Cursus ITBV - Instrumentale en Theoretische BasisVaardigheden

Cursusdata 2009:

- 02 april
- 09 april
- 16 april
- 23 april
- 14 mei
- 28 mei
- 04 juni
- 11 juni
- 18 juni
- 25 juni

Tijd: donderdag van 15.45-16.45 uur

Docent: Margreet van der Molen

Kosten: € 50 - te betalen bij aanvang van de cursus

Locatie: Verenigingsgebouw Da Capo, Van Brederodestraat 1a, Giessenburg

Contactpersoon: Mw. Trudie Loggen, tel. 0184-651326, loggen.overmars@planet.nl


Kinderen en Muziek
Kinderen moeten de kans krijgen om een muziekinstrument te leren bespelen.
Da Capo wil dit graag stimuleren en heeft daarom het jeugdproject. Vandaag heb je een presentatie bijgewoond en je zag alle verschillende instrumenten die je kunt leren bespelen in een harmonie.
Maar wie later iets met muziek wil gaan doen, zal eerst moeten kunnen ontdekken hoe het is en wat er is. Voor het bijbrengen van de beginselen van de muziek hoeft men in Giessenburg niet ver van huis. Indien je keuze voor een bepaald instrument nog niet is gemaakt, biedt Muziekvereniging Da Capo de mogelijkheid tot het volgen van ITBV-cursus (Instrumentale en Theoretische BasisVaardigheden).

Voor wie zijn de lessen?
De lessen zijn speciaal gemaakt voor kinderen uit groep 5 en 6. Niet alleen kinderen uit Giessenburg, maar ook kinderen uit Giessen-Oudekerk, Schelluinen en omliggende plaatsen zijn van harte welkom. We hebben plaats voor iedereen.

Wat Leer je?
Je leert de beginselen van het maken van muziek. Je ontdekt of je keuze voor het instrument de juiste is. Je ontdekt of je muziek maken leuk vindt en of je zin hebt om door te gaan. Het is dus helemaal niet verplicht om na deze lessen door te gaan.

Van wie krijg je les?
De docente is de juf die heel erg goed weet hoe ze muziekles moet geven omdat ze daarvoor heeft geleerd. Ze is afgestudeerd op het conservatorium. In de lessen zullen een paar muzikanten van Da Capo haar helpen bij het laten horen en zien van alle muziekinstrumenten.

Waar zijn de lessen?
De lessen worden gegeven in het eigen gebouw van Da Capo. Het adres: zie colofon “belangrijke informatie”. Het gebouw is centraal gelegen in Giessenburg en gemakkelijk te bereiken met de fiets, lopend of met de auto. Voor de lessen zitten we in het repetitielokaal.

Hoelang en wanneer zijn de lessen?
De cursus duurt 10 weken en je krijgt éénmaal per week les. De lessen starten in april van dit jaar en duren 60 minuten. De datums worden gekozen in overleg met betrokkenen en later bekend gemaakt.

Het resultaat!
Natuurlijk heb je aan het einde van deze lessen veel geleerd, maar dat is niet alles.
Je krijgt een echt diploma uitgereikt. Bovendien kom je in de krant, samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Tot slot heb je alle instrumenten leren kennen, dus je kunt een goede keuze maken als je verder wilt gaan met muziek maken.

Het vervolg
Na afloop van de cursus mag je zelf een instrument uitkiezen. Het kan gebeuren dat we tijdelijk niet over een (goed) instrument voor je beschikken. In zo’n geval zoeken we met jou naar een andere oplossing. In de regel kun je na ongeveer 1 tot 2 jaar studeren meespelen in het Leerlingenorkest van Da Capo. Dat is heel leuk, want dan ga je met wel 35 kinderen samen muziek maken. Je geeft dan optredens en je doet mee aan festivals. Na het Leerlingenorkest kom je terecht in ons Groot Orkest en dan ben je een volwassen muzikant. Je hoeft daar trouwens geen achttien voor te zijn, want soms zijn leden van het Groot Orkest pas twaalf jaar. Je hoeft niet op straat te lopen met Da Capo of te marcheren, maar je kunt lekker op je stoel blijven zitten.

De Kosten
De cursus kost 50 euro. Je krijgt hiervoor 10 lessen. Voorwaarde is dat je de kosten bij aanvang van de cursus betaalt.

Bij een aanmelding van minder dan 10 personen kan de ITBV-cursus niet doorgaan. In dat geval staan we garant voor een prima alternatief.

Belangrijke informatie

DA CAPO repeteert in een eigen muziekgebouw. Het adres hiervan is:

DA CAPO (bij de Bibliotheek)
Van Brederodestraat 1 a
3381 CC Giessenburg

Internet
www.dacapo.giessenburg.nl

Bestuur
Voorzitter: Gerard Overmars
Telefoonnummer: (0184) 65 21 48
E-mail: over.mars@hetnet.nl

Secretaris: Corine Groffen
Telefoonnummer: (0184) 65 25 37
E-mail: corine@giessenburg.nl

Penningmeester: Henk Stam
Telefoonnummer: (0184) 65 31 17
E-mail: henkenjolandastam@hotmail.com

Overige bestuursleden:
Trudie Loggen - Tel. 0184-651326
Rianne Cappon
Peter Aanen
Andrea Korevaar

Bankrekeningnummer: 3217 02 530

DA CAPO – Groot Orkest repeteert iedere woensdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur.

DA CAPO - Leerlingenorkest repeteert iedere vrijdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur.


Wij repeteren bijna het hele jaar door!

(niet in de zomervakantie)

KOM EENS LANGS!