Gezellige middag met de ouderen op donderdag 8 februari 2018

 

Op donderdag 8 februari 2018 werd er weer een gezellige middag georganiseerd door de dames van de HVD. Deze middag werd door 66 ouderen bezocht. Voor de HVD erg fijn dat er zoveel mensen aanwezig waren.

Na een kopje koffie met iets lekkers erbij hebben we de middag geopend met het zingen van Gezang 300 ”Eens als de bazuinen klinken”.

 

Deze middag waren Emmy & Martin uit Ridderkerk uitgenodigd.

Ze verzorgden een gezellige middag met het thema:”KOEK en SNOEPIE”.

Het werd een gezellige, nostalgische middag met Oudhollands snoep uit de jaren 40, 50 en 60 met muziek, beelden, een gezellige quiz en nog veel meer.

Ze gaven uitleg over het hoe en wat van het Oudhollandse snoepje, zoals van de IJsbonbons, Redband drop met mentol smaak, Zeeuwse babbelaars, Wybertjes, enz enz. Er werd aandachtig geluisterd en gekeken en het klonk iedereen bekend in de oren.

 

Ook werd er een quiz gedaan met vragen als: Wie speelde Pipo de Clown, wie zong het liedje ‘Als je voor een dubbeltje geboren bent’ of hoe gaat de uitdrukking over Kwatta? De vragen werden serieus ingevuld en na de pauze werd de prijswinnaar bekend gemaakt en dat was de heer Ad den Toom uit Hoornaar. Hij kreeg als prijs een rond bordje met 4 verschillende Oudhollandse snoepjes.

 

In de pauze werd er tijdens de koffie een zakje met Oudhollandse snoepjes uitgedeeld en dat viel ook goed in de smaak en er was gelegenheid de snoepjes te kopen. Na de pauze passeerden er oude liedjes van Dorus en Pipo de Clown en nog vele andere de revue en er werd leuk meegezonden. Het spreekwoord zegt het al “Gezelligheid kent geen tijd”en ook deze middag vloog weer om. Maar voordat iedereen naar huis ging, zorgde Jas weer voor een glaasje en een hapje en daarna sloot Ronny van Renswoude deze middag af.

Ook werd de datum van de Paasmiddag die op 29 maart 2018 wordt gehouden bekend gemaakt en iedereen wordt hier van harte bij uitgenodigd. De HVD kijkt weer terug op een fijne middag met de ouderen

 

De HVD