Deze website wordt gehost door Uerel.nl

 

Gewijzigd :21 februari 2018

10-03-2018

Jaaruitvoering Bestevaer

Zeemanskoor "Bestevaer" uit Giesenburg houdt zaterdag 10 maart 2018 in de Til te Giessenburg haar 11e jaaruitvoering. 
Bij alle voorgaande jaaruitvoeringen was de zaal zeer goed bezet, we hopen dat het ook dit jaar weer zo zal zijn. Het thema van de avond is "Scheepstuig" daarvoor zijn er in het afgelopen jaar 9 nieuwe liedjes ingestudeerd. Want zoals u weet heeft "Bestevaer" zich ten doel gesteld het repertoire voortdurend te blijven vernieuwen. Ook brengen we diverse bekende liedjes die iedereen mee kan en mag zingen.
Het gastkoor op deze avond is Smartlappenkoor "Uit Volle Borsten" uit Dussen.
De avond zal worden afgesloten door Duo Onbekend, dat gezellige (dans) muziek ten gehore zal brengen.
Aanvang 20.00u.  deuren open 19.15u
Een kaartje kost zowel in de voorverkoop als in de zaal € 7.50.Voor meer informatie zie onze website: www.bestevaer.net of bel het secretariaat 0184-651955


19-02-2018

Nieuwe website voor Giessenburg Online

Giessenburg Online presenteert u binnenkort een nieuwe website. Op het moment wordt er nog druk aan gewerkt.
Omdat veel nieuws en fotoreportages tegenwoordig makkelijker gedeeld wordt via Facebook is er voor gekozen om de nieuwspagina niet meer op de traditionele manier te tonen maar om de berichten en foto's van Facebook te laden binnen de website. Ook mensen die geen facebook account hebben kunnen deze berichten gewoon lezen.
Verder staat de nieuwe website in het teken van de Dorpskalender. Deze kalender wordt automatisch (om de 15 minuten) gevoed door evenementen die u plaatst op de facebookpagina van uw vereniging of stichting. In de lijst zijn nu al een stuk of 30 verenigingen opgenomen dus de kalender is al voor een gedeelte gevuld. Maar er zijn nog veel verenigingen die hun activiteiten voor 2018 nog niet gedeeld hebben. 
De opzet van de Dorpskalender is dat u straks met het plannen van uw activiteit kunt kijken of een andere vereniging toevallig ook al iets op die datum gepland heeft. Dus hoe langer u van te voren een evenement deelt, hoe meer anderen hier rekening mee kunnen houden. 
Dus een oproep aan alle sport-, muziek-, buurtverenigingen, kerken en andere stichtingen, plan alvast uw facebook evenementen voor het komende jaar in. (Ga naar Evenementen en klik op Evenement maken. Vergeet ook niet een afbeelding of bijv poster er bij te plaatsen en de locatie en begin- en eindtijd in te vullen). 
Binnenkort meer over de website ...


16-02-2018
Emaillemuseum van Eija den Boer.


Achter de ijsboerderij aan Muisbroekseweg 10 mocht ik foto`s maken van Eija haar emaille verzameling in de emaille-schuur.
De emailleschuur is niet alleen museum, maar er is ook een gedeelte waar oud emaille kan worden gekocht.
Een aanrader om daar eens een kijkje te nemen.

Het museum is in de winter geopend op donderdag-, vrijdag-en zaterdagmiddag en in de zomer tegelijk met de ijswinkel.
Een bezoek op afspraak is ook mogelijk
0184-651801.

Klik hier voor foto`s van het emaillemuseum ( Arie van Noordennen )


15-02-2018
Passage 70 jaar


Donderdag 15 februari, vierde “Passage” haar 70 jarig jubileum. Om 17:00 uur werden alle leden in “de Til”verrast met een heerlijk koud en warm buffet. Tijdens het diner werd er stil gestaan bij de vervlogen jaren en wie er zoal in het bestuur heeft gezeten en ook het oudste en jongste lid werd even onder de aandacht gebracht. Om 19:30 werd er verhuisd van de eetzaal naar de feestzaal, waar eerst de jaarvergadering plaats vond gevolgd door de huldiging van de leden. De jubilarissen gingen op de foto voor de krant en ook van alle aanwezige leden ( rond 90 ) werd een groepsfoto gemaakt. In de pauze was er koffie met wat lekkers. Na de pauze nam Paula en Bram Overvoorde de leden mee terug in de tijd in een lezing over de Poëzie-album. Na de lezing was er de grote verloting.

Klik hier voor foto`s: Arie van Noordennen


13-02-2018 Open ochtend 13 februari op OBS Het Tweespan

Op dinsdag 13 februari staan de deuren van obs het Tweespan Giessenburg voor u open.
Tussen 09.00 en 10.30 uur bent u van harte welkom om de school van binnen te bekijken.
Tot dinsdag!

Klik hier omde flyer te lezen

10-02-2018


Sportvereniging Vridos 75 jaar

Op 10 februari 2018 Uitvoeringen Gymnastiek & bewegen op muziek met als thema "FEEST"
De middag voorstelling: 13:00 uur
Avond voorstelling: 19:00 uur


Klik hier om de poster te zien

Klik hier voor de foto`s van het middag programma ( Camiel Groffen )

Klik hier voor de foto`s van het avond programma ( Arie van Noordennen )


08-02-2018
Gezellige middag met de ouderen van Giessen-Oudekerk


Op donderdag 8 februari 2018 werd er weer een gezellige middag georganiseerd door de dames van de HVD. Deze middag werd door 66 ouderen bezocht. Voor de HVD erg fijn dat er zoveel mensen aanwezig waren.
Na een kopje koffie met iets lekkers erbij hebben we de middag geopend met het zingen van Gezang 300 ”Eens als de bazuinen klinken”.

Deze middag waren Emmy & Martin uit Ridderkerk uitgenodigd.
Ze verzorgden een gezellige middag met het thema:”KOEK en SNOEPIE”.

Klik hier voor de komplete tekst ( Lenie de Bruin )

Klik hier voor de foto`s van de gezellige middag ( Lenie de Bruin )


07-02-2018

Schoolschaaktoernooi in de Til

Samen met je klasgenoten strijden achter het schaakbord? Op het spel staat de Syntess Software Cup, maar ook deelname aan regionale en landelijke vervolgrondes. Daar knokken teams uit het hele land tegen elkaar. Gaat dit keer jouw school winnen? Wat: Schaaktoernooi voor teams van 4 spelers van dezelfde basisschool. Meerdere teams per school zijn welkom. Prijzen: Bekers voor beste teams, plaatsing voor regionale en landelijke toernooien Speeltempo: 10 min per persoon per partij (er wordt met klok gespeeld) Leeftijd: Leerlingen vanaf groep 3 t/m groep 8 Wanneer: Woensdagmiddag 7 februari 2018 van 13:30 tot ongeveer 17:30. Aub aanwezig zijn om 13:15. Plaats: De Til, Breestraat 1,in Giessenburg. De lijst met uitslagen komt op de website van de schaalclub De Giessen en Linge

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen


23-01-2018 Asbest infoavond in de Dorpskamer

Dinsdagavond 23 januari hebben de dorpsraden van Giessenburg en Giessen-Oudekerk een informatieavond georganiseerd over het saneren van asbest daken. Voor het jaar 2024 moeten alle asbest daken gesaneerd zijn. De gemeente heeft informatie gegeven over de wettelijke regels. Korevaar Asbestsaneringen heeft uitleg gegeven over de mogelijkheden en wat er allemaal komt kijken bij asbestsanering. Voordat er asbest gesaneerd mag worden, moet er een rapportage opgesteld worden. Rontrex Asbest heeft hierover het een en ander verteld. Nadat het asbest verwijderd is, moet er uiteraard een nieuw dak op. Debion Energietechniek heeft de mogelijkheden van zonnepanelen op de nieuwe daken toegelicht. De belangrijkste conclusie van deze avond is, dat gezamenlijk saneren kostenverlagend werkt!
Kon u op deze avond niet aanwezig zijn en heeft u zich nog niet eerder aangemeld? Het kan nog steeds door een e-mail te sturen naar asbest@giessenburg.nl

22-01-2018 Vijfjesactie Dorpsraad (Doe mee want er is geld te verdienen voor uw idee voor Giessenburg)

De Dorpsraad Giessenburg wil zich graag inzetten voor de leefbaarheid in het dorp. Leefbaarheid kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. Het sociale leven en omgang met elkaar zijn daarbij belangrijke factoren. Daarbij spelen initiatieven van inwoners en verenigingen ook een belangrijke rol.
De Dorpsraad kiest er daarom voor om, net als vorig jaar, een gedeelte van haar budget in te zetten voor deze initiatieven. Daarvoor is de “Vijfjesactie” in het leven geroepen. Welk budget er voor welk initiatief ingezet wordt dat mag u zelf bepalen!

Hoe kunt u mee doen?
Aan alle inwoners wordt gevraagd om initiatieven in te dienen welke de leefbaarheid van Giessenburg zouden kunnen verbeteren. Uit de ingezonden initiatieven worden er 3 gekozen welke in aanmerkingen komen voor de vijfjesactie. Let op, niet alleen verenigingen kunnen iets indienen, ook particulieren met een goed idee dingen mee.

Lees hier verder

22-01-2018

Activiteiten Dorpskamer van deze week (22-26 januari)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


30-01-2018
Social media & jij – Dinsdag 30 januari 2018

Toegang tot social media is voor jullie, tieners/jongeren, net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.
Een groot deel van je leven vindt plaats op social media; Instagram, Snapchat, Twitter.
Je staat continu in verbinding met bekenden, maar ook onbekenden en een onbeperkte hoeveelheid informatie. Sociale media moeten leuk én veilig zijn.
Hoe gebruik je social media positief? Daar hebben jullie zelf een rol in! Wat is de kracht van social media, wat gaat goed, wat vind je lastig? Hoe zorg je dat social media je helpen bij je huiswerk, in plaats van dat ze je afleiden?
Tijdens deze interactieve avond hopen wij jullie daarbij te helpen! Kom je ook?!
En neem je mobiele telefoon mee, mocht je deze (al) hebben (niet noodzakelijk)!!

Inloop vanaf 18.45 uur, de avond start om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.30 uur.

De catechese én club 11/12 jarigen van maandagavond 29 januari wordt bij uitzondering deze week verplaatst naar deze dinsdagavond 30 januari en ook alle leeftijdsgenoten (van +/- groep 8 tot 18 jaar) worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!


23-01-2018

Informatieavond over asbestverwijdering

Op dinsdagavond 23 januari a.s. organiseren de gezamenlijke dorpsraden van Giessen-Oudekerk en Giessenburg een informatieavond over asbestverwijdering. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de Dorpskamer (naast De Til). Heeft u zich nog niet eerder opgegeven maar beschikt uw huis of schuur wel over een asbestdak, komt u dan vrijblijvend langs. Op deze avond zal een aannemer, gespecialiseerd in asbestverwijdering, uitleg geven over de werkzaamheden. Ook is er iemand uitgenodigd om meer te vertellen over zonnepanelen die eventueel op uw nieuwe dak geplaatst kunnen worden. Vanuit de gemeente krijgt u informatie over de subsidieregelingen en gemeente leningen. 


09-01-2018

Agenda voor de vergadering van De Dorpsraad op dinsdag 9 januari 2018, aanvang 19.30 uur in Dorpskamer
Iedereen die wil aansluiten om iets kenbaar te maken aan de Dorpsraad of gewoon mee wil luisteren is van harte welkom

1. Opening.
2. Elisabeth van Leeuwen (gemeente) van 19.30-20.00 uur. Dorpsraad bijpraten over WoZoCo, Inbrei locaties, herindeling.
3. Mededelingen/Ingekomen stukken (CDA uitnodiging voor Nieuwjaarsborrel)
4. Notulen vergadering 12 december 2017.
5. Vervolg traject Duurzaamheid.
6. Vijfjesactie.
7. Nieuwsbrief.
8. Financien (Pierre Schefferlie is voor deze vergadering verhinderd, volgende vergadering uitnodigen)
9. Bloemen in het dorp.
10. Inrichting park (middenzone)
11. Rondvraag.


27-01-2018


Instrumentaal Nieuwjaarsconcert

Zaterdagavond 27 januari is er in de Hervormde kerk van Giessen-Oudekerk een instrumentaal concert, gegeven door:

Leen Koppelman - Panfluit en Harp,
Corné van der Giessen - Panfluit
Jan Peter Teeuw - Orgel

Presentatie van de CD- "Tricolore Volume 2"

Aanvang 19:30 uur
Toegang € 7,50 ; kinderen € 2,50 ; Gezinnen max. € 20,00

Klik hier voor de poster


18-01-2018
Social media introductie - Donderdag 18 januari 2018

Dit winterwerk wordt er een serie van drie (opvoed)avonden rondom het actuele thema ‘Social media’ aangeboden.

Deze interactieve avonden worden begeleid door de christelijke organisatie Raise Up en vinden plaats in de Rank.

Jongeren weten optimaal gebruik te maken van social media. Ze vinden elkaar razendsnel.
Aan de andere kant is de sociale druk bij jongeren om leuk gevonden te worden nog nooit zo groot geweest als nu.
Het baart ons, de generaties die ook zonder internet zijn opgegroeid, zorgen. Jongeren die altijd maar op hun smartphone kijken, en altijd maar online zijn. Is het echt zo erg?
Of weten we gewoon nog te weinig over hoe ze alleen, of samen met leeftijdsgenoten, hun weg vinden in een wereld vol digitale media? En hoe pas je de Bijbel toe in een tijd als deze?

We gaan deze avond vooral breed inzoomen op de verschillende soorten social media en de bijbehorende risico’s.Alle ouders, opvoeders, jeugdwerkers, clubleiding, leerkrachten en andere belangstellenden van harte welkom!

Inloop vanaf 19.45 uur met koffie/thee, en de avond start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.


27-01-2018

Tafelverkoop

Openingstijden: 09.30-14.30 uur.
Een markt met boeken, speelgoed, tweedehands kleding en allerlei andere leuke spulletjes.
Locatie: “De Oude School”
Oudkerkseweg 18 te Giessen-Oudekerk
Huur een tafel voor € 7,50 (of meerdere) en verkoop je eigen spullen.
Afmeting tafels ca. 120 cm x 80 cm.
Opbrengst van de tafelhuur is bestemd voor het groot onderhoud van de kerk.
Opbrengst verkoop ter vrije besteding of goed doel.

Opgeven en vooraf betalen bij:
Jany Bakker, tel. 0184-615456
Mieke Ruitenberg: activiteitencommissie.hggop@gmail.com


13-01-2018
Oma Lena Buijk (80):beleeft de dag van haar leven

GIESSENBURG Ze ging gewoon een frietje halen bij Plein 2. Althans, dat dacht ze. Ondertussen hadden de kleinkinderen van de tachtigjarige Lena Buijk geregeld dat rijschool Wierks de lesbus naast de snackbar parkeerde. ,,Oma heeft altijd geroepen dat ze ooit nog eens een bus wilde rijden.

Klik op de link hieronder om het hele verhaal uit het Kompas te zien.

Oma bestuurt de touringcar


26-12-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (26 december-29 december)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


21-12-2017
Kerstmiddag voor de oudere gemeente leden van Giessen-Oudekerk


Toen iedereen gezellig met elkaar de koffie, thee en gebak op had, opende Ronny met gebed. Daarna volgde de kerstliturgie met het thema: Wachten op Licht, Leven in het Licht. Bekende kerstliederen werden gezongen met Ro Romijn achter het orgel, het waren vertrouwde mooie klanken. De schriftlezingen en gedichten werden door Rianne, Gery, Corrie en Lenie voorgedragen, wat ook nu weer een bijzonder geheel was. Ds. Lammers had de meditatie op deze kortste dag van het jaar.

Klik hier voor het komplete verslag van Lenie de Bruin

Klik hier voor de foto reportage ( Lenie de Bruin )


23-12-2017

Kidspraise

Vanavond werd rondom de Maranathakerk weer de jaarlijkse kidspraise gehouden georganiseerd door de gezamenlijke kerken.. Ruim 100 kinderen met hun ouders zongen uit volle borst mee met de kerstnummers. Na afloop was er warme chocolademelk en wat lekkers.

Klik hier voor een fotoreportage (Camiel Groffen)


22-12-2017
"CREDO "kerstmenue 2017.

Vrijdagavond 22 december werd er door "Credo" een kerstdiner gekookt en geserveerd voor de 60+ers in de Rank.
Veel jongeren leerden daar voor het eerst om voor rond de 90 mensen een maaltijd te serveren, samen met de ouderen aan tafel te kletsen en hun op hun wenken te bedienen.
Er werd tussen het voor en en hoofdgerecht panfluit en orgelmuziek gespeeld door een paar Credo leden.
Ik was er bij, en kan zeggen dat ze glansrijk zijn geslaagd voor deze avond.
Crew van "Credo ", hartelijk bedankt voor jullie super gezellige avond.

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen )


20-12-2017 Kerstdiner Seniorensoos 2017

Op woensdag, 20 december 2017, na afloop van de soosmiddag dronken 77 leden van de Soos een aperitief, waarna er van een heerlijk kerstdiner werd genoten. Tijdens het diner werd stil gestaan bij de Soosleden die dit jaar zijn overleden.
Met een speech van voorzitter Leo de Baat, die daarbij ook de vrijwilligers bedankte en een oproep deed aan de leden om om zich heen te kijken of er mensen zijn die lid willen worden van Soos. Nieuwe leden zijn vanaf 55 jaar van harte welkom.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen en Jan de Bijl

17-12-2017

Top2000 dienst in de Maranathakerk

Op 17 december jl. werd een Top -2000-dienst gehouden in de Maranathakerk. Het was een zeer druk bezochte dienst met een volle kerk ! Behalve de eigen leden waren ook veel bezoekers uit de directe regio. Zowel jong als oud was present. Het thema was “Tijdloos”. Zang- en muziekgroep 4Tune paste veel mooie Top-2000-nummers toe en ds. mevrouw Annette Driebergen legde op passende maar ook ontroerende wijze de link tussen de songteksten en de Bijbel. Na afloop werd veel gebruik gemaakt van het maken van contacten en napraten over de mooie dienst. Er waren veel positieve reacties en ook: voor herhaling vatbaar ! ! 
De dienst is ook op film vastgelegd. Kijk hiervoor op: https://www.youtube.com/watch?v=tSNE8FWI3Uc


18-12-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (18 december-22 december)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


16-12-2017

Da Capo kerstconcert

Zaterdagavond 16 december hield Da Capo weer haar jaarlijkse kerstconcert. Medewerking werd verleend door Imke Hettema (zang). Het was weer een prachtig concert.

Klik hier voor een fotoreportage


16-12-2017

Kerst4ing

Vanochtend is u de kerstkrant aangeboden namens de gezamenlijke kerken van Giessenburg.
De krant is ook digitaal te lezen of te downloaden.

Klik hier voor de digitale Kerst4ing


23-01-2018
Duurzaam Giessenburg!De gemeente Giessenlanden heeft een hoge duurzaamheidsambitie. De Dorpsraad van Giessenburg wil hier graag verder invulling aan geven. Samen met de Dorpsraad van Giessen-Oudekerk wordt er een gezamenlijk project gestart om asbestdaken te verwijderen en deze te vervangen door goed geïsoleerde daken, eventueel voorzien van zonnepanelen.
Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Veel bewoners weten dit niet. De beide dorpsraden vinden het belangrijk om de bewoners hierover goed te informeren. Er wordt gesproken met een aantal asbestverwijderaars om collectiviteitsvoordelen te behalen.
Op dinsdag 23 januari 2018 wordt er een informatieavond georganiseerd voor bewoners die asbestdaken hebben. Door een aannemer gespecialiseerd in asbestverwijdering wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden. Ook komt u meer te weten over de mogelijkheden om zonnepanelen op uw nieuwe dak te plaatsen. Namens de gemeente Giessenlanden is iemand aanwezig die u van informatie kan voorzien over subsidies en leningen voor asbestverwijdering en het aanschaffen van zonnepanelen. De avond begint om 19.30 uur in de Dorpskamer (bij "De Til") in Giessenburg.
Heeft u zich nog niet eerder aangemeld, maar beschikt u wel over een asbestdak? Dan kunt u zich aanmelden door uw naam, adres en het aantal m2 asbest te mailen naar dorpsraad@giessenburg.nl.

Dit is tevens de aftrap naar een nóg duurzamer Giessenburg. Dat heeft niet alleen te maken met het verwijderen van asbest, het plaatsen van zonnepanelen of de overgang naar LED-verlichting. Ook valt te denken aan de inrichting van bermen en parken met bijvoorbeeld bij-vriendelijke bloemen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto's en inzamelen van recyclebaar afval. Heeft u tips of wilt u hier verder met ons over van gedachten wisselen? Wij staat hier uiteraard voor open!

