DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
 


Steun Da Capo via SponsorKliks

Met Sponsorkliks kunt u uw internetaankopen doen en tegelijk Da Capo steunen, zonder dat het u iets extra's kost.
Om te zien met hoeveel geld Da Capo al is gesteund, klikt u HIER

Om te zien welke shops er allemaal aangemeld zijn via sponsorkliks en om iets te bestellen, klikt dan HIER

 
16-12-17

Kerstconcert in Maranathakerk

Het Kerstconcert van Muziekvereniging Da Capo vindt plaats op zaterdag 16 december in de Maranathakerk te Giessenburg. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.
Medewerking wordt verleend door Imke Hettema – Zang.

Het programma wordt een mengeling van onder andere Christmas Swings, A Jazzy Christmas, Gabriella’s Sång, Do they know it’s Christmas tot traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen.
Het Groot Orkest staat onder leiding van haar dirigent Bjorn van Pruijssen. Daarnaast treden 3 ensembles met jeugdleden op. Zij presenteren zich in een dwarsfluit-ensemble, een koper- en klarinet-ensemble.

Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.
Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.

 
18-11-17

Zie Ginds Komt De Stoomboot

Ook dit jaar was de SInt Giessenburg niet vergeten. Op de brug stonden de kinderen al luidkeels te zingen op de muziek van Da Capo. En ja hoor, daar kwam de stoomboot al aan. Hanneke en wethouder de Groot verwelkomden de Sint en zijn Pieten. Na heel veel handjes schudden en strooigoed uitdelen gingen SInt en Pieten naar de Til waar er nog een leuke show was voor de allerkleinsten.

Klik hier voor de foto's - C. Groffen

 
18-11-17 Intocht Sinterklaas in Giessenburg en Giessen-Oudekerk

Zaterdag 18 november is het weer zover, dan zet de Goedheiligman weer voet aan wal in Giessenburg. Honderden kinderen wachten hem op.
Om 13.45 uur speelt Da Capo bij de Giessenbrug in afwachting van de komst van de stoomboot met de Sint. Als alles goed gaat, komt de boot rond de klok van 14.00 uur in zicht. Daarna meert hij aan bij de Giessenbrug. Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint 20 muziekpieten meebrengt. Rond 14.15 uur begint de Goedheiligman zijn tocht naar De Til.

 
24-10-17

Zoekt u een leuk orkest?

Zat u ook in de zaal bij Da Capo ontmoet Da Capo? Bent u zelf ook muzikant en gaat het (weer) kriebelen om ook in een orkest te gaan spelen?
Wilt u ook op een ontspannen wijze met elkaar muziek maken dan kan dat. Waarom niet?
Als u toch al een tijdje met de gedachte liep om zoiets te gaan doen.... neem dan de stap en kom eens bij ons langs op een van onze repetitieavonden. Onze "drempel" om binnen te komen is niet zo hoog. Wij leggen u wel uit hoe een en ander werkt.

Bespeelt u al een instrument ? Prima! U heeft een stapje voor.
Bespeelt u geen instrument? Prima! Wij regelen er één (tegen vergoeding) in bruikleen en geven u les.
Leeftijd speelt geen rol. Vanaf 8 jaar (tot 7 jaar zijn de handjes nog te klein) tot 80 jaar.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Mevr. T. Loggen-Overmars, T. 0184-651326,
email

 
21-10-17

"DA CAPO ontmoet DA CAPO" was een mooi en afwisselend concert

Met solisten Roos Ahsmann op altsax en Gregory Wammes op piano.
Hierdoor was o.l.v. dirigenten Bjorn van Pruijssen - DACAPO - Giessenburg en Marilou Krouwel - DA CAPO - Gorinchem een gevarieerd programma mogelijk met koor- en orkestwerken.
De Til was tot de laatste stoel bezet. Het bleek een mooie combinatie voor een topavond voor publiek, koor, solisten en orkest.
Voor fotoreportage klik >>hier

 
21-10-17

Concert DA CAPO ontmoet DA CAPO

Regionaal Gemengd Koor Da Capo - Gorinchem houdt haar Herfstconcert in De Til.
Op uitnodiging van Da Capo - Gorinchem treedt de Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo afzonderlijk en gezamenlijk op. Daarnaast treden twee jonge solisten op: saxofoniste Roos Ahsmann en pianist Gregory Wammes.

