DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
   
   
 
21-12-13

Kerstconcert Maranathakerk

Het Kerstconcert van Da Capo vindt plaats op zaterdag 21 december in de Maranathakerk van Giessenburg. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven. Het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke presenteert een mooi en afwisselend programma met o.a. Maple Leaf Overture, A Medieval Christmas, Calon Lan. Uiteraard zullen de klassieke kerstmuziek, de samenzang en de verteller van het kerstverhaal niet ontbreken! Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje. Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis. Klik >>hier voor de fotoreportage.

 
30-11-13

Tweedehands Kerstmarkt een succes!

Op zaterdag 30 november opende Da Capo haar gebouw voor de Tweedehands Kerstmarkt. Een gezellige markt met tweedehands kerstspullen, kraampjes, alles erop en eraan! We kunnen terugkijken op een succesvolle dag. Dit succes is vooral te danken aan de inzet van onze gemotiveerde leden en achterban en bovenal aan alle Giessenburgers die onze vereniging een warm hart toedragen. Da Capo is een groeiende vereniging en met de opbrengst van € 1.400 kan een muziekinstrument worden aangeschaft. Voor foto's klik hier

 

16-11-13

Zie ginds komt de stoomboot.....

Rond de middag kwam Sinterklaas met heel veel muziekpieten aan in Giessen-Oudekerk en Giessenburg. Honderden kinderen hebben naar dat moment uitgekeken en zongen de longen uit het lijf. Sint werd verwelkomd door de burgemeester, Hanneke Commijs en Muziekvereniging Da Capo. Op de brug gaf Sint alle kinderen weer een hand en ging daarna met de kinderen naar de Til waar nog een leuk programma was. Klik hier>> voor foto's.

 
16-10-13

Donateursactie

De leden van Da Capo gaan vanaf 16 oktober langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Draagt u de vereniging ook een warm hart toe en wilt u onze donateur worden? Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer>>

 
29-09-13

Blazersklas voor Volwassenen groots van start

Na een een overweldigende belangstelling is voor het eerst een Blazersklas met 18 volwassenen van start gegaan. Bovendien zijn 2 volwassenen met individuele les begonnen. Allen altijd al een instrument willen leren bespelen, maar er niet eerder aan toegekomen. Stap voor stap leert men op een ontspannen en gezellige manier het instrument bespelen en het notenschrift kennen. Dat gebeurt in een groep, met meerdere blaasinstrumenten tegelijk. Vooraf koos men voor de dwarsfluit - bariton - klarinet - saxofoon - trompet - trombone - bas of hoorn en vanaf nu is het spelen! En lachen. En leren. Dat leren gaat trouwens snel in een groep. Men motiveert en inspireert elkaar enorm.

 
28-09-13
De Juf 's Muziekdag 2013

Voor de zevende keer organiseerde Anneke Konings-Kros in het ONS-gebouw in Nieuwendijk haar muziekdag voor muzikanten van haar orkesten. Deelnemende orkesten: De Orthense Harmonie - Den Bosch, Sirena - Sprang-Capelle, Exelscior- Beusichem, O.N.S. - Nieuwendijk en lest best: het Leerlingenorkest Da Capo. Een dag lekker samen muziek maken, een mystery-guest, leuke mensen ontmoeten en ook de inwendige mens werd héél goed verzorgd. Aan het einde van de dag werd een miniconcert gegeven voor belangstellenden. Een TOP-dag!! Voor foto's klik hier

 
21-09-13

Steun Onze Vereniging

Da Capo zet met deze actie de bloemetjes buiten. De leden verkopen binnen hun familie en kennissenkring leuke (kado)tasjes met 3 soorten bloembollen op kleur gesorteerd. Maar liefst 30 % van de opbrengst gaat direct naar onze vereniging. In fleurige tasjes bieden we 6 pakketten met verschillende soorten bloembollen aan die speciaal zijn samengesteld. En bovenal: Ze bloeien!