12-12-2017

Agenda voor de vergadering van De Dorpsraad op dinsdag 12 december 2017, aanvang 19.30 uur in Dorpskamer
Iedereen die wil aansluiten om iets kenbaar te maken aan de Dorpsraad of gewoon mee wil luisteren is van harte welkom

 1. Opening.
 2. Info Activiteiten Zone
 3. Ingekomen stukken/Mededelingen
 4. Notulen vergadering 14 november 2017
 5. Traject Duurzaamheid
 6. Vijfjesactie
 7. Nieuwsbrief
 8. VKK jaarvergadering 19 juni 2018 in De Dorpskamer
 9. Voor vergadering januari: Gesprekspunten voor Elisabeth van Leeuwen - WoZoCo en inbrei locaties
 10. Financiën — voorstel besteding budget 2018 + reserve.)
 11. Datum plannen in januari 2018 voor informeel samenzijn
 12. Idee Peter den Hartog - bloemen
 13. Rondvraag

11-12-2017
tot 6-4-2018

Expositie Saskia Fluks en Agnes van Houwelingen

Tussen 11 december en 6 april is er in het gezondheidscentrum een exposite met de naam Beeld & Portret
van Saskia Fluks en Agnes van Houwelingen. U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje te gaan nemen.

Klik hier voor meer info over Saskia en Agnes


17-12-2017

Top2000 dienst in de Maranathakerk

Op 17 december wordt in de Maranatha kerk een Top 2000 dienst gehouden. Het thema is “Tijdloos”. Voorganger is Ds. mw. Annette Driebergen; zij is bekend met deze bijzondere soort diensten. Muziek en zang wordt verzorgd door de muziekgroep 4Tune. Ds. Driebergen zal gedurende de dienst de link leggen tussen muziek en Evangelie. De aanvang is 18.30 uur maar de kerkzaal is open vanaf 18.00 uur om alvast vóór te genieten ! Het wordt een bijzondere dienst met veel zang- en muzieknummers van bekende groepen uit de Top 2000, waarbij we als gemeente ook mee kunnen zingen. Na de dienst is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en wat te drinken. Van harte welkom ! ! 


05-01-2018

GEZELLIGHEIDSTOERNOOI BIJ VRIDOS OP VRIJDAG 5 JANUARI!!!

Een volleybaltoernooi voor  straten-/familie-/bedrijf- of vriendenteams.
Het is bijna een traditie aan het worden, want aan het begin van elk jaar organiseert Vridos een super gezellig volleybaltoernooi !!!
Iedereen die er zin in heeft kan een team samenstellen. Dit kan een familieteam zijn, een vriendenteam, een straatteam, een bedrijfsteam, alles is mogelijk.
Om 18.30 uur gaat het toernooi van start. Er zijn wel drie voorwaarden gekoppeld aan de teams.

 1. Elk deelnemend team heeft minstens twee dames in het team,
 2. de minimum leeftijd van de spelers is 16 jaar,
 3. er mogen maximaal drie echte volleybalspelers in een team zitten.

We hanteren deze regels dit jaar voor de eerste keer en we denken dat dit de gelijkwaardigheid van de teams verhoogd en dus ook nog meer gezelligheid oplevert.
Van deze teams vragen we een inschrijfgeld van € 10 per team.
Inschrijving kan via een mail aan secretaris@vridos.nl en vermeldt dan wel even de teamnaam.
Op 20 december sluit de inschrijving ( maximaal 14 teams ), of zoveel eerder als de poules vol zijn.
En komen kijken kan natuurlijk ook altijd! De tribunes en de kantine van sportzaal Neerpolder zijn open dus het wordt weer een super gezellig toernooi!


12-12-2017

Vilten kerstboom maken bij Kindervreugd

Dinsdag 12 en 19 december 2017
Van 15.15-17.00 uur. ( Tijdens het handwerken)

Je mag zelf weten of je verder gaat met je eigen werkje of de kerstboom gaat maken!

Iedereen vanaf 6 jaar mag komen!
Dus ook als je niet op handwerken zit!

De handwerkjuffen, Kindervreugd Giessenburg


18-12-2017

Kerststukjes maken bij Kindervreugd voor jong en oud

Kerst bloemschikken

Maandagavond 18 december 2017 is er een kerst bloemschikavond i.s.m. Bloemsierkunst Klimop.
Avond begint om 20.00 uur
Kosten €25.00 (incl. koffie/thee en alle materialen)
Opgeven voor de avond graag voor 16 december 2017 bij Bloemsierkunst Klimop 0184652709 of bij Els Vonk

Woensdag 20 december 2017 kunnen kinderen vanaf 4 jaar weer een leuk kerststukje komen maken in ons clubgebouw.
Tussen 14.00 - 15.00 uur ben je welkom.
(LET OP.. is inloop dus als je klaar ben mag je weer naar huis)
Leden gratis, niet leden €2,50

Voor materiaal wordt gezorgd.
In ons clubgebouw. Bogerd 41/43


17-02-2018

Ierse avond

Zaterdag 17 februari 2018 organiseert de Ierse Folkband Shepherd’s Pie uit Hardinxveld-Giessendam een avond waarbij u onder het genot van Iers bier/whiskey weg kunt dromen naar Ierland en kunt luisteren naar Uw favoriete Ierse muziek.
Shepherd’s Pie heeft voor deze avond als gasten uitgenodigd de band Paddy’s Passion uit Harderwijk, zij brengen shanties met een Ierse sound.
Het beloofd een sfeervolle, gezellige Ierse avond te worden.
PARTYCENTRUM t’Hart . Nassaustraat 6, 3372 EE Hardinxveld-Giessendam (Boven-Hardinxveld)
Aanvang 19.45 uur. Zaal open: 19.00 uur.
Toegangsprijs: € 7,50 in de voorverkoop, € 8,00 aan de zaal.
Inlichtingen: A. de Leeuwerk 06-23177111, A. Krijgsman 0184-651805

Website: www.shepherds-pie.nl
Facebook: shepherds pie hardinxveld


16-12-2017

Kerstconcert Da Capo

Het Kerstconcert van Muziekvereniging Da Capo vindt plaats op zaterdag 16 december in de Maranathakerk te Giessenburg. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven. 
Medewerking wordt verleend door Imke Hettema – Zang.

Het concert wordt geopend met A Christmas Overture. Het programma wordt een mengeling van onder andere Christmas Swings, A Jazzy Christmas, Gabriella’s Sång, Do they know it’s Christmas tot traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen.
Het Groot Orkest staat onder leiding van haar dirigent Bjorn van Pruijssen. Het programma wordt afgewisseld door een optreden van 3 ensembles met jeugdleden. Zij spelen in een dwarsfluit-ensemble, een koper- en klarinet-ensemble.
Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje. 
Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.
Meer informatie www.dacapo.giessenburg.nl


13-12-2017 Adventmiddag met de ouderen in de "Rank".

Woensdag 13 december vierden de ouderen van de Hervormde kerk de Adventmiddag.
Eerst was er de ontvangst met koffie en kerstkrans Na de opening was er samenzang en werden er gedichten voorgedragen. De schriftlezing werd verzorgd door Ds. M. Dubbelman. Daarna was er pauze met natuurlijk het advocaatje met slagroom. Daarna was er een digitaal Kerstverhaal en een muzikaal moment. Daarna was er een Broodmaaltijd met heerlijke soep en croquet.
Ronduit weer een geslaagde middag.

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen )

29-11-2017

Lunchroom De Zoete Hoeffe geopend door Jacquline van den Heuvel 

De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het realiseren van onze lunchroom de Zoete Hoeffe. Tijdens onze proefperiode hebben we alle tips en tops meegenomen om de lunchroom te brengen tot waar hij nu is. Ook hebben we met de cliënten veel geoefend en zijn we nu met z'n allen klaar om echt van start te gaan en onze bekendheid te vergroten.

Op woensdag 29 november was het dan zo ver, de officiële opening van Lunchroom de Zoete Hoeffe!
Na een paar toespraakjes werd door Jacquline van den Heuvel het lint doorgeknipt en was de Zoete Hoeffe officiëel geopend, .
Na bezoek aan de lunchroom kregen de bezoekers nog een leuk aandenken mee naar huis.

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor de poster


27-11-2017

Uitslag loterij van JSV Kindervreugd

Prijs

Lot nummer

prijs

1

1376

Mammoet skelter

2

2812

Geschenkenbon Welkoop

3

2762

Chinees eten

4

3233

2 zwem abonnementen

5

4400

Geschenkenpakket Flach

6

3127

Slee (cor Verhoeven)

7

1257

Geschenkenbon Miek-kado

8

3477

Vleesschotel

9

3843

Boodschappentas AH

10

4355

Viskoffer (autofood)

11

3660

Boeket

12

3877

Boeket

13

1708

Boeket

14

2616

Taart

15

1844

Taart


27-11-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (27 november-1 december)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


18-11-2017

Zie ginds komt de stoomboot

Ook dit jaar was de SInt Giessenburg niet vergeten. Op de brug stonden de kinderen al luidkeels te zingen op de muziek van Da Capo. En ja hoor, daar kwam de stoomboot al aan. Hanneke en wethouder de Groot verwelkomden de Sint en zijn Pieten. Na heel veel handjes schudden en strooigoed uitdelen gingen SInt en Pieten naar de Til waar er nog een leuke show was voor de allerkleinsten.

Klik hier voor de foto's
Klik hier voor een filmpje


24-11-2017

Sinterklaasfeest bij j.s.v. Kindervreugd Giessenburg

Voor de kinderen (vanaf 3 jaar) tot en met groep 4 is er een Sinterklaas middag op vrijdag 24 november!
We beginnen om 14.30 uur en zal tot 15.30 uur duren.

LET OP!!....Voor deze middag zijn gratis toegangskaartjes af te halen
op dinsdag (15.00-17.00 uur) tijdens het handwerken of op
woensdag  (14.00-15.00 uur) tijdens de knutsel in ons clubgebouw.

En van 19.00 - 20.30 uur is er kinderbingo met getallen, hier is geen toegangskaartje voor nodig.
De kinderbingo is voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder.
Jonger dan 7 jaar mag wel maar dan wel met een ouder erbij!
Vergeet je pen/potlood niet!

Alleen voor leden!


14-11-2017

Gratis poepzakjes ophalen

Vanaf woensdag 15 november kunt in de Dorpskamer gratis hondenpoepzakjes van de Gemeente Giessenlanden afhalen.

Wij vinden het heel belangrijk dat Giessenburg schoon blijft, dus kom in de Dorpskamer uw gratis hondenpoepzakjes ophalen en ruim de hondenpoep op.


13-11-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (6 november-10 november)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


14-11-2017

Vergader mee met de Dorpsraad

Heeft u zin om eens met de Dorpsraad mee te vergaderen dan kan dat vanaf nu. Om mee te denken of om zaken bespeekbaar te maken kunt u aanschuiven bij de reguliere vergaderingen van de Dorpsraad. Deze zijn elke 2e dinsdag van de maand in de Dorpskamer vanaf 19:30 uur. Dus de eerstvolgende is as. dinsdag de 14e november. De agenda ziet er als volgt uit:

 1. Opening
 2. Informatie over voortgang aktiviteitenzone door Maarten van Doorn
 3. Avond 15 november.
 4. Ingekomen stukken/Mededelingen
 5. Notulen  vergadering  10 oktober 2017
 6. Evaluatie Inwonersavond
 7. Budget / Vijfjesactie 2018
 8. Inbrei-locaties.
 9. Nieuwsbrief
 10. Giessenburg Duurzaam /asbest
 11. Kerstboom en spandoek weer ophangen
 12. Rondvraag

U bent van harte welkom

 


10-11-2017

Het Nieuwe Wonen

Gemeente Giessenlanden is gestart met een nieuwe campagne: Het Nieuwe Wonen. Afgelopen week hebben 250 woningbezitters in Giessenburg een uitnodiging ontvangen voor een gratis adviesgesprek met een wooncoach van Het Nieuwe Wonen. Ook is een vertegenwoordiger van Het Nieuwe Wonen gestart om huis-aan-huis meer informatie te verstrekken over het project.

De wooncoach kan huiseigenaren voorlichting geven en ontzorgen bij het duurzamer wonen. Dit voorjaar zijn 25 vrijwilligers door Milieu Centraal getraind om wooncoach te worden. Als wooncoach zijn ze in staat informatie te geven over de voor- en nadelen van zonnepanelen, isolatiemaatregelen, warmtepompen en andere duurzame onderwerpen. De campagne van Het Nieuwe Wonen is in september gestart in Arkel. Nu is Giessenburg aan de beurt. De overige kernen zullen naar verwachting in 2018 worden aangedaan. De campagne richt zich eerst op wat oudere woningen die gebouwd zijn na 1950.

Energie besparen loont. Het zorgt voor een lagere energienota, meer comfort en een beter klimaat. Uit onderzoek blijkt dat bijna 50% van alle woningeigenaren erover denkt om zijn woning energiezuiniger te maken of zelfs energie op te wekken. Toch doen mensen dit nog niet: financiële redenen, geen goed advies of het komt er gewoon niet van. We willen deze mensen een duwtje in de rug geven door ze te begeleiden. Daarom starten we met Het Nieuwe Wonen opdat energiebesparing makkelijker en voordeliger wordt voor de huiseigenaren. Wooncoaches kunnen gratis advies geven. Wie
interesse heeft kan ook zelf een wooncoach bestellen. Stuur dan een mail naar info@hetnieuwewonen.org of bel naar (0345) 25 40 30.


10-11-2017

t/m

01-12-2017

Gemeente Giessenlanden, betreffende Werkzaamheden Peursumseweg

Na overleg met bewoners is afgesproken dat schoolgaande kinderen de kans krijgen om op de volgende afgesproken tijdstippen het werkvak onder begeleiding door te kunnen.

8:15 tot 8:20
Rond 12 uur (school is om 11:45 uit)
12:45 tot 12:50
Rond 15:30.

De kinderen moeten zich met een aantal ouders verzamelen bij het hek en worden vervolgens veilig door het werkvak begeleid.


10-11-2017

t/m

01-12-2017


Werkzaamheden Peursumseweg


Aannemer Wallaard is inmiddels toe aan de derde fase in de reconstructie van de Peursumseweg.

Vanaf vrijdag 10 november tot en met 21 december zal er weer een gedeelte asfalt worden opgebroken, wordt er riolering vervangen en opnieuw geasfalteerd. Dit zal gebeuren ter hoogte van nr. 39 tot en met het pompgemaal tegenover nr. 30.

Tijdelijke afsluiting
In het smalle gedeelte ter hoogte van nr. 47 en 28 is het niet mogelijk gebleken om een veilige doorgang te creëren voor doorgaande voetgangers en fietsers tijdens de werkzaamheden. Dit onder andere vanwege de benodigde grote kraan in combinatie met de beperkte ruimte. Om een veilige passage te maken zijn diverse alternatieven, ook over particulier terrein, onderzocht. Omdat niet overal toestemming is verkregen zijn wij genoodzaakt de Peursumseweg tijdelijk af te sluiten voor doorgaande voetgangers en fietsers. Naar verwachting zal de afsluiting duren van vrijdag 10 november tot en met vrijdag 1 december. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de toezichthouder namens de Gemeente Giesenlanden, dhr. Gerrit Romeijn via 06-11290469.

Klik hier voor een overzichtskaartje van de afsluiting


07-11-2017
10 Jaar Open eettafel Giessenburg.

Op dinsdag, 7 november 2017 werd stilgestaan bij het feit dat de open eettafel Giessenburg 10 jaar bestond.
Namens de gemeente hield Joost-Jan Kool (welzijnsvebinder) een korte toespraak waarin hij benadrukte dat het college van burgemeester en wethouders veel waarde hecht aan de open eettafels in Giessenlanden.
Fie Versluis-Hooikaas, vrijwilligster van het eerste uur, kreeg een attentie aangeboden van de gemeente en van de deelnemers aan de tafel een mooie bos bloemen.
Na van een heerlijke maaltijd te hebben genoten ontvingen alle deelnemers nog een attentie.
Voor informatie over te open eettafel Giessenburg kunt u contact opnemen met Marrie Verheul, tel.nr. 651687.

Klik hier voor een foto reportage ( Jan de Bijl )


6-11-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (6 november-10 november)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


31-10-2017

Bouwteamovereenkomst sportdeel Activiteitenzone Giessenburg

Dinsdagmiddag 31 oktober 2017 ondertekenden drie partijen tijdens het eerste bouwteamoverleg de bouwteamovereenkomst voor het ontwerp en de realisatie van de sporthal en de voetbalaccommodatie Activiteitenzone Giessenburg. Aan tafel zaten wethouder E. van Leeuwen namens de gemeente Giessenlanden, de heer A. van der Aa van Voetbalvereniging VV Peursum en de heer A. van Herk van Bouwonderneming Stout B.V.

Lees hier verder


04-11-2016

Jaarlijkse verkoopdag Hervormde Vrouwenvereniging Lydia,

Jaarlijkse verkoopdag Hervormde Vrouwenvereniging "Lydia",
"Lydia" hield op zaterdag 4 november haar jaarlijkse verkoopdag in de Rank aan de Dorpsstraat te Giessenburg.
Er was weer heel veel mooi handwerk waaronder warme sokken, sjaals en cadeau artikelen te koop.
Voor de jeugd was er een grabbelton en sjoelbakken.
Voor de inwendige mens was er, koffie met cake, Brusselse wafels, Pannenkoeken en Soep met een broodje..

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


9-10-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (30 oktober-3 november)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


14-11-2017 UW TABLET KAN VEEL VOOR U BETEKENEN!
Heeft u hem al onder de knie?

De tablet verovert de harten van veel mensen, óók die van senioren!
Daarbij kunt u denken aan de welbekende iPad, maar ook aan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab.
Als u al een tablet heeft, maar het idee hebt dat deze nog geheimen voor u heeft, kom dan naar de TABLET INLOOP

De eerstvolgende inloop ochtenden zijn op 14 november en 12 december
(2e dinsdag van de maand) van 9:30 tot 12:00 uur
in De Dorpskamer in Giessenburg

Er zijn dan deskundige mensen aanwezig die u helpen en uw vragen kunnen beantwoorden.
Als u geen tablet heeft, maar er wel nieuwsgierig naar bent en/of overweegt zo’n apparaat te kopen, bent u ook welkom op de inloop om kennis te maken met een tablet en het gebruik ervan.
U kunt zelf rustig uitproberen hoe een tablet werkt en het verschil tussen een iPad en een Android-tablet ervaren.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Mw. M. Timmerman,
Telefoon : 06-13627886
E-mail : timmermanmargot@gmail.com


22-10-2017

Da Capo ontmoet Da Capo

Zaterdagavond werd er in de Til een concert gegeven door regionaal gemengd koor Da Capo uit Gorinchem samen met muziekvereniging Da Capo uit Giessenburg. Het was een prachtige avond met veel zang afgewisseld met muziekstukken.

Klik hier voor een fotoreportage


20-10-2017
Kinderbijbeldag 2017 “(T)op survival”:

Op 20 oktober was het weer zover, de Kinderbijbeldag 2017. Voor alle kinderen van groep 1 t/m 8
De dag begon om 10:00 uur in de Maranathakerk in Giessenburg met liedjes onder begeleiding van Erik de Jong met zijn gitaar. Daarna was er een Vrolijk Theater, waar men op survival vakantie ging, er werd gegoogeld, er waren buiksprekers en nog veel meer. Tussen de middag mochten de kinderen gezellig pannenkoeken blijven eten. Na het eten ging de bovenbouw naar de sporthal voor een survival en de kleintjes bleven in de Maranathakerk om een verrekijker in elkaar te knutselen en er werd een bijbels kinderbingo gespeeld.
Rond 14:30 uur was de dag weer afgelopen.

Klik hier voor een foto`s ( Arie van Noordennen )


9-10-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (16-20 oktober)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


05-10-2017
Gezellige middag met de ouderen op donderdag 5 oktober 2017

Op donderdag 5 oktober 2017 werd er weer een gezellige middag georganiseerd door de dames van de HVD. Helaas moesten een paar ouderen het op het laatste moment af laten weten, maar de middag werd door 52 ouderen bezocht.
Na een kopje koffie met iets lekkers erbij hebben we de middag geopend met het zingen van Gezang 149 ”Grote God wij loven U”.

