DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
   
   
  Jubileumprogramma 2011 >>
   
 
25-12-11

Kerstviering Waerthove

Al weer voor het 25e jaar verleent Da Capo, o.l.v. Mark Loggen, medewerking aan de kerstviering in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht. Deze kerstdienst, te houden voor de bewoners en hun familie, krijgt de muzikale ondersteuning van het Groot Orkest.

 
24-12-11
Kerstnachtdienst Maranathakerk

Het blazersensemble van het Groot Orkest van Da Capo verleent medewerking aan de gezamenlijke kerstnachtdienst van de Hervormde Gemeente Giessen-Nieuwkerk en de Gereformeerde Kerk Giessenburg. De dienst zal worden gehouden in de Maranathakerk. Aanvang 21.30 uur.

 
17-12-11

Kerstconcert sluit Jubileumjaar Da Capo af

Het Kerstconcert van Da Capo vond plaats op zaterdag 17 december in de Maranathakerk van Giessenburg. Muziek en kerstsfeer voerden de boventoon. Da Capo sloot hiermee een geweldig jubileumjaar waardig af. Bezoekers wachtte een warme ontvangst. Het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke presenteerde een afwisselend programma met o.a. het Adagio van Albinoni. Het koperensemble bracht het prachtige "Hark, the Herald Angels sing" ten gehore. Uiteraard ontbraken de klassieke kerstmuziek, de samenzang en de bevlogen verteller van het alternatieve kerstverhaal niet! Fotoreportage >>

 
19-11-11

Zie ginds komt de stoomboot.....

Rond de middag kwam Sinterklaas met heel veel muziekpieten aan in Giessen-Oudekerk en Giessenburg. Honderden kinderen hebben naar dat moment uitgekeken en zongen de longen uit het lijf. Sint werd verwelkomd door burgemeester Els Boot en Muziekvereniging Da Capo. Op de brug gaf Sint alle kinderen weer een hand en ging daarna met de kinderen naar de Til waar nog een leuk programma was. Klik hier>> voor foto's (Camiel Groffen) en hier>> voor fotoreportage Da Capo.

 
03-11-11

Anneke 10 jaar dirigent Leerlingenorkest

Anneke Konings-Kros is deze maand 10 jaar dirigent van het Leerlingenorkest. Het leiden van dit orkest gaat haar goed af want zij heeft het absoluut naar een mooi niveau gebracht. Ook geeft zij bij Da Capo les aan leerlingen op koperinstrumenten. Zij leidt samen met Olaf de Blazersklassen en is onze gewaardeerde lady-speaker op de concerten. En dit heugelijke feit verdient natuurlijk een bloemetje!

 
19-11-11
Intocht Sinterklaas in Giessenburg en Giessen-Oudekerk

Zaterdag 19 november is het weer zover, dan zet de Goedheiligman weer voet aan wal in Giessenburg. Honderden kinderen wachten hem op.
Om 13.45 uur speelt Da Capo bij de Giessenbrug in afwachting van de komst van de stoomboot met de Sint. Als alles goed gaat, komt de boot rond de klok van 14.00 uur in zicht. Daarna meert hij aan bij de Giessenbrug. Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint 20 muziekpieten meebrengt. Rond 14.15 uur begint de Goedheiligman zijn tocht naar De Til.

 
12-10-11

Huldiging 25 jarig jubileum Mark

GIESSENBURG - Mark Loggen is lid vanaf de dag van oprichting en de duizendpoot binnen de vereniging. Als muzikant is Mark inzetbaar op slagwerk, bas, saxofoon en klarinet. Hij vervangt dirigent Olaf Baeke bij de Aubade, bij Dodenherdenking en bij de Kerstdienst In verpleeghuis Waerthove. Sinds jaren is Mark lid van de muziekcommissie en achter de schermen betrokken bij de organisatie van concerten. Hij is werkzaam in de muziek- en theaterwereld en Da Capo maakt dan ook dankbaar gebruik van zijn kennis. Door voorzitter Gerard Overmars kreeg Mark het zilveren speldje en certificaat van KNFM uitgereikt. In zijn toespraak benadrukte hij zijn buitengewone actieve inzet en “betrokkenheid”.

 
17-10-11

Een instrument bespelen?