 
04-09-13

Nieuwe docent koper aan de slag bij Da Capo

Naast onze koperdocent Anneke Konings-Kros, is per september een tweede docent koper bij ons werkzaam. Suzanne Baai werd in 1990 geboren in Rotterdam. Op negenjarige leeftijd begon zij met trompetlessen en werd op 14 jarige leeftijd aangenomen voor de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium. Ze stapte echter al snel over op trombone. In 2008 is Suzanne begonnen aan het Conservatorium van Rotterdam waar ze lessen volgde van Pierre Volders, Jörgen van Rijen en Remko de Jager. In 2012 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam, klassiek trombone. Suzanne speelt in het Dutch Trombone Ensemble en is werkzaam als groot en klein koperdocent bij verschillende muziekverenigingen en basisscholen. Ze studeert nu aan de Pabo. Da Capo heet haar van harte welkom!

 
05-09-13

Blazersklas voor Volwassenen start 5 september

Na de grote belangstelling voor de inloopochtend van 1 juni, start Da Capo de Blazersklas voor Volwassenen vanaf donderdag 5 september. Deze Blazersklas is bedoeld voor volwassenen die willen beginnen met muziek maken op een blaasinstrument (bariton – dwarsfluit - hoorn – klarinet – saxofoon - trombone – trompet). Heeft u ook nooit een instrument leren bespelen en daar altijd spijt van gehad? Ook leerlingen die op latere leeftijd starten, kunnen nog vele jaren plezier hebben van hun hobby. Aanmelden / Inlichtingen T. 0184-651326 / e-mail. Lees >>hier meer.

 
04-09-13

Da Capo start Opstaporkest

Opstappen? We gaan net beginnen! In het opstaporkest leren de beginnende leerlingen het samenspelen met andere muzikanten. Daarnaast breng je het geleerde tijdens de lessen in de praktijk. Dit orkest is de opstap naar ons Leerlingenorkest. Vanaf woensdag 4 september wordt o.l.v. Olaf Baeke elke woensdag van 18.15 – 19.00 uur gerepeteerd. Na de Blazersklas of een jaartje les op een blaasinstrument kunnen leerlingen instromen. Heb je ook les? Samenspelen is het allerleukste van muziekmaken. Lees >>hier meer. Inlichtingen T. 0184-651326 / e-mail.

 
22-07-13

Zomerstop

Da Capo is op vakantie. Het Groot Orkest en het Opstaporkest hebben hun eerste repetitie op woensdag 4 september. Het Leerlingenorkest en de Blazersklas voor Volwassenen beginnen weer op donderdag 5 september.

Voor algemene vragen over Da Capo, het lidmaatschap en/of muziekles in het nieuwe seizoen kunt u contact opnemen met Trudie Loggen, T. 0184-651326, e-mail of Gerard Overmars, T. 0184-652148, e-mail

 
06-07-13

Ledendag - Autopuzzeltocht

De zomervakantie stond weer voor de deur en dat betekende dat het muzikale jaar zoals altijd werd afgesloten met een leuke dag. In de middag organiseerde de feestcommissie een autopuzzeltocht in de Alblasserwaard. De 6 Teams reden al puzzelend door onze prachtige omgeving. Aansluitend een heerlijke barbecue bij het Da Capo-gebouw. Stralend weer maakte de dag compleet. Voor foro's klik >>hier

 
04-07-13
Buitenoptreden Leerlingenorkest - Matthijs Marijke

Op donderdag 4 juli gaf het Leerlingenorkest een buitenoptreden in het speeltuintje voor Matthijs Marijke. Da Capo heeft al meerdere malen op deze locatie opgetreden, voor een zeer dankbaar publiek. Helaas, het miezerde weer, maar het lukte net ons programma uit te spelen. De 40 muzikanten speelden onder leiding van Anneke Konings-Kros. Fotoreportage Arie van Noordennen klik >>hier

 
26-06-13
Geslaagden Da Capo

9 Leerlingen van Da Capo wisten het HaFaBra of KNFM muziekexamen met goed gevolg af te leggen en hebben elk hun diploma dik verdiend. Da Capo feliciteert hen van harte met deze geweldige prestatie!