Deze middag hadden wij “Het zingende paard” uitgenodigd dat bestaat uit 2 dames; Mevr. Stella Speksnijder en Mevr. Jannie Boogaerdt. Mevr. Jannie Boogaerdt moest het helaas af laten weten, maar dat mocht de pret niet drukken.
Mevr. Stella Speksnijder vertelde over de Krimpernerwaard; waargebeurde, oprechtte en levensechte verhalen. Ook deelde zij hoedjes en petjes aan de ouderen uit die moesten worden opgezet. Dit had te maken met een spelletje ” hoedje op--hoedje af.” Er moesten spreekwoorden & gezegdes uit de Krimpernerwaard en Alblasserwaard worden geraden. De hoofdprijs was een pompoen. Iedereen deed gezellig mee en Mevr. Dukel kreeg de pompoen want zij heeft het langst haar hoedje op kunnen houden. In de pauze weer lekker een kopje koffie gedronken. Na de pauze hebben we bingo gedaan en ook daarbij deed iedereen fanatiek mee en verschillende mensen gingen met een cadeautje naar huis. Ook deze middag vloog weer voorbij. Maar voordat de ouderen naar huis gingen, zorgde Jas weer voor een glaasje en een hapje.De heer Arie Korevaar (Ouderling van de ouderen) eindigde de middag met gebed.
De HVD

Klik hier voor een foto reportage ( Lenie de Bruin )


11-10-2017
Reisje Seniorensoos naar Urk

Woensdag 11 oktober vertrokken we om 8:30 uur met 51 leden van de Seniorensoos uit Giessenburg met een bus van de EGAO en de van oorsprong Giessen Oudkerkse chauffeur Post naar Urk. Rond 10:00 arriveerden we op Urk.
Voorzitter Leo de Baat gaf tijdens deze rit een uitgebreid verslag over het ontstaan en de leefwijze op Urk. In Restaurant `t Achterhuis op de haven werden we ontvangen met echt heerlijk gebak en een toespraakje van de eigenaar van de tent. Rond 11:00 zijn we naar beneden gegaan, waar onder het restaurant de historische visafslag werd nagebootst. De leden konden inzetten op Zeebaars. Rinus Bolier en Alie Schilt viel hierbij in de prijzen en kreeg van de veilingmeester een aardigheidje van Urk. De veilingmeester was een ras verteller die ons het vissen op zee en het IJsselmeer goed kon uitleggen. Welk soort netten er voor welke vissen werd gebruikt etc.
Om 12:15 gingen we weer naar het restaurant voor de broodmaaltijd met kroket. Om 13:30 wandelden we richting museum Het oude Raadhuis. Daar werd eerst een film vertoond over de visserij en het leven op Urk. Na de film werden we met suppoosten door het museum geleid. Na dit bezoek kon er vrij worden rondgewandeld om Urk van zijn mooiste kant te kunnen zien.Om 15:30 stond onze chauffeur weer gereed om ons weer naar Giessenburg te rijden.
We kunnen weer terug kijken op een heel gezellig reisje. Bestuur, bedankt.

Klik hier voor een fotoserie ( Jan de Bijl )

Klik hier voor een fotoserie ( Arie van Noordennen )


11-10-2017

Inwonersavond met Kim Putters

Woensdagavond 11 oktober organiseerde de Dorpsraad een inwonersavond met als gastspreker Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau. Hij hield een inspirerend verhaal over "burgerparticipatie" dat goed aansloot op het thema van de avond waarom er steeds meer van de burgers verwacht wordt doordat de overheid zich terugtrekt. Na de pauze werd er een forum gehouden aan de hand van 3 stellingen. Mensen in de zaal konden hun mening geven door opsteken van een gekleurde kaart.

Klik hier voor een fotoreportage van de avond (Camiel Groffen)
Klik hier voor de introfilm op het thema (Niels Groffen)
Klik hier voor een kort stukje "Kim aan het woord"
Klik hier voor de 3 stellingen voor de forumdiscussie
Klik hier voor de powerpoint presentatie van Kim Putters (Doe Democratie)


11-10-2017

Stellingen voor de inwonersavond

Woensdagavond is de inwonersavond in de Til met gastspreker Kim Putters. Na de pauze is er een forumdiscussie waarbij de onderstaande 3 stellingen besproken worden. Neem ze alvast door want u wordt van harte uitgenodigd om mee te discussiëren.

De stellingen:

- De leefbaarheid in het dorp is GEEN rol van de inwoner, de gemeente is hiervoor verantwoordelijk.
- De afstand tussen burgers en de gemeente wordt groter, de gemeente heeft hier geen antwoord op, dus moeten de inwoners dit gat vullen.
- Een Dorpsraad is leuk, maar ze hebben echt geen idee wat de bewoners belangrijk vinden.

11-10-2017

Gezocht: geheim agent

Ben jij de Geheim Agent die wij zoeken? 
Speciaal georganiseerd in de Kinderboekenweek een speurtocht door het dorp!!!!
Vorm met je vrienden en vriendinnen zelf een groepje en kom mee doen!!!

Klik hier voor de poster


31-08-2017

“DE EXPERTS WONEN IN DE DORPEN”

Donderdag 31 augustus was er een informatieve bijeenkomst tussen bestuurders Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, Dorpsraad en Dorpskamer Giessenburg, wethouder Giessenlanden en vertegenwoordigers Ministerie BZK, afdeling Democratie en Burgerschap in de Til / Dorpskamer.

Klik hier voor een verslag met foto's van de geslaagde bijeenkomst


9-10-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (9-13 oktober)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


21-10-2017

Da Capo ontmoet Da Capo

Zaterdag 21 oktober geeft muziekvereniging Da Capo een herfstconcert samen met regionaal gemengd koor Da Capo uit Gorinchem in de Til.

Klik hier voor de uitnodiging


06-10-2017

"Dag van de Ouderen"

Vrijdag 6 oktober, de "Dag van de Ouderen" werd feestelijk gevierd in het Bruisend Hart in Hoornaat.
Eerst ontvangst met koffie, opgeluisterd door Trio Sfeer
Daarna de opening door burgemeester Werner ten Kate
Marleen Kruithof, huisarts in Noordeloos gaf een lezing over het Medicijngebruik door ouderen.
Dan was er het Stamppotdiner met daarna 2 maal een optreden van het Gieser Wildevrouwen

Klik hier
voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


2-10-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (2-6 oktober)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


29-09-2017

Activiteitenzone Giessenburg
Vanaf 29 september ligt de ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken voor de Activiteitenzone (sport) voor 6 weken ter inzage bij de gemeente. Tijdens deze periode kunt u een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders.
In de Activiteitenzone (sport) wordt de bouw van de sporthal, de nieuwe voetbalaccommodatie en de aanleg van het openbaar gebied eromheen mogelijk gemaakt. Nadat de raad op 1 juni heeft ingestemd met het inrichtingsplan is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld voor het sportdeel van de activiteitenzone. Ook heeft de gemeente een omgevingsvergunningaanvraag ingediend om de bouw van de sporthal, de nieuwe voetbalaccommodatie en het openbare gebied eromheen planologisch mogelijk te maken.

Start aanleg sportdeel
Deze vergunning is een volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van de Activiteitenzone Giessenburg. Na het opstellen van het ontwerp en het via deze procedure mogelijk maken van de uitvoering, kunnen we ook de werkelijk aanleg van het sportdeel van de Activiteitenzone starten.
De aanleg begint vervolgens met het bouwrijp maken van de locatie en het aanbrengen van voorbelasting om de aanleg van verharding mogelijk te maken. Nadat de voorbelasting is afgerond start de bouw van de sportaccommodaties. Aan de ontwerpen van deze gebouwen wordt nu gewerkt. Hiervoor moet te zijner tijd ook een omgevingsvergunning voor de activiteit bouw worden aangevraagd.

Park en verenigingsgebouw
Deze omgevingsvergunning gaat alleen over het sportdeel van de activiteitenzone en niet over de aanpassingen in het park en de bouw van het verenigingsgebouw. De ontwikkeling van dat deel van het plan heeft meer tijd nodig. Nadat die plannen verder zijn uitgewerkt zal ook voor dat deel van het plan een procedure voor de omgevingsvergunning worden gestart.
Omdat het sportdeel al wel ontwikkeld kan worden wordt de procedures dus opgeknipt. Zo wordt voorkomen dat beide plandelen op elkaar moeten wachten.


23-09-2017

Gemeentedag Hervormde kerk Giessenburg

Opening winterwerk 2017 van de Hervormde gemeente te Giessenburg.
Op zaterdag 23 september hadden we met elkaar een prachtige en zonovergoten dag, vol van spel, plezier en ontmoeting.


Klik hier om de film over de start van het winterwerk en de gemeentedag te zien ( Jan Hakkesteegt )


25-09-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week 25-29 september)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


22-09-2017

Herfstkriebels

vrijdagavond organiseerde een aantal winkels in Giessenburg de klantenverwenavond. De winkels waren open tussen 19:00 en 21:00 uur en er was overal gezelligheid en lekkere hapjes....

Klik hier voor een fotoreportage


24-10-2017

Kerkmuziek door de eeuwen heen

De Hervormde Kerk van Giessenburg organiseert op dinsdag 24 oktober 2017 een avond over de ontwikkeling van de kerkmuziek door de eeuwen heen.
Met gastspreekster Hanna Rijken, theoloog en musicus, zullen we de doorgaande lijn vanaf de gregoriaanse gezangen, het latijns zingen van de psalmen, de berijming van Luther, het ontstaan van de berijmde psalmen én het liedboek tot en met de Opwekkingsliederen heden ten dage de revue laten passeren. Ook ds. J. Holtslag zal de invloed van de reformatie, precies 500 jaar geleden, toelichten.
Hoewel het onderwerp kerkmuziek is, is deze lijn voor álle muziekliefhebbers en geschiedenis-geïnteresseerden boeiend te noemen. Ook voor niet-kerkgangers. Daarom bent u allen van harte uitgenodigd in de Hervormde Kerk (Kerkstraat 1A, Giessenburg) op dinsdag 24 oktober om 19:30 welkom. De kerk opent om 19:15. Toegang is gratis.


25-10-2017

Iedereen beweegt in Giessenlanden

Voetbalvereniging Peursum en Omni-sportvereniging Vridos organiseren in samenwerking met GIGA en Syndion op 25 oktober 2017 voor de eerste keer een sportactiviteit voor aangepast sporten in Giessenburg. De eerste keer willen we de deelnemers laten kennis maken met een aantal sporten zoals:voetbal, trefbal en nog veel meer!

Klik hier voor de flyer voor meer info


25-09-2017

Collecteweek 25 t/m 30 september 2017 voor Fonds Verstandelijk Gehandicapten in samenwerking met Syndion

Door toenemende bezuinigingen wordt het voor mensen met een handicap steeds moeilijker om mee te doen in de samenleving. Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten financiert projecten die het leven van mensen met een verstandelijke beperking leefbaar maken. Hiervoor wordt een landelijke deurcollecte gehouden. Ook in Giessenburg en Ameide wordt huis-aan-huis gecollecteerd.

Lees hier verder


11-10-2017 Uitnodiging Inwonersavond met Kim Putters

De Dorpsraad Giessenburg nodigt u uit voor een bewonersavond op woensdagavond 11 oktober 2017 met als thema: Hoezo, dat kan niet?

Op deze avond zal gastspreker Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau) spreken over de noodzaak van een veranderende rol van burgers en de verantwoordelijkheid voor de gemeenschap en het sociaal belang.

Doordat de gemeente steeds meer taken loslaat moeten we er, als inwoners in Giessenburg, steeds meer zelf de schouders onder zetten. Voorbeeld van een terugtrekkende gemeente is het verdwijnen van subsidies voor verenigingen en instellingen. Een mooi voorbeeld van ‘dorpskracht’ is het ontstaan van de dorpskamer naar aanleiding van het verdwijnen van de bibliotheek.

We willen deze avond met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp en u enthousiast maken om zich in te zetten voor het dorp en onze gemeenschap.

Aan het eind van de avond kunt u onder het genot van een hapje en een drankje nog met elkaar napraten.

U bent vanaf 19.30 van harte welkom in De Til te Giessenburg.
Het beloofd een interessante en bruisende avond te worden!!


31-08-2017
Reisje met de ouderen uit onze Gemeente op 31 augustus 2017


We reden vanuit Giessen-Oudekerk richting Strijen en in Strijen werden we verwelkomt door gidsen.
Om half 1 kwamen we aan in zalencentrum Salvatorie in Strijen waar we genoten van een heerlijke koffietafel met kroket en een lekker bakkie koffie of thee en Ds. Lammers verzorgde de opening.
Na de koffietafel bracht de ene helft van de groep een bezoek aan het Smederij museum en de andere helft van de groep een bezoek aan de Sint-Lambertuskerk.

Klik hier om het komplete verslag te lezen

Klik hier voor een fotoverslag van De heer De Waard


09-09-2017 Badmeesters van de Doetsekom met pensioen

Badmeesters echtpaar Dick en Elvira Geurts van zwembad "de Doetse Kom" zwaaien na ongeveer 28 jaar af en gaan van hun pensioen genieten.
Ik mocht nog even met ze meelopen om te zien wat badmeesters nog meer doen dan zwemlesgeven en een wakend oog op de zwemmers te richten.
We kropen in de machinekamer, waar ik uileg kreeg over de filter installatie`s en het PH gehalte van het water. De functie van alle pompen en nog veel meer.

Klik hier voor een fotoreportage van Arie van Noordennen.

09-09-2017

Badmeester met pensioen op 75 jarige leeftijd.

Bron: Het Kompas

GIESSENBURG Dick Geurts en Elviera Steenbergen zijn een begrip in Giessenburg en omgeving. Het stel runt Zwembad de Doetse Kom dit seizoen, na bijna dertig jaar, voor het laatst. De correspondent van dienst ging naar haar vertrouwde zwembad om het stel te interviewen. Informeel, want ook bij haar staan al elf dienstjaren in het zwembad op de teller.

door Suzanne Heikoop

Klik op de link om het hele verhaal te lezen. http://hetkompashardinxveld-giessendam.nl/lokaal/met-pensioen-op-75-jarige-leeftijd-265863

 


04-09-2017

Juf Bea in het zonnetje gezet

Juf Bea van de Steen is op 4 september jl. in het zonnetje gezet. Ze was die dag officieel 40 jaar werkzaam in het onderwijs en verbonden aan obs Het Tweespan in Giessenburg. Naast de vele bijzondere cadeaus van de kinderen, ouders en collega's, kreeg ze een wel heel bijzonder cadeau; een speelplein vernoemd naar zichzelf. De ouderraad heeft dit plein weten te realiseren in de zomervakantie en kwam op 4 september met dit mooie cadeau. Zowel juf Bea als ook de kinderen waren zeer blij verrast. 

Klik hier voor een fotoreportage (Niels Wallaard)


09-09-2017
Sponsorwandeling voor vervolgde vrouwen

Op 9 september vindt in Giessenburg een sponsorwandeling plaats. Het geld is bestemd voor vervolgde christenen in India. Met name christelijke vrouwen hebben het zwaar, omdat zij door hun familie worden mishandeld of verbannen vanwege hun geloof. Vaak hebben ze geen opleiding genoten en zijn ze werkloos en arm.

De sponsorloop is een initiatief van Women to Women, het vrouwennetwerk van Open Doors.

We starten om 9.30 uur in ‘De Rank’(Dopsstraat 57) met koffie/thee en een gezamenlijke opening. Daarna gaan we wandelen. Langs de route zijn er enkele stops om iets te nuttigen en met elkaar te praten of te bidden voor de vervolgde christenvrouwen in India.
Na afloop staat er een lunch klaar. De route is ca. 10 kilometer. Een echte uitdaging!
De bedoeling is dat iedere deelnemer voor de start van de wandeltocht zoveel mogelijk sponsors zoekt en hiermee een mooi bedrag inzamelt voor de vrouwen in India. Naast het sponsorbedrag vragen we van iedere deelnemer €15,- inschrijfgeld.

Ook meelopen voor dit goede doel? Meld u aan op www.opendoors.nl/walk of neem contact op met de werkgroep Giessenburg tel.: 0184-636100, email: wtw.giessenburg@gmail.com


14 t/m 18-

08-2017

Programma tweede week Jeugdland 2017

In de week van 14 t/m 18 augustus

Klik hier om het programma (en later de foto`s) te zien.

Of klik op de link van de speeltuin: Speeltuin Kindervreugd


15-07-2017
Jeugd fietst 80 km naar kamp Bladel

Prachtig weer en 85 km fietsen voor de boeg vertrok zaterdag 15 juli een 62 tal kinderen onder begeleiding de tocht naar Bladel.
Het was voor de meesten de eerste keer dat er zo ver werd gefietst en was zadelpijn niet ondenkbaar.
In 3 groepen verdeeld, vertrokken een kwartier na elkaar de in oranje hesjes kinderen met hun begeleiders in gele hesjes.
Op de Merwedebrug werden de fietsers nog even uitgezwaaid door Arie van Noordennen met zijn camera

Klik hier om meer foto`s van de fietsers te zien. ( Arie van Noordennen )10-07-2017

Activiteiten Dorpskamer in de zomervakantie

In de komende 6 weken is er als vaste activiteit alleen samen praten samen leren op de woensdagavond van 19.30 - 20.30.
De bibliotheek is week 30 t/m 33 (26 juli t/m 17 augustus) op woensdag en donderdag gesloten. De andere weken zijn we gewoon alle dagen open. In september beginnen we weer met de overige activiteiten.


7 t/m 14

07-2017

Camping Kindervreugd als thema Jeugdland 2017

Eerste week van 7 t/m 14 juli

Met o.a. kamperen bij het zwembad de doetse kom, Straattekenen, sport en spel op de camping, viswedstrijden enz.

Klik hier om het programma en de foto`s te zien.

Of klik op de link van de speeltuin: Speeltuin Kindervreugd


08-07-2017


44e Ronde van Giessenburg + Clubkampioenschap Regiorecreanten

We rijden dit jaar op een nieuw parcours van 1 km midden in het dorp met Dorpsstraat, Giessenlaan en Kerkweg.
Wegens renovatie Peursumseweg, is de ronde van Giessenburg verplaatst naar de kern van Giessenburg..

Programma:
16.00 uur Dikke Banden Race voor kinderen uit Giessenburg en Hardinxveld-Giessendam
17.00 uur Jeugd jongens en meisjes categorie 4 - 15 km
17.30 uur Jeugd jongens en meisjes categorie 5 - 20 km
18.15 uur Regiorecreanten B-klasse - 30 km tevens clubkampioenschap
19.15 uur Sportklasse - Amateurs 40+ - 50 km
20.30 uur Regiorecreanten A-klasse - 35 km tevens clubkampioenschap

Klik hier voor foto`s van Arie van Noordennen 15:30 tot 19:15

Klik hier voor foto's van Camiel Groffen 16:00 - 22:30


05-07-2017

Afscheidsmusical obs het Tweespan

Ook groep 8 van obs het Tweespan in Giessenburg heeft op 5 juli haar eindmusical opgevoerd. "Help, we zijn het bruidspaar kwijt", is een musical vol grappen en grollen rondom een bruiloft, ruzie tussen twee bakkers en diefstal van twee taarten. De musical bleek een waar spektakelstuk waar het enthousiasme en plezier van het podium afspatte. Het was een fantastische avond voor de kinderen en genodigden. 

Klik hier voor de foto's (Niels Wallaard)


05-07-2017

 

Afscheids musical van Cbs de Hoeksteen in de Til

Zoals ook in voorgaande jaren was er ook deze keer weer een mooie musical in elkaar gezet voor de leerlingen van groep 8
Vanmorgen heb ik de generale repetitie al gezien en daar ook foto`s gemaakt.
Deze keer gaat het over over het organiseren van een trouwpartij voor vrienden.
Maar, of dat allemaal wel goed komt?
Ik zag er mooie zangeressen, maar ook boeven en politie. Ruzieende bakkers om de bruidstaart. Er wordt een fiets gestolen en ook de burgemeester moet er aan te pas komen.

