DA CAPO 25 JAAR
 
Op deze pagina vindt u een korte en actuele omschrijving van de jubileumactivteiten.
 
PROGRAMMA
terug 
   
   
 
17-12-11

Kerstconcert sluit Jubileumjaar Da Capo

Het Kerstconcert van Da Capo vindt plaats op zaterdag 17 december in de Maranathakerk van Giessenburg. Muziek en kerstsfeer voeren de boventoon. Da Capo sluit hiermee een geweldig jubileumjaar ter gelegenheid van haar 25 jarig bestaan, waardig af.
Het concert heeft voor deze bijzondere gelegenheid een andere invulling dan gebruikelijk. Bezoekers wacht een warme ontvangst. Het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke levert een grote bijdrage en presenteert een afwisselend programma met o.a. het Adagio van Albinoni. Het koperensemble brengt het prachtige "Hark, the Herald Angels sing" ten gehore. Uiteraard zullen de klassieke kerstmuziek, de samenzang en de bevlogen verteller van het alternatieve kerstverhaal niet ontbreken! Locatie: Maranathakerk, Peursemseweg 15, Giessenburg. Aanvang: 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.

 
15-10-11

Dacapo houdt tweede Jubileumconcert

Een grandioos concert waaraan de hele vereniging meewerkt, van Blazersklas, Leerlingenorkest tot Groot Orkest. Dit keer heeft Da Capo ook gasten. De Reünisten-Matrozenkapel der Koninklijke Marine en Zeemanskoor Bestevaer. Het programma begint met het optreden van de Blazersklas in samenwerking met het Leerllingenorkest. Hierna treedt op het RMK. Na de pauze zingt Bestevaer en tot slot treedt op het Groot Orkest van Da Capo. De combinatie van harmonieorkest, orkest in fanfarebezetting en zeemanskoor op één avond, maakt dit concert tot een unieke muzikale gebeurtenis. De avond kan natuurlijk maar op één manier worden afgesloten: een finale met ruim 100 muzikanten en de mannen van Zeemanskoor Bestevaer. Locatie: “De Til” , Breestraat 1 in Giessenburg. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Toegang gratis.

 
17-09-11

Reünie

Oud muzikanten van de vereniging treffen elkaar weer voor het eerst sinds lange tijd. Een leuke, gezellige tijd! Inmiddels hebben 250 oudleden de uitnodiging in de bus ontvangen. We kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar evenementencommissie.dc@live.nl met als onderwerp ‘reünie’. Meer informatie

 
27-08-11

Kindermuziekmiddag

Deze gezellige middag is voor alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 van de scholen uit Giessenburg, Giessen-Oudekerk en Schelluinen. De kindermuziekmiddag vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 13.00 tot 16.00 uur in het Da Capo gebouw, van Brederodestraat 1a te Giessenburg. Er zijn verschillende activiteiten zoals een springkussen, schminken, knutselen, grabbelen, touwtje trekken, enz. Natuurlijk ontbreken de muzikale activiteiten niet zoals een workshop djembé, wie blaast de langste noot, nootje prik.
Zelfgemaakte felicitatiekaarten en de eerder verstrekte kleurplaten kunnen bij het Da Capo gebouw worden ingeleverd t/m 24 augustus. Kleurplaten zijn nog bij Da Capo af te halen op woensdag van 19.00 tot 22.30 uur, op donderdag van 18.30-20.00 uur, op vrijdag van 19.30-23.00 uur. Toegang voor deze kindermiddag is gratis en aanmelding is niet noodzakelijk.

 
25-06-11

Ledendag

De leden houden in de middag een activiteitenmiddag op de boerderij van Fam. Korevaar. Daar doen we de "Ik Hou van Holland-Kwis" en spel-activiteiten. Samenwerking is de kloe. Daarna spoeden we ons naar het gebouw voor de gezamenlijke barbecue. Ruim 80 mensen zijn van de partij. Ook zullen we op deze avond een lid "het nodige steuntje in de rug" geven.

 

02-04-11

Jubileumconcert

Tijdens het jubileumjaar geeft Da Capo haar traditionele voorjaarsconcert in De Til. Voor deze feestelijke gelegenheid zullen de Blazersklas, het Leerlingenorkest en het Groot Orkest van zich laten horen. Da Capo speelt een programma variërend van musical tot Ierse muziek, van klassiek tot sfeermuziek. De muzikanten kozen hun 3 meest favoriete muziekstukken van de afgelopen 25 jaar. Uiteraard zal onze alombekende verloting op deze avond niet ontbreken.

Onze gasten kunnen rekenen op een vrolijke ontvangst en we krijgen bezoek van Reinier Sijpkens. Hij zal op zijne wijze samenwerken met orkest en de zaal. Laat u verrassen...... Na afloop van het concert wordt een afterparty georganiseerd m.m.v. ‘Jan Pak de Leuning’. Het belooft weer een echte Da Capo-avond te worden!

   
  Programma zaterdag 2 april
   
  • Optreden Blazersklas - o.l.v. Olaf Baeke
   
  Optreden Leerlingenorkest - o.l.v. Anneke Konings-Kros
   
  Optreden Groot Orkest - o.l.v. Olaf Baeke
   
  • Afterparty met "Jan Pak de Leuning"