DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
   
   
 
29-12-12

LEEN POST - BANDEN BV- Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Vandaag heeft Leen Post - Banden BV aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
25-12-12
Kerstviering Waerthove

Al weer voor het 26e jaar verleent Da Capo, o.l.v. Mark Loggen, medewerking aan de kerstviering in verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht. Deze kerstdienst, te houden voor de bewoners en hun familie, krijgt de muzikale ondersteuning van het Groot Orkest.

 
22-12-12
Kerstconcert in Maranathakerk

Het Kerstconcert van Da Capo vond plaats op zaterdag 22 december in de Maranathakerk van Giessenburg. Bezoekers wachtte een warme ontvangst. Het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke presenteerde een afwisselend programma met o.a. Morgenstimmung uit de Peer-Gynt-Suite en Pie Jesu. Het houtensemble bracht het prachtige “Jesu Joy of Man’s desiring” ten gehore. Uiteraard ontbraken de klassieke kerstmuziek, de samenzang en de verteller van het alternatieve kerstverhaal niet! Na afloop was er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje. Klik hier>> voor een fotoreportage

 
17-11-12
Zie ginds komt de stoomboot.....

Rond de middag kwam Sinterklaas met heel veel muziekpieten aan in Giessen-Oudekerk en Giessenburg. Honderden kinderen hebben naar dat moment uitgekeken en zongen de longen uit het lijf. Sint werd verwelkomd door de wethouder, Hanneke Commijs en Muziekvereniging Da Capo. Op de brug gaf Sint alle kinderen weer een hand en ging daarna met de kinderen naar de Til waar nog een leuk programma was. Klik hier>> voor foto's en klik hier>> voor fotoreportage (Camiel Groffen)

 
04-10-12

Start Blazersklas 4 oktober 2012

Naast de individuele lessen, is het na het succes van vorig jaar weer mogelijk in te schrijven voor de BLAZERSKLAS! Muziekvereniging Da Capo laat kinderen van de basisscholen van Giessenburg en Giessen-Oudekerk kennismaken met muziek via het project “De Blazersklas”. Inschrijven is mogelijk tot 27 september a.s. Lees hier>> meer

 
28-09-12

Donateursactie

De leden van Da Capo gaan vanaf 28 september langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Draagt u de vereniging ook een warm hart toe en wilt u onze donateur worden? Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer>>

 
11-09-12
Presentatie Basisscholen

Op 6 en 11 september vond in het verenigingsgebouw van Da Capo een presentatie over muziekinstrumenten plaats voor groep 6 van de Hoeksteen, Het Tweespan Giessenburg en OBS-Giessen-Oudekerk. Dirigenten Olaf Baeke en Anneke Konings-Kros vertelden alles over de instrumenten. Natuurlijk mochten kinderen de instrumenten ook proberen. Altijd feest! >> Foto's. Bij interesse voor deelname aan de Blazersklas, lees hier >> meer.

 
08-08-12

34e Gondelvaart fantastisch!!

Het kon niet mooier. Heerlijk weer, bladstil en schitterende creaties. De 34e gondelvaart was er weer 1 om door een ringetje te halen. Adembenemend mooi was het schip "Den Swarte Weduwe" en.... de terechte winnaar. Alle zolderbakken waren omgetoverd in prachtige voorstellingen: Muzikale herrie in de fabriek, Venetië, de meisjes van KLM, Egyptisch, de Griekse Eurozon(de), de oertijd van de OBS - Giessen-Oudekerk, Ik Hou van Holland. De gezelligste boot en helemaal "Country & Western"? Die van Da Capo natuurlijk! Zo'n 20.000 mensen keken de ogen uit en waardeerden de schuiten stuk voor stuk met applaus. Foto's kijken? klik >>hier.