Klik hier voor foto`s van de generale ( Arie van Noordennen )


03-07-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week 3-7 juli)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


28-06-2017
Spannende schaakwedstrijden in Cbs de Hoeksteen

Vanaf januari tot juni hielden de leerlingen van de twee plusgroepen van Cbs De Hoeksteen zich bezig met schaaklessen. De lessen werden verzorgd door oud leerkracht Jan Verspuij en Bert den Boer van schaakclub De Giessen en Linge.
27 leerlingen werkten met het werkboek Stap 1 van de KNSB om de grondbeginselen goed aan te leren. Tijdens de laatste les op 28 juni kregen alle leerlingen een Certificaat met de behaalde resultaten.
Diploma
Zeven leerlingen mochten examen doen voor het officiële Diploma van de KNSB. Met goede resultaten werd dit binnengehaald door Harm Bouter en Jelle de Groot (groep 6), Christiaan van den Boomgaard en Boaz Donk (groep 7), Aron Donk, Daan de Jong en Ard van Voorden (groep 8).
Schoolwedstrijden
Voor gr. 5 t/m 8 werd naast de instructielessen een aparte schaakcompetitie opgezet voor alle schoolschakers.
Er waren 41 deelnemers. De wedstrijden waren van goed niveau en vooral spannend. Uiteindelijk werden de medailles als volgt verdeeld:
Groep 5: 1. Jovy Sprong 2. Dennis van den Boomgaard 3. Laura Folmer
Groep 6: 1. Harm Bouter 2. Jelle de Groot 3. Dot Dekker
Groep 7: 1. Christiaan van den Boomgaard 2. Boaz Donk 3. Stephan van der Zee
Groep 8: 1. Aron Donk 2. Ard van Voorden 3. Jari van Eeuwijk
Schoolschaakkampioen
Tenslotte volgden nog de wedstrijden om het schoolschaakkampioenschap.
De beker werd na twee zinderende finaleronden gewonnen door Ard van Voorden die daarmee schoolschaakkampioen 2017 werd.

Klik hier om de fotoreportage te zien ( Arie van Noordennen )


26-06-2017

Veiligebuurt app

Tijdens de informatieavond van de dorpsraad over veiligheid is er een presentatie geweest over het gebruik van de buurtapp tbv buurtpreventie. Er zijn op de markt meerdere apps maar de app Veiligebuurt is als beste uit de bus gekomen. Het is ook een app die door buurdorpen gebruikt wordt zoals Hoornaar. U kunt deze app downloaden voor IOS of Android in de Appstore of Playstore. Inmiddels hebben al meer dan 60 mensen in Giessenburg de app gevonden en zich aangemeld.
Het doel van de app is om elkaar te waarschuwen bij verdachte omstandigheden zoals inbraak of personen of auto's die zich verdacht ophouden.
Een korte handleiding voor installatie vind u hier of op de website Veiligebuurt.nl

 


26-06-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (26 mei-30 juni)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


23-06-3017 Zwemvierdaagse 2017 dag 4

Vrijdag 23 was het weer de laatste dag van de Zwemvierdaagse.
Als kers op de taart konden de kinderen weer dubbeltjes duiken
en was er "De Doetse Kom Got Talent, of ook wel de playbackshow geheten.

Klik hier voor de fotoreportage van Jan Hakkesteegt

Klik hier voor de film over de laatste Zwemvierdaagsedag ( Jan Hakkesteegt )

22-06-2017

Zwemvierdaagse 2017 dag 3

Donderdag werd na het zwemmen van de gebruikelijke baantjes de glijbaan gereed gemaakt voor de glijbaanrace.
Verschillende groepen werden er weer op leeftijd samengesteld. De lijsten met namen werden er bijgehouden en na het fluitsignaal werden de seconde nouwlettend in de gaten gehouden en genoteerd.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

 


21-06-2017

Zwemvierdaagse 2017 dag 2

Woensdag was het een echt spectakel tijdens de zwemvierdaagse. Na het zwemmen kwamen er 4 jetski`s in het zwembad om met de kinderen een rondje in het zwembad te maken. Reuze spannend en gegarandeerd een nat pak, zowel in als buiten het bad.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen


20-06-2017

Zwemvierdaagse 2017 dag 1

Een fantastische avond in De Doetse Kom. 350 deelnemers aan de zwem-4-daagse en bijna 200 deelnemers aan de mattenrace!!!

Klik hier voor wat foto`s (Arie van Noordennen )

 


20-06-2017

Seniorenochtend in de Doetsekom

Op dinsdagochtend 20 juni organiseerde het zwembad de Doetse Kom weer een sportieve seniorenochtend met lunch.
Na het drinken van een kop koffie / thee werden er de nodige baantjes gezwommen.
Als afsluiting werd de lunch gebruikt op het terras van sportcafé `t Kommetje

Klik hier voor wat foto`s (Arie van Noordennen)


18-06-2017

Openluchtdienst Maranathakerk

Zondagochtend werd er rondom de Maranathakerk een openluchtdienst gehouden met het thema "Dag Vader, Vader dag". De dienst werd geleid door Arie de Rover en de muzikale begeleiding werd gedaan door The new Adams family.

Klik hier voor een fotoreportage


19-06-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (19 mei-23 juni)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


17-06-2017

Rommelmarkt rond de Hervormde kerk in Giessenburg

Schitterend weer en heel veel oude spullen zorgde voor een gezellige drukte op het plein bij de nieuwe Rank en in de Dorpsstraat. Zelfs de oude winkel van Marry van der Vlist was weer even in bedrijf als kledingwinkel om goedkoop een mooie garderobe aan te schaffen. Ook was er natuurlijk weer het rad van avontuur. Heel veel prijzen werden er daar verloot. Er werden volop wafels en pannenkoeken gebakken. Ik de kerk kon men naar diverse muzikanten luisteren om even tot rust te komen en om de kerk van binnen te bewonderen Dank zij heel veel vrijwilligers werd de Rommelmarkt een daverend succes.

Klik hier voor wat foto`s Arie van Noordennen

Klik hier om de film van Jan Hakkesteegt te zien


17-06-2017 Bommetje in de Doetse Kom

Uitslag van 'De Doetse Bom' en de winnaars van respectievelijk €7,50, €5,- en €2,50 aangeboden door en te besteden bij Sportcafé 't Kommetje:
Leeftijd 6-10;
1. Levi Lanser met 4.00m
2. Luuk de Wilt met 3.80m
3. Bo vd Linden met 3.10m
Leeftijd 11+;
1. Roy van Waardenburg met 4.20m
2. Art van Voorden met 4.00m
3. Jeroen Vos met 4.00m
Met dank aan Sportcafé 't Kommetje en De Vries Schilderwerken.

Klik hier voor wat foto`s


16-06-2017

Giessenburg asbestvrij

De dorpsraden van Giessenburg en Giessen-Oudekerk hebben de handen ineengeslagen door samen een project te starten om collectief asbest te gaan verwijderen. Met deze brief roepen wij inwoners op om mee te doen aan dit project. Bent u in het bezit van een asbest dak? Dit moet vóór 2024 zijn verwijderd. Door gezamenlijk asbest te laten verwijderen besparen we kosten en maken we samen Giessenburg en Giessen-Oudekerk asbestvrij!

Klik hier voor meer informatie


11-06-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (12 mei-16 juni)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


10-06-2017

Buitenconcert Da Capo

Vanavond hield muziekvereniging Da Capo een prachtig buitenconcert. Het weer was hen dit jaar goed "gestemd" en daarom was er ook een groot publiek op af gekomen. Men genoot van het zonnetje en van de muziek van zowel het groot- als het leerlingenorkest.

Klik hier voor een fotoreportage
Klik hier voor een filmpje

0

10-06-2017

Onderlinge wedstrijden Vridos

Zaterdagochtend waren de jongste en de oudste dames van Vridos gym aan de beurt om te laten zien wat ze allemaal in hun mars hadden. Voor vaders en moeders, opa's en opa's en natuurlijk voor de jury werd er knappe oefeningen uitgevoerd.

Klik hier voor de foto's van de eerste helft (Camiel Groffen)
Klik hier voor de foto's van de tweede helft (Jan Hakkesteegt)
Klik hier voor een filmpje door Jan Hakkesteegt


08-06-2017

Sportvereniging Vridos meldt het volgende:

De balkverbreder en de rackets zijn aangeschaft uit de opbrengst van de door de Dorpsraad georganiseerde vijfjesactie. Er zal door de jeugd gretig gebruik van worden gemaakt.
Het bestuur van Vridos bedankt de gulle gevers en de Dorpsraad!!

06-06-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (5 mei-9 juni)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


28-05-2017

Optreden Onderling Genoegen

Zondag 28 mei treedt het koor Onderling Genoegen op in de Maranathakerk in Giessenburg. Aanvang 18:30 uur. U bent allen van harte uitgenodigd.


22-05-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (22-26 mei)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


17-05-2017
Reisje 65 plussers van de Gemeente Giessenlanden op woensdag 17 mei 2017.

Op woensdag 17 mei jl. vertrokken we uit Giessenburg met 102 vijfenzestig plussers uit Giessenburg en Giessen-Oudekerk (Gemeente Giessenlanden) met 2 bussen van Gebr. Verschoor richting Scheveningen. Bij aankomst bij Restaurant ‘Noordzee Boulevard’ in Scheveningen werden we ontvangen met een kopje koffie of thee en een lekker gebakje.

Na de koffie reden wij via de kuststrook omhoog richting Broek op Langedijk. Aangekomen bij de Broekerveiling (de oudste groentedoorvaarveiling) werden wij ontvangen met een heerlijke West Friese koffietafel met kroket. (Klik hieronder voor het volledige verslag)

Klik hier voor het volledige reis verslag van Lenie de Bruin

Klik hier voor de fotoreportage van Lenie de Bruin


17-05-2017 Avondvierdaagse Giessenlanden 2014 dag 3 Giessenburg

Onder warme weersomstandigheden werd de Giessenlandse avondvierdaagse gelopen.
De 5 km en ook de 10 km voor de volhouders. Onderweg werd even bijgetankt met drinken en een appel.
Na afloop stond de brandweer klaar om de wandelaars een heerlijk verfrissend bad te geven.
Dolle pret voor veel wandelaars.

Klik hier voor de fotoserie Ariie van Noordennen


15-05-2017

Informatieavond Veiligheid Dorpsraad

Maandagavond 15 mei organiseerde de Dorpsraad een avond over Veiligheid. Hiervoor was een ex-inbreker uitgenodigd die de zaal dmv een filmpje liet zien hoe makkelijk en snel een inbreker een huis in kan, spullen ontvreemd en er weer vandoor gaat. Hij had diezelfde middag een rondje gemaakt door de nieuwbouw en fotos gemaakt van situaties die hij aantrof. Opvallend veel mensen haddden hun deuren en ramen open staan of sleutels in het slot laten zitten, laptops op de eettafel, ladders aan de achtergevel, enz. Echter niemand heeft hem aangesproken op zijn gedrag tijdens zijn wandeling en er waren ook geen meldingen binnen gekomen bij de meldkamer van de politie.Zijn advies aan Giessenburg was dus, wees alert, geef verdachte situaties altijd door, aan politie of in een buurtapp. Spreek mensen aan op hun gedrag. Bij inbraak (bijv 's nachts) zorg dat je veel lawaai maakt maar ga niet de held uithangen. Hier onder delen we een aantal foto's die zijn gemaakt tijdens het inventarisatierondje van de ex-inbreker. Situaties waar het adres duidelijk in beeld is hebben we zo veel mogelijk weg gelaten. Bent u echter van mening dat 1 van de foto's toch beter niet geplaatst had kunnen worden, neem dan even contact op, dan halen we deze foto weer weg.
Verder werd op de avond aandacht besteed aan de Veilige Buurt app., aan veiligheidsbeleid vanuit de gemeente, aan verkeersveiligheid en waren er 2 wijkagenten aanwezig. Na de pauze was er naast veiligheid ook nog aandacht voor het cpo project.

Klik hier voor een fotoreportage van de avond
Klik hier voor een aantal foto's van veiligheidssituaties in ons dorp


17-05-2017

Jubileumjaar Versluis assurantiën

Versluis assurantiën bestaat op 25-02-2017 60 jaar en zij hebben in hun jubileumjaar een feestelijke actie. Sluit tussen 25-02-2017 en 25-02-2018 uw hypotheek af of vraag een oversluitadvies aan bij Versluis assurantiën en zij schenken namens u € 100,00 euro aan de vereniging / stichting in Giessenburg van uw keuze.
Bent u actief bij een vereniging buiten Giessenburg of steunt u actief een andere stichting dan mag u dit bedrag uiteraard ook schenken aan uw eigen vereniging of stichting.

Lees hier verder


15-05-2017

Informatieavond Veiligheid

Op maandagavond 15 mei organiseert de Dorpsraad een avond over veiligheid.
Deze avond wordt gehouden in de Til en start om 19.45 uur. (inloop vanaf 19.30 uur).
De avond zal in het teken staan van oa. Verkeersveiligheid en Veiligheid inen rondom het huis. De Buurt-app kan daarbij een hulpmiddel zijn.
Maar ook wordt er een ex-inbreker uitgenodigd die u laat zien hoe het wel en hoe het niet moet.

Komt allen!


24-04-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (8-12 mei)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


27-04-2017

t/m

06-05-2017

Programma rond Koningsdag 2017 Oranjevereniging Giessenburg

Donderdag 27 april 2017 - Koningsdag
Vrijdag 28 april 2017– Ladies Night
Zaterdag 29 april 2017– Fusebox
Zondag 30 april 2017 - Tentdienst
Woensdag 3 mei 2016 – Kindermiddag
Donderdag 4 mei 2017 - Dodenherdenking
Vrijdag 5 mei 2017 - Pitch
Zaterdag 6 mei 2017 - 538 DJ`s on tour

Klik hier of op de foto rechts voor het hele FEESTPROGRAMMA en de foto's


05-05-2017

AED zwembad ’De Doetse Kom’ kan nu ook buurtbewoners redden

Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Het is echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn om snel ter plaatste te kunnen worden gebracht, vooral in woonwijken, omdat daar de meeste hartstilstanden plaatsvinden.

Lees hier verder


13-05-2017

Speeltuinmarkt Kindervreugd

Kindervreugd houdt op 13 mei een speeltuinmarkt!
Er is verkoop van 2de hands  kinderkleding en speelgoed!
Tevens zijn er nog andere activiteiten o.a  enveloppe trekken, poffertjes en
Gratis Moederdag cadeautje maken voor leden Kindervreugd.
Opbrengst komt ten goede aan  Kindervreugd!
Komt allen!       
Van 10.00-14.00 uur.


24-04-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (1-5 mei)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


24-04-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (24-21 april)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


19-04-2017
Seniorensoos Giessenburg 25 jaar

Op 19 april 2017 vertrokken de senioren van de jubilerende Seniorensoos om 13:00 uur naar de Biesbosch waar 2 fluisterboten op ons wachtte. Er werd een rondvaart gemaakt door het stiltegebied met de hoop nog ijsvogeltjes en bevers te zien. Helaas lieten zij zich niet zien. Bij terugkomst in het Biesboschmuseum stond er koffie met gebak voor ons klaar en konden we het museum bezoeken. Om 16:45 moeten we weer richting Giessenburg want in de Til was alles al in gereedheid gebracht om een fantastische feestavond te beleven. We werden verwelkomt met een hoe kan het anders Welkomstborrel. Na het openingswoord van voorzitter Leo de Baat werd de feestavond gestart met een heerlijk 3 gangen buffet. Tijdens de avond werd heerlijke romantische muziek gedraaid door Wim van Mourik en er was troubadoer Eduart Hagensteijn welke langs te tafeltjes kwam.
Tussen de 3 gangen door werden de leden van het eerste uur gehuldigd en de vrijwilligers in het zonnetje gezet.
Na het ijstoetje, waar we gelukkig toch nog een IJsvogel zagen werd het bestuur nog in het zonnetje gezet en kon ieder voldaan huiswaarts keren.
Het bestuur en de leden van de Seniorensoos bedanken de bedrijven die het feestprogramma mede mogelijk hebben gemaakt.

Klik hier voor een fotoreportage Arie van Noordennen


19-04-2017

Windkract 6 geeft afsluitend concert

Kinderen van groep 5 maakten de afgelopen weken in samenwerking met Muziekvereniging Da Capo kennis met blaasmuziek. Binnen een periode van 4 weken draaide op school een lesprogramma, een instrumentenparade en het hoogtepunt: een afsluitend concertje samen met het Groot Orkest van Da Capo. Een happening in “De Stigt” met als hoofdrolspelers de basisschoolkinderen, het Groot Orkest van Da Capo en als publiek ouders en overige belangstellenden. 
Da Capo ontving deze week vanuit de Vijfjesactie een cheque van 480 euro van de Dorpsraad voor dit initiatief. 
 “BLAASMUZIEK IS GEWOON COOL!”

Klik hier voor de fotoreportage


18-04-2017

Cheques Vijfjesactie overhandigd

Op dinsdagavond zijn door de Dorpsraad de cheques overhandigd aan de verenigingen die mee deden aan de Vijfjesactie. In totaal hadden 435 mensen hun cheque ingeleverd. Dat leverde voor Vridos een bedrag op van 410 euro, voor Da Capo een bedrag van 480 euro en voor Kindervreugd een bedrag van maar liefst 1285 euro.

Klik hier voor een foto van de winnaars


18-04-2017

Winnaar taart Vijfjesactie

Vandaag is de door Van der Grijn gesponsorde taart namens de Dorpsraad uitgereikt aan Heleen Krimpenfort. Zij stemde op 1 van de 3 verenigingen van de Vijfjesactie en haar cheque werd getrokken uit de reeks ingeleverde cheques.
Omdat ze alleen is heeft ze de taart aan een goede vriendin gegeven. Die vriendin en zeker haar kinderen waren er erg blij mee. Hij was heerlijk!


06-05-2017

Peursum Pakt Uit Garage sale 

Zaterdag 6 mei organiseert buurtvereniging Peursum haar eerste garageverkoop langs de gehele  Peursumseweg te Giessenburg.  Ruim 25 verkopers hebben zich al aangemeld. Van 10:00 tot 15:00 zullen zowel aanwonenden als andere partijen hun waren te koop aanbieden. De koopwaar loopt uiteen van tuingereedschap tot kinderspeelgoed, van meubels tot versiert glaswerk, etc. Ook voor een versnaperingen, zoals oliebollen of een ijsje kan men aan de Peursumseweg terecht. Vanwege werkzaamheden is een deel van de weg versmald. Maar u kunt er met de auto  langs en iedere deelnemer  bereiken. 

Voor informatie  www.facebook.com/BVPeursum


17-04-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (17-21 april)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


15-04-2017

De Vijfjes zijn geteld

Zaterdagmiddag werden de stembussen opgehaald bij de Albert Heijn en bij het Gezondheidscentrum.
In de Dorpskamer werden de vijfjes geteld en dus zijn de bedragen bekend die Muziekvereniging Da Capo, speeltuinvereniging Kindervreugd en sportvereniging Vridos zullen ontvangen namens de Dorpsraad. We laten u en de verenigingen nog even in spanning tot as. dinsdag. Dan worden de bedragen symbolisch in de vorm van een cheque aangeboden. Ook wordt dan de winnaar van de taart bekend gemaakt die door bakkerij vd Grijn is aangeboden.


13-04-2017


Paasviering van de ouderen van Ned.Herv.Gemeente Giessen-Oudekerk.

Op 13 april 2017 was de Paasviering van de ouderen, dat werd georganiseerd door de HVD.
Locatie: “ De Oude School” .
De zaal van Oude School zag er echt gezellig en vrolijk uit met leuke gehaakte vaasjes, die door Mevr B.de Haas-Heikoop waren gemaakt.
Deze middag werd door 90 ouderen bezocht.
Het thema van deze middag was:Christus onze Heer Verrees Halleluja.
Deze middag hadden zij Mijnheer G.J.van Wijgerden uit Brakel uitgenodigd.
Mijnheer van Wijgerden zong deze middag prachtige paasliederen.
Ook werkte Leen Rietveld mee,die begeleide met de piano de ouderen met het zingen deze middag.
Schriftlezingen en gedichtjes werden door de HVD dames gedaan.
Wij kunnen terug zien op een mooie Paasmiddag.

Klik hier om een fotoreportage te zien ( Lenie de Bruin )


13-04-2017

De Doetse Kom winnaar van de Rabobank Clubkas Campagne

Op 13 april toerde de Clubkas Roadshow door Giessenburg en Gorinchem. In Giessenburg waren de clubs te gast bij Zuivelboerderij Kuiper. Daar ontving zwembad de Doetse Kom een cheque van 1494 euro. Vridos ging naar huis met 712 euro en JSV Kindervreugd was zeer tevreden met de bijdrage van 666 euro.


12-04-2017

Paasmiddag bij Kindervreugd

Woensdag 12 april a.s. beginnen we om 13.30 uur met onze paasmiddag. We zullen eerst gaan knutselen daarna gaan we eieren zoeken in de speeltuin. Om 15.00 uur is het afgelopen.
Leden gratis. Niet leden €2.00 pp , vanaf 4 jaar!

Laatste weken van het winterseizoen!

Dinsdag 18 april handwerk/knutsel/figuurzaag  tentoonstelling van 15.15 - 16.45 uur. Dit is tevens de laatste handwerkmiddag van het winterseizoen.
Woensdag 19 april laatste knutselmiddag.

Winterseizoen 2017/2018 gaat vanaf 3 oktober 2017 weer van start!