Informatie klik >>hier

Kaarten € 7,50 zijn te bestellen via Heiltje Roos
T. 0183-628042
M. 06-23836933
E. voorzitter@DacapoGorinchem.nl

 
24-08-17

Dal Segno - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Dal Segno muziekhandel is een bedrijf met een verrassend persoonlijke aanpak, waarbij kwaliteit de hoogste prioriteit geniet. U kunt bij Dal Segno terecht voor vrijwel alle benodigdheden op blaasmuziekgebied zoals blaasinstrumenten (zowel hout als koper), de daarbij behorende onderhoudsmiddelen en accessoires. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
08-07-17

Da Capo wenst iedereen een fijne zomer!

Vanaf 23 augustus beginnen we weer.
Lijkt samenspelen je leuk en ben je op zoek naar een orkest? Of wil je informatie over de mogelijkheden van muzieklessen, snuffel gerust eens rond op deze website. Alle ervaren en beginnende musici zijn welkom!

Voor algemene vragen, lidmaatschap en/of muziekles kunt u contact opnemen met Trudie Loggen, T. 0184-651326, e-mail of het secratariaat, e-mail

 
06-07-17

Anneke Konings-Kros krijgt warm afscheid als dirigent van Leerlingenorkest

Na ruim 16 jaar stopt Anneke Konings-Kros als dirigent van het Leerlingenorkest van Da Capo. Helaas heeft zij vanwege drukke werkzaamheden deze keuze moeten maken. Ze heeft veel betekend voor de Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo. Iedere donderdagavond wist zij met veel enthousiasme de jeugdige (en ook minder jeugdige) muzikanten van het Leerlingenorkest uit te dagen: het Leerlingenorkest als voorportaal voor het Groot Orkest. Bijna alle muzikanten in het Groot Orkest hebben onder leiding van Anneke het “muziekvak” geleerd.

Op donderdag 6 juli kreeg Anneke tijdens haar laatste repetitie een warm afscheid. De woorden van oud-voorzitter Gerard Overmars en Ruth van Veldhuizen en Jemma den Breejen van de Jeugdcommissie vertelden alles over de waardering voor dirigent Anneke Konings-Kros. Waardering voor haar kwaliteiten als docent en dirigent en vanwege haar warme betrokkenheid bij muzikant en Da Capo.
Anneke Konings-Kros gaf het dirigeerstokje over aan Marjolijn van der Lee. Zij begint op donderdag 24 augustus als dirigent van het Leerlingenorkest. We gaan met Marjolijn weer een mooie muzikale toekomst tegemoet.

 
01-07-17

Ledendag was leuk!

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat het muzikale jaar zoals altijd wordt afgesloten met een leuke dag. We hadden een topdag met een hollands tintje en tot slot een bbq. Gezellig, lol, lekker eten en prachtig weer. Een goed begin van de vakantie en goed voor de muzikale "band". Voor foto's klik >> hier

 
24-06-17

Geslaagd!

Op zaterdag 24 juni hebben 5 leerlingen praktijkexamen gedaan bij het ZHBM, afgenomen bij MuziekPunt Gorinchem. En…met een fantastisch resultaat. Heel trots zijn wij en de complimenten aan leerlingen en docenten. Da Capo feliciteert hen van harte!

A-diploma
Jemma den Breejen - trompet
Lise Bron - bariton
Esther de Kuiper - altsaxofoon

B-diploma
Jarno Bron - hoorn
Rob Herremans - klarinet

 
10-06-17

Zomeravondconcert gezellig!

Op het plein aan de Giessenlaan gaven Groot Orkest en Leerlingenorkest een zomers concert. Dit jaar gooide het weer eens geen roet in het eten. Het werd met avondzon en 28C een prachtge avond! Met weer meer publiek dan vorig jaar werd het een gezellig concert! Klik >>hier voor een fotoimpressie

 
10-06-17

Da Capo viert de zomer...