Wilt u ook op een ontspannen wijze met elkaar muziek maken? Dan kan dat, waarom niet. Als u toch al een tijdje met de gedachte liep om zoiets te gaan doen.... neem dan de stap en kom eens bij ons langs op een van onze repetitieavonden. Onze "drempel" om binnen te komen is niet zo hoog. Wij leggen u wel uit hoe een en ander werkt.
Bespeelt u al een instrument ? Prima! U heeft een stapje voor. Bespeelt u geen instrument? Prima! Wij bespreken de mogelijkheden, zoals een instrument in bruikleen en het geven van les.
Leeftijd speelt geen rol. Vanaf 8 jaar (tot 7 jaar zijn de handjes nog te klein) tot 80 jaar.
Voor nadere informatie: Mw. Trudie Loggen, T 0184-651326.

 
16-10-11

DVD - 25 jaar Da Capo

25 jaar geschiedenis van Da Capo is prachtig op dvd vastgelegd. Beslist een collectorsitem dat u niet mag missen. In ongeveer 60 minuten krijgt u afwisselend de leden en hoogtepunten van Da Capo in beeld, muziek, foto- en filmmateriaal. De dvd is al uit en de kosten bedragen € 7,50. Hij is tot 21 oktober te bestellen door een e-mail te versturen naar corine@giessenburg.nl met vermelding "dvd-25 jaar".

 
15-10-11

Jubileumconcert een succes!

Het moest een geweldige avond worden en dat werd het ook. Op zaterdag 15 oktober genoot een overvolle TIL van een heel afwisselend jubileumconcert. Een avond waaraan de hele vereniging meewerkte, van Blazersklas, Leerlingenorkest tot Groot Orkest. Met het Giessenburgse Zeemanskoor Bestevaer en de Reünisten-Matrozenkapel der Koninklijke Marine werd een volledig concert verzorgd. De combinatie van harmonieorkest, orkest in fanfarebezetting en zeemanskoor op één avond, maakte dit concert tot een unieke muzikale gebeurtenis. De avond kon natuurlijk maar op één manier worden afgesloten: een finale met ruim 100 muzikanten, de mannen van Zeemanskoor Bestevaer en het 350 koppig publiek. Voor foto's klik hier (met dank aan Camiel Groffen)

 
06-10-11

Donateursactie

De leden van Da Capo gaan tussen 5 oktober en 25 oktober langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Draagt u de vereniging ook een warm hart toe en wilt u onze donateur worden? Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer>>

 
19-09-11

Bijdrage A.A. de Haan Stichting

Da Capo heeft van de A.A. de Haan Stichting een bijdrage van 900 euro ontvangen. Het Leerlingenorkest, onze “kweekvijver", is deze maand met 10 kinderen uitgebreid. Een geweldige impuls voor de toekomst van Da Capo. Het bedrag is bestemd voor de aanschaf van kleding voor deze kinderen. Hun debuut is op 15 oktober, bij het jubileumconcert in De Til. Wij bedanken de Stichting van harte!

 

20-09-11
Blazersklas - Blaas jij ook mee?

Op donderdag 6 oktober start Da Capo de Blazersklas. Aanmelden is vanaf nu mogelijk. Op 8 en 15 september hebben ruim 100 kinderen de blaasinstrumenten al gehoord en geprobeerd. Er is niets zo leuk als samen muziek maken en hoe kan dat beter dan in een echt blaasorkest? Hiervoor is geen enkele muzikale voorkennis nodig. Dit betekent dat kinderen vanaf groep 6 mee kunnen doen. Omdat de basis van muziek maken wordt gelegd in een groep, is het helemaal niet saai! Natuurlijk zijn we niet alleen maar serieus bezig, er wordt ook veel gelachen! Informatie: lees >> hier meer

 
17-09-11

Huldiging Jubilarissen

Op de dag van de reünie was het precies 25 jaar geleden dat Da Capo werd opgericht en dat Rianne Cappon en Jolijn de Kreij zich aanmeldden als lid. Rianne was vele jaren lid van het bestuur en is trompetist bij Da Capo. Jolijn is fluitist en ons creatieve brein. Zij kregen door voorzitter Gerard Overmars het zilveren speldje en certificaat van KNFM uitgereikt. In zijn toespraak benadrukte hij de buitengewone actieve inzet en “betrokkenheid” van beiden.

 
17-09-11

De Reünie - Heel Gezellig!

Op de 25e verjaardag van Da Capo was er voor vele oud-leden en huidige leden de ontmoeting. De gelegenheid om nog eens een kijkje te nemen in het verenigingsgebouw, een instrument in de handen te nemen, het vertrouwde "geurtje" te snuiven en sfeertje te proeven. Foto’s uit de oude doos, krantenknipsels en een dvd met foto’s, video- en muziekopnames uit de afgelopen 25 jaar namen ons mee terug in de tijd. Een feest der herkenning! Maar vooral veel bijkletsen…U kunt de dvd bestellen door een email te sturen naar evenementencommissie.dc@live.nl. Foto’s klik >> hier

 
08-09-11

Blazersklas - Blaas jij ook mee?