 

A - Diploma
Matthia Goedegebuur - trompet
Nina de Groot - altsaxofoon
Leonie Hoogendoorn - klarinet
Bas De la Mar - altsaxofoon (theorie)
Maureen van Pelt - fluit
Nikita de Ruyter - altsaxofoon
Marit van der Sande - hobo (theorie)
Soesja Steehouwer - trombone
Mendy Tempelman - fluit

B - Diploma
Nienke den Toom - hoorn

C – Diploma
Anouk Mesch - fluit
Joëlle Strijk - slagwerk (theorie)

 

In september start de vereniging weer met de muzieklessen en de Blazersklas. Voor informatie over onze mogelijkheden kunnen belangstellenden contact opnemen met Mw. Trudie Loggen, T. 0184-651326.

De instrumentale lessen zijn niet alleen bedoeld voor kinderen. Ook leerlingen die op latere leeftijd starten, kunnen nog vele jaren plezier hebben van hun hobby. “Je bent nooit te oud om muziek te leren spelen”, is het motto van de vereniging. En naast laatbloeiers zijn natuurlijk ook muzikale herintreders van harte welkom.

 
14-06-13

In Memoriam

Jolijn


1976-2013 - Da Capo - al Fine

Op vrijdag 14 juni is Jolijn overleden. Wij zijn diep geraakt.
Jolijn de Kreij-Loggen, getrouwd met Lennart en mama van Roy en Niek, werd 37 jaar. Creatief, karakter, grappig en met het aura van een heel mooi mens. Natuurlijk vol muziek, want Jolijn was muziek. Op haar tiende jaar werd Da Capo opgericht en werd Jolijn “lid gemaakt” door haar vader Bob. Jolijn was muzikaal als weinig anderen bij onze vereniging. Geen wonder. Zij was er een van de Loggens. Een muziekfamilie die bulkt van talent. De muziek was haar met de paplepel ingegeven. Opa Loggen was dirigent. Haar vader Bob Loggen was beroepsmuzikant bij de Marinierskapel en de oprichter en dirigent van Da Capo. Voor haar broer Mark is muziek zijn leven.

Jolijn koos voor fluit en piano. Later gaf zij de jeugd fluitles. Jolijn was goed met kinderen. De kinderactiviteiten in ons jubileumjaar kwamen uit haar brein. “Kinderen zijn onze toekomst', zei Jolijn trots. En trots op Da Capo is zij sindsdien elke dag geweest.

 

 

 

Elke week was er ook de lach. Weinig mensen wisten hun lief, maar ook hun leed zo vrolijk te verpakken. Ook al was zij nog zo ziek. Zij ging door en speelde het van zich af. Haar vrolijke voorkomen, losse manier van praten maakten dat iedereen om haar gaf. Zij had de gave mensen te verbinden, was een verenigingsmens.

Bij het voorjaarsconcert in april lukte het haar voor het eerst niet om mee te blazen. Ons hoogtepunt van het jaar missen, dat nooit… Ze deed voor een volle zaal haar act met Pizzicato Polka. Met het overlijden van Jolijn missen wij ….. U mag het zelf invullen.

 

Wij wensen Lennart, de kinderen, Trudie, Mark, familie en vrienden veel sterkte toe met dit grote verlies.
Jolijn… Da Capo – al fine, maar nooit uit ons hart…..

 

06-06-13
Voorspeelavond

Op donderdag 6 juni hield Da Capo haar Voorspeelavond. Alle leerlingen lieten hun vorderingen horen en examenkandidaten speelden hun examenprogramma. De avond had een informeel karakter, gewoon lekker spelen. Natuurlijk waren ouders, broertjes, zusjes, partners en leden van Da Capo van de partij om te komen luisteren naar onze talenten. Da Capo wenst alle examenkandidaten op 15 juni heel, heel veel succes!
Voor foto's klik >>hier
 
01-06-13

Inloopochtend - Groot succes!!