 
26-08-12

Muzieklessen schooljaar 2012 - 2013

Wie in zijn vrije tijd muziek wil maken, vindt bij Da Capo een solide basis en een gevarieerd aanbod. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om muzieklessen te volgen in eigen dorp. Het spelen op een instrument gaat niet zo maar, daar moet je wel wat voor doen. De vereniging heeft als doel, het professioneel en tegen zo laag mogelijke tarieven opleiden van (aankomende) muzikanten. Leerlingen van Da Capo krijgen les van gekwalificeerde docenten. Het instrument van je keuze krijg je in bruikleen. Informatie: Mw. Trudie Loggen - T. 0184-651326 / E. Trudie Loggen

 
25-08-12

Snoepen voor het goede doel

Zaterdag 25 augustus hield Da Capo een huis aan huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur gingen ongeveer dertig leden in Giessenburg op pad voor hun vereniging. De actie verliep grandioos. De buien bleven ons bespaard en we zijn uitverkocht! Met deze actie helpt men dus niet alleen de vereniging, maar haalde men zelf iets lekkers in huis. Giessenburg, bedankt!

 
22-08-12

Het gaat weer beginnen!

Na een welverdiende vakantie maken we weer een frisse start. Op woensdag 22 augustus begint om 19.30 uur de repetitie van het Groot Orkest. Op donderdag 23 augustus om 18.45 uur repeteert het Leerlingenorkest. Wilt u graag eens een repetitie bijwonen? U bent van harte welkom.

 
08-09-12
34e Gondelvaart - 8 september - Boot nr. 1

Muziek? Dan is de vloot in aantocht! Zoals altijd vaart de boot van Da Capo aan kop. Om 19.15 uur vertrekken we vanuit Giessen-Oudekerk in de richting van Hardinxveld-Giessendam. Omstreeks 20.30 uur wordt vlak voor de Smalle Giessen gekeerd. Vanaf hier wordt er doorgevaren naar Giessenburg, waar de vloot omstreeks 22.30 uur hoopt aan te komen. Vlak voor de Giessenbrug zal ook hier gekeerd moeten worden en zal de vloot terugkeren naar Giessen-Oudekerk waar hij zal worden ontbonden. Op dit moment wordt er op een geheime locatie naar hartelust geklust. Wij van Da Capo hebben feestelijke muziek in petto en gaan genieten op het water. We wensen u veel plezier bij dit evenement.

 
07-07-12

Zomerstop

Da Capo is op vakantie. Het Groot Orkest heeft haar eerste repetitie op woensdag 22 augustus. Het Leerlingenorkest begint op donderdag 23 augustus.

Voor algemene vragen over Da Capo, het lidmaatschap en/of muziekles in het nieuwe seizoen kunt u contact opnemen met Trudie Loggen, tel.0184-651326, e-mailadres of Gerard Overmars, tel. 0184-652148, e-mailadres

 
03-07-12

Toch nog "half" concert - Matthijs Marijke

Afgelopen donderdag, 28 juni, heeft het Leerlingenorkest een leuk buitenconcert gegeven in de speeltuin voor Matthijs Marijke. De speeltuin werd binnen no time omgebouwd tot gezellige concertlocatie. Maar net als in de twee voorgaande jaren waren de weergoden ons niet zo goed gezind. Tot de regen kwam, hebben we de helft van ons programma kunnen spelen. Jammer, de leukste muziek hadden we voor het laatst bewaard…. Volgend jaar proberen we het weer. Fotoreportage (Arie van Noordennen) - Fotoreportage (Camiel Groffen)

 
29-06-12

Mooi bedrag voor Da Capo en Hereford Hoeve

De Knotgroep Giessen & Lek heeft een tweetal goede doelen bedacht met een gift. Het geld hiervoor is bijeengebracht doordat vrijwilligers een stuk onderhoud van bomen in de regio voor hun rekening nemen.
De heer W.F. van den Berg overhandigde in het bijzijn van onze kinderen van de Blazersklas een cheque van € 1000. Tegelijkertijd mochten beheerders Jaap en Linda de Jong van Zorgboerderij Hereford Hoeve uit Lexmond eenzelfde bedrag in ontvangst nemen. Voorzitter Gerard Overmars van Muziekvereniging Da Capo was zeer vereerd deze gift te mogen ontvangen. Wegens groot succes start ook dit jaar de Blazersklas voor kinderen uit groep 5 en 6. Voor het bedrag wordt een muziekinstrument aangeschaft.

