DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
 


Steun Da Capo via SponsorKliks

Met Sponsorkliks kunt u uw internetaankopen doen en tegelijk Da Capo steunen, zonder dat het u iets extra's kost.
Om te zien met hoeveel geld Da Capo al is gesteund, klikt u HIER

Om te zien welke shops er allemaal aangemeld zijn via sponsorkliks en om iets te bestellen, klikt dan HIER

 
25-12-15

Eerste Kerstdag in Waerthove

Al weer voor het 29ste jaar gaf Da Capo op Eerste Kerstdag haar medewerking aan de kerstdienst in Verpleeghuis Waerthove. Het Groot Orkest stond voor deze gelegenheid o.l.v. Mark Loggen en speelde mee met de voor de bewoners vertrouwde kerstliederen. Daarnaast het prachtige When a child is born. De sfeer, de waardering, het was de moeite waard.

 
19-12-15

Kerstconcert geslaagd!

Een concert met een mooi en afwisselend programma, in een prachtig uitgelichte en volle Maranathakerk. Sfeertje! Na afloop bleven nog veel bezoekers napraten onder het genot van een drankje. Leuke reacties gehad van bezoekers en een tevreden dirigent! Fotoreportage - Camiel Groffen klik hier>>

 
19-12-15

Kerstconcert Da Capo

Het Kerstconcert van Muziekvereniging Da Capo vindt plaats op zaterdag 19 december in de Maranathakerk te Giessenburg. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.
Het programma wordt een mengeling van onder andere For unto us a Child is born (uit The Messiah van Händel), Jupiter Hymn (The Planets), Christmas Variations tot traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen. Het Groot Orkest staat onder leiding van haar nieuwe dirigent Bjorn van Pruijssen.

Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.
Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.

 
28-11-15

"Eght Leuk!" bij opening Dorpskamer Giessenburg

Op zaterdag 28 november werd de Giessenburgse Dorpskamer feestelijk geopend en daarna was er gelegenhied voor inloop. De dorpskamer, die zich bevindt in De Til aan de Breestraat, is het afhaalpunt van Bibliotheek Aanzet en de plek voor een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. Een plek voor ontmoeting in het dorp. Om de opening een feestelijk tintje te geven was "Eght Leuk" van Da Capo present. Voor enkele fotos klik >>hier

 
14-11-15

Zie ginds komt de stoomboot.......

Zaterdag 14 november was het weer zover, de Goedheiligman heeft weer voet aan wal gezet in Giessenburg. Honderden kinderen wachtten hem op.
Da Capo speelde in afwachting van de komst van de stoomboot met aan boord de Sint en 20 muziekpieten. Kijkend naar veel andere plaatsen in Nederland, wat hebben we een geluk gehad met het weer! Giessenburg en Sinterklaas hadden een TOP-dag!
Fotoreportage klik >>hier

 
01-11-15

Brandwijk & Kon - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Brandwijk & Kon is een accountants en belastingadvieskantoor, gevestigd in Molenaarsgraaf en heeft aangegeven onze sponsor te willen zijn. Brandwijk & Kon staat bekend om haar uitgebreide ervaring in vele sectoren en biedt een compleet dienstenpakket voor elke onderneming. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
14-11-15 Intocht Sinterklaas in Giessenburg en Giessen-Oudekerk

Zaterdag 14 november is het weer zover, dan zet de Goedheiligman weer voet aan wal in Giessenburg. Honderden kinderen wachten hem op.
Om 13.45 uur speelt Da Capo bij de Giessenbrug in afwachting van de komst van de stoomboot met de Sint. Als alles goed gaat, komt de boot rond de klok van 14.00 uur in zicht. Daarna meert hij aan bij de Giessenbrug. Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint 20 muziekpieten meebrengt. Rond 14.15 uur begint de Goedheiligman zijn tocht naar De Til.

 
28-10-15

Muzikale afsluiting 55+ Beurs

De Til was voor een dag het decor voor de 55+ Beurs met workshops en presentaties. Aansluitend verzorgde het Groot Orkest van Da Capo een muzikale afsluiting.Voor enkele foto's klik hier>>

 
10-10-15

Wil jij graag een instrument leren bespelen?

Muziekvereniging Da Capo beschikt over opleidingsmogelijkheden met gediplomeerde vakdocenten.Voor meer informatie over muziekles kunt u rechtstreeks contact opnemen met Trudie Loggen - coördinator muziekles, via secretariaatdacapo@hotmail.com

 
10-10-15

Bent u op zoek naar een leuk en leerzaam orkest?

