DA CAPO geeft visitekaartje af in België

MATER – BELGIË. Op zondagmorgen 7 maart reisde de Giessenburge muziekvereniging DA CAPO per bus af naar het Belgische Mater om daar een concert te verzorgen in de Sint- Martinuskerk. Dit gebeurde op uitnodiging van Harmonieorkest De Eendracht uit Mater.
Mater (Vlaamse Ardennen) is de geboorteplaats van dirigent Olaf Baeke en zijn muzikale roots liggen bij deze harmonie. Koninklijke Harmonie De Eendracht viert dit jaar haar 100 jarig jubileum en nodigde hem uit om met een orkest uit Nederland het jubileum op te luisteren. Een hoge eer voor Baeke en van de 4 orkesten die hij dirigeert viel zijn keuze op DA CAPO.

Het overleg tussen beide verenigingen resulteerde in een gevarieerd programma. In de Sint- Martinuskerk werd het uitverkochte concert geopend door weerschallende klanken van Thebaanse trompetten. De Eendracht verzorgde o.l.v. Werner Vande Sande het programma voor de pauze. DA CAPO speelde het Adagio van Mozart, Vagabundo Solitario (de eigen compositie van Olaf Baeke), Efteling Highlights, Les Misérables, Elegy on the R.A.F theme, maar ook Oregon. Hieraan voorafgaande werd dit muziekstuk de jubilerende vereniging geschonken.
Naast het afzonderlijke optreden waren ook gezamenlijke nummers geprogrammeerd, waaronder Ross Roy. Na afloop bleek het stucwerk van de kerk gelukkig nog intact. DA CAPO is nog niet zo tevreden het podium afgelopen als die dag. Ook bij De Eendracht krijgt het optreden van DA CAPO een apart plekje in het geschiedenisboek.

Bijzonder voor Mater was dat het concert werd gehouden in de prachtige Sint-Martinuskerk uit 1780. Dat is niet gebruikelijk voor Materse begrippen. Toch was het een schot in de roos. Spelen in deze kerk was een lust. De akoestiek was fenomenaal en de sfeer om niet te vergeten.

De dag werd afgesloten met een gigantisch eetfestijn. Hoe kan het ook anders in het land van de Bourgondische inslag. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, mochten de muzikanten met 550 gasten genieten van een heerlijk diner. Na een dag met prachtige muziek, op een mooie locatie en met geweldig gastvrije belgische muzikanten keerde DA CAPO terug naar Nederland. Hier wacht een volgend concert: Het Voorjaarsconcert op 10 april a.s. in De Til te Giessenburg.

Meer informatie: www.dacapo.giessenburg.nl