10-04-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (10-14 april)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


10-04-2017

Start werkzaamheden Peursumseweg

Maandag 10 april starten de werkzaamheden 2e fase aan de Peusrsumseweg vanaf de brug tot de komgrens. Hierdoor ontstaat er gedurende een periode wat verkeershinder en zal er een omleiding zijn.

Klik hier voor de bewonersbrief


09-04-2017

Passiecantate "Who is this King"

‘Who is this King’ Op zondag 9 april 2017 voert Synoïdos de Passiecantate ‘Who is this King?’ uit om 15.30 uur in de Maranathakerk in Giessenburg. Dit prachtige passiestuk is een welkome afwisseling in de rij van bekende, maar vaak lange passies. De muziek is een mooie mix van moderne gospel en tijdloze passieklassiekers. Het is een goede gelegenheid om het passieverhaal op een eigentijdse manier te beleven, met liederen, gesproken teksten en beelden.

Lees hier verder


10-04-2017

Ledenvergadering Kindervreugd Giessenburg

Maandag 10 april 2017 is er ledenvergadering bij Kindervreugd.
U wordt van harte uitgenodigd.
Aanvang 20.00 uur!
Clubgebouw Bogerd 41/43 te Giessenburg.

Bestuur Kindervreugd

05-04-2017 Passie / Paasmiddag met de ouderen

Op 5 april werd er in de Rank met de ouderen de Paasmiddag gehouden. Bij binnenkomst was er koffie met gebak.
Cora Wolfs opende de middag en heette iedereen welkom. Arie de Bruin deed, als ouderling voor de ouderen, het gebed waarna er werd gezongen, en geluisterd naar het Paasverhaal. In de Pauze was er weer de beroemde advocaat met slagroom.
Na de pauze gaf Siebolt Freeke een diapresentatie over het project van Pleun Rietveld in Oeganda.
Daarna was er een broodmaaltijd waarna ds. Dubbelman de organisatie bedankte en de middag afsloot met gebed.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen)

04-04-2017

Werkgroep Zorg en Welzijn Giessenburg 

Op dinsdagavond 4 april is een door de Werkgroep Zorg en Welzijn georganiseerde informatieve avond geweest.
Het doel van de avond was om verbindingen te leggen, informatie en samenwerking te halen en te brengen.
Er was een afvaardiging van uitgenodigde vrijwilligersorganisaties, professionele organisatie en verengingen aanwezig op deze avond.
Bij het interactieve deel van de avond zijn diverse verbindingen gelegd, die tot een mooie samenwerking kunnen leiden.

Lees hier verder


02-04-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (3-7 april)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


25-03-2017

Voorjaarsconcert Da Capo

Zaterdagavond 25 maart gaf Da Capo weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert in de Til. Het thema van dit jaar was mythen, sagen en sprookjes. Het leerlingenorkest en het groot orkest werden beiden geleid door Bjorn van Pruissen. De stukken werden dmv een sprookje aan elkaar verteld. De zaal zat weer helemaal vol en het publiek genoot van de prachtige muziek. En in de pauze was er natuurlijk weer de verloting met mooie prijzen.

Klik hier voor de foto's


25-03-2017

Giessenburg Schoon

Zaterdagochtend 25 maart was het een drukte van belang in de Dorpskamer want iedereen stond te popelen om ons dorp weer een stukje schoner te krijgen. Na inleidende peptalk van Ria van Wijngaarden werd Jannie van Dijk, als trouwe zwerfvuilophaler van ons dorp, in het zonnetje gezet en kreeg zij van wethouder Elisabeth van leeuwen een oorkonde en gouden knijpstok uitgereikt. De vele kinderen die er waren kregen een hesje en handschoenen aan en de hele groep ging, gewapend met knijpstok en vuilniszakken op pad om zwerfvuil te rapen. Rond 11 uur was de opbrengst 23 zakken vol en een rolgordijn. De opbrengst van de gevonden blikjes zal ten goede komen aan de zending. Nadat iedereen een lekkere kop soep op had en de kinderen hun diploma in ontvangst hadden genomen, ging iedereen weer huiswaarts. We zijn trots op zulke kanjers!

Klik hier voor de foto's


30-03-2017

Vanaf volgende week donderdag start de Vijfjesactie van de Dorpsraad

Welke vereniging gaat u steunen?

Volgende week donderdag vindt u tegelijk met het Kontakt een waardecheque in uw brievenbus. Deze kunt u gebruiken om één van de drie initiatieven te steunen van de genomineerde verenigingen voor dit jaar. De drie genomineerde verenigingen zijn speeltuinvereniging Kindervreugd,, sportvereniging Vridos en
muziekvereniging Da Capo. Hun initiatieven kunt u hier onder lezen. Laat deze steun aan één van die verenigingen niet liggen. U dingt ook nog mee naar een lekkere taart.

Lees hier verder


21-03-2017 Jaarfeest club Immanuël in de Rank

Club Immanuël is een club voor mensen met een beperking, en hield dinsdagavond 21 maart het jaarfeest met als thema "Water"
De rank was omgetoverd tot een onderzeese ruimte, waar vissen over de tafel zwommen. Er zaten dolfijntjes op de cake en de tweekamp ging zelfs over water.
Onder de muzikale begeleiding van Erik de Jong en Marieke Pesselse werd er uitbundig gezongen.
Weer een avond om met een tevreden gevoel op terug te kijken. Leiding BEDANKT!!!!!

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

18-03-2017

Jubileum 10 jaar “Zeemanskoor Bestevaer”

Zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg viert op zaterdag 18 maart 2017 in de  ‘thuishaven’ “De Til” hun 10 jarige uitvoering.
Een zogenaamd ‘lustrum’, dus reden genoeg om weer goed uit te pakken.  
Het thema is vast wel te raden en er kan gerekend worden op een verzameling van mooie liedjes van de afgelopen jaren met uiteraard weer nieuwe liedjes erbij. Want ‘Bestevaer’ heeft zich tot doel gesteld om het repertoire voortdurend te blijven vernieuwen.
Het gastoptreden op deze avond zal Trio Tante Dinie zijn, die op hun eigen manier voor vermaak zal zorgen. Na afloop van deze spetterende avond is er nog gelegenheid om na te genieten met DuoA.
Aanvang is om 20.00 uur en de zaaldeuren zullen om 19.15 uur opengaan. De entree is  € 7,50  zowel in de voorverkoop als aan de kassa van de zaal.                 
Voor meer informatie over het koor en de voorverkoopadressen, zie de website www.bestevaer.net of via het secretariaat: 0184-651955 / 06-17066326.

Klik hier voor foto`s van de feestavond ( Arie van Noordennen )


19-03-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (20 mrt - 25 mrt)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


04-03-2017

Schaatsmiddag Sint Moritz

Op zaterdag 4 maart j.l. sloot IJsclub Sint Moritz het winterseizoen 2016-2017 af met een schaatsmiddag voor haar leden en andere belangstellenden op de kunstijsbaan in Breda. Ruim 40 belangstellenden hadden zich hiervoor opgegeven en een ieder genoot van het schaatsplezier en de warme chocolademelk met slagroom.


11-03-2017

18-03-2017

17-06-2017

Inleverdata voor de Rommelmarkt bij de Hervormde kerk

De Rommelmarkt is dit jaar op 17 juni bij de "Rank" rond de Hervormde kerk van Giessenburg.
Van 8.30 tot 14.00

Ophaaldag binnen de kern 11 maart
Ophaaldag buiten de kern 18 maart

Komt het op deze dagen niet uit, kan het ook worden ingeleverd bij:bij Hugo de jong, thv doetseweg 54
Inleverdagen zijn: 4 maart , 1 april en 6 mei van 9:00 tot 11:00 uur

Klik hier
voor de poster

13-05-2017

13 MEI SPEELTUINMARKT

>>VOOR DE SPEELTUINMARKT ZIJN WE OP ZOEK NAAR KINDERKLEDING EN SPEELGOED <<
...KINDERKLEDING MOET SCHOON, GEWASSEN EN HEEL ZIJN.
...SPEELGOED, KINDERBOEKJES EN PUZZELS (MITS COMPLEET) ALLES IS WELKOM!
HEEFT U NOG IETS OP ZOLDER OF IN DE KAST WAT GOED VERKOOPBAAR IS, DAN KUNT U HET BIJ ONS INLEVEREN!

INLEVEREN KAN TIJDENS ONZE ACTIVITEITEN>
**** DINSDAG VAN 15.15-16.30 UUR 
**** WOENSDAG VAN 14.00-14.45 UUR

CLUBGEBOUW 
BOGERD 41/43
GIESSENBURG


18-03-2017

Jubileum 10 jaar “Zeemanskoor Bestevaer”

Zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg viert op zaterdag 18 maart 2017 in de  ‘thuishaven’ “De Til” hun 10 jarige uitvoering.
Een zogenaamd ‘lustrum’, dus reden genoeg om weer goed uit te pakken.  
Het thema is vast wel te raden en er kan gerekend worden op een verzameling van mooie liedjes van de afgelopen jaren met uiteraard weer nieuwe liedjes erbij. Want ‘Bestevaer’ heeft zich tot doel gesteld om het repertoire voortdurend te blijven vernieuwen.
Het gastoptreden op deze avond zal Trio Tante Dinie zijn, die op hun eigen manier voor vermaak zal zorgen. Na afloop van deze spetterende avond is er nog gelegenheid om na te genieten met DuoA.
Aanvang is om 20.00 uur en de zaaldeuren zullen om 19.15 uur opengaan. De entree is  € 7,50  zowel in de voorverkoop als aan de kassa van de zaal.                 
Voor meer informatie over het koor en de voorverkoopadressen, zie de website www.bestevaer.net of via het secretariaat: 0184-651955 / 06-17066326.


03-03-2017 Lampionnen optocht van de Oranjevereniging

Op vrijdag 3 maart (de laatste dag van de voorjaarsvakantie) organiseerde Oranjevereniging Giessenburg weer de lampionnenoptocht.
Onder begeleiding van Dacapo zijn de kleine kinderen in het donker weer met hun lampion of lichtje door Giessenburg gewandeld. De lampjes op het voorhoofd van de muzikanten om de noten te kunnen lezen, was ook voor de omstanders een mooi gezicht. De Oranjevereniging van Giessenburg heeft de kinderen weer heerlijk laten genieten en het was gelukkig droog weer.

Klik hier voor wat foto`s Arie van Noordennen

27-02-2017

Activiteitenzone Giessenburg (bron: Gemeente Giessenlanden)

Het schetsplan voor de activiteitenzone in Giessenburg is door de raad in maart 2016 vastgesteld. Na een intensief proces met alle partijen ligt er nu een inrichtingsplan dat rijp is om aan de raad ter besluitvorming aan
te bieden. Samen met alle partijen die betrokken zijn bij de activiteitenzone heeft dit inrichtingsplan zijn huidige vorm gekregen. Ondanks het ruime plangebied is het passen en meten om alle bestaande en nieuwe functies een goede plaats te geven. De toekomstige activiteitenzone wordt een plek waar sport en ontspanning in een mooi geheel samen komen.

lees hier verder


26-02-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (27 feb -3 mrt)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


25-03-2017 Wie doet mee met Giessenburg Schoon?

Vind je het belangrijk dat we in een schoon dorp wonen, doe dan mee met Giessenburg Schoon. Op zaterdag 25 maart gaan we ons dorp schoonmaken. 

De start is vanuit de Dorpskamer op het Tilplein. Om 8.30 tot 9.00 is er inloop en natuurlijk staat de koffie/thee/fris met koeken klaar. Daarna worden de wijken ingedeeld en gaan we aan de slag. Om 11.00 uur eindigen we weer op het Tilplein, daar staat dan voor iedereen een kopje soep klaar. Materiaal en andere benodigdheden worden ter beschikking gesteld door Waardlanden, ook de zwerfafval bus rijdt rond.

Daarom deze oproep: kom 25 maart vanaf 08.30 naar het Tilplein ons dorp schoonmaken, want we houden van een schoon dorp Giessenburg.
Voor inlichtingen en eventueel opgeven mail naar : dorpskamer@giessenburg.nl of bel 06 – 53192887.

07-03-2017

Reconstructie van de Peursumseweg

De gemeente Giessenlanden nodigt u uit voor een inloopbijeenkomst over de fase reconstructie van de Peursumseweg in Giessenburg.
U bent van harte welkom op dinsdag 7 maart tussen 19:30 en 21:00 in De Til,Breestraat 1 in Giessenburg.

Lees hier verder


16-03-2017 Voorronde Open Nederlands Kampioenschap Poker komt naar Giessenburg

Donderdag 16 Maart om 7 uur ‘s avonds is Zalen- en partycentrum De Til de locatie van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Verspreid over heel Nederland worden er 125 voorrondes gespeeld met als doel het halen van de landelijke finale . Het Open Nederlands Kampioenschap Poker maakt het mogelijk voor alle pokerliefhebbers om mee te doen aan een laagdrempelig toernooi. 
De speellocatie wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en de deelnemers gaan spelen om de beste pokerspeler van de gemeente te worden. De winnaar van de voorronde mag dan een jaar lang de titel ‘Amateur Poker Kampioen van de gemeente Giessenburg dragen en krijgt bovendien een mooie beker. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale. De beste 10% van alle deelnemers maken ook nog kans om zich via de halve finales hiervoor te kwalificeren. 
Laagdrempelig toernooi. 
Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. Het kost iedere deelnemer slechts twaalf euro vijftig aan inschrijfgeld om mee te doen. “Door mee te doen krijgen zijn niet alleen de kans om een gooi te doen naar de titel, maar ook de kans om een leuk, laagdrempelig toernooi te spelen”, zegt Mathijs Jonkers, organisator van het ONK Poker. De voorronde in Giessenburg begint om 19:00 uur

16-03-2017

Voorlichting dementie

Vanuit de gezamenlijke kerken is er in het kader van vorming en toerusting op donderdag 16 maart een voorlichtingsavond over Dementie.
Dementie is hard op weg volksziekte nummer 1 te worden. Dat betekent dat velen van ons te maken krijgen met mensen die aan deze ziekte lijden. Hoe gaan we met hen om? Wat weten we van dementie?
Hoe kunnen we beter signaleren wat de problemen zijn bij (toenemende) dementie?
Welke klachten en problemen geeft dat? Hoe kunnen we er met begrip mee omgaan? Zodat ook dementerende mensen toch zo lang mogelijk kunnen participeren in de samenleving.
De bijeenkomst wordt geleid door mr. Arie Slob, hij is als voorlichter ook verbonden met Alzheimer Nederland.
Er zal ook alle ruimte worden geboden om uw vragen te stellen.
De avond is bedoeld voor iedereen. Jongeren en ouderen zijn van harte uitgenodigd. De inloop met koffie is om 19.45 uur in zaal 1 van het gebouw De Rank aan de Dorpsstraat 55 te Giessenburg. Het programma start vanaf 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.


28-02-2017

Crea doe dag in voorjaarsvakantie Kindervreugd Giessenburg

Dinsdag 28 Februari 2017 a.s. houden we bij Kindervreugd een crea doe dag
Kinderen van 3 (die dit jaar 4 worden) 4-5 en 6 jarige kunnen tussen 10.00-11.30 komen knutselen.

Van 13.30 – 15.30 uur is het voor 6 jaar en ouder.
Voor deze groep hebben we verschillende werkjes!

LET OP!!! VOOR DE 6 JARIGE HEBBEN WE DE KEUS....OF DE OCHTEND OF DE MIDDAG DUS NIET ALLEBEI.

Kom je ook!
Leden gratis

03-03-2017 Lampionnen optocht van de Oranjevereniging

Op vrijdag 3 maart (de laatste dag van de voorjaarsvakantie) organiseert Oranjevereniging Giessenburg weer de lampionnenoptocht.
We verzamelen bij het gebouw van Da Capo, waar we rond 19.00 uur (als het lekker donker is) vertrekken.
Voorop lopen de muzikanten van Eght leuk (een onderdeel van Giessenburg’s Da Capo).
We lopen een rondje met onze mooie, verlichte lampionnen door het dorp en als we terug komen (zo rond 20.00 uur) staat er iets lekkers voor ons klaar.
De route ziet er als volgt uit: Van Brederodestraat – Van Delftstraat – Randlaan – Schoolstraat – Joh. De Kreijstraat – Wilhelminalaan – Emmalaan – Pr. Bernhardlaan – Jul. Van Stolberglaan – Van Drenckwaertstraat – A. van Gentstraat – van Marlotstraat.
Vuurwerk en fakkels zijn tijdens de lampionnenoptocht verboden!!!
Bij slecht weer gaat de lampionnenoptocht niet door.

20-02-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week (20-24 feb)

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


21-03-2017

Open ochtend obs het Tweespan

Op 21 maart 2017 is er een open ochtend op obs het Tweespan in Giessenburg. U bent van harte welkom tussen 09.00 uur en 12.00 uur. 

Klik hier voor de poster


15-02-2017

Activiteiten Dorpskamer van deze week

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten in de Dorpskamer


24-02-2017

Kindercarnaval bij Kindervreugd Giessenburg

De verkleedkleren kunnen weer uit de verkleedkoffer.
Kindercarnaval is voor alle kinderen vanaf 4 jaar.
vrijdagavond 24 februari 2017 van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Kom je ook.... we gaan er een gezellige boel van maken!
Leden gratis. Niet leden 1,50 euro pp

clubgebouw Kindervreugd
Bogerd 41/43 te Giessenburg


11-03-2017

Komende zomer wil je weer genieten van ons mooie zwembad De Doetse Kom.

Help ons het bad klaarmaken op NL-DOETse Kom op 11 maart en stem op ons bij de RABO Clubkas Campagne
Kun je schoonmaken, straatwerk ophalen, goten leegmaken, klussen ?
Geef je dan meteen op. Vele handen maken licht werk.

Klik op de link om de nieuwe promotiefilm te zien van Jan Hakkesteegt

https://youtu.be/AZzYRZQF2nI


07-02-2017

Gezellige middag voor de ouderen van Giessen-Oudekerk

Op dinsdag 7 februari 2017 was er weer een gezellige middag voor de ouderen georganiseerd door de dames van de HVD van de Ned.Herv.Gemeente van Giessen-Oudekerk en Perusum.
Zij hadden de heer Hans Blokland uit Barendrecht uitgenodigd.
De heer Blokland had verschillende vreemde muziekinstrumenten bij zich.
Hij vertelt er met veel passie over.
Het zijn instrumenten waar niemand het bestaan van vermoedt en het knappe is dat hij ze ook kan bespelen.
Deze middag speelde hij op een Auto harp,Dulcimer,Balalaika,Eussche volksharp,Laotiaans windorgel,Ocarina,Sitar uit India en een Ierse tinnenfluit.
Het was een hele mooie middag.’

Klik hier voor een fotoreportage van Lenie de Bruin


10-02-2017
De visvereniging "de Alver" vierde het 50 jarig bestaan in de Til te Giessenburg


waar `s middags de regiobestuurder van de visverenigingen, wethouder van Houwelingen en bestuursleden van de visverenigen uit de omtrek de bestuurders
van "de Alver" kwamen feliciteren tijdens de receptie.
`s Avonds was er een groot feest, waar na de koffie met gebak de oprichters Bert de Jong en Vas Rietveld van : de Alver" n het zonnetje werden gezet. Met de echtgenote van de overleden Bert de Jong werd even stil gestaan bij het werk dat haar man samen met Vas Rietveld heeft verricht om de visvereniging op te richten. Mevr. de Jong kreeg een mooie bos bloemen evenals mevr. Rietveld. Vas Rietveld kreeg een mooi aandenken in glas aangeboden door voorzitter de Boon.
Na het officiële gedeelte kon het feest beginnen. De band "Celebration"uit Arnhem verzorgde de avond muzikaal. Dan was er een googelaar en Casino van Mr. Vanish Magic uit Alblasserdam welke voor entertainment zorgde. Feesten maakt hongerig en was er nog een heerlijk buffet door de Til verzorgd.
Ronduit een feest om zonder "Visserslatijn" op terug te zien.

Klik hier voor een fotoreportage van Arie van Noordennen


22-2-2017

Toekomst begraafplaatsen Giessenburg

De gemeente wil de inwoners van elk dorp gaan informeren en “ophalen” wat de behoeften zijn tav de begraafplaatsen. Zo ook in Giessenburg.
Er zal een Infoavond “toekomst begraafplaatsen Giessenburg" gehouden worden op 22 februari 2017 van 19.30 – ca. 21.00 in de Til
U bent allen van harte uitgenodigd.


8-2-2017

Bijeenkomst duurzame buitenruimte

Op woensdagavond 8 februari organiseert de Gemeente Giessenlanden een inloopbijeenkomst in de Til voor alle inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden in Giessenburg, Giessen-Oudekerk en Schelluinen over duurzame buitenruimte.
U krijgt informatie en kunt in gesprek gaan over diverse toekomstige ontwikkelingen. Voornaamste onderwerpen zullen zijn: kwaliteitsslag centrum/Dorpsstraat Giessenburg, Onderhoud wegen Giessen-Oudekerk en reconstructie centrum/Voordijk Schelluinen.
De bijeenkomst is van 19:30-21:30 uur.


