JUBILEUMCONCERT “DA CAPO 25 JAAR” EEN TOPAVOND!


Op zaterdag 2 april gaf de Giessenburgse muziekvereniging Da Capo haar voorjaarsconcert. De Til was bomvol met muzikanten, donateurs, muziekliefhebbers, fans uit de wijde omtrek, vrienden, bekenden en vooral veel gezinnen met kleine en grote kinderen. Het moest een geweldig feest worden en dat werd het ook. Dit keer met bijzondere gasten. Het publiek werd bij binnenkomst en in de pauze vermaakt door de Jannemannen. Reinier Sijpkens bespeelde met zijn miniatuur kerkorgel, trompet en verrassingen de zaal en het orkest persoonlijk. Dit mondde uit in een happening waar alles en iedereen bij betrokken werd.
Het werd een concert met muziek voor elk wat wils. De kinderen van de Blazersklas gaven onder leiding van dirigent Olaf Baeke een vertederend optreden. Hoewel de meeste leerlingen nog maar enkele maanden spelen, genoot het publiek van het optreden van het jonge orkest. Het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros nam het stokje over. Daarbij stal de jonge soliste Lieneke Verhoef op hobo natuurlijk de show! Het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke zorgde voor muzikaal vuurwerk en sfeermuziek. Jurgen Pauwels soleerde op sopraansaxofoon met het prachtige Oblivion.
Na afloop van de finale waarbij alle muzikanten samen op het podium stonden, werd de avond afgesloten met een afterparty met m.m.v. Jan Pak de Leuning.

Voor Da Capo vormde de avond tevens de aftrap voor het jubileumjaar en in 2011 volgen er fantastische jubileumactiviteiten. Een verenigingsbrochure zal worden verspreid onder alle huishoudens van Giessenburg. In juni wordt de ledendag georganiseerd, in augustus een muzikale spelmiddag voor de Giessenburgse kinderen. In september wordt een reünie voor oud-leden georganiseerd en in oktober het jubileumconcert in samenwerking met de Reünisten Matrozen Kapel en Zeemanskoor Bestevaer. Da Capo sluit het feestjaar af met een prachtig kerstconcert.
Voor meer informatie: www.dacapo.giessenburg.nl.