 
28-06-12

Buitenconcert Leerlingenorkest - Matthijs Marijke

Op donderdag 28 juni geeft het Leerlingenorkest een buitenoptreden in het speeltuintje voor Matthijs Marijke, Sluis 1, Giessenburg. Da Capo heeft al meerdere malen op deze locatie opgetreden, voor een zeer dankbaar publiek. Het orkest heeft een aantrekkelijk repertoire en is de moeite waard. De 30 muzikanten staan onder leiding van Anneke Konings-Kros. Aanvang 19.00 tot 20.00 uur. Bij regen wordt het optreden verzet naar donderdag 5 juli.

 
25-06-12

HOFMAN - Scheepsbevrachting - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Vandaag heeft Hofman - Scheepsbevrachting aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
23-06-12

Ledendag - WIE IS DE MOL?

De zomervakantie staat al weer bijna voor de deur en dat betekent dat het muzikale jaar zoals altijd werd afgesloten met een leuke dag. In de middag deed men het avontuurlijke spel "Wie is de Mol". 4 Teams voerden in het dorp opdrachten uit en jaagden op de mol in hun midden. Aansluitend een gezellige barbecue bij het Da Capo-gebouw.

 
22-06-12

Andrea en Hendrik getrouwd!

Andrea Korevaar (bestuurslid en fluitiste bij het Groot Orkest) en Hendrik Brandwijk hebben elkaar vandaag het ja-woord gegeven. Da Capo wenst hen veel geluk!

 
20-06-12

Geslaagd!!!

10 Leerlingen hebben bij TOON of KNFM het praktijk-examen gedaan en hun muziekdiploma behaald. Da Capo feliciteert hen van harte met dit resultaat.

A - Diploma
Dorith de Baat - klarinet
Jonathan Dijksman - trompet
Willeke Faro - fluit
Karine de Jong - fluit
Lucas de Jong - altsaxofoon
Alieke Kemkes - klarinet
Ingrid Meerkerk - fluit
Cisqo Strijk - altsaxofoon

B - Diploma
Myrthe Cappon - klarinet
Larissa Timmermans - altsaxofoon

 
05-05-12

ROK-Festival - Bijzondere gebeurtenis langs de Giessen

Op initiatief van het Alblasserwaards Museum De Koperen Knop is er in het voorjaar van 2012 een bijzonder festival in de streek rond de Giessen. Tussen 31 maart en 30 juni 2012 bruist de streek tussen Pinkeveer en de Rijkswegsluis in de A15 van de activiteiten rondom het thema DE ROK. Ook Da Capo levert haar bijdrage. Op vrijdag 5 mei treedt het Leerlingenorkest op (aangevuld met enkele leden van het Groot Orkest). Op het programma staan een bevrijdingsmedley, natuurlijk rock en bovenal gezellige muziek. Locatie: Naast Museum Het Reghthuys, Dorpsstraat 10 in Giessenburg. Aanvang: 14.30 tot 15.30 uur. Na afloop is er een hapje, drankje en kan de expositie in het museum worden bezocht.

 
04-05-12

Nationale Dodenherdenking

In Giessenburg werden oorlogslachtoffers herdacht in een bijeenkomst in de Hervormde Kerk. Na deze plechtigheid vond om 20.00 uur de kranslegging plaats bij het oorlogsmoment. Da Capo verzorgde o.l.v. Peter Koetsveld de muzikale omlijsting met de Last Post, het Wilhelmus en enkele koralen. Fotoreportage - Arie van Noordennen

 
02-05-12

Giessenburgse Muziekavond

Op woensdagavond 2 mei gaf het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke een optreden op de "Giessenburgse Muziekavond". Da Capo bracht een luchtig muziekprogramma voor een breed publiek. Aanvang: 20.00-21.30 uur. Hierna was het de beurt aan Zeemanskoor Bestevaer. Locatie: Feesttent bij VV-Peursum. Fotoreportage - Camiel Groffen

 
30-04-12

Aubade bij de feesttent

Een feestelijke muzikale aubade vanaf 09.30 uur. Het Groot Orkest en het Leerlingenorkest stond bij deze gelegenheid onder leiding van Mark Loggen. Locatie: De feesttent bij VV-Peursum. Klik hier voor een fotoreportage

