Het Heden van de Vereniging  

Da Capo is een harmonieorkest dat haar eigen bijdrage levert aan het culturele en maatschappelijke leven in Giessenburg. Naast het geven van concerten, vervult Da Capo ook een maatschappelijke rol in Giessenburg. Tradities houden we in ere, zoals optredens bij de aubade, dodenherdenking, Gondelvaart, intocht van Sint-Nicolaas.
Da Capo is een muziekvereniging die alleen zittend concerten geeft. We spelen muziek van modern tot klassiek, bewerkingen van populaire nummers en originele composities voor harmonieorkest. Ons repertoire is gevarieerd, eigentijds en geliefd bij een breed publiek.

De jeugd is voor Da Capo belangrijk (de jeugd heeft immers de toekomst). En.... de Giessenburgse jeugd heeft bij Da Capo de gelegenheid om in eigen dorp een instrument te (leren) bespelen.

Momenteel telt onze vereniging circa 90leden in de leeftijd van 7 tot 75 jaar.
De doelstelling is nog steeds dezelfde als bij oprichting namelijk:
Het met elkaar op een ontspannen wijze muziek maken. In die zin heeft Da Capo genoeg te bieden. Het persoonlijk contact vinden we belangrijk.

Gezellig en mooi musiceren is wat ons elke week bij elkaar brengt. Dan vergeten we even onze andere hobby's en gaan we er helemaal voor. Wij zijn gemotiveerd en gedreven en van al onze prestaties (klein en groot) genieten wij.
Da Capo heeft een Groot Orkest onder leiding van Bjorn van Pruijssen en een Leerlingenorkest onder leiding van Marjolijn van der Lee.