Jeugdproject 2007

Kinderen en Muziek
Kinderen moeten de kans krijgen om een muziekinstrument te leren bespelen. Da Capo wil dit graag stimuleren en is daarom het jeugdproject gestart. 115 kinderen hebben deze presentatie bijgewoond. Zij zagen alle verschillende instrumenten die je kunt leren bespelen in een harmonie. Maar wie later iets met muziek wil gaan doen, zal eerst moeten kunnen ontdekken hoe het is en wat het is. Voor het bijbrengen van de beginselen van de muziek hoeft men in Giessenburg niet ver van huis. Wanneer men de keuze voor een bepaald instrument heeft gemaakt, biedt muziekvereniging Da Capo de mogelijkheid tot het volgen van 4 proeflessen op het instrument van keuze.

Voor wie zijn de proeflessen?
De lessen zijn speciaal gemaakt voor kinderen uit groep 5 en 6. Niet alleen kinderen uit Giessenburg, maar ook kinderen uit Giessen-Oudekerk, Schelluinen en omliggende plaatsen zijn van harte welkom. We hebben plaats voor iedereen.

Van wie krijg je les?
Men krijgt les van professionele docenten van Da Capo. Anneke Konings-Kros is docent op klein koper en dirigent van het Leerlingenorkest.
Olaf Baeke is docent op saxofoon en dirigent van het Groot Orkest. Aart de Groot, docent slagwerk en Peter Koetsveld, beroepsdocent klarinet.

Waar zijn de lessen?
De lessen worden gegeven in het eigen gebouw van Da Capo. Het adres van dit gebouw:
Zie colofon “belangrijke informatie”.
Het gebouw is centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken, lopend, met de fiets en met de auto.

Hoelang en wanneer zijn de lessen?
Tijdens de cursus krijg je éénmaal per week les. De lessen worden gegeven in maart van dit jaar en duren 60 minuten. De datums worden gekozen in overleg met betrokkenen en later bekend gemaakt.

Het resultaat!
Natuurlijk heb je aan het einde van deze lessen veel geleerd, maar dat is niet alles. Je krijgt een echt diploma uitgereikt. Bovendien kom je in de krant, samen met je vrienden en vriendinnen. Tot slot heb je je instrument leren kennen, dus je kunt een goede keuze maken als je verder wilt gaan met muziek maken. Je ontdekt of je muziek maken leuk vindt en of je zin hebt om door te gaan. Het is dus helemaal niet verplicht om na deze lessen door te gaan.

Het vervolg
Het kan gebeuren dat we tijdelijk niet over een (goed) instrument voor je beschikken. In zo’n geval zoeken we met jou naar een andere oplossing. In de regel kun je na ongeveer 1 tot 2 jaar studeren meespelen in het Leerlingenorkest van Da Capo. Dat is heel leuk, want dan ga je met wel 35 kinderen samen muziek maken. Je geeft dan optredens en doet mee aan festivals. Na het Leerlingenorkest kom je terecht in ons Groot Orkest en dan ben je een volwassen muzikant. Je hoeft daar trouwens geen achttien voor te zijn, want soms zijn de leden van het Groot Orkest pas twaalf jaar. Je hoeft niet op straat te lopen met Da Capo of te marcheren, maar je kunt lekker op je stoel blijven zitten.

De Kosten
De cursus kost 25 euro. Je krijgt hiervoor 4 lessen. Voorwaarde is dat je de kosten bij aanvang van de cursus betaalt.Belangrijke informatie

DA CAPO repeteert in een eigen muziekgebouw. Het adres hiervan is:

DA CAPO (bij de Bibliotheek)
Van Brederodestraat 1 a
3381 BA Giessenburg

Internet
www.dacapo.giessenburg.nl

Bestuur
Voorzitter: Gerard Overmars
Telefoonnummer: (0184) 65 21 48
E-mail: over.mars@hetnet.nl

Secretaris: Corine Groffen
Telefoonnummer: (0184) 65 25 37
E-mail: corine@giessenburg.nl

Penningmeester: Henk Stam
Telefoonnummer: (0184) 65 31 17
E-mail: henkenjolandastam@hotmail.com

Overige bestuursleden:
Trudie Loggen
Judith den Besten
Peter Aanen
Andrea Korevaar

Bankrekeningnummer: 3217 02 530

DA CAPO – Groot Orkest repeteert iedere woensdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur.

DA CAPO - Leerlingenorkest repeteert iedere vrijdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur.


Wij repeteren bijna het hele jaar door!
(niet in de zomervakantie)

KOM EENS LANGS!


 

Ja, ik wil graag 4 proeflessen volgen bij DA CAPO!

Naam: _________________________

Adres:__________________________

__________________________

Leeftijd: ___________ jaar

Tel.nr:__________________________

E-mailadres:_____________________

Lever dit formulier in vóór 14 febr. 2007 bij DA CAPO. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!