DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!!
 

_ __


Steun Da Capo via SponsorKliks

Met Sponsorkliks kunt u uw internetaankopen doen en tegelijk Da Capo steunen, zonder dat het u iets extra's kost.
Om te zien met hoeveel geld Da Capo al is gesteund, klikt u HIER

Om te zien welke shops er allemaal aangemeld zijn via sponsorkliks en om iets te bestellen, klikt dan HIER

 
 
17-12-18

De Sint in weer in Giessenburg en Giessen-Oudekerk

Wat een vrolijke, "warme" en gezellige intocht! 
En wat een groot onthaal voor de Sint en zijn Pieten door heel veel kinderen, ouders en natuurlijk het Orkest van Da Capo. Voor enkele foto's Klik >>hier

 
17-11-18

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 17 november is het weer zover, dan zet de Goedheiligman weer voet aan wal. Honderden kinderen wachten hem op.
Om 13.45 uur speelt Da Capo bij de Giessenbrug in afwachting van de komst van de stoomboot met de Sint. Als alles goed gaat, komt de boot rond de klok van 14.00 uur in zicht. Daarna meert hij aan bij de Giessenbrug. Uit goede bron hebben wij vernomen dat de Sint 20 muziekpieten meebrengt. Rond 14.15 uur begint de Goedheiligman zijn tocht naar De Til.

 
22-12-18

Kerstconcert Da Capo & RK Koor Intermezzo in Maranathakerk

Het Kerstconcert van het Groot Orkest o.l.v. Bjorn van Prijssen vindt plaats op zaterdag 22 december in de Maranathakerk te Giessenburg. Medewerking wordt verleend door RK Koor Intermezzo o.l.v. Marcel van der Poel. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.

Speciaal voor dit concert hebben Da Capo en Intermezzo een mix van prachtige kerstmuziek en (klassieke) kerstliederen samengesteld. Het programma met onder andere A Christmas Herald, Silent Night, Swing into Christmas en traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen. Het koor van ruim 40 stemmen, afkomstig uit Gorinchem zingt afzonderlijk en ook enkele liederen met het orkest. Onder andere Away in a Manger.

Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.
Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.

 
01-12-18

Da Capo houdt Tweedehands Kerstmarkt!

Op zaterdag 1 december opent Da Capo haar gebouw voor de Tweedehands Kerstmarkt. Een gezellige markt met tweedehands kerstspullen, kraampjes, alles erop en eraan! Ruim 50 meter kraampjes met een veelzijdig aanbod aan bomen, kerstballen, kandelaars, decoratieartikelen, kaarten, kransen, verlichting, etc, etc. Het is geen rommelmarkt. Alle artikelen zijn verzorgd, heel en in goede staat. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging. Tijd: 09.00-13.00 uur.

 
13-10-18

Herfstconcert Da Capo ontmoet Bestevaer

Het concert wordt verzorgd door het Groot Orkest van Muziekvereniging Da Capo in samenwerking met Zeemanskoor Bestevaer. 
Zo speelt het Groot Orkest o.l.v. Bjorn van Pruijssen luchtige en herkenbare muziek van diverse muziekstijlen. 
Bestevaer staat o.l.v. Henk van Ewijk. Het koor zingt afzonderlijk maar zorgt ook samen met Da Capo voor een geweldige afsluiting van de avond. 
Een gezellig Giessenburgs uitje! Klik >>hier voor de fotoreportage

Locatie: De Til. Aanvang 20.00 uur.

Kaartjes - € 7,50 p.p verkrijgbaar voor aanvang van het concert bij de ingang.

 
30-06-18

Ledendag was leuk!

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat het muzikale jaar zoals altijd wordt afgesloten met een leuke dag. We hadden een topdag. Met een leuk spel trokken we door de wijk en tot slot een bbq. Gezellig, lol, lekker eten en prachtig weer. Een goed begin van de vakantie en goed voor de muzikale "band". Voor foto's klik >> hier

 
23-06-18

Zomeravondconcert

En daar was het me toch onverwacht lekker weer!

De op deze dag geslaagde Dorissa, Femke, Lisette, Findy en Madelief werden publiekelijk in het zonnetje gezet! Onze 3 orkesten traden op. Leuke muziek, midden oin het dorp, stoel mee, een ijsje erbij. Lekker druk! Gezellig! Voor de foto's, klik >>hier

 
23-06-18 Da Capo viert de zomer

Op zaterdag 23 juni houdt Muziekvereniging Da Capo een Zomeravondconcert. Met dit concert wil Da Capo inwoners uit de omgeving laten genieten van muziek in zomerse sferen.