Da Capo wil kinderen enthousiast maken om een instrument te gaan bespelen. Op 8 en 15 september vindt in het verenigingsgebouw van Da Capo een presentatie plaats voor groep 5 en 6 van de Hoeksteen, Het Tweespan Giessenburg en OBS-Giessen-Oudekerk over het starten van een nieuwe blazersklas.

Omdat de basis van muziek maken wordt gelegd in een groep, is het helemaal niet saai! Natuurlijk zijn we niet alleen maar serieus bezig, er wordt ook veel gelachen! Informatie: lees >> meer.

 
02-09-11

Emmy en Thierry getrouwd!

Emmy Rietveld (klarinettiste bij het Groot Orkest) en Thierry Leenman hebben elkaar vandaag het ja-woord gegeven. Da Capo wenst hen veel geluk!

 
17-09-11

Reünie voor leden en oud-leden van Da Capo

Op 17 september 2011 is het 25 jaar geleden dat de Giessenburgse Muziekvereniging DA CAPO is opgericht. Om dit te vieren wordt een reünie voor (oud-)leden van Da Capo georganiseerd. De activiteit vindt plaats op 17 september 2011 van 14.00 – 18.00 uur. Wij nodigen alle (oud-)leden van Da Capo uit om hierbij aanwezig te zijn. Je kunt je nog steeds aanmelden door een mail te sturen naar evenementencommissie.dc@live.nl met als onderwerp ‘reünie’. Meer >> informatie

 
27-08-11

Wangen bol bij Da Capo

Muziekvereniging Da Capo hield voor bijna 200 kinderen een gevarieerde en muzikale middag in en om het eigen verenigingsgebouw. De activiteit maakte onderdeel uit van de viering van het zilveren jubileum. Er was van alles te doen voor de kinderen zoals schminken, springkussen, grabbelen, enz. Een van de hoogtepunten was de Djembé workshop. 60 kinderen maakten kennis met de Djembé. Bij het onderdeel langste noot blazen stak Dorith de Baat (10 jaar) er met kop en schouders bovenuit. Zij hield het maar liefst 19,65 seconden vol! Foto's klik >>hier

 

De winnaars wedstrijd kleurplaat / verjaardagskaart:

Kleurplaten:
1e prijs - Emy van Pelt
2e Prijs - Maria Dubbelman
3e prijs - Stephan van der Zee

Felicitatiekaarten:
1e prijs - Michael van der Zee
2e prijs - Julia Dubbelman
3e prijs - Marit van der Sande

 

 

 

 
27-08-11

Kindermuziekmiddag

2011 is voor muziekvereniging Da Capo een groot feest. Wij bestaan namelijk al 25 jaar! Dit willen we met alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 vieren op zaterdag 27 augustus van 13:00 tot 16:00 uur, in en om het Da Capo gebouw, van Brederodestraat 1a te Giessenburg.
Er zijn verschillende activiteiten zoals een springkussen, schminken, knutselen, grabbelen, touwtje trekken, enz. En natuurlijk zijn er muzikale activiteiten zoals een workshop djembé, wie blaast de langste noot, nootje prik. Ouders en belangstellenden kunnen een drankje nuttigen op het terras.
Wij hopen jullie allemaal te ontmoeten op deze gezellige kindermuziekmiddag. Toegang gratis, aanmelden is niet nodig.

 
02-07-11 Geslaagd!!!

6 Leerlingen hebben bij TOON of KNFM het praktijk-examen gedaan en hun muziekdiploma behaald. Da Capo feliciteert hen van harte met dit resultaat.

A-Diploma
Mariska Boogaard - altsaxofoon
Kees van Wingerden - tenorsaxofoon
Nienke den Toom - hoorn

B-Diploma
Evita Hoogendoorn - trombone
Anouk Mesch - fluit

C-Diploma - Theorie
Johan van der Sande - hoorn

 
25-06-11

Ledendag

Een dag waarop Jolijn het steuntje in de rug kreeg van familie, vrienden en leden van Da Capo. Het werd dankzij onze onvolprezen mensen van de evenementencommissie een superdag! Te beginnen met de spelactiviteit en de "Ik Hou van Holland-Kwis" op de boerderij. Vervolgens met z'n allen lekker eten bij het clubgebouw. En dan kan nu het instrument de kast in voor een welverdiende vakantie..... Klik hier voor foto's

 
25-06-11

Jubileumjaar 2011 - update 25 juni

2011 is een bijzonder jaar voor Da Capo. Op 17 september bestaan wij namelijk precies 25 jaar. Deze mijlpaal willen wij graag met u vieren. Daarom nodigen wij u van harte uit voor onze jubileumactiviteiten. Lees >> hier meer

 
24-06-11

Ouderconcert

In het verenigingsgebouw gaven de leden van het Leerlingenorkest speciaal voor hun ouders een optreden. Ouders konden op deze avond een blik achter de schermen werpen en kregen informatie over relevante zaken.