Inwoners uit Giessenburg konden tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen voor informatie en voor het uitproberen van blaasinstrumenten. Het was lekker druk want veel jonge en volwassen belangstellenden hebben deze mogelijkheid benut. Dirigent Anneke Konings-Kros beantwoordde vele vragen en adviseerde bij de keuze van het instrument.

 
01-06-13

Inloopochtend

Da Capo houdt op zaterdag 1 juni een inloopochtend. Volwassenen die een instrument willen leren bespelen en dit ook in clubverband willen doen, zijn welkom. Belangstellenden kunnen diverse blaasinstrumenten (bariton - dwarsfluit - hoorn - klarinet - saxofoon - trombone - trompet) uitproberen. Dirigenten Anneke Konings-Kros en Olaf Baeke geven informatie over de instrumenten en het volgen van muzieklessen. Bij voldoende belangstelling start in september de Blazersklas voor Volwassenen.

Ook ouderen/jongeren die eerder een instrument hebben bespeeld en dit graag weer willen oppakken, zijn van harte welkom. Locatie: Verenigingsgebouw Da Capo, Van Brederodestraat 1a in Giessenburg. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur.

 

25-05-13

Snoepen voor het goede doel

Zaterdag 25 mei hield Da Capo een huis-aan-huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur, met eindelijk mooi weer, gingen de leden op pad voor hun vereniging. Met deze actie hielp Giessenburg dus niet alleen de vereniging, maar haalde men ook iets lekkers in huis. Giessenburg ...dank!

 
16-05-13

Optreden Feestweek De Lange Wei

Voor het vierde achtereen volgende jaar ontving De Lange Wei het PREZO Gouden Keurmerk in de Zorg. Medewerkers werden beloond met een mooi feest. We waren zeer vereerd het feest te mogen afsluiten. Het optreden voor wel 200 medewerkers werd heel enthousiast ontvangen.

 
11-05-13

Geslaagd!!!

13 Leerlingen hebben bij TOON of KNFM het (landelijk erkende) theorie-examen gedaan. Zij hadden zich uitstekend voorbereid en zijn allen geslaagd. Da Capo feliciteert hen van harte met dit resultaat en nu op naar het praktijkexamen!

A-examen: Bas De la Mar, Matthia Goedegebuur, Nina de Groot, Leonie Hoogendoorn, Maureen van Pelt, Nikita de Ruyter, Marit van de Sande, Soesja Steehouwer, Mendy Tempelman, Monne den Toom.
B-examen: Nienke den Toom
C-examen: Anouk Mesch, Joëlle Strijk.

 
04-05-13

Nationale Dodenherdenking

In Giessenburg werden oorlogslachtoffers herdacht in een bijeenkomst in de Hervormde Kerk. Na deze plechtigheid vond om 20.00 uur de kranslegging plaats bij het oorlogsmoment. Da Capo verzorgde o.l.v. Mark Loggen de muzikale omlijsting met de Last Post, het Wilhelmus en enkele koralen.

Fotoreportage Camiel Groffen

 
30-04-13

Aubade bij de feesttent

Een feestelijke muzikale aubade vanaf 09.30 uur. Het Groot Orkest en het Leerlingenorkest staan bij deze gelegenheid onder leiding van Mark Loggen. Om 10.00 uur wordt het tv-moment van abdicatie van Koningin Beatrix en de inhuldiging van Prins Willem Alexander live getoond op een groot scherm. Locatie: De feesttent bij VV-Peursum. Klik >> hier voor fotoreportage

 
24-04-13

Uitslag Steuntje in de Rug

In april stemden de leden van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost voor de actie "Steuntje in de rug". 356 verenigingen en stichtingen hebben deelgenomen. Da Capo is heel verrast en blij met haar plaats in de top tien en het bijbehorende bedrag van € 739,00. Klik voor de complete uitslag op de banner.
Dank voor uw stem!