Het Groot Orkest bestaat uit zo'n 50 enthousiaste muzikanten, maar heeft altijd nog plek voor nieuwe leden! In het Groot Orkest is nog plaats voor trombones, baritons/euphoniums, trompetten, bes-klarinetten, saxofoons en slagwerk. Speelt u/jij één van deze instrumenten en is het minimale speelniveau B Hafabra (diploma niet vereist)? Dan bent u/jij altijd vrijblijvend welkom op een reguliere repetitie op woensdagavond van 19.30-21.45 uur.

Meer informatie over het Groot Orkest klik >> hier.

Voor meer informatie over Da Capo kunt u contact opnemen met Trudie Loggen, via secretariaatdacapo@hotmail.com

 
16-09-15

Donateursactie

De leden van Da Capo gaan vanaf 16 september langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Draagt u de vereniging ook een warm hart toe en wilt u onze donateur worden? Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer>>

 
10-09-15

Onze nieuwe saxofoondocent Marjolijn van der Lee

Da Capo is bijzonder blij met de komst van Marjolijn van der Lee. De jonge en bijzonder muzikale Marjolijn heeft haar Bachelor klassiek saxofoon afgerond bij Johan van der Linden aan het ArtEZ conservatorium Enschede/Zwolle. Zij heeft enkele jaren werkervaring als docent, muzikant en dirigent. Marjolijn geeft wekelijks les op donderdag.

 
09-07-15

Da Capo viert de zomer op straat

Twee jaar geleden startte Da Capo voor het eerst een Blazersklas voor Volwassenen. Want ook leerlingen die op latere leeftijd starten met muziek maken, kunnen nog vele jaren plezier hebben van hun hobby. En eindelijk is het zover! O.l.v. van Anneke Konings-Kros laten deze veertigers en vijftigers zien en horen waar ze de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest.

Het Leerlingenorkest speelde haar meest favoriete stukken van het seizoen, waaronder filmmuziek. Het was prachtig weer en de belangstellling was groot. foto's klik >>hier

 
04-07-15

Ledendag met bbq

De zomervakantie stond weer voor de deur en dat betekende dat het muzikale jaar zoals altijd werd afgesloten met een leuke dag. Helaas moest de middagactiviteit vanwege de hitte worden afgelast. Jammer maar in de avond hebben we genoten van een heerlijke barbecue bij het Da Capo-gebouw. Een goed begin van de vakantie en goed voor de muzikale "band". Voor foto's klik >>hier

 
27-06-15

Geslaagd!

Op zaterdag 27 juni hebben maar liefst 12 leerlingen praktijkexamen gedaan bij het ZHBM, afgenomen bij MuziekPunt Gorinchem. En…met een fantastisch resultaat. De complimenten aan leerlingen en docenten. De absolute primeur heeft Anouk Mesch. Zij behaalde als eerste lid bij Da Capo haar D-diploma. Da Capo feliciteert hen van harte met dit resultaat!

A-diploma
Jarno Bron - hoorn
Mark Croughs - slagwerk (theorie)
Ruth van Veldhuizen - fluit
Dorissa Roza - fluit
Sven de Ruyter - slagwerk
Isabel van Vliet - altsaxofoon

B-diploma
Matthia Goedegebuur - trompet
Nina de Groot - altsaxofoon
Louise de Haas - klarinet
Nikita de Ruyter - altsaxofoon
Soesja Steehouwer - trombone
Monne den Toom - bariton

D-diploma
Anouk Mesch - fluit

 

 

 

 

 
26-06-15

Beleef Giessenburg

Het evenement waarbij verenigingen kunnen laten zien wat ze doen. Bij de Da Capo-stand kon men het aantal muzieknoten in een muziekstuk en de gezamenlijke waarde van een paar blaasinstrumenten raden. Uitslag notenraden - Da Capo: 2309 noten. De mand noten werd gewonnen door Corina de Kok, Giessenburg. Zij schatte het aantal op 2325 en zat met dit aantal het dichtstbij. Uitslag waarde instrumenten: € 7790,-. Het kistje wijn werd gewonnen door Naomi de Jong, Giessenburg. Zij schatte de waarde op € 7777,- en was met dit bedrag het dichtstbij. De winnaressen zijn op de hoogte gesteld.

