
 

23-06-10

Open avond

Bent u een allround TROMPETTIST, TROMBONIST, HOORNIST, BASSIST, BARITONIST?
En houdt u van een leuk orkest met afwisselende muziek? Dan hebben wij een vaste plek voor u in ons Groot Orkest. Wij kunnen uw blaaskwaliteiten goed gebruiken. Dus als u interesse heeft, dan zien we u graag voor een wederzijdse kennismaking op woensdag 23 juni en/of vrijdag 25 juni. Ook beginnende muzikanten zijn van harte welkom. lees meer...
 
19-06-10

Afsluiting van het muzikale jaar

Dacapo ontkomt ook niet aan de oranjekoorts....... Nederland-Japan 2-0! Zeer toepasselijk djembee - Zuid-Afrika. Toeval? Nee, over nagedacht. Het werd dankzij onze onvolprezen mensen van de evenementencommissie een supermiddag! Vervolgens met z'n allen lekker eten bij het clubgebouw. En dan kan nu het instrument bijna de kast in voor een welverdiende vakantie..... Voor foto's kijken klik hier (update 24 juni).

 
18-06-10

Midzomeravondconcert 2010

Mannenkoor "De Dekmantel" o.l.v. Harm de Nooij, organiseert het traditionele openluchtconcert op het Groenplein van Giessen-Oudekerk. Medewerking wordt verleend door Zeemanskoor "Bestevaer" en het Groot Orkest van DA CAPO o.l.v. Olaf Baeke. Om 20.00 aanvang optreden DA CAPO, om 21.00 uur zingt "Bestevaer" en om 21.50 uur zingt "De Dekmantel". Aansluitend een gezellig samenzijn op het Groenplein. Toegang gratis.

 
04-06-10

Buitenconcert Leerlingenorkest - Matthijs Marijke

Op vrijdag 4 juni gaf het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros een buitenconcert in de speeltuin bij Matthijs Marijke. De ongeveer 30 leden van het orkest kregen assistentie van de jeugd uit het publiek en bewoners van Matthijs Marijke. Het programma: voor ieder wat wils. Aladdin, Ierse muziek, Variaties op Vader Jacob. Maar bij Kinderen voor Kinderen, Aan de Amsterdamse grachten en Tulpen uit Amsterdam gingen echt de beentjes van de vloer. Het was ronduit gezellig! klik hier voor een fotoreportage

 
29-05-10
Geslaagd voor theorie-examen

9 Leerlingen van Da Capo zijn geslaagd voor hun theorie-examen. Binnenkort gaan zij bij Toon of KNFM hun praktijkexamen doen. Da Capo wenst hen veel succes.

B - Diploma
Lieneke Verhoef - Hobo
Anouk Mesch – Dwarsfluit
Johan van der Sande - Hoorn
Thom Schermers - Saxofoon

A - Diploma
Michelle Blokland - Klarinet
Myrthe Cappon - Klarinet
Louise de Haas - Klarinet
Carmen de Jong - Klarinet
Rob van Dam - Saxofoon

 
29-05-10

Snoepactie

Snoepen voor het goede doel. Zaterdag 29 mei houdt Da Capo een huis aan huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur gaan ongeveer dertig leden in Giessenburg op pad voor hun vereniging. Met deze actie helpt men dus niet alleen de vereniging, maar haalt men zelf iets lekkers in huis.

 
08-05-10

Trombonisten gevraagd

Het Groot Orkest is op zoek naar één of twee enthousiaste en ervaren trombonisten. Heeft u minder ervaring, dan bent u van harte welkom in het Leerlingenorkest van Da Capo. Hiervoor speelt enige ervaring wel, maar leeftijd geen rol. Kijk voor informatie over beide orkesten op onze website. Contact, tel. 0184-652148.