 
20-04-13

Medewerking Leerlingenorkest aan Voorjaarsconcert Sirena

Op uitnodiging treedt het Leerlingenorkest Da Capo op tijdens het Voorjaarsconcert van Fanfare Sirena in Sprang-Capelle. Beide orkesten staan o.l.v. Anneke Konings-Kros. Datum: Zaterdag 20 april. Locatie: Dorpshuis Zidewinde, Julianalaan 1, Sprang-Capelle. Het concert begint om 20.00 uur.

 
07-04-13

The day after

We waren een avondje uit; het was ronduit gezellig; we hebben genoten. Zo maar een paar opmerkingen die we na het concert mochten ontvangen. Alle 80 muzikanten hebben eveneens genoten van het concert, van de volle zaal met meer dan 320 gasten en bedankt iedereen voor de komst. Fotoreportage klik hier

 
06-04-13

Voorjaarsconcert DA CAPO

Da Capo is druk bezig met de voorbereidingen van haar hoogtepunt van het jaar, het voorjaarsconcert op zaterdag 6 april. Tijdens dit inmiddels traditionele concert geeft de gehele vereniging acte de présence. De avond wordt geopend met een optreden van de allerjongste muzikantjes van de Blazersklas. Het Leerlingenorkest staat o.l.v. Anneke Konings-Kros en het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke. Onder andere de Peer-Gynt-Suite van Edward Grieg, The Symphonic Gerswhin, het vrolijke Viva la France en The Muppets staan garant voor een genoeglijke avond.
In de finale sluiten de ruim 70 muzikanten van Groot Orkest en Leerlingenorkest het concert af met het Caribisch klinkende “Under the Sea” uit De Kleine Zeemeermin. Natuurlijk pakt de alom bekende verloting weer groots uit.

Locatie: De TIL, Breestraat 1, Giessenburg. De entree is € 5,-, donateurs gratis toegang. De zaal is open om 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.

 
07-03-13

Steuntje in de rug voor Da Capo

Da Capo is één van de verenigingen die door de Rabobank geselecteerd is om mee te doen aan de actie ‘Steuntje in de Rug’. Bijna 10.000 leden mogen in totaal € 60.000,- verdelen. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u als lid van de bank onze vereniging ondersteunt door op ons te stemmen! Leden van de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost ontvangen hiervoor een persoonlijke stemcode. Er kan worden gestemd tussen 8 en 18 april.

 
02-02-13
Leerlingenorkest 5e in Beginners-sectie Jeugdfestival Schoonhoven

Op zaterdag 2 februari werd het 20e BBS Jeugdfestival gehouden in Het Bastion in Schoonhoven. Maar liefst 16 leerlingen- en opleidingsorkesten uit het hele land namen deel. Het Leerlingenorkest van Da Capo behaalde 86 punten en werd 5e in de Beginnersectie. Uiteindelijk werd uit de Sectie Gevorderden De Bazuin uit Oud-Beijerland dagwinnaar van het Jeugdfestival.

 
Het BBS Jeugdfestival dat al sinds 1994 wordt gehouden, is voor het Leerlingenorkest een vast agendapunt geworden. 10 heel jonge muzikanten gingen voor de eerste keer mee. Met 40 muzikanten wisten we "Het Bastion" in Schoonhoven zonder enige vertraging te bereiken en kon Da Capo vol spanning proberen een goede prestatie neer te zetten. En het ging voortreffelijk. De juryleden roemden de keuze van 2 klassieke muziekstukken, gespeeld in een goede sfeer. Verder deelde de jury mee dat voortreffelijk werd gespeeld, gedirigeerd (applausje voor Anneke) en dat het zeer jonge en grote orkest iets is om trots op te zijn. Foto's klik >> hier
 
26-01-13

Try-Out Jeugdfestival

Ter voorbereiding op het Jeugdfestival in Schoonhoven hield het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros een Try-Out. Aan deze avond werkten mee: Leerlingenorkest Da Capo - Giessenburg en B-Orkest O&U, o.l.v. Kees Treffers - Wijk en Aalburg. In ons bomvolle gebouw was deze avond was de gelegenheid om nog een keer te oefenen voor muzikanten en publiek. Het werd een gezellige en geslaagde avond. Foto's klik >> hier