Op zaterdag 10 juni houdt Muziekvereniging Da Capo een Zomeravondconcert! Met dit concert wil Da Capo inwoners uit de omgeving een muzikale avond bezorgen.

De 30 leden van het Leerlingenorkest met leerlingen van alle leeftijden, openen de avond en staan onder leiding van Anneke Konings-Kros.
Daarna treedt het Groot Orkest op, onder leiding van Bjorn van Pruijssen.
Beide orkesten spelen een luchtig programma met hun meest favoriete stukken van het seizoen. Onder andere wordt Vila Volta, het Ierse Lough erin Shore en Highlights from Shrek uitgevoerd.

Geen toegangsprijs maar wel veel mooie muziek én drankjes! Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot omstreeks 21.00 uur. U bent van harte welkom op het plein aan de Giessenlaan (voor de Basisschool). Bij regen gaat het concert niet door.

 
20-05-17 Snoepen voor het goede doel

Zaterdag 20 mei houdt Da Capo een huis-aan-huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur gaan de leden op pad voor hun vereniging. Met deze actie helpt Giessenburg dus niet alleen de vereniging, maar men haalt ook iets lekkers in huis.

 
01-05-17

Adminance - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Adminance administratiekantoren en belastingadviseurs is een samenwerkingsverband van specialisten op het gebied van administratie en belastingzaken. Ondernemers in het MKB kunnen terecht voor advies. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
 
01-05-17

Gratis Proeflessen na Windkracht 6 - inschrijven tot 20 mei 2017

Na dit lesprogramma op school biedt Da Capo de mogelijkheid om 3 gratis muzieklessen te volgen op een instrument naar keuze. Dit geldt ook voor kinderen die niet aan het project hebben deelgenomen.
Kinderen ervaren of het instrument bij hem of haar past en hoe leuk muziek maken is! De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten.

Men kan kiezen uit de volgende instrumenten: trompet – trombone – bariton – hoorn - klarinet – hobo – saxofoon – dwarsfluit - slagwerk.
Voor de 3 proeflessen kan nog tot 20 mei a.s. worden ingeschreven. Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.
De lessen vinden plaats in juni 2017, in het Da Capo-gebouw in Giessenburg. Inlichtingen: Trudie Loggen – tel. 0184-651326.

 
27-04-17

Aubade bij de feesttent

Traditiegetrouw startte Koningsdag met een feestelijke muzikale aubade vanaf 09.45 uur. Het Groot Orkest en het Leerlingenorkest stonden bij deze gelegenheid onder leiding van Mark Loggen. Locatie: De feesttent naast VV-Peursum. Burgemeester ten Kate opende de feestelijke ochtend. Een volle tent en het Giessenlanden-lied werd oerendhard meegezongen. Voor fotoreportage Camiel Groffen klik >>hier

 
19-04-17

Windkracht 6 - Het Concert

Op woensdag 19 april de afsluiting van Windkracht 6. Het concert! Locatie: De Stigt, om 19.00 uur.

De kinderen van CBS De Hoeksteen en OBS Het Tweespan hebben In de afgelopen 4 weken het muziekproject Windkracht 6 gevolgd.. Voor de kinderen het hoogtepunt, het afsluitende concertje, samen met een echt orkest: het Groot Orkest van Da Capo. De muzikanten begeleiden de kinderen die in de afgelopen weken de liedjes hebben ingestudeerd. We maken samen muziek!

 
29-03-17

Da Capo geeft WINDKRACHT 6

Wie?
Muziekvereniging DA CAPO, samen met
CBS DE HOEKSTEEN
OBS HET TWEESPAN

Wat doen we?
Vanaf 29 maart maken kinderen van groep 5 in samenwerking met Muziekvereniging Da Capo kennis met blaasmuziek.
Binnen een periode van 4 weken draait op school een lesprogramma, een instrumentenparade en het hoogtepunt: een afsluitend concertje samen met het
Groot Orkest van Da Capo. Een happening in “De Stigt” met als hoofdrolspelers de basisschoolkinderen, het Groot Orkest van Da Capo en als publiek ouders en overige belangstellenden.

