2008 DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
   
   
   
 
25-12-2008

Kerstviering Waerthove

Al weer voor het 22e jaar verleent Da Capo, o.l.v. Mark Loggen, medewerking aan de kerstviering in verpleeghuis Waerthove. Deze kerstdienst, te houden voor de bewoners en hun familie, krijgt de muzikale ondersteuning van het Groot Orkest.

 
24-12-2008
Kerstnachtdienst Hervormde Kerk

Het Groot Orkest van Da Capo verleent medewerking aan de gezamenlijke kerstnachtdienst van de Hervormde Gemeente Giessen-Nieuwkerk en de Gereformeerde Kerk Giessenburg. Het orkest staat o.l.v. Mark Loggen. De dienst zal worden gehouden in de Hervormde Kerk van Giessen-Nieuwkerk. Aanvang 21.30 uur.

 
20-12-2008

Kerstzangavond DA CAPO en Aqua Viva

In een overvolle Maranathakerk te Giessenburg organiseerde Muziekvereniging DA CAPO haar jaarlijkse Kerstzangavond. Het orkest stond o.l.v. Olaf Baeke.
Medewerking werd verleend door Interkerkelijk Koor Giessenburg “Aqua Viva” o.l.v. Bastiaan van der Pijl. De ongeveer 50 koorleden van Aqua Viva werden deze avond instrumentaal begeleid door Bastiaan van der Pijl (piano), Anneke van Genderen (orgel) en Annemieke Romijn (viool). Door het optreden van Da Capo, van Aqua Viva, het kerstverhaal van Jolijn de Kreij en door samenzang was het een afwisselende en vooral een sfeervolle avond. Foto Klik hier

 
22-11-2008

Intocht Sinterklaas Giessen-Oudekerk en Giessenburg

Eerst bracht Sint een bezoek aan Giessen-Oudekerk. Daarna werd koers gezet naar Giessenburg. Even werd het heel spannend doordat de boot dreigde vast te lopen. Gelukkig werd het probleem met ballonnen opgelost en kon de stoomboot weer verder varen. De wachtende kinderen riepen de longen uit het lijf. Het is de Sint en zijn pieten toch weer gelukt om op tijd de Giessenbrug te bereiken. Voor een fotorepotage klik hier

 

 
22-11-2008 Intocht Sinterklaas

Zaterdag 22 november is het weer zover, dan zal de Goedheiligman weer voet aan wal zetten in Giessenburg. Hij zal weer door honderden kinderen worden opgewacht.
Om 13.45 uur speelt Da Capo bij de Giessenbrug in afwachting van de komst van de stoomboot met de Sint. Als alles goed gaat, komt de boot rond de klok van 14.00 uur in zicht, waarna hij zal aanmeren bij de Giessenbrug. Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint 20 muziekpieten meebrengt. Rond 14.15 uur zal de Goedheiligman zijn tocht naar De Til beginnen.

 
15-11-2008

Solistenavond

Op zaterdag 15 november was het weer zover: de jaarlijkse Solistenavond van Da Capo. Op deze avond konden onze muzikanten zich van hun beste kunnen presenteren:

  in een groepje, als duo of solistisch. Ze werden krititsch, maar op een positieve manier beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit klarinetdocent Peter Koetsveld, saxofoondocent en dirigent Olaf Baeke en koperdocent en dirigent Anneke Konings-Kros. Er traden maar liefst 24 solisten op. Onze sterren hoorden de tips en de tops van de jury en ontvingen een certificaat van deelname. Foto's bekijken? Klik hier
 
01-11-2008

Uitwisselingsconcert met UDI Rozenburg

Da Capo gaf met Muziekvereniging UDI uit Rozenburg een concert in Muziektheater “De Ontmoeting” in Rozenburg.
Onze oprichter, dirigent Bob Loggen, dirigeerde destijds ook bij UDI. Na ons startjaar in 1986 ondersteunde UDI een paar jaar ons orkest bij de concerten in De Til. Al snel stond Da Capo op eigen benen en na al die jaren hebben de verenigingen nog steeds contact. In de middag werd gezamenlijk gerepeteerd en gelunched.