26-01-2017

Activiteiten vanuit de commissie(s) Vorming en Toerusting

Vanuit de commissie(s) Vorming en Toerusting vinden er de komende periode veel activiteiten plaats.
Voor een groot deel betreft het activiteiten vanuit de gezamenlijke kerken. Onderstaand vind u de datums.
Voor meer info, klik hier

26-1                 Kerk en Israel
9-2                   Middeleeuwse kerkinrichting
1-2                   Politiek en principes (een dag vervroegd)
16-2                 Politiek en principes
23-2                 1e sessie Rondreis door de Bijbel


29-01-2017

Kerk-School-Gezinsdienst

Zondag 29 januari zijn belangstellenden van harte welkom bij de kerk-school-gezinsdiensten in de kerken van Giessenburg en Giessen-Oudekerk gehouden worden.
Dit jaar is het thema: “Esther, een koningin met lef”. Op de verschillende basisscholen bereiden de kinderen zich voor met verhalen, liederen en werkstukken, zodat er tijdens de kerkdienst veel herkenning is. De werkstukken die op school gemaakt zijn, zullen bovendien in de verschillende kerken te zien zijn.

Aanvang van de diensten:

Gereformeerde kerk Giessenburg:            9.30 uur
Hervormde kerk Giessenburg:                    9.30 uur
Hervormde kerk Giessen-Oudekerk:         10.45 uur

De collecte is bestemd voor  “Kindertehuis Jemima in Israel”.   
Op een heuvel tussen Jeruzalem en Bethlehem in het dorpje Beit Jala staat "House Jemima", een "thuis" voor Arabische kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap. 
In de loop van de jaren is er naast woonzorg ook dagbesteding en thuis begeleiding bij gekomen. Zorg, begeleiding en onderwijs worden geboden vanuit een christelijke attitude van liefdevolle betrokkenheid

 


04-01-2017

Hoofdprijs loterij van Kindervreugd Giessenburg

Woensdag 4 januari j.l.  mocht de familie van Wijnen 1 minuut gratis winkelen bij de Albert Heijn te Giessenburg.
Het winkelwagentje was goed gevuld met allerlei boodschappen en leesvoer voor de kinderen.


15-01-2016

Herinnering Vijfjesactie

Beste Giessenburgers,
hierbij herinneren we jullie vriendelijk aan de mogelijkheid om geld te verdienen voor een leuke actie van jullie vereniging.
Heb je een idee dat je graag werkelijkheid ziet worden, liggen er nog initiatieven op de plank? Lever het in bij de dorpsraad en misschien wordt het wel uitgekozen!
Als alle inwoners straks hun waardecheque inleveren dan is er € 8000,- te verdelen over drie initiatieven. Zeker de moeite waard dus.
Ideeën en initiatieven kunnen worden ingeleverd bij de dorpsraad t/m 15 januari door te mailen naar dorpsraad@giessenburg.nl.

Lees voor de spelregels het artikel nog even na in de laatste nieuwsbrief die u van de Dorpsraad ontvangen heeft,

We hopen van jullie te horen!16-01-2017

Week van Gebed

Dit jaar staat de Week van Gebed volledig in het teken van verzoening en terugblikken op 500 jaar Reformatie. De centrale tekst is 2 Korintiërs 5:14-20, waarin Paulus ons oproept tot verzoening. Stap voor stap volgen we zijn woorden over de liefde van Christus die ons drijft. (vers 14, NBV) Deze drijfveer overstijgt de verdeeldheid en brengt christenen bijeen.
De Duitse kerken roepen in het internationale materiaal ons op om samen verzoening concreet te maken in ons dagelijks leven. Het is vijfhonderd jaar geleden dat een vernieuwingsbeweging in de kerk een naam en een gezicht kreeg: Maarten Luther kaartte 95 stellingen aan en dat werd het begin van de Reformatie. Voor Luther was de rechtvaardiging door het geloof de kern: “Christus is onze gerechtigheid.” Het is tragisch dat dit belangrijke besef eeuwenlang een scheur door de kerk heeft getrokken’ 
Het thema ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is een beeld van verzoening. Door elkaar een hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed met elkaar. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien dat verzoening van twee kanten komt. Het is aan ons om te reageren als iemand ons de hand reikt.
In de Nederlandse projectgroep, die bestaat uit een brede vertegenwoordiging van de kerk: van katholiek tot protestant, van doopsgezind tot evangelisch, krijgt die verzoening handen en voeten. Het is ons verlangen dat door de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar mogen ontmoeten rondom de Liefde van Christus en dat er verzoening plaats mag vinden. Hiervoor is de Week van Gebed de gelegenheid bij uitstek om als christenen van allerlei verschillende kerken en groepen samen te bidden. Dat is een getuigenis van de Liefde van Christus die ons drijft.
Door mee te bidden sluit u zich aan bij miljoenen christenen die wereldwijd samen komen om te bidden. Het is ons verlangen dat tijdens de Week van Gebed christenen vanuit verschillende achtergronden elkaar ontmoeten rondom de Liefde van Christus. Bid u mee?
Ook de 4 gezamenlijke kerken van Giessenburg/Giessen-Oudekerk doen weer mee met de Week van Gebed.


U/Jij bent van harte welkom op:
MAANDAG 16 JANUARI: De Til GIESSENBURG
DINSDAG 17 JANUARI: HERV. KERK GIESSEN-NIEUWKERK (ingang Dorpsstraat)
WOENSDAG 18 JANUARI: DE STIGT (onder de Maranatha kerk)
DONDERDAG 19 JANUARI: HERV. KERK GIESSEN-OUDEKERK (inloop met koffie/thee om 19.45 uur)
DEZE AVONDEN BEGINNEN OM 20.00 uur EN ZIJN ONGEVEER OM 21.00 uur AFGELOPEN.

Ook dit jaar is er weer een speciale jongerenbijeenkomst/Prayernight:
VRIJDAG 20 JANUARI IN DE RANK BIJ DE HERVORMDE KERK GIESSENBURG. DEZE AVOND BEGINT OM 19.30 uur EN IS 21.00 uur AFGELOPEN.

INFORMATIE: Arie Heikoop (tel. 652032).


14-01-2017

Nieuwjaarsreceptie St Moritz

Zaterdag 14 januari a.s. houdt IJsclub Sint Moritz haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Leden, sponsors, buren, vrijwilligers en andere belangstellenden zijn van 16.00-18.00 uur van harte welkom in het clubgebouw aan de Binnendamseweg om onder het genot van een hapje en een drankje het nieuwe jaar te beginnen en is het te hopen dat Koning Winter dit jaar zal zorgen voor veel schaatsplezier.


30-12-2016

OLIEBOLLEN ACTIE

Buurtvereniging "DE OUDE KERN" gaat op 30 december weer oliebollen bakken en huis aan huis verkopen door geheel Giessenburg. De prijs is 10 voor 6 euro. Als u verzekerd wilt zijn van oliebollen, kunt u ze telefonisch bestellen bij: Piets Ambachtsheer 652269 of Piet v. Bruchem 652391.  Op verzoek zijn er  ook oliebollen zonder rozijnen verkrijgbaar. Ook is er de gelegenheid om ze af te halen op de baklocatie in de loods van Gebroeders de Kreij aan de Nijverheidsweg 10 te Giessenburg. Als u niet thuis bent hoeft u onze bollen niet te missen want wij bakken en verkopen op 29 ,30 en 31 december ook bij de Welkoop aan de Peursumseweg 
Eet smakelijk!

DE OUDE KERN.    


23 en 24
-12-2016
"Credo"kerstdiner en Kids kerstpraise 2016 in en bij de Rank

Vrijdagavond 23 december was er dit jaar voor het eerst het Kerstdiner van Credo in de Rank.
Ook dit jaar weer geheel verzorgd door de leden van jeugdvereniging Credo.
De aanwezigen waren onder de indruk van de gezellige avond en het heerlijke eten. Credo: dank je wel !!

Vrijdagavond 24 december om 19:00 uur Kids praise.
Kinderen kwamen zingen bij een vuurtje op het plein bij de Hervormde kerk.


Klik hier om een fotoreportage van het diner en de Kids praise te zien ( Arie van Noordennen )

21-12-2016
Kerstdiner Seniorensoos


Op woensdag, 21 december 2016, na afloop van de soosmiddag dronken 69 leden van de Soos een aperitief, waarna er van een heerlijk kerstdiner werd genoten.
Tijdens het diner werd even stil gestaan bij de Soosleden die dit jaar zijn overleden.
Het diner werd besloten met speech van voorzitter Leo de Baat, die daarbij ook de vrijwilligers bedankte. Jannie van Herpen nam afscheid als bestuurslid en gastvrouw. Zij is 21 jaar actief geweest binnen de Seniorensoos en ontving een kersstuk als dank..
Voorzitter Leo de Baat droeg een gedicht voor van Ria van Wijngaarden..

Klik hier voor een fotoreportage (Jan de Bijl)


20-12-2016 Kerstmiddag van de ouderen van de Ned.Herv.Gemeenten Giessen-Oudekerk en Peursum

Dinsdag 20 december, kerstmiddag van de ouderen van de Ned.Hervormde gemeente van Giessen-Oudekerk en Peursum
Een kerstmiddag georganiseerd door de HVD
De middag werd afgesloten met een broodmaaltijd


Klik hier voor foto`s van de Kerstmiddag ( Lenie de Bruin )

20-12-2016 Kerstavond Club Immanuel

Club Immanuël heeft op 19 december kerstfeest gevierd met als Thema "Gewoon Bijzonder".
Met elkaar hebben we mooie kerstliederen gezongen onder begeleiding van Leny, Esther en Zweanette.
Het was weer een avond met een gouden randje!
Club Immanuël wenst u gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen )

17-12-2016

Kerstconcert Da Capo

Zaterdag 17 december hield Da Capo haar jaarlijkse kerstconcert. Medewerking werd verleend door het koor "De Koossingers". Het was een mooie en stemmige avond met muziek en samenzang. Na afloop was er de mogelijkheid om met elkaar iets te drinken en na te kletsen.

Klik hier voor een fotoreportage


16-12-2016


Kerstmiddag met de ouderen in de Rank


Vrijdag 16 december was er de Kerstmiddag voor de ouderen boven de 70 jaar van de Hervormde kerk in Giessenburg. Bij binnenkomst was er koffie met kerstkrans.
Na de opening was er Samenzang, gedichten, de Schriftlezing en het Kerstverhaal. In de Pauze de gebruikelijke advocaat met slagroom. Na de pauze was er een muzikaal moment waarbij "De Muisbroekse zangertjes" prachtige kerstliederen zongen.
Daarna was er heerlijke soep en een broodmaaltijd met o.a. kroket.
Na afloop kreeg iedereen nog een leuke kerst attentie mee naar huis.

Klik hier voor de foto`s van de kerstmiddag ( Arie van Noordennen )


17-12-2016

KERSTCONCERT  DA CAPO

Het Kerstconcert van Muziekvereniging Da Capo vindt plaats op zaterdag 17 december in de Maranathakerk te Giessenburg. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven. 
Medewerking wordt verleend door "De Koossingers" o.l.v. dirigent Siebren Zwaan.

Het programma wordt een mengeling van onder andere Christmas Collage, When a Child is Born, Golden Pass, A Holly Jolly Christmas Medley tot traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen. Het Groot Orkest staat onder leiding van haar dirigent Bjorn van Pruijssen. "De Koossingers" treden afzonderlijk op en ook samen met Da Capo.

Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje. 
Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.
Meer informatie www.dacapo.giessenburg.nl


7-12-2016

Uitslag loterij Kindervreugd Giessenburg

1       4687          1 minuut gratis winkelen Albert Heijn Giessenburg        
2       0224          Doetse Kom 4 abonnementen
3       2766          Etentje Plein 2   
4       0519          Grill met vlees van Bouter
5       2913          Dranken pakket Fred van der Heuvel
6       2404          Cadeaubon Miekkado        
7       2758          Bloemenbon Klimop                     
8       3557         Tassimo koffieapparaat              
9       2788         Taart  Bakkerij v/d Grijn    
10     0138         Chocolade Time for Chocolate   

prijswinnaars kunnen zich melden bij A den Uil
jsvkindervreugd@live.nl              


21-12-2016

Kerststukjes maken voor jong en oud bij Kindervreugd Giessenburg

Woensdag 21 december 2016 kunnen kinderen vanaf 4 jaar weer een leuk kerststukje komen maken in ons clubgebouw.
Bogerd 41/43.
Tussen 14.00 - 15.30 uur ben je welkom.
(LET OP.. is inloop dus als je klaar ben mag je weer naar huis)
Leden gratis, niet leden €2,50
Voor materiaal wordt gezorgd.

Kerst bloemschikken
Maandagavond 19 december 2016 is er een kerst bloemschikavond i.s.m. Bloemsierkunst Klimop ook in ons clubgebouw. Bogerd 41/43.
Avond begint om 20.00 uur
kosten €25.00 (incl. koffie/thee en alle materialen)
Opgeven voor de avond graag voor 17 december 2016 bij Bloemsierkunst Klimop  tel 0184 652 709


2-12-2016

Laatste nieuws over glasvezel

Het gaat hard met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Giessenlanden. Inmiddels ligt 70 procent van het glasvezelnetwerk al in de grond, 400 abonnees hebben een goed werkende glasvezelaansluiting en per week worden nu 100 huishoudens aangesloten. Naar verwachten worden in maart 2017 de laatste woningen aangesloten.

Ook een signaal voor TV op de slaapkamer
U gaat een digitaal interactief signaal via glasvezel ontvangen. Dat geeft u veel mogelijkheden zoals opnemen TV, pauze TV, uitzending gemist TV en tablet TV.  Om ook op de slaapkamer TV te kunnen blijven kijken, leveren we naast het interactieve digitale signaal ook een ‘DVB-C’ signaal. Hiermee kunt u 44 zenders uit het basispakket via de coaxkabel op (bijvoorbeeld) uw slaapkamer blijven zien. U kan dan in veel gevallen van het bestaande huisnetwerk gebruik blijven maken.
 
Handig: de monteur
U kunt vooraf aangeven of u gebruik wilt maken van een monteur om alles aan te sluiten.
Dit kost € 69,95. Nadat de aansluiting is geactiveerd, neemt de provider Solcon contact met u op om te informeren of alles naar wens is en of er nog wijzigingen zijn in de pakketkeuze.


28-11-2016

Nieuwe voorzitter St. Moritz

Op de jaarlijkse ledenvergadering van IJsclub Sint Moritz kozen de leden een nieuwe voorzitter. V. de Hek was aftredend en had besloten zich voor deze functie, na 23 jaar, niet meer herkiesbaar te stellen. H. Klijn wordt zijn opvolger en nam de voorzittershamer over van De Hek, die als commissaris wel deel uit blijft maken van het bestuur van de ijsclub.


22-11-2016

Gemeentelijke herindeling

Op dinsdagavond 22 november gaven de gemeenteraden van Giessenlanden en Molenwaard groen licht voor een herindeling tussen beide gemeenten. Dit betekent de start van de vorming van een nieuwe gemeente waarin de diversiteit van de kernen, initiatieven uit de samenleving en innovatieve dienstverlening centraal blijven staan. Een krachtige plattelandsgemeente in een regio in ontwikkeling.

Dirk van der Borg, burgemeester Molenwaard: “We hebben in de afgelopen periode een zorgvuldig proces doorlopen waarbij we stap voor stap zijn nagegaan of een fusie tussen beide gemeenten een meerwaarde biedt. In de intensieve samenwerking die is ontstaan, werd zichtbaar dat Giessenlanden en Molenwaard allebei ambitieuze gemeenten zijn die dicht bij de inwoners willen staan. Ook als de schaal van de gemeente groter wordt, blijft dat een mooi uitgangspunt waar we volop verder mee aan de slag gaan.”

Werner ten Kate burgemeester Giessenlanden: “De gemeenteraden hebben op 22 november een besluit genomen dat van groot belang is voor beide gemeenten maar ook voor de toekomst van de Alblasserwaard. Samen zullen we nog beter in staat zijn om de belangen van onze inwoners te behartigen. Iedereen blijft ook als vanouds vooral inwoner van de eigen kern. Inwoners hebben goed voor ogen wat zij belangrijk vinden en houden daar ook in de toekomst veel zeggenschap over. Dat is waar we met elkaar voor willen gaan de komende periode.”

Vervolgproces
De streefdatum voor de herindeling is 1 januari 2019. Om dat te bereiken moeten nog een aantal fasen worden doorlopen. Allereerst wordt een herindelingsontwerp gemaakt dat de gemeenteraden in januari 2017 behandelen. Daarna volgt het herindelingsadvies dat uiterlijk op 1 juli 2017 via de provincie aan de minister moet worden voorgelegd. En tot slot is er een wettelijk traject dat plaatsvindt onder regie van de minister. Daarbij wordt vooral gekeken naar: draagvlak, dorps- en kernenbeleid, bestuurskracht, regionale verhoudingen en of de nieuwe gemeente duurzaam in staat is om taken zelfstandig uit te voeren.

Meer informatie over het vervolgproces is de komende tijd te vinden op www.giessenlanden.nl en www.gemeentemolenwaard.nl


06-01-2017

GEZELLIGHEIDSTOERNOOI BIJ VRIDOS OP VRIJDAG 6 JANUARI!!!

Een volleybaltoernooi voor  straten-/familie-/bedrijf- of vriendenteams.

Het is bijna een traditie aan het worden want aan het begin van elk jaar organiseert Vridos een super gezellig volleybaltoernooi !!!
Iedereen die er zin in heeft kan een team samenstellen. Dit kan een familieteam zijn, een vriendenteam, een straatteam, een bedrijfsteam, alles is mogelijk.

'S-middags beginnen we om 13.30 uur met jeugdwedstrijden. Teams van 7 tot 12-jarigen spelen tegen elkaar en teams van 12 tot met 15 jaar binden de strijd onderling aan. De deelname is GRATIS!
Verzin een leuke teamnaam en schrijf je dus snel in! Vol= vol

Om 18.30 uur gaat het avondtoernooi van start. Er zijn wel twee voorwaarden gekoppeld aan de avondteams. Elk deelnemend team heeft minstens twee dames in het team en de minimum leeftijd van de spelers is 16 jaar.
Van deze teams vragen we een inschrijfgeld van € 10 per team.

Inschrijving kan via een mail aan secretaris@vridos.nl en vermeldt dan wel even de teamnaam en de leeftijdsgroep. (7-12 jaar, 12 t/m 15 jaar, of avondteam)
Op 10 december sluit de inschrijving, of zoveel eerder als de poules vol zijn.

En komen kijken kan natuurlijk ook altijd! De tribunes en de kantine van sportzaal Neerpolder zijn open dus het wordt weer een super gezellig toernooi!


16-11-2016 Theekransje voor kinderen van de basisschool.

Het vindt plaats op 16 november van 15.00 - 17.00 uur bij Plein 2.
Ken jij of ben jij iemand die:
-graag eens een keer echt gezien en gehoord wil worden?
- Het fijn vindt om in een kleine groep zich zelf te ontplooien?
-Natuurlijk houdt van thee (of ranja) met iets lekkers?
-Eigen inbreng belangrijk vindt?
-Het fijn zou vinden met een gelukkig en voldaan gevoel weer naar huis te gaan?
Schrijf je dan in voor het Theekransje!
Kijk ook op de facebookpagina bureau rooskleurig
De kosten zijn 15 euro per kind. Neem je de eerste keer een vriendje/vriendinnetje, broertje/zusje, neefje nichtje mee, mogen jullie beiden voor 20 euro mee doen.
De prijs is inclusief wat drinken, iets lekkers en al het materiaal wat gebruikt wordt.