 
21-04-12

Voorjaarsconcert in De TIL

Optreden voor een volle zaal...... wie wil dit nu niet. De Blazersklas vertederde als mini-orkest. Het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros en het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke legden het accent op een gevarieerd programma. Een mix van stijlen en bekende muziek. Het werd genieten van een gezellige Dacapo-avond. De fotoreportage (Arie van Noordennen)

 
20-04-12

EURECO-PHARMA - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Vandaag heeft Eureco-Pharma aangegeven onze sponsor te willen zijn. Het bedrijf is de specialist in het importeren van geneesmiddelen (zgn. Eurospecialite’s) uit nagenoeg alle landen binnen de EU. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
21-04-12
VOORJAARSCONCERT DA CAPO

Het voorjaarsconcert vindt plaats op zaterdag 21 april a.s. Tijdens dit inmiddels traditionele concert geeft de gehele vereniging acte de présence. En natuurlijk pakt de alom bekende verloting weer groots uit.

Het concert wordt geopend met een optreden van de allerjongste muzikantjes van de Blazersklas en van het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros. Het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke heeft dit jaar een programma met een mix van vooral prachtige, bekende werken.
Onder andere The Rose, een selectie uit “The Godfather”, een compilatie uit “The Rock en Expeditie Robinson” en de swingende uitvoering van “Robbie Williams: Swing when you’re Winning” staan garant voor een genoeglijke avond. In de finale sluiten Groot Orkest en Leerlingenorkest het concert af met de zomerse fun-medley “Big Fun in the Sun”.

Locatie: De TIL, Breestraat 1, Giessenburg. De entree is € 5,-, donateurs gratis toegang. De zaal is open om 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.

 

29-03-12

RABOBANK SCHENKT DACAPO PAUK

De heer P. Hoogendoorn en de heer E. Schute van de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost overhandigden de Blazerklas van de Giessenburgse Muziekvereniging een pauk ter waarde van 3000 euro. Dirigenten en bestuur waren ermee in hun nopjes. De pauk stond al lang op het wensenlijstje.

De Blazersklas gaat jaarlijks van start voor 8 tot 10 jarigen. Deze kinderen vormen samen een mini orkestje. Door werkwijze en leerplan van de Blazersklas raken kinderen gemotiveerd en krijgen plezier in muziek maken. Bovendien hebben kinderen de mogelijkheid in eigen dorp een muziekinstrument te leren bespelen. De Blazersklas staat o.l.v. dirigenten Olaf Baeke en Anneke Konings-Kros.

De financiële bijdrage van het Coöperatiefonds van de Rabobank is een belangrijke impuls voor het succes van de 15 koppige Blazersklas en tegelijkertijd voor de gehele vereniging.

 
21-04-12

Voorjaarsconcert in De TIL

In onze agenda kunt u natuurlijk zien wat de komende activiteiten van Da Capo zijn. Maar we willen u graag al vast attenderen op het Voorjaarsconcert. Op zaterdag 21 april organiseert Da Capo haar jaarlijkse hoogtepunt. Voor velen zullen het optreden van Groot Orkest en Leerlingenorkest nog goed in het geheugen zitten. Dit jaar zullen ook Blazerklas 1 en 2 van zich laten horen. Locatie: De Til te Giessenburg. Aanvang: 20.00 uur.

 
07-03-12

F. BOTH - DAKBEDEKKING - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Deze week heeft F. Both Dakbedekking aangegeven onze sponsor te willen zijn. Het bedrijf verzorgt dakwerk voor Nieuwbouw - Renovatie - Onderhoud, T. 06-28574779. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
04-02-12

Leerlingenorkest 2e in Beginners-sectie Jeugdfestival Schoonhoven

Op zaterdag 4 februari werd het 19e BBS Jeugdfestival gehouden in Het Bastion in Schoonhoven. Maar liefst 16 leerlingen- en opleidingsorkesten uit het hele land namen deel. Het Leerlingenorkest van Da Capo behaalde 86,2 punten en werd 2e in de sectie Beginners. Uiteindelijk werd het Brugorkest van Brassband Kunst naar Kracht uit De Goorn winnaar van het Jeugdfestival.