 

  Tijdens het concert stond UDI onder leiding van Arend van der Knaap en Da Capo werd gedirigeerd door Olaf Baeke. Het werd een heel gezellige dag. Leuke mensen ontmoet, lekker eten, veel (praten over) muziek, een mooi concert op een prachtige locatie. Klik hier voor foto's.
 
29-10-2008

Concert Woonzorgcentrum De Lange Wei

Op woensdag 29 oktober gaf het Groot Orkest van Da Capo een concert in het atrium van Woonzorgcentrum De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam. Ouderen uit De Lange Wei en de wijk konden genieten van een programma dat bestond uit lichte en vrolijke muziek. Klik hier voor foto's

 
20-09-2008 Donateursactie

De leden van Da Capo gaan tussen 20 en 27 september langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Wilt u ook donateur worden? Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer

 
20-09-2008

Anneke's Muziekdag 2008

Voor de vierde keer organiseerde Anneke haar jaarlijkse muziekdag. Een aantal liefhebbers van het Leerlingenorkest repeteerde met leden van alle orkesten van Anneke. Aan het einde van de dag werd een miniconcert gegeven voor belangstellenden. Deelnemende orkesten: De Volharding - Deil, Volharding - Gorinchem, O.N.S. - Nieuwendijk en lest best: het Leerlingenorkest Da Capo. De mystery-guest van dit jaar was saxofonist Pepperoni. Hij leerde ons dat elke muzikant the blues kan spelen. Lekker muziek gemaakt, leuke mensen ontmoet en ook de inwendige mens werd goed verzorgd. Een prima dag! Voor foto's klik hier

 
13-09-2008

Gondelvaart 2008

Op deze avond ging onze boot met het thema "Boerenland leven" aan kop van 24 prachtig versierde boten. Het werd een heel gezellige avond. Voor foto's klik hier

 
05-09-2008

32e Gondelvaart - 13 september - Da Capo - Boot nr.1

Hoort u de muziek? Dan is de vloot in aantocht! Zoals altijd vaart de boot van Da Capo aan kop. Om 19.15 uur vertrekken we vanuit Giessen-Oudekerk in de richting van Hardinxveld-Giessendam, waar omstreeks 20.30 uur vlak voor de Smalle Giessen gekeerd gaat worden. Vanaf hier wordt er doorgevaren via Giessen-Oudekerk naar Giessenburg, waar de vloot omstreeks 22.30 uur hoopt aan te komen. Vlak voor de Giessenbrug zal ook hier gekeerd moeten worden en zal de vloot terugkeren naar Giessen-Oudekerk waar hij zal worden ontbonden. Op dit moment wordt er op een geheime locatie naar hartelust geklust. Wij van Da Capo hebben feestelijke muziek in petto en gaan genieten op het water. We wensen u veel plezier bij dit evenement.

 
27-08-2008 We gaan weer repeteren!

Na een welverdiende vakantie gaan we weer heerlijk aan de slag. Op woensdag 27 augustus begint om 19.30 uur de repetitie van het Groot Orkest. Op vrijdag 5 september om 18.45 uur het Leerlingenorkest. Wilt u graag eens een repetitie bijwonen? U bent van harte welkom.

 
18-07-2008

Zomerstop

Da Capo is met vakantie. Het Groot Orkest heeft haar eerste repetitie op woensdag 27 augustus. Het Leerlingenorkest begint op vrijdag 5 september.

 
17-07-2008

Geslaagd!!!

Wij zijn trots op onze kanjers! 6 Leerlingen hebben bij TOON het praktijk-examen gedaan en hun muziekdiploma behaald. Chantal Nieuwenhuizen is geslaagd voor haar theorie-examen. Da Capo feliciteert hen van harte met dit resultaat. Een speciale vermelding is er voor Marit Slob die met mooie cijfers haar C-diploma heeft behaald. Anouk wordt nu lid van het Leerlingenorkest. De andere geluksvogels mogen met hun B-diploma instromen in het Groot Orkest van Da Capo.