Opgeven per mail: roos@bureaurooskleurig.nl
Roos Meerkerk
Bureaau Rooskleurig

12-11-2016

Zie ginds komt de stoomboot

Ja hoor, Sinterklaas is weer in het land en natuurlijk vaarde hij weer direct door naar het mooie Giessenburg waar de brug al weer vol stond met kinderen om hem toe te zingen. Da Capo speelde dat het een lust was, pieten deelden strooigoed uit, terwijl Hanneke en burgemeester ten Kate de Sint verwelkomden. Daarna gaf Sint elk kind een hand waarna hij zich met zijn pieten naar de Til begaf waar nog een leuk programma was voor de kleinsten

Klik hier voor de foto's
Klik hier voor een videoverslag


11-11-2016
Vrouwen event 11 november


Op vrijdagavond 11 november kwamen vele vrouwen van onze gemeente bij elkaar.
Jong en oud was vertegenwoordigd. We startten om 6 uur en genoten van een heerlijk maaltijd klaargemaakt door het Kook-team.
We werden bediend door The A-team: 8 mannen die het aandurfden om zoveel vrouwen te bedienen,
bij de maaltijd en in de koffie pauze. Het Kinderkoor : “Zingend Op weg”, o.l.v. Marieke Pesselse zong 3 liederen voor ons.
Verschillende gemeenteleden bakten iets lekkers voor bij de koffie, en de jeugd van Credo zorgde voor een lekker hapje en drankje.
Hanneke Stam vertelde iets over haar leven en Geertje Overduin had een presentatie over “Uitgekozen, ondanks jezelf”.
Het Creatieve -team hielp mee met de workshop kalligrafie.
Zo waren er heel wat verschillende onderdelen op deze avond,zelfs de wandeling kon doorgaan en konden veel vrouwen even een frisse neus halen.
Arie van Noordennen maakte de foto’s, waardoor u weer even kunt genieten van wat we met elkaar deelden.
We danken God dat Hij ons deze avond heeft gegeven, waarin we weer een stukje gemeente zijn mochten beleven.
Martine de Kuiper en Rudy Hakkesteegt.

Klik hier om de foto`s te zien van het Vrouwen-event ( Arie van Noordennen)


01-11-2016

Het college op bezoek in Giessenburg

Het college bezocht vandaag Giessenburg. Gestart in de Dorpskamer en daarna op de fiets naar gebouw van de voetbal. Ben Klieverik gaf daar een uiteenzetting over de plannen van Activiteitenzone  A. Daarna door het park naar het zwembad waar Jan de Hoop over de plannen voor de Doetse Kom en Aktiviteitenzone B vertelde. 
Nog even gekeken naar de oplossing voor parkeren bij de begraafplaats verder naar de sporthal gereden. Daar met oa het bestuur van de Speeltuin gekeken naar de locatie. Hat plan is om nu al gezamenlijk na te denken over de toekomst van deze locatie. 
Tot slot  de nieuwe Peursumse Vlietbrug bekeken en in de Dorpskamer weer geëindigd 


05-11-2016

Dimensions Juniors in concert

Op zaterdag 5 November zullen de Dimensions Juniors een spetterend concert geven in Giessenburg. Met een pakkend, vrolijk en humoristisch programma, met de titel ‘wie (niet) weg is, is gezien’ vertellen de Dimensions Juniors over een God die je altijd blijft zien en die er altijd voor je is. Door de vrolijke liedjes, stoere dansjes en het spannende verhaal, is dit een concert die voor jong en oud een feestje is!

Lees hier verder


05-11-2016

Jaarlijkse verkoopdag Hervormde Vrouwenvereniging Lydia,

Lydia hoopt op zaterdag 5 november vanaf 9:00 uur haar jaarlijkse verkoopdag te houden in de nieuwe Rank aan de Dorpsstraat te Giessenburg.
Er is heel veel mooi handwerk, warme sokken, sjaals en cadeau artikelen.
Voor de jeugd is er een grabbelton en zijn er sjoelbakken.
Voor de inwendige mens is er, koffie met cake, Brusselse wafels, Pannenkoeken en Soep.
Om 14:00 uur ie er een opbod Verkoop.
Tot ziens op 5 November.

Klik hier voor wat foto`s tijdens de verkoopdag.van Lydia ( Arie van Noordennen )


05-11-2016

Koopjeshoek 2e hands boekenwinkeltje

Zaterdag 5 november van 9:00 tot 14:00 uur is er in de Rank in Giessenburg een Koopjeshoek voor 2e hands boeken.
Dit valt gelijk met de verkoop van vrouwenvereniging Lydia in de Rank.
Omdat het boekenwinkeltje 5 jaar bestaat, gaan de boeken uit de koopjeshoek weg à 3 boeken voor € 1,- Wees er dus snel bij.


27-10-2016

Lezing W.G. v.d. Hulst in de Oude School te Giessen-Oudekerk

Gezellige middag voor de ouderen van de Ned.Herv.Gemeente van Giessen-Oudekerk en Peursum.
Veel jeugdherinneringen bij het vertellen uit o.a. de verhalen van "In de Soete Suikerbol",
Tema W.G.v.d.Hulst (lezing)

Klik hier voor foto`s ( Lenie de Bruin )


24-10-2016

Inwonersavond Giessenburg

Op maandagavond 24 oktober organiseerde de Dorpsraad Giessenburg een inwonersavond voor haar inwoners. Doel van de avond was om de bewoners te informeren over bereikte doelen en voorgenomen plannen. Daarnaast werd er door de projectleider voor de Activiteitenzone uitleg gegeven over de stand van zaken rondom deze nieuwe zone en lichtte wethouder Elisabeth van Leeuwen de inwoners in over de stand van zake rondom de Wozoco.
Daarna was er de mogelijkheid om in deelsessies gerichte vragen te stellen onder het genot van een hapje en een drankje. Een kleine 100 mensen bezochten de avond.

Door nieuwe voorzitter Ria van Wijngaarden werd een oproep gedaan aan inwoners om zich op te geven voor: Specifieke werkgroepen (bijv. Giessenburg Duurzaam, Giessenburg Veilig), nieuwe penningmeester, inleveren van ideeën voor de "vijfjesactie" die op stapel staat.

Klik hier voor een fotoreportage
Klik hier voor de presentatie


21-10-2016
Vakantie Kinderbijbeldag Giessenburg

Op 21 oktober 2016 was het weer zover: De vakantie Kinderbijbeldag van de gezamenlijke kerken van Giessenburg.
Met als thema: "Kom aan tafel"
Theatermaker Henk Vlot, met als muzikale begeleider Erik de Jong en Arriën Stegehuis waren de rode draad door de middag en avond.
Door middel van verschillende activiteiten werkten we samen naar een gezamenlijke maaltijd toe, die we zelf hadden bereid.
Uiteraard klaargemaakt op het kampvuur van de Kampvuurkok!
Samen met 130 kinderen en héél veel vrijwilligers kunnen we de Vakantie Kinderbijbeldag 2016 weer een succes noemen.
Team Kinderbijbeldag 2016

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


24-10-2016

Inwonersavond in de Til

Op maandagavond 24 oktober organiseert de Dorpsraad weer een inwonersavond. Inloop is vanaf 19:15 uur waarna om 19:45 uur het programma start.
Onderwerpen die de revue zullen passeren zijn: Nieuwe plannen en ideeën, ontwikkelingen Activiteitenzone, ontwikkelingen WoZoCo.
Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Klik hier voor het programma van de avond

Ook toegevoegd de Nota van Uitgangspunten die onlangs naar alle betrokkenen in het plangebied Activiteitenzone is toegestuurd.
Deze nota vormt de basis voor het ontwerpproces. De uitkomst van het laatste bewonersoverleg aan het begin van dit jaar is daar bijvoorbeeld ook in meegenomen.
De nota kan op de Inwonersavond aan een aantal tafels besproken worden. Staan alle belangrijke uitgangspunten erin? Missen de Giessenburgers nog iets dat van belang is om in te brengen bij de ontwerper die nu bezig is met de uitwerking van de plannen?

Klik hier voor de Nota van Uitgangspunten

U bent allen van harte uitgenodigd !!


12-10-2016
Soosreis woensdag, 12 oktober 2016.

Om 8.30 uur vertrok een bus van de Snelle Vliet met leden van de Soos vanaf het Tilplein richting Asten om daar het museum Klokken en Peel te bezichtigen.
We werden ontvangen met koffie en vlaai.
Hierna kregen we onder leiding van gidsen een rondleiding door het museum.
Er werd uitleg gegeven over de flora en fauna van de Peel, de Peel heeft ooit aan zee gelegen.
In het klokkengedeelte kregen we uitleg over het maken van klokken en carillons.
Na een heerlijke lunch in Asten vetrokken we naar Oosterhout om daar het Brabants Museum Oud Oosterhout te bezoeken.
Hier was veel te zien uit het tijdperk 1900 – 1950 en veel miniaturen.
Met een half uur vertraging vanwege de afsluiting van de Merwedebrug waren we rond 18.00 uur terug in Giessenburg en konden terugzien op een geslaagde dag.

Klik hier om de foto reportage van de reis te zien ( Jan de Bijl )


11-10-2016


OBS Het Tweespan heeft afgelopen week leuke activiteiten gehad m.b.t. de Kinderboekenweek.

Als eerste zijn alle leerlingen op dinsdag 11 oktober op bezoek
geweest bij de ouderen in ´Bredero´s Hof´.
Aangezien het Kinderboekenweekthema ´Voor altijd jong!´ is hebben we samen geluisterd naar twee schitterende verhalen die voorgelezen werden door twee kinderen uit groep 8. Beide boeken waren zéér herkenbaar voorjong en oud: 'Pinkeltje' en 'Sjakie en de Chocoladefabriek'. Ook hebben alle kinderen herkenbare liedjes van vroeger gezongen. Hierbij kwamen klassiekers als 'Opa Bakkebaard' en 'Hoofd, schouders, knie en teen' aan bod.
We willen de betrokkenen bij de 'Bredero's Hof' hartelijk bedankt voor hun gastvrijheid. De kinderen hebben enorm genoten.

Klik op het Linkje hier onder, naar de site van school voor de foto's:

https://myalbum.com/album/rHu3J8BJXzIM


14-10-2016


OBS Het Tweespan heeft afgelopen week leuke activiteiten gehad m.b.t. de Kinderboekenweek.

OBS Het Tweespan heeft afgelopen week leuke activiteiten gehad m.b.t. de Kinderboekenweek.
Vrijdag 14 oktober hadden wij een knallende afsluiting van de Kinderboekenweek; 'Voor altijd jong' gehad.
Dit jaar hebben wij dit niet alleen met de kinderen gedaan, maar waren alle opa's en oma's hiervoor uitgenodigd. Heel veel opa's en oma's zijn dan ook enthousiast komen kijken naar de voorstelling van de kinderen, die speciaal voor hen gemaakt was.
Zo zijn er (oude) liedjes en versjes vertoont, maar ook een heus onderzoek naar alle vooroordelen over 'oudere' mensen. De conclusie die daaruit kwam, was dat je je zo jong mag voelen als je wilt en dat alle opa's en oma's van nu hartstikke hip en fit zijn.
Kortom, het was een enorm gezellige ochtend. Opa's en oma's bedankt hiervoor!

Klik op het Linkje hier onder, naar de site van school voor de foto's:

https://myalbum.com/album/6n8NNRz2v3uj


28-09-2016

EERSTE PRIJS voor DORPSKAMER Giessenburg

De Zuid Hollandse Vereniging van Kleine Kernen ( ZHVKK) reikt ieder jaar een prijs uit voor een project in een kleine kern. Het project moet aan een aantal eisen voldoen.  Het project moet iets toevoegen aan de leefbaarheid, het moet innovatief en inspirerend zijn. Het moet voor en door inwoners zijn opgezet en worden uitgevoerd. Begin juni heeft het bestuur van de Dorpskamer  het projectplan “Dorpskamer Giessenburg”, opgestuurd om mee te dingen naar deze prijs. Tijdens de Jaarvergadering van de ZHVKK op 28 september j.l. heeft  de voorzitter van de Dorpskamer, mw. R. van Wijngaarden, een presentatie gegeven over de Dorpskamer Giessenburg.  De jury was unaniem van mening dat de Dorpskamer de eerste prijs, een geldbedrag van € 600,--, toekwam.
Deze prijs motiveert het bestuur en de vrijwilligers van de Dorpskamer om met nog meer enthousiasme de Dorpskamer  voort te zetten en om nog meer activiteiten voor de inwoners van Giessenburg  te gaan realiseren.


24-09-2016

Gemeentedag 2016 van de Hervormde kerk Giessenburg

Met de start van het Winterwerk is de Gemeentedag 2016 weer met succes gehouden.
Er waren voor de kinderen in diverse speeltuinen spelletjes georganiseerd, er waren Highland Games iop de weilanden bij De Groot waar ook een groep creatief bezig was met papier, voor de ouderen was er een bustocht naar het Biesbosch museum en er was een fietspuzzeltocht richting Nieuwpoort en Groot Ammers.
Na afloop was er in de hal van Rietveld een gezamelijke maaltijd.

Klik hier voor wat foto`s van Arie van Noordennen

Klik hier voor de film van Jan Hakkesteegt en toegevoegd Biesbosch museum Dick Muilwijk


15-09-2016 Elektrische fietsdag Giessenlanden 15 september 2016.

Op donderdag, 15 september werd in Hoornaar een elektrische fietsdag gehouden in en nabij het Bruisend Hart te Hoornaar.
Het bedrijf Megaborn heeft deze dag, in opdracht van de provincie Zuid-Holland en in samenwerking met de gemeente Giessenlanden en de Seniorenraad Giessenlanden,
georganiseerd.
Medewerking werd ook verleend door Smits Opleidingen en Fietswereld Dekker uit Schelluinen.
Wethouder Teus van Houwelingen opende dag met het welkom heten van de deelnemers.
Hierna gaf de eigenaar van Smits Opleidingen een opfriscursus verkeersregels en uitleg over het gebruik van de elektrische fiets.
Met deze kennis werd door de deelnemers een uitgezet parcours afgewerkt.
Na de lunch hebben de deelnemers nog een fietstocht gemaakt.

Klik hier om de foto`s te zien ( Jan de Bijl )


19-09-2016

Activiteiten Dorpskamer

Ook in september en oktober heeft de Dorpskamer weer leuke activiteiten in petto.

Klik hier voor de agenda


15-09-2016

Feestelijke opening Peursumsche Vlietbrug

Officiële opening van de Peursumsche Vlietbrug. Er stond een digitaal scherm aan de zijkant van de brug, waar de genodigden en belangstellenden het verloop van de sloop van de oude brug en de bouw van de nieuwe brug konden volgen. Er waren vlaggen geplaatst van Adcim, De Kuiper en de Gemeente Giessenlanden. Aan de overzijde van de brug stond een kraam van de catering van de Hoeff. Het personeel van de Hoeff zorgde er voor dat iedereen koffie met wat lekkers had. Er was een spreker uitgenodigd om alles op een leuke manier aan elkaar te praten en deze had ook een lied ingestudeerd. Ook wist de spreker dat de vorige brug in 1950 door Irma van Harten, zus van Ria van Wijngaarden van Harten de brug als 4 jarige heeft geopend. Nu in 2016 was ook zij uitgenodigd om samen met de 4 jarige Jan de Kuiper, zoon van Adriaan Jr en wethouder Harmen Akkerman de officiële handelingen te verrichten. Het verkeer op de brug werd daarvoor door de politie een kwartier afgesloten en er werd een kraan van de Kuiper de brug op gereden met in zijn kraan een opgerold doek. Op de brug verrichtte de kleine Jan de Kuiper, Irma van Harten en Harmen Akkerman de opening door aan een touw te trekken, waardoor de tekst zichtbaar werd. Daarbij was de brug geopend en kan weer 100 jaar mee.

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen )


10-09-2016

Gondelvaart 2016

Om 19:00 uur vertrokken de boten vanuit Giessen-Oudekerk richting Hardinxveld. Er was heel veel tijd besteed aan het bouwen want er zaten weer aardig wat kunstwerken tussen. Deze fotoreportage laat de boten zien bij daglicht. Later op de avond verschijnt nog een serie in het donker....

Klik hier voor een fotoreportage bij daglicht (Camiel Groffen)
Klik hier voor de foto's van de aankomst in Giessenburg in het donker (Camiel Groffen)


07-09-2016

Woensdagmorgen 7 september van 10.00 – 11.00 uur in de Dorpskamer

Voorlezen met liedjes en versjes Samen liedjes zingen is vaak een knus en gezellig moment en versterkt de band met je baby. Maar liedjes zingen is ook goed voor de ontwikkeling van je ukkie. Door liedjes te zingen stimuleer je spelenderwijs de taalontwikkeling van je kindje. En boekjes helpen hierbij! Tijdens de interactieve workshop Voorlezen met liedjes en versjes ontdek je hoe dit werkt en leer je hoe je dit zelf met je kleintje kunt doen. De volgende onderwerpen komen aan bod: • Waarom is liedjes zingen zo belangrijk? • Verschillende soorten liedjes. • Welke boekjes passen hierbij? Doe mee! De workshop Voorlezen met liedjes&versjes wordt gegeven door bibliotheekconsulenten en is het meest geschikt voor (groot)ouders/verzorgers met een (klein)kindje van 0-4 jaar oud. En de ukkies zelf zijn ook welkom!
De workshop wordt verzorgd door de Bibliotheek AanZet.


03-09-2016 Boeren landdag bij de Welkoop in Giessenburg

Het mooie weer bracht veel bezoekers naar de Welkoopwinkel, waar het op de parkeerplaats helemaal vol stond met kraampjes en veel oude ambachten die schitterend waren om te zien zoals o.a. schaapscheren, manden vlechten, een touwslagerij, een boerenhek maken van stokken en nog veel meer. Met de Paardentram kon men de boerderij Heidehoeven bezoeken en ook de Hanneshoeve kon men een bezoek brengen.
Een dag om op terug te kijken.

Klik hier voor een fotoreportage ( Arie van Noordennen )

05-09-2016

Geachte ondernemer,

Graag nodigen de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard u uit voor een gezamenlijke ondernemersavond van Giessenlanden en Molenwaard op maandag 5 september.
Het thema van de avond is ‘Meerwaarde samenwerking Giessenlanden en Molenwaard
De avond start om 19:30 uur in het Arsenaal, Buitenhaven 11, 2965 AD in Nieuwpoort. De inloop is vanaf 19:00 uur. Uiterlijk 22:00 uur eindigt de bijeenkomst.
In gesprek
Tijdens deze avond willen wij graag met u in gesprek over een mogelijke meerwaarde van fusie tussen Giessenlanden en Molenwaard. We zijn benieuwd naar uw ideeën en beelden hierbij. Wat is bijvoorbeeld de eerste gedachte die bij u op komt als u als ondernemer denkt aan een fusie tussen beide gemeenten? En welke kansen of zorgpunten ziet u? Bart Toonen, ondernemer, begeleidt een korte vragenronde over dit thema.

Gastsprekers
De avond wordt ingeleid door twee gastsprekers: de heer D. den Hartog, ondernemer/directeur van Den Hartog b.v. uit Groot-Ammers en professor J. Lucassen, bijzonder hoogleraar Internationale en Comparatieve Sociale Geschiedenis, Vrije Universiteit Amsterdam. Zij zullen hun visie geven op het thema van de avond. Na afloop van het programma is er uiteraard ruim de gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Vervolg
De ondernemersavond maakt deel uit van een onderzoek naar de mogelijke meerwaarde van een fusie tussen de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard. In het najaar van 2016 worden de uitkomsten van het totale onderzoek ter besluitvorming voorgelegd aan beide gemeenteraden. Meer informatie hierover vindt u op www.hetgesprekwaard.nl.

Vragen?
Heeft u vragen over de ondernemersavond? Dan kunt u een mail sturen naar Petra Kramer van de gemeente Giessenlanden- dienstverlening@giessenlanden.nl of Louisa Broens van de gemeente Molenwaard – ondernemersloket@gemeentemolenwaard.nl
Wij hopen u op maandag 5 september te mogen ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Werner ten Kate,                                           Dirk van der Borg,
burgemeester van Giessenlanden                      burgemeester van Molenwaard


18-08-2016

Programma Kindervreugd voor deze zomer

Speeltuinvereniging Kindervreugd heeft weer een leuk programma klaarliggen voor alle kinderen van Giessenburg tijdens de zomervakantie


Klik hier om de foto`s te bekijken van Jeugdland in Juli

Klik hier om de foto`s te bekijken van Jeugdland Huttenbouw en de andere activiteiten


12-08-2016


Actie Adrie de Ruiter voor Prinses Beatrix Spierfonds levert 5.000 euro op


Vrijdagmiddag zwom de inwoonster van Schelluinen in zwembad De Doetse Kom in Giessenburg, gadegeslagen door tientallen belangstellenden, de laatste meters. Aansluitend werd de opbrengst bekend gemaakt. "Hier ben ik geweldig blij mee", reageerde Adrie de Ruiter. "Ik wist toen ik hieraan begon niet wat ik kon verwachten. Al snel kwamen de eerste donaties binnen en dat is de maanden daarna alleen maar doorgegaan. Ik bedank ook alle sponsors die me ondersteund hebben. Ik ben heel dankbaar dat het me gelukt is om de honderd kilometer in drie maanden te zwemmen."

Klik hier voor het krantenbericht in het Kontakt ( Geurt Mouthaan)

Klik hier voor een fotoserie ( Arie van Noordennen )

 


15-09-2016 Elektrische fietsdag voor 55-plussers.