 
05-05-10

Bevrijdingsoptocht

Woensdag startte om 12:30 uur de optocht aan de Kerkweg. Het zonnetje was inmiddels doorgebroken dus niets stond een mooie tocht in de weg. De vijfjaarlijkse optocht trok in Giessenburg en Giessen-Oudekerk vele belangstellenden. Ons thema: "FLOWER POWER". Met vrolijke muziek en dito uitgedost trok Da Capo door beide dorpen. Fotoreportage klik hier

 
04-05-10
Nationale Dodenherdenking

In Giessenburg werden oorlogslachtoffers herdacht in een bijeenkomst in de tent aan de Kerkweg. Voorafgaande aan deze plechtigheid vond om 20.00 uur de kranslegging plaats bij het oorlogsmoment. Da Capo verzorgde o.l.v. Mark Loggen de muzikale omlijsting met de Last Post, het Wilhelmus en enkele koralen. Klik hier voor een foto-impressie

 
30-04-10

Aubade bij de feesttent

Een regenachtige start van Koninginnedag, maar dit jaar was daar gelukkig de tent aan de Kerkweg in Giessenburg. Een feestelijke muzikale aubade vanaf 09.30 uur. Het Groot Orkest en het Leerlingenorkest van Da Capo stonden onder leiding van Mark Loggen. Voor foto's klik hier.

 
24-04-10

Fagottist gezocht

Da Capo heeft momenteel plaats voor een fagottist. Liefst ervaren natuurlijk, maar ook als je nog niet zo lang speelt, ben je van harte welkom. Lijkt het je leuk om bij Da Capo te spelen? Gewoon komen luisteren. Vanaf de bank kun je het allemaal zien, horen en beleven. Iedere woensdagavond wordt er gerepeteerd door het Groot Orkest van 19.30 uur tot 21.45 uur. Graag tot dan! De fagot staat klaar.

 
23-04-10

ARJAN SLOB - KLUSBEDRIJF- Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo financieel steunen. Deze week heeft Arjan Slob aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze financiële steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
10-04-10

Voorjaarsconcert Gezellig Hollands!

Het thema: Nederland, kikkerland. We waren een avondje uit; het was ronduit gezellig; een ontspannen Da Capo-sfeertje; we hebben genoten. Zo maar een paar opmerkingen die we na zaterdag mochten ontvangen. Zo hebben wij het ook ervaren. Da Capo heeft eveneens genoten van het concert en van de volle zaal met meer dan 350 gasten en bedankt iedereen voor de komst. Fotoreportage 1e serie en 2e serie (update 23 april)

 
10-04-10

Voorjaarsconcert - "Da Capo blijft thuis"

Op zaterdag 10 april houdt Da Capo haar voorjaarsconcert in De Til, Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg. Maakte Da Capo vorig jaar een muzikale wereldreis, dit jaar blijven we in Nederland. Een programma met muziek van Nederlandse componisten, zangers en attracties. Die herken je aan… tja, waaraan eigenlijk? De nieuwsgierige muziekliefhebber wil dit niet missen. Vanzelfsprekend zorgt DA CAPO weer voor een verrassend element. Ook kinderen kunnen op deze zaterdagavond genieten van dit puur Hollandse concert. Verder is er de bekende lotenverkoop met prachtige prijzen. Aanvang: 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open. Entree: € 5,00. Donateurs hebben gratis toegang.

 
07-03-10 Op naar het zuiden .... voor het 100 jarig jubileum van Harmonie Mater in België
 

Op zondagmorgen 7 maart reisde Da Capo per bus af naar het Belgische Mater om daar een concert te verzorgen in de St. Martinuskerk. Dit gebeurde op uitnodiging van Harmonieorkest Mater o.l.v. Werner Vande Sande dat het programma voor de pauze verzorgde. Da Capo o.l.v. Olaf Baeke speelde een gevarieerd programma. Het werd een superdag met fantastische muziek op een prachtige locatie, met heerlijk eten en met geweldige mensen. Lees meer. Foto's kijken