A-diploma
Anouk Mesch – fluit

B-diploma
Dennis Boogaard - klarinet
Chantal Nieuwenhuizen - klarinet (theorie)
Lisa de Kuiper - es-klarinet
Marinthe Harrewijn - altsaxofoon
Jonan Harrewijn - trompet

C-diploma
Marit Slob - trompet

 
12-07-2008 Afsluiting van het muzikale jaar

Het uitje ging dit jaar naar IJsboerderij Middelbroeck in Meerkerk. Daar had de evenementencommissie nog een verrassing in petto. Spelactiviteiten, goed voor de samenwerking, voor teambuilding en vooral voor de (lach)spieren. Het werd dank zij onze onvolprezen mensen van de evenementencommissie een supermiddag. Vervolgens met z'n allen lekker eten in en bij het clubgebouw. Bewijs: Je hoeft niet ver om het leuk te hebben. En dan kan nu het instrument even de kast in voor een welverdiende vakantie. Voor foto's klik hier.

 
03-07-2008

Aanmelding leerlingen

Nieuwe leerlingen van de ITBV-cursus maar ook andere geïnteresseerde kinderen en volwassenen, kunnen zich aanmelden bij mw. Trudie Loggen, tel. 0184-651326. Mogelijk heeft u vragen om voor uzelf of samen met uw kind tot een keuze van het instrument te komen. Ook in dat geval kunt u contact opnemen met Trudie Loggen. De muzieklessen beginnen direct na de zomervakantie.

 
26-06-2008

Afsluiting ITBV-cursus met Certificaat!

16 enthousiaste kinderen hebben in de afgelopen 10 weken de beginselen van muziek geleerd. Zij hebben de verschillende instrumenten gezien, gehoord en al voorzichtig geprobeerd te bespelen. Vast en zeker hebben zij ontdekt of muziek maken leuk is en of zij zin hebben om door te gaan. Voor de kinderen die een instrument willen gaan bespelen, hopen we dat deze cursus heeft geholpen bij het maken van een juiste keuze. Voor foto's kijken klik hier.

 
20-06-2008

Buitenoptreden Leerlingenorkest

Het Leerlingenorkest speelde van 19.00 tot 20.00 uur in de speeltuin voor Matthijs Marijke. Zij speelde o.a. A Salzburg Impression. Hoe toepasselijk tijdens deze oranjegekte en op de vooravond van de kwartfinale. Maar de Smurf's Marching Song en de Kabouter Plop Song kregen de voetjes van de vloer (het gras). Een dankbaarder publiek dan de bewoners van Matthijs Marijke konden we ons niet wensen. En mét buurtbewoners werd het lekker druk. Voor foto's kijken klik hier.

 
14-06-2008

Geslaagd voor theorie-examen

7 Leerlingen van Da Capo zijn geslaagd voor hun theorie-examen. Binnenkort gaan zij bij Toon hun praktijkexamen doen. Da Capo wenst hen veel succes.

Anouk Mesch - fluit - A
Marinthe Harrewijn - altsaxofoon - B
Jonan Harrewijn - trompet - B
Dennis Boogaard - klarinet - B
Chantal Nieuwenhuizen - klarinet - B
Lisa de Kuiper - es-klarinet - B
Marit Slob - trompet - C

 
20-06-2008 Buitenoptreden Matthijs Marijke

Op vrijdag 20 juni geeft het Leerlingenorkest een optreden in de speeltuin bij Matthijs Marijke. De ongeveer 30 leden van het orkest treden op van 19.00 tot 20.00 uur. Het Leerlingenorkest staat o.l.v. Anneke Konings-Kros. Bij regen wordt het optreden verzet naar 27 juni, zelfde tijd. Het Leerlingenorkest is leuk en de moeite waard. Belangstellenden zijn daarom van harte welkom.

 
24-05-08

Snoepactie

Zaterdag 24 mei houdt Da Capo een huis aan huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur gaan ongeveer 50 leden in Giessenburg ‘op pad’ voor hun vereniging. Niet om te vragen om geld te storten, maar om iets lekkers te verkopen. Maar liefst 3 verschillende smaken snoep (drop, toffees en winegums) in puntzakken van ouderwetse kwaliteit, waar je nooit te oud voor bent. Met deze inzamelingsactie helpt men dus niet alleen de vereniging, maar haalt men zelf iets lekkers in huis.