 
02-02-13

Leerlingenorkest naar 20e editie Jeugdfestival Schoonhoven

Het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros neemt voor het 9e jaar deel aan het Jeugdfestival. Dit jaar komt het orkest met nog 9 orkesten uit in de beginnerssectie. Met 40 muzikanten zijn we van de partij en zullen we ons beste beentje voorzetten. Aan dit festival nemen 16 jeugd- en opleidingsorkesten uit het hele land deel. Hiermee is het Schoonhovense festival met ruim 500 jeudige muzikanten, het grootste jeugdfestival van Nederland. Op het programma staan: Night on Bald Mountain, *Suite from a New World*, *Bread and Games* en Poker Face. Optreden Da Capo: 10.00 – 10.25 uur. Locatie: Het Bastion Schoonhoven.

 
Twee van de gespeelde werken (*) worden door de jury beoordeeld op de volgende punten:
1. klankgehalte, klankverhouding en zuiverheid;
2. techniek en articulatie;
3. samenspel en ritmiek;
4. dynamiek en nuancering;
5. interpretatie.
 
20-01-13

De Workshop, een fantastische dag!

Het resultaat van deze workshop is grandioos want hij werd verzorgd door zeer enthousiaste en sympathieke professionals met jarenlange ervaring. Met dank aan Monique Kruidenberg - Klarinet; Waldo van Wijk – Koper; Rosie Tonnaer – Fluit / Hobo; Egon Smit – Saxofoon en uit eigen gelederen Mark Loggen – Slagwerk.’s Middags mochten we de geleerde technieken toepassen, “Pavane in Blue” gaf ons kippenvel. De dag was onverdeeld positief en heeft precies opgeleverd wat we wilden: het verbeteren van de muzikale kwaliteiten en verbinding van leden. Voor foto’s klik >>hier.

 
19-01-13

Workshop voor alle leden

Met als doel de muzikale kwaliteiten van onze leden te verhogen en een verbinding van leden, organiseert Da Capo een gezellige en bovenal een leerzame workshop voor 5 instrumentgroepen: klarinet, saxofoon, fluit / hobo, koper en slagwerk. Hiervoor zijn 4 professionals en 4 ruimtes ingehuurd. In de middag komen we samen om het resultaat te ervaren. Er wordt hiervoor om 15.00 uur voor familie en vrienden een miniconcert georganiseerd. Locatie: Da Capo-gebouw.

 
02-01-13

Huldiging jubilarissen

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting werden onze jubilarissen gehuldigd. Uit handen van voorzitter Gerard Overmars ontvingen zij de oorkonde en het speldje van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. Dirigent Olaf Baeke werd gehuldigd met het feit dat hij 10 jaar verbonden is aan het Groot Orkest van Da Capo. Op de foto van links naar rechts: Dirigent Olaf Baeke (10 jaar), Bestuurslid Annelies van Houwelingen, Mariska van Wijngaarden, Emmy Leenman, Mariska Stuij, Arina de Kreij -12,5 jaar, Wilna van Drongelen - 25 jaar. Foto's klik >>hier.

 
02-01-13

Nieuwjaarsbijeenkomst Da Capo

Op deze eerste repetitieavond van het nieuwe jaar houdt Da Capo voor leden, leerlingen Blazersklas partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Uiteraard wordt er door het Groot Orkest kort gerepeteerd en kunnen onze aanverwanten en geïnteresseerden even achter de schermen kijken. Vanaf 19.30 uur bent u welkom.

 
01-01-13

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!

 
   
   
 

NIEUWSARCHIEF

 
   
  Archief 2012
   
  Archief 2011
   
  Archief 2010
   
  Archief 2009
   
  Archief 2008
   
  Archief 2007
   
 

Archief 2006

   
  Archief 2005