 
17-06-11
Buitenconcert Leerlingenorkest - Matthijs Marijke

Op vrijdag 17 juni geeft het Leerlingenorkest van de Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo een buitenoptreden in het speeltuintje voor Matthijs Marijke. Da Capo heeft al meerdere malen op deze locatie opgetreden, voor een zeer dankbaar publiek. Het orkest heeft een aantrekkelijk repertoire en is de moeite waard. De 30 muzikanten staan onder leiding van Anneke Konings-Kros. Regen werd de grote spelbreker: Het concert werd afgelast.

 
27-05-11

Jeugdorkestenavond ONS - Nieuwendijk

Op uitnodinging van ONS gaven Leerlingenorkest Da Capo; Jeugdorkest Nooit Gedacht - Almkerk; Opleidingsorkest Wilhelmina - Dussen; Opleidingsorkest ONS - Nieuwendijk afzonderlijk een concert. Locatie: Het ONS-gebouw– Nieuwendijk. De muzikanten van de toekomst traden op voor een volle zaal. Tot slot kreeg Anneke geen bloemen mee naar huis maar een hele grote pot met snoep voor de muzikanten....

 
17-09-11

Reünie voor oud-leden van Da Capo

Op 17 september 2011 is het 25 jaar geleden dat de Giessenburgse Muziekvereniging DA CAPO is opgericht. Om dit te vieren wordt een reünie voor (oud-)leden van Da Capo georganiseerd. De activiteit vindt plaats op 17 september 2011 van 14.00 – 18.00 uur. Wij nodigen alle (oud-)leden van Da Capo uit om hierbij aanwezig te zijn. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar evenementencommissie.dc@live.nl met als onderwerp ‘reünie’. Meer informatie volgt op onze website.

 
21-05-11
Snoepactie

Snoepen voor het goede doel. Zaterdag 21 mei houdt Da Capo een huis aan huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur gaan ongeveer dertig leden in Giessenburg op pad voor hun vereniging. Met deze actie helpt men dus niet alleen de vereniging, maar haalt men zelf iets lekkers in huis.

 
04-05-11

Nationale Dodenherdenking

In Giessenburg werden oorlogslachtoffers herdacht in een bijeenkomst in de Hervormde Kerk. Na deze plechtigheid vond om 20.00 uur de kranslegging plaats bij het oorlogsmoment. Da Capo verzorgde o.l.v. Mark Loggen de muzikale omlijsting met de Last Post, het Wilhelmus en enkele koralen. Klik hier voor een foto-impressie

 
30-04-11

Aubade op het Tilplein

Een zonnige en drukke start van Koninginnedag. De aubade werd begeleid door het Groot Orkest en het Leerlingenorkest. Da Capo stond onder leiding van Mark Loggen. Voor foto's klik hier

 
24-04-11

Paasdienst Maranathakerk

Een selectie van 11 muzikanten luisterde de feestelijke paasdienst op. Zij speelde enkele werken ter begeleiding van de samenzang van de gemeente, waaronder het indrukwekkende ‘U zij de Glorie’.

 
02-04-11

Voorjaarsconcert "Da Capo 25 jaar" - Topavond!

Zaterdagavond 2 april vierde Da Capo haar 25 jarig jubileum met een spetterend voorjaarsconcert. De Til was bomvol met muzikanten, donateurs, muziekliefhebbers, fans uit de wijde omtrek, vrienden, bekenden en vooral veel gezinnen. Het moest een geweldig feest worden en dat werd het ook. De avond werd opgeleukt door Reinier Sijpkens met zijn miniatuur kerkorgeltje en zijn trompetten en bellen. Ook waren er extra toilet "juffrouwen" ingezet, die ook verdacht veel leken op de 2 bewakers die eerder waren gesignaleerd. Het was een prachtig concert. Na afloop was er een after-party met de band "Jan pak de leuning". Foto's voorbereiding / fotoreportage concert Camiel Groffen.

