DA CAPO START BLAZERSKLAS

VOOR DE JEUGD

 

Na het succes van vorig jaar is het weer mogelijk in te schrijven voor de BLAZERSKLAS.

Da Capo laat kinderen van de basisscholen van Giessenburg en Giessen-Oudekerk kennismaken met muziek via het project “De Blazersklas”. Kinderen uit de groepen vijf en zes kunnen zich hiervoor aanmelden. Maar ook leerlingen die VIO of blokfluitles hebben gevolgd en nu doorstromen naar een ander instrument. Daarnaast staat het open voor alle kinderen in de leeftijd tussen 9 en 13 jaar. Er is geen enkele muzikale voorkennis nodig.

Wat houdt de Blazersklas in?
Een jaar lang in groepsverband kennis maken met een blaasinstrument uit het harmonieorkest. Vanaf les één wordt er in groepsverband les gegeven en samen met elkaar muziek gemaakt. Dat is niet alleen heel leerzaam, maar ook heel leuk en gezellig!
Je kunt je voorkeur voor een instrument opgeven. Er kan gekozen worden uit de volgende instrumenten: hoorn - trompet – trombone – bariton – klarinet – saxofoon. Het instrument wordt ter beschikking gesteld door Da Capo. Wel is belangrijk dat ook een 2e en een 3e keus wordt aangegeven, want als iedereen zou kiezen voor klarinet wordt het wel een raar orkest.

Naast deze leerzame lessen zullen door het (school)jaar heen natuurlijk ook “optreed-momenten” plaats gaan vinden en kunnen de leerlingen deelnemen aan de overige activiteiten van Da Capo, zoals b.v. de jaarlijkse ledendag. Na een jaar kan worden bekeken of de lessen “individueel” worden voortgezet en in het Leerlingenorkest meegespeeld gaat worden.
De lessen worden gegeven op donderdag van 15.45-16.45 uur in het Da Capo-gebouw door Olaf Baeke (dirigent Groot Orkest en docent houtinstrumenten) en Anneke Konings-Kros (dirigent Leerlingenorkest en docent koperinstrumenten).

De kinderen van groep vijf en zes van de basisscholen in Giessenburg en Giessen-Oudekerk krijgen in september al een voorproefje. Olaf en Anneke geven daarbij uitleg over de blaasinstrumenten. De kinderen mogen alle instrumenten bespelen en dat.... valt altijd in goede aarde.

De Blazersklas start in oktober.

Brochure, inlichtingen en aanmelden: Mw. Trudie Loggen, tel. 0184-651326.