Waarom is het zo leuk?
Muziek maken is leuk! Maar samen muziek maken is nog veel leuker!
Da Capo wil met Windkracht 6 kinderen uit Giessenburg enthousiast maken voor muziek en voor het leren bespelen van een instrument. Een fotoreportage klik >> Hier

 
27-03-17

Dorpsraad nomineert Da Capo voor Vijfjesactie

Da Capo heeft het initiatief voor het Muziekproject WINDKRACHT 6 voor de scholen aangeleverd en is door de Dorpsraad genomineerd voor de Vijfjesactie. Vereerd!!
Van 30 maart tot en met 15 april kunt ju uw"Vijfje" inleveren in de daarvoor bestemde bus bij AH of Gezondheidscentrum.

 
25-03-17

Voorjaarsconcert - "ER WAS EENS...."

Op zaterdag 25 maart geeft Da Capo haar voorjaarsconcert. De avond wordt geopend door het Leerlingenorkest. Vervolgens treedt op het Groot Orkest. Beide orkesten staan o.l.v. Bjorn van Pruijssen. De avond staat in het teken van sprookjes, mythen en sagen. Waar woorden tekort schieten, spreekt de prachtige muziek van De zeemeermin van de reus, The Lord of the Rings, ook Roodkapje, een selectie van Disney en veel meer muziek.

Locatie: De TIL, Breestraat 1, Giessenburg. De entree is € 5,00, donateurs op vertoon van donateurskaart gratis toegang. De zaal is open om 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.

Wij nodigen alle belangstellenden uit om met ons naar muziek uit de sprookjeswereld te luisteren...

 
21-03-17

Clubkas Campagne Steuntje in de rug voor Da Capo

Da Capo is één van de verenigingen die meedoet aan "Clubkas Campagne" van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. De leden mogen in totaal € 100.000,- verdelen. Wij stellen het zeer op prijs als u als lid van de Rabobank Da Capo steunt door op ons te stemmen! Bij leden van Rabobank Alblasserwaard en Vijfheerenlanden valt op 28 maart een kaart met de persoonlijke stemcode op de mat. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, u mag maximaal twee stemmen op Da Capo uiybrengen. Er kan worden gestemd tussen 28 maart en 11 april. Dank voor uw stem!

 
21-01-17

Studiedag voor alle leden

Graag wil Da Capo blijven werken aan haar niveau. Daarom werd een leerzame en leuke studiedag voor alle leden van de vereniging georganiseerd! Met de groepen koper - klarinet - saxofoon - fluit en slagwerk werd op een andere locatie veel geleerd. Dank aan docenten Marja van Heelsum, Marjolijn van der Lee, Mark Loggen, Peter Koetsveld en Suzanne Baai! Flink studeren maakt hongerig, daarom aansluitend een lekkere en gezellige lunch. Tot slot een gezamenlijke repetitie o.l.v. Bjorn. Even laten horen hoe hard er was gewerkt.

 
04-01-17

Judy van Boxtel 25 jaar lid van Da Capo

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst feliciteerde oud-voorzitter Gerard Overmars Judy van harte met dit jubileum. Hij overhandigde haar de zilveren speld met de daarbij behorende oorkonde van de KNMO. Hij sprak de wens uit dat Da Capo en Judy nog jaren van elkaar kunnen genieten. Fotoreportage Nieuwjaarsbijeenkomst 2017.

 
04-01-17

Gift Knotgroep Giessen & Lek maakt Da Capo heel blij

De Knotgroep Giessen & Lek draagt Da Capo een warm hart toe. Tijdens onze Nieuwjaarsbijeenkomst overhandigden dhr. van den Berg en dhr. de Goeij een cheque van wel € 5.000.Het geld hiervoor is bijeengebracht doordat vrijwilligers een stuk onderhoud van bomen in de regio voor hun rekening nemen. Plannen genoeg! Het jeugdproject, een mogelijke verhuizing...
DANK KNOTGROEP GIESSEN & LEK!

 
01-01-17

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!


   
   
   
 

NIEUWSARCHIEF

 
  Archief 2016
   
  Archief 2015
   
  Archief 2014