 
20-06-15 Leerlingenorkest 4e op Himalaya Jeugdfestival

Op zaterdag 20 juni werd het 1e Himalaya Jeugdfestival gehouden in Het Carillion in Nieuw-Lekkerland. Maar liefst 10 opleidingsorkesten namen deel. Het thema was "zomer". In een zonnige outfit reisden de 32 muzikanten af naar Nieuw-Lekkerland. Spannend, want minstens 12 muzikanten gingen voor een eerste keer mee. Het orkest, onder leiding van Anneke Konings-Kros, behaalde 85,5 punten en daarmee de 4e plaats. Uiteindelijk werd het Jeugdorkest Prinses Juliana uit Klaaswaal dagwinnaar. Trots op deze prestatie.

 
30-05-15

UItslagen Theorie-examens!

12 Leerlingen hebben bij MuziekPunt Gorinchem het (landelijk erkende) theorie-examen gedaan. Het bleef nog even spannend, maar aan het einde van de dag kwam dan de uitslag. Allen zijn geslaagd en met prachtige cijfers. Da Capo feliciteert hen van harte met dit resultaat en nu op naar 27 juni. Op die dag vindt het praktijkexamen plaats!

A-diploma
Jarno Bron - hoorn
Mark Croughs - slagwerk
Ruth van Veldhuizen - fluit
Dorissa Roza - fluit
Isabel van Vliet - altsaxofoon

B-diploma
Matthia Goedegebuur - trompet
Nina de Groot - altsaxofoon
Louise de Haas - klarinet
Nikita de Ruyter - altsaxofoon
Soesja Steehouwer - trombone
Monne den Toom - bariton

D-diploma
Anouk Mesch - fluit

 
30-05-15

Snoepen voor het goede doel

Zaterdag 30 mei hield Da Capo een huis-aan-huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur gingen de leden op pad voor hun vereniging. Met deze actie helpt Giessenburg dus niet alleen de vereniging, maar men haalde ook iets lekkers in huis. Giessenburg bedankt!

 
21-05-15

Da Capo in de Top 10 Rabobank Clubkas Campagne

In mei stemden de leden van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden op de vereniging die zij een warm hart toedragen. 660 verenigingen en stichtingen hebben deelgenomen. De ruim16.000 leden mochten in totaal € 100.000,- verdelen. Da Capo is heel verrast en blij met haar plaats in de top tien en het bijbehorende bedrag van € 890,88.
Dank voor uw stem!

 
20-05-15

Vacatures Groot Orkest

Het Groot Orkest van Da Capo bestaat momenteel uit ruim 50 leden. Dit is een prachtig aantal, maar binnen een aantal secties is er zeker nog plek voor enthousiaste muzikanten. Da Capo is met name op zoek naar gevorderde trombonisten, trompetisten, baritonisten en hoornisten.

Speel je één van deze instrumenten en lijkt het je leuk om eens langs te komen op een repetitie en eventueel mee te spelen? Neem dan gerust contact op door een email te sturen of bel met Trudie Loggen tel. 0184-651326. Van harte welkom!

 
04-05-15

Nationale Dodenherdenking

In Giessenburg werden op 4 mei oorlogslachtoffers herdacht. Om 20.00 uur vond de kranslegging plaats bij het oorlogsmoment naast de Hervormde kerk.Dodenherdenking Giessen-Oudekerk en Giessenburg.

Da Capo verzorgde o.l.v. Mark Loggen de muzikale omlijsting met de Last Post, het Wilhelmus en enkele koralen. Aansluitend werd met medewerking van Da Capo een Herdenkingsbijeenkomst gehouden. Verschilllende sprekers stonden stil bij de betekenis en het belang van de herdenking. Locatie: De Tent aan de Kerkweg. Klik hier voor fotoreportage

 
27-04-15

Aubade bij de feesttent

Traditiegetrouw startte Koningsdag met een feestelijke muzikale aubade vanaf 09.30 uur. Het Groot Orkest en het Leerlingenorkest stonden bij deze gelegenheid onder leiding van Mark Loggen. Locatie: De feesttent naast Autofood. Wethouder Elisabeth van Leeuwen-Klink opende de feestelijke ochtend. Een volle tent en het Giessenlanden-lied werd oerendhard meegezongen. Voor fotoreportage klik >> hier

 
11-04-15

Mooi afscheid Olaf Baeke als dirigent Da Capo

Met het Voorjaarsconcert nam Olaf Baeke na 12 mooie en succesvolle jaren afscheid als dirigent van Da Capo.