Allereerst kan men luisteren naar de muzikantjes van het Opstaporkest. Aansluitend treedt het Leerlingenorkest op met leerlingen van alle leeftijden. Beide orkesten staan onder leiding van Marjolijn van der Lee.
Onder leiding van Bjorn van Pruijssen treedt het Groot Orkest op. Met dit concert sluit Da Capo het muzikale seizoen voor de zomervakantie af. De orkesten spelen een luchtig, zomers programma. Onder andere worden Klezmer Karnival, Highlights from La La Land, Latin Gold en Selections from Tarzan uitgevoerd.

Geen toegangsprijs maar wel veel mooie muziek en er is koffie en een ijsje te koop! Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot omstreeks 21.00 uur. U bent van harte welkom op het plein aan de Giessenlaan (voor de Basisschool). Bij regen gaat het concert niet door.

 
25-05-18 Da Capo en de nieuwe Privacywet AVG

Ook Da Capo heeft met de wet persoonsbescherming te maken. We hechten veel waarde aan de bescherminjg van uw gegevens en hebben daarvoor maatregelen getroffen om deze zo goed mogelijk te kunnen naleven. We zouden het fijn vinden als u deze verklaring door wilt lezen door even op de knop AVG (bovenin het scherm) te klikken.

 
04-05-18

Dodenherdenking Giessenburg

Bijzonder was de aanwezigheid van de doedelzakspeler die de muzikanten van Da Capo begeleidde van het Vliegeniers Monument naar de kerk. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd door het Groot Orkest van Da Capo, organist Hans Dubbeldam en doedelzakspeler Arie Koppelaar het mooie, gedragen Highland Cathedral gespeeld. Het tap-toe signaal werd gespeeld door Matthia Goedegebuur. Het werd in samenwerking met de Oranjevereniging van Giessenburg en Giessen-Oudekerk en mede door de indrukwekkende toespraken van de sprekers een goede, sfeervolle herdenking. Klik >>hier voor de fotoreportage

 
04-05-18 Dodenherdenking met muzikale begeleiding van Da Capo

In Giessenburg wordt vandaag om 18.45 uur een herdenking gehouden bij het Vliegeniers Monument. Aansluitend volgt om 19.15 uur een korte plechtigheid in de Hervormde Kerk.

In samenwerking met Oranjevereniging Giessen-Oudekerk komen we vanaf 19.50 uur samen bij het monument. Na de twee minuten stilte is er gelegenheid om bloemen te leggen.

Als afsluiting is er een kopje koffie of thee in de dorpskamer.

 
19-04-18

Gratis Proeflessen na Windkracht 6 - inschrijven tot 18 mei 2018

Na dit lesprogramma op school biedt Da Capo de mogelijkheid om 3 gratis muzieklessen te volgen op een instrument naar keuze. Dit geldt ook voor kinderen die niet aan het project hebben deelgenomen.
Kinderen ervaren of het instrument bij hem of haar past en hoe leuk muziek maken is! De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten.

Men kan kiezen uit de volgende instrumenten: trompet – trombone – bariton – hoorn - klarinet – hobo – saxofoon – dwarsfluit - slagwerk.
Voor de 3 proeflessen kan nog tot 18 mei a.s. worden ingeschreven.
De lessen vinden plaats in juni 2018, in het Da Capo-gebouw in Giessenburg. Inlichtingen: Trudie Loggen – tel. 0184-651326. email

 
17-04-18

Windkracht 6 - Het Concert

Op woensdag 18 april de afsluiting van Windkracht 6. Het concert! Locatie: De Stigt, om 19.00 uur.

De kinderen van CBS De Hoeksteen en OBS Het Tweespan hebben In de afgelopen 4 weken het muziekproject Windkracht 6 gevolgd.. Voor de kinderen het hoogtepunt, het afsluitende concertje, samen met een echt orkest: het Groot Orkest van Da Capo. De muzikanten begeleiden de kinderen die in de afgelopen weken de liedjes hebben ingestudeerd. We maken samen muziek! Fotoreportage klik >>hier

 
27-03-18

Da Capo geeft WINDKRACHT 6

Wie?
Muziekvereniging DA CAPO, samen met
CBS DE HOEKSTEEN
OBS HET TWEESPAN

Wat doen we?
Vanaf 27 maart maken kinderen van groep 5 in samenwerking met Muziekvereniging Da Capo kennis met blaasmuziek.
Binnen een periode van 4 weken draait op school een lesprogramma, een instrumentenparade en het hoogtepunt: een afsluitend concertje samen met het Groot Orkest van Da Capo. Een happening in “De Stigt” met als hoofdrolspelers de basisschoolkinderen, het Groot Orkest van Da Capo en als publiek ouders en overige belangstellenden.