 
06-05-2008 ADLAS - Metaalbewerking - sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo financieel steunen. Deze week heeft ADLAS Metaalbewerking B.V. aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze financiële steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsors?

 
04-05-2007

Nationale Dodenherdenking

In Giessenburg werden de oorlogslachtoffers herdacht bij het oorlogsmonument. Voorafgaande aan deze plechtigheid werd een dienst in de Hervormde kerk gehouden. Deze kerkdienst stond in het teken van dodenherdening. Da Capo verzorgde de muzikale begeleiding met de Last Post, het Wilhelmus en enkele koralen. Klik hier voor een fotoreportage.

 
 
30-04-2008

Aubade op het "Tilplein"

Ter ere van Koninginnedag werd de aubade begeleid door het Groot Orkest en het Leerlingenorkest. Even dreigde een regenbui het feest te verstoren, maar als vanouds hielden we het droog. Klik hier voor een fotoreportage.

 
13-04-2008 Da Capo geeft voorjaarsconcert

Op zaterdag 12 april hield Da Capo voor ruim 350 gasten weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het Leerlingenorkest en het Groot Orkest speelden bekende nummers uit films, musicals en televisieseries.
Als toegift waren ook Kabouter Plop en Kwebbel nog aanwezig om het geheel vrolijk af te sluiten. Klik hier voor fotoreportage.

 
12-04-2008 "Voorjaarsconcert" in De Til

Het onbetwiste hoogtepunt voor Da Capo is het jaarlijkse voorjaarsconcert. Op zaterdag 12 april a.s. vindt dit evenement weer plaats in De Til, Breestraat 1 te Giessenburg. Musical- en filmmuziek, alsmede enige klassiek getinte stukken zullen de revue passeren. Vanzelfsprekend zorgt Da Capo ook deze avond weer voor een verrassend element. Het belooft weer een Da Capo - avond te worden.
Zaal open om 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Entree 5 euro, donateurs gratis toegang.

 
10-04-2008

Aanvang ITBV-cursus (Instrumentale en Theoretische Basisvaardigheden)

Op donderdag 10 april begint de cursus. 16 kinderen van groep 5/6 zijn hiervoor ingeschreven. De locatie is het verenigingsgebouw van Da Capo. De docent die er al helemaal naar uitkijkt, is Margreet van der Molen. Voor overige informatie zie nieuws 04-04-2008 en klik hier.

 
08-04-2008 Technisch Centrum Cor Verhoeven en van Vianen Montage - sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo financieel steunen. Deze week hebben Technisch Centrum Cor Verhoeven en van Vianen Montage aangegeven onze sponsor te willen zijn. Mede dank deze financiële steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsors?

 
04-04-2008

Jeugdproject en ITBV-cursus

Da Capo biedt kinderen vanaf groep 5/6 de mogelijkheid tot het volgen van de ITBV-cursus. Het doel hiervan is kinderen enthousiast te maken voor muziek en dat zij een keuze kunnen maken voor het juiste instrument. Immers, wie later iets met muziek wil gaan doen, zal eerst moeten kunnen ontdekken hoe het is en wat het is. Inmiddels zijn voldoende kinderen ingeschreven en zal de aanvangsdatum z.s.m. bekend worden gemaakt. Kinderen kunnen hiervoor nog tot 4 april worden aangemeld. Voor informatie kunt u contact opnemen met Trudie Loggen, tel. 0184-651326. Lees meer.

 
15-03-2008

Try-out concert in Rijsbergen

Ter voorbereiding op "De Uitvoering" van 12 april in Giessenburg gaf Da Capo, samen met harmonie St. Cecilia uit Rijsbergen een try-out concert. Beide orkesten staan onder leiding van Olaf Baeke. Het concert werd gehouden op een locatie in Rijsbergen. Het was leuk de gastvrije medemuzikanten van St. Cecilia te ontmoeten. Bovendien was het nuttige avond waarop beide orkesten hun programma konden uitproberen in een gemoedelijke en gezellige sfeer. Voor foto's klik hier. Voor filmpje klik hier.