Op 15 september 2016 wordt er voor 55-plussers in de gemeente Giessenlanden een elektrische fietsdag georganiseerd.
Deelname aan deze dag is gratis evenals de lunch.
Voor meer info zie bijgaande poster.

Klik hier of op het plaatje voor de poster


02-08-2016

 

Huidige voortgang van de bouw Vlietbrug over de Peursumsevliet in Giessenburg 22-07-2016

Per 1 augustus is een begin gemaakt met de asfaltering van de op en afritten naar de brug. Er is begonnen met de Peursumseweg tussen de brug over nieuwe brug over de Peursumsevliet en de Giessenbrug.

Omleiding Peursumse Vlietbrug 
Op maandag 11 januari starten de uitvoerende werkzaamheden aan de Vlietbrug in Giessenburg. Vanaf 25 januari zal de brug afgesloten zijn voor alle verkeer. Er wordt een omleidingsroute ingesteld. De verwachting is dat de nieuwe brug medio augustus 2016 open kan. Hiernaast een ontwerp hoe de brug eruit gaat zien.
Foto`s: 
Gemeente Giessenlanden, Arie van Noordennen, Tini van der Giessen, Adriaan de Kuiper

Klik hier of op de foto van de brug om de huidige stand van zaken en alle voorgaande werkzaamheden te zien

13-07-2016

Opening Sportkooi

Vanavond was het dan eindelijk zo ver. De sportkooi (gebouwd door het Giessenburgse bedrijf KWM) is officieel geopend en direct in gebruik genomen door de jeugd. Na een inleidend praatje door Teus Visser en wethouder Elisabeth van Leeuwen werd de kooi officieel geopend door het doorknippen van een lint. Daarna was het voetballen geblazen..... "Egt Leuk" zorgde voor een sfeervol achtergrond muziekje en diverse winkeliers zorgden voor lekkere hapjes....

Klik hier voor een fotoreportage (Camiel Groffen)


13-07-2016
Feestelijke opening Sportkooi
 
Eindelijk is het dan zo ver. Op woensdagavond 13 juli wordt tussen 19:00 en 21:00 uur de nieuwe sportkooi geopend op de locatie achter het “trapveldje” aan de Kerkweg.
De kooi wordt op dit moment gebouwd door het Giessenburgse bedrijf KWM en het veldje wordt voorbereid.
Wethouder Elisabeth van Leeuwen zal de kooi om 19:00 uur officieel openen. Daarna zal de nieuwe speelplek direct ingewijd gaan worden door een aantal vriendschappelijke potjes voetbal te spelen.
We hopen dus op veel jeugd.
“Egt Leuk” zal zorgen voor een muzikale omlijsting en verder zijn er hapjes en drankjes voor de aanwezigen. 
U bent allen van harte uitgenodigd om deze nieuwe speelplek voor de jeugd te komen bewonderen en als u wilt, om een gezellig potje voetbal mee te spelen.
 
De Halte / De Dorpsraad

ps: het plaatje is slechts een schets. Het origineel kan iets afwijken. Rechts bevindt zich het bestaande trapveldje


11-07-2016

Sportkooi

De sportkooi begint zich nu af te tekenen. Vorige week maandag is er begonnen met de werkzaamheden door KWM. We zitten nu een week verder en de tegelvloer ligt er in. De doeltjes en het hekwerk wordt opgebouwd. Woensdagavond om 19:00 uur wordt de sportkooi feestelijk geopend door de wethouder. U bent allen welkom om daarna een partijtje voetbal mee te spelen ....

Voor wat foto's van de bouw, Klik hier
Voor een filmpje van de mannen van KWM die druk aan het bouwen zijn, Klik hier
Voor een 3D animatie hoe het ongeveer gaat worden, Klik hier


06-07-2016

Musical "Alles overboord" Het Tweespan

Afgelopen week hebben de kinderen van groep 8 van obs het Tweespan Giessenburg de musical ´Alles overboord´ twee keer opgevoerd. Onder enthousiaste begeleiding van enkele vrijwilligers is zowel de voorstelling voor de kinderen als ook voor de genodigden een gigantisch succes geworden. Hiervoor willen we alle betrokkenen hartelijk bedanken en een groot compliment maken naar de (inmiddels oud) leerlingen van groep 8. 

Klik hier voor een fotoreportage


06-07-2016

Musical "Alles overboord" De Hoeksteen

Ook de leerlingen van groep 8 van cbs de Hoeksteen hebben woensdagavond de musical "Alles overboord" gespeeld voor alle vaders, moeders, broers, zussen, opa's en oma's. Het was een leuke musical, vol met woordgrappen en werd erg leuk gespeeld.

Klik hier voor een fotoreportage


02-07-2016

de DOETSE BOM in zwembad de Doetse Kom

Zaterdag 18 juni zou er een groot spectake zijn: De Doetse Bom maar is afgelast vanwege de slechte weersverwachting.
Het evenement is verzet naar zaterdag 2 juli as van 14-16u.
Leeftijden 5-9 , 10-15, 16-101 jaar met als hoofdprijs een Bom van een prijs.

Inschrijven: Kassa of Facebook
Zwemvierdaagse 20-24 juni vanaf 18:00

Klik hier voor een promotiefilm Jan Hakkesteegt

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


02-07-2016

Giessenburg Beter Loop

Ook vandaag moest Jan de Hoop weer aan de bak om alle lopers van de Giessenburg Beter Loop binnen te loodsen. Er werd weer sportief gestreden rondom de Giessen en tevens geld opgehaald voor het goede doel. De jeugd startte de dag en vanaf 10 uur waren de ouderen aan de beurt voor de 5 of de 10 km. Er vertrokken 222 deelnemers aan de start en dit resulteerde in een super opbrengst.
Van deze laatste groep ziet u een fotoreportage.

Klik hier voor een fotoreportage (Camiel Groffen)


30-06-2016

Hein van den Boomgaard wint de taart!

Bij Beleef Giessenburg kon men bij de Da Capo-kraam raden naar de gezamenlijke leeftijd van alle leden. Het antwoord was 3220 jaar en Hein benaderde het getal het dichtst.

Vanavond nam Hein zijn prijs in ontvangst en kreeg hij nog een muzikale toegift van het Opstaporkest!


29-06-2016

Vies worden mag op ModderDag bij “de HannesHoeve!

BSO de HannesHoeve deed mee aan de nationale ModderDag op woensdag 29 juni 2016. 125.000 kinderen in heel Nederland ontdekten tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven.

Lees hier verder


25-06-2016 Trekking Loterij Stichting Projecthulp Sri Lanka

Toen zaterdagochtend om 10.00 uur de "Beleef Giessenburg" markt begon ,vond bij de kraam van Stichting Projecthulp Sri Lanka de trekking plaats van de verloting welke zij georganiseerd heeft. http://www.giessenburg.nl/sociaal/Project_hulp_Sri_Lanka/index.htm
Alle 4000 loten waren snel verkocht en er waren 8 mooie prijzen te winnen .
Esther Renes trok samen met haar dochtertje Sifra de winnende loten uit de grote mand .
Zaterdagmiddag werden de prijzen door de winnaars in ontvangst genomen.

1e prijs, waardebon Cor Verhoeven, gewonnen door J. de Ruiter
2e prijs, waardebon salon Beau-Bon-Joli, gewonnen door J. v.d. Berg-de Bruijn
3e prijs, waardebon Hoogenboezem, gewonnen door J. Bood
4e prijs, verrassingspakket drogisterij Flach, gewonnen door W. Buijk
5e prijs, waardebon Welkoop, gewonnen door P. de Kreij
6e prijs, waardebon salon Beau-Bon-Joli, gewonnen door C. van Vianen
7e prijs, speelgoed pakket Marskramer, gewonnen door T. Slob
8e prijs, dekbedovertrek Langedijk, gewonnen door H. Woltman

Klik hier voor wat foto`s van de trekking en de winnaars


18-06-2016

Den Hâneker en Rabobank introduceren #rabokano in regionaal vaarroutenetwerk

Den Hâneker en Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden tekenden zaterdag 18 juni tijdens de Streekparade op het Streekcentrum in Groot-Ammers een driejarige sponsovereenkomst. Hiermee bekrachtigen zij de band die er al jaren is en werken zij samen aan de vitaliteit in de regio.

Lees hier verder


25-06-2016

Beleef Giessenburg

Beleef Giessenburg was weer gezellig dit jaar. Ondanks een beetje regen in de middag was er voldoende aanloop en werd het een gezellig feestje midden op het dorp en in de Graanbuurt. Er waren diverse muziekoptredens, er was voldoende te eten en te drinken, er was een veiling, een sponsorfiets actie en nog vele andere kramen.

Klik hier voor de foto's (Camiel Groffen)


25-06-2016

Dorpsraad Giessenburg zoekt leuke Ideeën

Zaterdag 25 juni is het tussen 10:00 – 17:00 uur weer “Beleef Giessenburg” in de Dorpsstraat.
Winkeliers en verenigingen zijn dan aanwezig om hun producten / diensten aan te bieden.
Ook de Dorpsraad is aanwezig. Zij staan voor u klaar met een ideeënbus. Het idee van deze bus is dat u hierin een briefje kunt stoppen met een goed idee voor Giessenburg. U moet dan bijv. denken aan een zitbankje hier of daar, vaste bloembakken of wellicht heeft u een ander goed idee.
Later in het jaar gaan we daar een actie aan verbinden maar daarover wordt u nog geinformeerd.

We vragen u om input zodat het echt iets wordt dat leeft onder de inwoners.

We zien u graag op de markt zaterdag 25 juni. Daarna zal de ideeënbus nog een tijdje staan in de Albert Heijn op het dorp.


25-06-2016 De Giessen was zaterdag weer Oranjegekleurd door de sloepentocht voor gehandicapten

De Alblasserwaardse afdeling van de Lions hield op zaterdag 25 juni voor de derde keer een sloepentocht voor verstandelijk gehandicapten, die in diverse huizen van ASVZ wonen.
"We doen dat in samenwerking met de Koninklijke Reddingsmaatschappij, want veiligheid staat voor op. Elke deelnemer krijgt een reddingsvest uitgereikt", aldus Remon van Goolen van de organiserende Lions.
"Om 10.00 uur verzamelden we bij Café Olt Ghiessen in Giessen-Oudekerk.
Na een welkomstdrankje en een door bakkerij Pauw gesponsorde eierkoeken stapten ze aan boord van de sloepen. Er waren 33 aanmeldingen en om 11.00 uur gingen ze echt varen over de Giessen richting Noordeloos."
Bij het sterrenrestaurant de Gieser Wildeman kregen de deelnemers een overheerlijk ambachtelijk ijsje aangeboden en werd daarna de terugtocht weer ingezet.

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen )


24-06-2016

Zwemvierdaagse 2016 in zwembad de Doetse Kom op vrijdag

Tijdens de laatste dag van de zwemvierdaagse was het weer gezellig druk bij het dubbeltjes duiken en de daarop volgende Playbackshow.
Alles gezellig aan elkaar gepraat door Jan de Hoop.
Er kan weer terug worden gekeken op een mooie zwemvierdaagse dank zij de badmeesters Dick en Elvira met hun team.

Klik hier voor een fotoreportage ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor een film van Joop van Ellende over de ZWEMVIERDAAGSE ( Jan Hakkesteegt )


23-06-2016 Zwemvierdaagse 2016 in zwembad de Doetse Kom op donderdag

Donderdag 23 juni werden er baantjes gezwommen en daarna was er een hindernisbaan.
Alle kinderen bestormden één voor één de mat op het water om zo snel mogelijk aan de overzijde te zijn en daar op de fluit te blazen.

Klik hier voor een fotoreportage ( Arie van Noordennen )

22-06-2016

Zwemvierdaagse 2016 in zwembad de Doetse Kom op woensdag

Woensdag 22 juni: Baantjes zwemmen, Verkleed zwemmen en Jetski`s in het zwembad.
Flinke golven trekkend, schoten de Jetski`s met passagier over de golven in het zwembad.

Klik hier voor een fotoreportage ( Arie van Noordennen )


21-06-2016

Zwemvierdaagse 2016 in zwembad de Doetse Kom op Dinsdag

Dinsdag 21 juni: Seniorenochtend. waarbij de badmeesters Dick en Elvira Geurts met hun zus/schoonzus Corrie in het zonnetje worden gezet,
`s avonds baantjes zwemmen en Glijbaanrace. 
Tijdens de glijbaanrace stopte echter de watertoevoer op de glijbaan en moest er vroegtijdig worden gestopt met glijden.


Klik hier voor de foto`s van de activiteiten op Dinsdag ( Arie van Noordennen )


20 t/m 24

-06-2016

Zwemvierdaagse 2016 in zwembad de Doetse Kom

Zwemvierdaagse 20-24 juni vanaf 18:00
Maandag inhaalavond.

Klik hier voor een promotiefilm Jan Hakkesteegt

Klik hier voor een film van Joop van Ellende over het verloop van de ZWEMVIERDAAGSE ( Jan Hakkesteegt )

Dinsdag 21 juni: Seniorenochtend. en `s avonds Kanorace
Klik hier voor de foto`s Seniorenzwemmen

Woensdag 22 juni: Verkleed zwemmen en win leuke prijzen. Demonstratie jetskiën. Klim erop en race mee vanaf 19.30 uur.

Donderdag 23 juni: Hindernisbaan + Glijbaanrace.

Vrijdag 24 juni: Eurodubbeltjes duiken en Playbackshow. Je kan je opgeven tijdens de zwemvierdaagse.


18-06-2016

Da Capo viert de zomer!

Op zaterdag 18 juni houdt Muziekvereniging Da Capo een Zomeravondconcert! Met dit concert wil Da Capo inwoners uit de omgeving een muzikale avond bezorgen.

Opstap- en Leerlingenorkest zijn voor deze gelegenheid samengevoegd. Dit 40 koppige orkest met leerlingen van alle leeftijden opent de avond en staat onder leiding van Anneke Konings-Kros.
Daarna treedt het Groot Orkest op, onder leiding van Bjorn van Pruijssen.
Beide orkesten spelen een luchtig programma met hun meest favoriete stukken van het seizoen. Onder andere wordt Concerto d’Amore, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Rapunzel - voor orkest en verteller - uitgevoerd.

Geen toegangsprijs maar wel veel mooie muziek én drankjes! Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot omstreeks 21.00 uur. U bent van harte welkom op het plein aan de Giessenlaan (voor de Basisschool). Bij regen gaat het concert niet door.

Meer informatie: www.dacapo.giessenburg.nl

Klik hier voor een foto reportage (Arie van Noordennen)


13-06-2014

Meerwaardeonderzoek fusie Giessenlanden en Molenwaard

Giessenlanden en Molenwaard onderzoeken de meerwaarde van een fusie tussen beide gemeenten. Dit onderzoek bestaat uit een rapport over de kenmerken van beide gemeenten en een financieel onderzoek. Beiden zijn in 2015 opgeleverd. Deze worden aangevuld met een raadpleging van inwoners en ondernemers in 2016: de (digitale) vragenlijst en gespreksavonden.
Alles bij elkaar moet het een antwoord geven op de vraag: “Levert een bestuurlijke fusie tussen Giessenlanden en Molenwaard een meerwaarde op voor bewoners, bedrijven en instellingen van deze gemeenten?” De gemeenteraden betrekken de uitkomsten van de onderzoeken en de raadpleging onder inwoners bij hun besluit in het najaar 2016.
Lees hier onder verder ....

Klik hier voor tekst Meerwaardeonderzoek
Klik hier voor tekst gespreksavonden


14-06-2016

Oncologie Netwerk Giessenburg

Een aantal zorgverleners in het gezondheidscentrum hebben de koppen bij elkaar gestoken.
Met het doel: kennis en kunde bij elkaar brengen.
Dit om gezamelijk een steun in de rug te kunnen zijn voor de mensen in Giessenburg met de diagnose kanker.
Daaruit is het ONW Giessenburg ontstaan. (Oncologie Netwerk Giessenburg).

Hiervoor is een folder ontwikkeld.

Klik hier voor de folder (voorkant)
Klik hier voor de folder (achterkant)


30-06-2016

2 extra avonden in de Dorpskamer in de zomervakantie

In de Dorpskamer van Giessenburg worden allerlei activiteiten georganiseerd.. En voor de zomervakantie hebben we nog twee avonden met een boekbespreking en een film. We nodigen jullie van harte uit voor de volgende avonden

Donderdag 30 juni vertonen we de film : Rooie Sien
Dat is een komedie uit de zeventiger jaren met als hoofdrol Willeke Alberti.
Hou je niet van voetbal, kom dan lekker naar de film. We beginnen om 20.00 uur.

Maandag 4 juli bespreken we het boek van: Isa Hoes "Toen ik je zag."
Monic Slingerland zal het gesprek leiden.
Het boek "Toen ik je zag", heeft op veel mensen indruk gemaakt en is ook een boek met veel stof tot discussie.
Deze avond organiseren we samen met Miek-Kado. Daar is het boek ook op voorraad.

Om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan deze avonden vragen we jullie deze mail door te mailen naar mensen die ook interesse hebben in deze avonden.
Of zet het op je facebook

Informatie over deze avonden:  06-53192887
Tot ziens op 30 juni en/of 4 juli.

Met vriendelijke groet namens de Dorpskamer

Klik hier voor de poster van Rode Sien
Klik hier voor de poster van Toen ik je zag


04-06-2016

“Imagine” is meer dan je kan voorstellen

Met uitgebalanceerd licht, geluid en decor allemaal in dienst van de dansen wist de voorstelling  “Imagine” van Balletcentrum Carmen de Haan, in een uitverkochte Nieuwe Doelen te Gorinchem, van het begin tot het eind te boeien. Met haar leerlingen uit Nieuwpoort, Giesenburg en Alblasserdam wordt de lat steeds hoger gelegd.

Lees hier verder

06-06-2016

Nieuwe flyer diaconale hulpdienst

Vanuit de gezamenlijke kerken van Giessenburg is er een nieuwe flyer van de diaconale hulpdienst.
Er zullen ook exemplaren uitgedeeld worden in de kerk, bij het gezondheidscentrum en de Dorpskamer.

Klik hier voor de poster


06-06-2016

Uitslag rommelmarkt loterij

Op de rommelmarkt van de gereformeerde kerk zijn de winnende loten bekend gemaakt. Maar omdat er veel mensen niet aanwezig waren tijdens de trekking, vindt u hier onder de uitslag.
Van alle winnaars is het adres bekend, dus u hoeft uw prijs niet op te halen, wij brengen deze van de week bij u thuis.

Klik hier voor de lijst


04-06-2016

Rommelmarkt

Zaterdag 4 juni was er in en rondom de Maranathakerk weer een rommelmarkt. Gelukkig was het weer ons goed gezind wat resulteerde in veel rommelmarktbezoekers. Naast leuke spulletjes was er ook weer van alles te eten en te drinken, was er de verkoop per opbod en was er de trekking van de loterij.
Morgen worden de winnende loten bekend gemaakt.

Klik hier voor een fotoreportage (Camiel Groffen)


02-07-2016

Giessenburg Beter Loop

Ook dit jaar organiseert RoParun Team Phoenix ism een berg enthousiaste vrijwilligers uit Giessenburg weer de Giessenburg Beter Loop. De opbrengsten zijn voor de Stichting RoParun, een organisatie die zich inzet voor het verbeteren en verrijken van de kwaliteit van leven voor kankerpatienten. Zij richten zich daarbij op de palliatieve zorg.
Dit jaar willen wij graag nog meer mensen betrekken bij onze loop, kortom.. wij willen iedereen in beweging brengen! Het 5 km parcours kan dit jaar daarom ook bewandeld worden! Dus doe gezellig mee!
Voor de kleine lopers is er naast de kidsrun ook vanalles te beleven op het terrein van het gezondheidscentrum, zo is er een springkussen en kan er geschminkt worden!
Heel graag tot ziens op zaterdag 2 juli!!

Klik hier voor de poster


02-06-2016

Activiteiten Dorpskamer

2 juni 2016 speelkamer 15.15 17.00
7 juni 2016 haak en brei cafe 13.30 16.30
8 juni 2016 voorlezen peuters en kleuters 15.15 16.00
15 juni 2016 schilderles 8-12 15,30 16.30
16 juni 2016 speelkamer 15.15 17.00
17 juni 2016 auticafe (13 tot 23 jaar) 19.30 22.30
22 juni 2016 voorlezen voor je baby 10.00 11.00
22 juni 2016 schilderles 4-8 15.30 16.30


Voor meer informatie zie dorpskamergiessenburg.nl

 


 


Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan (1999 tot december 2015)

Deze website wordt gehost door Uerel.nl