Waarom is het zo leuk?
Muziek maken is leuk! Maar samen muziek maken is nog veel leuker!
Da Capo wil met Windkracht 6 kinderen uit Giessenburg enthousiast maken voor muziek en voor het leren bespelen van een instrument.

 
26-03-18

Clubkas Campagne Steuntje in de rug voor Da Capo

Da Capo is één van de verenigingen die meedoet aan "Clubkas Campagne" van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. De leden mogen in totaal € 100.000,- verdelen. Wij stellen het zeer op prijs als u als lid van de Rabobank Da Capo steunt door op ons te stemmen! Bij leden van Rabobank Alblasserwaard en Vijfheerenlanden valt op 27 maart een kaart met de persoonlijke stemcode op de mat. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, u mag maximaal twee stemmen op Da Capo uitbrengen. Er kan worden gestemd tussen 27 maart en 10 april. Dank voor uw stem!

 
07-04-18

Voorjaarsconcert "Dance in Harmony" - Zaterdag 7 april 2018

Muziekvereniging DA CAPO gaat swingend de zomer tegemoet en heeft haar Voorjaarsconcert het thema "Dance in Harmony" meegegeven.
Voor u treden op het Opstaporkest, Leerlingenorkest o.l.v. Marjolijn van der Lee en Groot Orkest o.l.v. Bjorn van Pruijssen..

Zoals de titel al doet vermoeden kan het publiek tijdens dit concert luisteren naar een mix van dansmuziek: van tango tot barok, van klezmer tot wals, pop en latin music. De programmering is zeer breed en biedt voor ieder wat wils: Libertango, Danse des Sauvages, A Klezmer Karnival, Dances with Wolves, Latin Gold en nog veel meer muziek uit het gevarieerde programma. De avond wordt gepresenteerd door Marjolijn van der Lee.

Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.
Entreeprijs: € 7,50 (€ 5 t/m 12 jaar). Kaartjes verkrijgbaar bij de entree.
Donateurs gratis toegang voor 1 persoon.

Voor fotoreportage klik hier

 
08-01-18

Opstaporkest Da Capo gestart

De kanjers zijn begonnen en wat is het leuk!!
Denk je nu, dat is ook echt iets voor mij, of voor mijn dochter of zoon, kom eens kijken.
De repetitie is elke donderdag van 18.30 tot 19.00 uur.

Het Opstaporkest van DA CAPO is voor leerlingen in opleiding een opstap naar het Leerlingenorkest.

In dit orkest leren de leerlingen samen spelen met andere muzikanten, maar ook met verschillende instrumenten. Verder leren de muzikanten hier muziek maken en tegelijkertijd te kijken naar de dirigent. Wat wordt geleerd tijdens de muzieklessen, kan bij het Opstaporkest ‘in de praktijk’ gebracht worden.

Het Opstaporkest staat onder leiding van de enthousiaste dirigent Marjolijn van der Lee. Op dit moment bestaat het opstaporkest uit 11 kinderen. 10 blazers en 1 slagwerker. Informatie: Trudie Loggen, T. 0184-651326, email

 
04-01-18

Da Capo huldigt 3 jubilarissen

Andrea Brandwijk en Tessa Boogert zijn 25 jaar lid van Da Capo. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst feliciteerde oud-voorzitter Gerard Overmars Andrea Brandwijk en Tessa Boogert van harte met dit jubileum. Hij overhandigde beiden de zilveren speld met de daarbij behorende oorkonde van de KNMO. Liezeke Korevaar werd gehuldigd voor haar 12,5 jarig jubileum. Hij sprak de wens uit dat Da Capo en Andrea, Tessa, Liezeke nog jaren van elkaar kunnen genieten. Fotoreportage Nieuwjaarsbijeenkomst 2018.

 
01-01-18

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!


   
 

NIEUWSARCHIEF

 
  Archief 2017
   
  Archief 2016
   
  Archief 2015