In aanwezigheid van bijna 400 gasten - sommigen helaas met een staplaats - nam Olaf afscheid van het Groot Orkest. Dit voorjaarsconcert stond in het teken van filmmuziek, begeleid met authentieke filmbeelden. De avond werd geopend door “onze trots”: Het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros. Vervolgens trad op het Groot Orkest, o.l.v. Olaf Baeke. Hij dirigeerde onder meer de prachtige muziek van Schindler’s List, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, De Mask of Zorro, Soldaat van Oranje. Met “I will follow Him”, gespeeld door de 75 muzikanten van het Leerlingenorkest en Groot Orkest werd de avond afgesloten.
Na afloop werd Olaf door voorzitter Gerard Overmars in "het zonnetje" gezet en kreeg hij uit handen van elk lid van het orkest een bloem met een persoonlijke noot. Tenslotte mocht hij een album met de beelden van 12 jaren in ontvangst nemen. Klik hier voor de foto's.

 
11-04-15

Voorjaarsconcert - De avond van de Filmmuziek

Op zaterdag 11 april geeft Da Capo haar voorjaarsconcert. De avond wordt geopend door het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros. Vervolgens treedt op het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke. Op deze avond nemen we na 12 mooie en succesvolle jaren afscheid van dirigent Baeke.

Tijdens het concert wordt filmmuziek van klassiekers uit binnen- en buitenland uitgevoerd.
Film en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wie kent niet de prachtige, indrukwekkende muziek van Schindler's List, Ben Hur, The Mask of Zorro, Out of Africa, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Soldaat van Oranje.

Locatie: De TIL, Breestraat 1, Giessenburg. De entree is € 5,00, donateurs gratis toegang. De zaal is open om 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.

 
22-03-15 Clubkas Campagne Steuntje in de rug voor Da Capo

Da Capo is één van de verenigingen die door de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden is geselecteerd om mee te doen aan de actie ‘Clubkas Campagne’. Ruim16.000 leden mogen in totaal € 100.000,- verdelen. Wij stellen het zeer op prijs als u als lid van de Rabobank Da Capo ondersteunt door op ons te stemmen! Bij leden van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost valt op 7 mei een kaart met de persoonlijke stemcode op de mat. Er kan worden gestemd tussen 7 en 14 mei. Meer informatie

 
27-02-15

Lampionnenoptocht

Oranjevereniging Giessenburg organiseerde de lampionnenoptocht dit jaar in de Voorjaarsvakantie. Om 19.00 uur was het al lekker donker en met prima weer gingen veel kinderen gingen op pad met hun lampion. Vergezeld van "Eght Leuk!" van Da Capo en "Vol Herrie" van Volharding - Noordeloos maakten zij een rondje Giessenburg. Met de mama's, papa's, oma's en opa's die meeliepen, vormden zij een grootse lampionnenoptocht. Fotoreportage klik >>hier

 
09-02-15

Da Capo en Olaf Baeke nemen afscheid

Tijdens het Voorjaarsconcert op 11 april a.s. nemen wij na ruim 12 mooie en succesvolle jaren afscheid van onze dirigent Olaf Baeke. Leden en bestuur bedanken Olaf voor zijn inzet en voor de prettige samenwerking in de afgelopen 12 jaar. Olaf blijft als docent aan Da Capo verbonden. Derhalve is de vereniging op zoek naar een nieuwe dirigent. Momenteel loopt de wervings- en selectieprocedure.

 

 
07-01-15

Huldiging jubilarissen

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting werden drie jubilarissen gehuldigd. Uit handen van Gerard Overmars ontvingen Marit Slob (trompet), Marieke den Breejen (klarinet) en Evita Hoogendoorn (trombone) de oorkonde en het speldje van de KNMO. Allen werden gehuldigd met het feit dat zij al weer 12,5 jaar verbonden zijn aan Da Capo. Ook sprak Gerard zijn waardering voor Marit en Evita die al lang deel uit maken van de evenementencommissie.

 
07-01-15

Nieuwjaarsbijeenkomst Da Capo

Op deze eerste repetitieavond van het nieuwe jaar houdt Da Capo voor leden, leerlingen, partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Uiteraard wordt er door het Groot Orkest kort gerepeteerd en kunnen onze aanverwanten en geïnteresseerden even achter de schermen kijken. Vanaf 19.30 uur bent u welkom.

 
01-01-15

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!


   
   
   
 

NIEUWSARCHIEF

 
   
  Archief 2014
   
  Archief 2013
   
  Archief 2012