 
01-01-11

DA CAPO - 25 JAAR JONG! (update 01-04-11)

2011 is een bijzonder jaar voor Da Capo. Op 17 september bestaan wij namelijk precies 25 jaar. Deze mijlpaal willen wij graag met u vieren. Daarom nodigen wij u van harte uit voor onze jubileumactiviteiten.

Leden van de evenementencommissie hebben al maanden voorbereidend werk gedaan om van dit jubileumjaar een geweldige beleving te maken. En nog steeds is men druk doende met de programmering. Binnenkort wordt het definitieve programma gepresenteerd. Muziekvereniging Da Capo wil graag alle belangstellenden zo goed mogelijk op de hoogte houden. Daarom vindt u vanaf nu regelmatig het laatste nieuws rondom de concerten en andere activiteiten op onze website. Het jubileumjaar vangt aan met het traditionele voorjaarsconcert op zaterdag 2 april in “De Til” , Breestraat 1 in Giessenburg. Lees hier meer....

 
22-03-11 Dagservice Reprografie B.V. - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Deze week heeft Dagservice Reprografie B.V. aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
18-02-11

Mariska en Bart getrouwd!

Mariska van Houwelingen en Bart van Wijngaarden hebben elkaar het ja-woord gegeven. Da Capo wenst hen veel geluk!

 
05-02-11

Leerlingenorkest 3e in Beginnerssectie - Jeugdfestival BBS

Zaterdag 5 februari 2011 vond de 18e editie plaats van het BBS (Brassband Schoonhoven) Jeugdfestival. Maar liefst 16 orkesten deden mee, onderverdeeld in 3 categorieën:
Beginners , Opleidingsorkesten (wanneer 25% van het orkest ouder is dan 20) en de Gevorderde Jeugdorkesten. Juryleden Floris de Wever en Anno Appelo hadden het dit jaar niet makkelijk met het bepalen van de uitslag. Het niveau van de deelnemende orkesten (een recordaantal tijdens deze editie) was erg hoog. Dat het optreden van onze leerlingen gewaardeerd werd bleek later uit de cijfers die waren gegeven. Op alle onderdelen 8 of 8,5 resulteerde in een totaal van 82 punten. Met deze punten werd het leerlingenorkest 3e van de 9 orkesten in de Beginnerssectie. De winnaar van de Kees Platerink Trofee was het Leerlingenorkest Crescendo (Sassenheim). Zij kwamen uit in de sectie Opleidingsorkesten en wonnen met 90 punten. Klik hier voor een fotoreportage

 
05-02-11
Leerlingenorkest naar 18e editie Jeugdfestival Schoonhoven

Het Leerlingenorkest van Da Capo o.l.v. Anneke Konings-Kros neemt voor het 7e jaar deel aan het jeugdfestival. Dit jaar komt het orkest met nog 8 orkesten uit in de beginnerssectie. Met 33 muzikanten zijn we van de partij en zullen we ons beste beentje voorzetten. Aan dit festival nemen 16 jeugd- en opleidingsorkesten uit het hele land deel. Hiermee is het Schoonhovense festival het grootste jeugdfestival van Nederland. Op het programma staat: Down Under, Weather Report*, A Western Suite* en Rock to the Max, Mr. Sax. Optreden Da Capo: 10.00-10.25 uur. Locatie: Het Bastion Schoonhoven.

Twee van de gespeelde werken (*) worden door de jury beoordeeld op de volgende punten:
1. klankgehalte, klankverhouding en zuiverheid;
2. techniek en articulatie;
3. samenspel en ritmiek;
4. dynamiek en nuancering;
5. interpretatie.

 
05-01-11

Huldiging jubilarissen op nieuwjaarsbijeenkomst

Op deze eerste repetitieavond van het nieuwe jaar hield Da Capo voor leden, partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Uiteraard werd er door het Groot Orkest kort gerepeteerd en konden onze aanverwanten en geïnteresseerden even achter de schermen kijken. Corine Groffen, Esther van Houwelingen en Marianne Rietveld werden gehuldigd voor 12 1/2 jaar lidmaatschap bij Da Capo. Zij kregen door Gerard Overmars de speld en het bijbehorende certificaat uitgereikt. Voor foto's klik hier

 
01-01-11

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!

 
     
     
 

NIEUWSARCHIEF

 
   
  Archief 2011
   
  Archief 2010
   
  Archief 2009
   
  Archief 2008
   
  Archief 2007
   
 

Archief 2006

   
  Archief 2005