Het BBS Jeugdfestival dat al sinds 1994 wordt gehouden, is voor het Leerlingenorkest een vast agendapunt geworden. Ondanks de sneeuw en de vorst wisten we "Het Bastion" in Schoonhoven met enige vertraging te bereiken en kon Da Capo vol spanning proberen een goede prestatie neer te zetten. En het ging voortreffelijk. De juryleden roemden de muziekkeuze. Zeer goed gekozen qua repertoir en speelcultuur. Verder deelde de jury mee dat voortreffelijk werd gespeeld, gedirigeerd (applausje voor Anneke) en dat het zeer jonge en grote orkest iets is om trots op te zijn. Gaaf om in te spelen! Foto's klik hier>>

 
Sectie Beginners
Projunior (Gerkesklooster) 93,3
Da Capo (Giessenburg) Beginners 86,2
Viva Musica (Hagestein) 86
C-Akkoord (Waddinxveen) 86
Crescendo (Nieuwveen) 85
Koninklijke Harmonie De Bazuin (Gorinchem) 84
 
04-02-12

Leerlingenorkest naar 19e editie Jeugdfestival Schoonhoven

Het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros neemt voor het 8e jaar deel aan het Jeugdfestival. Dit jaar komt het orkest met nog 3 orkesten uit in de beginnerssectie. Met 35 muzikanten zijn we van de partij en zullen we ons beste beentje voorzetten. Aan dit festival nemen 16 jeugd- en opleidingsorkesten uit het hele land deel. Hiermee is het Schoonhovense festival het grootste jeugdfestival van Nederland. Op het programma staat: Hobson's Choice, *Themes from the Nutcracker, *Caribbean Sketches en Chester's Chase. Optreden Da Capo: 10.30 – 10.55 uur. Locatie: Het Bastion Schoonhoven.

Twee van de gespeelde werken (*) worden door de jury beoordeeld op de volgende punten:
1. klankgehalte, klankverhouding en zuiverheid;
2. techniek en articulatie;
3. samenspel en ritmiek;
4. dynamiek en nuancering;
5. interpretatie.

 
21-01-12

Try-Out Jeugdfestival

Ter voorbereiding op het Jeugdfestival in Schoonhoven, op 4 februari a.s., houdt het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros een Try-Out. Aan deze avond werken mee: Blazersklas Da Capo - Giessenburg, Opleidingsorkest ONS - Nieuwendijk en B-Orkest O&U - Wijk en Aalburg. Datum: zaterdag 21 januari. Locatie: Clubgebouw ONS, Rijksweg 202C – Nieuwendijk (naast het voetbalveld). Aanvang: 19.30 uur. Toegang gratis. Foto's klik hier>>

 
04-01-12

Huldiging jubilarissen

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting werden onze jubilarissen gehuldigd. Dit jaar was de voorzitter Gerard Overmars een van de zeven jubilarissen. Daarom ontvingen de leden uit handen van secretaris Corine Groffen en bestuurslid Andrea Korevaar de oorkonde en het speldje van de KNFM. Op de foto van links naar rechts: Henk Stam (12,5 jr lid), Henny Overmars (12,5 jr lid), Corine van Herpen (12,5 jr lid), Trudie Loggen (25 jr lid), Jantiena Heikoop (12,5 jr lid), Anja Donatz (12,5 jr lid), Gerard Overmars (25 jr). Klik hier>> voor foto's

 
04-01-12

Nieuwjaarsbijeenkomst Da Capo

Op deze eerste repetitieavond van het nieuwe jaar houdt Da Capo voor leden, leerlingen Blazersklas partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Uiteraard wordt er door het Groot Orkest kort gerepeteerd en kunnen onze aanverwanten en geïnteresseerden even achter de schermen kijken. Vanaf 19.30 uur bent u welkom.

 
01-01-12

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!

 
   
   
 

NIEUWSARCHIEF

 
   
  Archief 2011
   
  Archief 2010
   
  Archief 2009
   
  Archief 2008
   
  Archief 2007
   
 

Archief 2006

   
  Archief 2005