 
06-03-2008 Jeugdproject Da Capo

109 Kinderen van groep 5 en 6 van OBS het Tweespan uit Giessenburg en Schelluinen, De Hoeksteen uit Giessenburg en Basisschool Giessen-Oudekerk waren op 6, 11 en 13 maart te gast in het verenigingsgebouw. Wanneer na deze presentatie de interesse is gewekt, biedt muziekvereniging Da Capo de mogelijkheid tot het volgen van de ITBV-cursus. Lees meer

 
03-02-2008

Uitslag 15e Jeugdfestival Schoonhoven

Gisteren behaalde het Leerlingenorkest 85.1 punten op het Jeugdfestival Schoonhoven. Hiermee verdiende het orkest een 4e plaats in haar sectie. Gezien het hoge niveau van de orkesten, zijn we blij verrast. Een opsteker voor orkest en dirigent! Opmerkingen juryrapport. Belangrijkste aandachtspunt: Werken aan het stemmingsprobleem. Overall: Uitstekend! Zeer verzorgd en muzikaal gedirigeerd en uitgevoerd! Er wordt al heel volwassen muziek gemaakt. Zeer prettig om naar te luisteren. Voor enkele foto's klik hier.

Uitslag beginnerssectie:

1 - Brug-Orkest Kunst naar Kracht, de Goorn / Erik Janssen - 91,1
2 - C Akkoord, Waddinxveen /Boskoop / Jeroen Wentel - 90
3 - Jeugdorkest Concordia, Krimpen a/d IJssel / Ivo Kouwenhoven - 88,7
4 - Leerlingenorkest Da Capo, Giessenburg / Anneke Konings-Kros - 85,1
5 - Brass Band, Schoonhoven C / Arend van der Vegt - 84,8
6 - B orkest Concordia, Oldebroek / Dick Hesselink - 83
7 - Koperensemble Oefening en Uitspanning, Wijk en Aalburg / Kees Treffers - 82,1
8 - Beginnersband Muziekvereniging Excelsior, Alblasserdam / Dick Hesselink- 81,5
9 - Opleidingsorkest Kunst na Arbeid, Arkel / Adrie van Werd - 80
10 - Leerlingenorkest Crescendo, Elst / Dick Hesselink - 79,8
11 - Dynamica Graafstroom Fanfare, Bleskensgraaf / Cornelis Stigter - 79
12 - Leerlingenorkest Apollo, Goedereede / Leo Simons - 76,1
13 - Jong Sursum, Aalsmeer / Dick Hesselink - 75,9

 
02-02-2008 Jeugdfestival Schoonhoven

Het Leerlingenorkest van Da Capo zal voor het vierde jaar deelnemen aan het festival. Het orkest staat o.l.v. Anneke Konings-Kros en komt als 1 van de 14 orkesten uit in de beginnersklasse. Met 31 leden zijn we van de partij en we zullen ons beste beentje voor zetten. Eerder werd een 5de plaats (9 orkesten) behaald. Maar net zo belangrijk vinden we de impuls van het horen van andere orkesten. Optreden Da Capo: 10.30-11.00 uur. Locatie: Het Bastion Schoonhoven.

 
02-01-2008

Schenking De Stichting Kaai

Da Capo mocht een schenking van € 2500 ontvangen voor het instrumentenfonds. Mede hierdoor is er nu de mogelijkheid om over enkele weken het project "MUZIEKONDERWIJS JEUGD" van start te laten gaan. Da Capo bedankt De Stichting Kaai!

 
02-01-2008

Huldiging Judith tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst

Op deze eerste woensdagavond van het nieuwe jaar hield Da Capo voor leden, partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Uiteraard werd er door het Groot Orkest kort gerepeteerd en konden onze aanverwanten even achter de schermen kijken. Judith den Besten werd gehuldigd voor 12 1/2 jarig lidmaatschap bij Da Capo. Judith kreeg door Gerard Overmars de speld en het bijbehorende certificaat uitgereikt. Voor foto's klik hier

 
01-01-2008

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!