 
07-03-10

Concert St Martinuskerk Mater - België

Harmonie Mater viert dit jaar haar 100 jarig jubileum. Mater (Vlaamse Ardennen) is de geboorteplaats van onze dirigent Olaf Baeke en zijn muzikale roots liggen bij deze harmonie. Olaf is uitgenodigd om met een orkest uit Nederland het jubileum op te luisteren. Van de 4 orkesten die hij dirigeert viel zijn keuze op Da Capo. Tijdens het concert treden op Harmonie Mater, Thebaanse trompetten en het Groot Orkest Da Capo. In de vroege uurtjes vertrekken we gezamenlijk naar Mater en we verwachten dat het een hele gezellige en muzikale dag gaat worden. Kaarten uitverkocht

 
16-02-10

TRABOR NEDERLAND - Sponsor Da Capo

TRABOR NEDERLAND is werkzaam in de kozijnen-branche. Het bedrijf wil onze vereniging jaarlijks financieel steunen. Sponsors van Da Capo zijn van groot belang voor de vereniging en daarom zijn wij heel blij met die steun én de interesse. Namens Da Capo bedankt!. Onze sponsors?

 
09-02-10

Versluis Aantjes Assurantiën - SNS Regiobank - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo financieel steunen. Deze week heeft Versluis Aantjes Assurantiën aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze financiële steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!!

 
06-02-10

82,5 punten voor Leerlingenorkest op Jeugdfestival

Afgelopen zaterdag 6 februari 2010 werd al weer het 17e BBS Jeugdfestival gehouden in een bomvol Bastion in Schoonhoven. 16 Jeugd- en Opleidingsorkesten uit het hele land streden om de Kees Platerink Wisselbokaal. Dit jaar werd deze fel begeerde hoofdprijs gewonnen door het Opleidingsorkest Terheijden o.l.v. Ad van Groesen, net voor de Jeugdslagwerkgroep Gemert. Voor het Leerlingenorkest een mooie gelegenheid om zich te meten met 9 andere orkesten. Klik hier voor een fotoreportage.

   
 
Beginnerssectie
1. Leerlingenorkest O & U - Wijk & Aalburg, 84 punten
2. Startersorkest Crescendo - Sassenheim, / C-Akkoord - Waddinxveen, 83,5 punten
4. Jeugdorkest - Wagenberg, 83 punten
5. Excelsior - Alblasserdam / Leerlingenorkest Da Capo, 82,5 punten
7. KNA - Arkel, 82 punten
8. Jeugdorkest de Bazuin - Gorinchem / Jeugdorkest Tavenu - Schoonhoven, 80 punten.
 
06-02-10

Leerlingenorkest naar zeventiende editie Jeugdfestival Schoonhoven

Het Leerlingenorkest van Da Capo o.l.v. Anneke Konings-Kros neemt voor het zesde jaar deel aan het jeugdfestival. Dit jaar komt het orkest met nog 9 orkesten uit in de beginnerssectie. Met 30 muzikanten zijn we van de partij en zullen we ons beste beentje voorzetten. Aan dit festival nemen 16 jeugdorkesten/-ensembles uit het hele land deel. Hiermee is het Schoonhovense festival het grootste jeugdfestival van Nederland. Op het programma staat: Just for Friends, Olympic Dream*, Petit Variations sur "Frere Jacques"* en The Irish Dancemaster. Optreden Da Capo: 11.30-11.55 uur. Locatie: Het Bastion Schoonhoven.

Twee van de gespeelde werken * worden door de jury beoordeeld op de volgende punten:
1. klankgehalte, klankverhouding en zuiverheid;
2. techniek en articulatie;
3. samenspel en ritmiek;
4. dynamiek en nuancering;
5. interpretatie.

 
06-01-10

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op deze eerste repetitieavond van het nieuwe jaar houdt Da Capo voor leden, partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Uiteraard wordt er door het Groot Orkest kort gerepeteerd en kunnen onze aanverwanten even achter de schermen kijken.

 
01-01-10

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!

 
     
     
 

NIEUWSARCHIEF

 
  Archief 2009
   
  Archief 2008
   
  Archief 2007
   
 

Archief 2006

   
  Archief 2005