Reisje 65 plussers op woensdag 17 mei 2017.

Op woensdag 17 mei jl. vertrokken we uit Giessenburg met 102 vijfenzestig plussers uit Giessenburg en Giessen-Oudekerk (Gemeente Giessenlanden) met 2 bussen van Gebr. Verschoor richting Scheveningen. Bij aankomst bij Restaurant ‘Noordzee Boulevard’ in Scheveningen werden we ontvangen met een kopje koffie of thee en een lekker gebakje.

Na de koffie reden wij via de kuststrook omhoog richting Broek op Langedijk. Aangekomen bij de Broekerveiling (de oudste groentedoorvaarveiling) werden wij ontvangen met een heerlijke West Friese koffietafel met kroket.
Na de lunch bezochten we het museum door middel van een rondleiding die ook langs de expositie ging. De gids vertelde hoe vroeger de tuinders uit dit waterrijke gebied met hun platte schuiten hun koopwaar naar de veiling brachten. De producten werden naar de veilinghal gevaren waar de handelaren erop konden bieden door middel van een veilingklok. Het veilinglokaal is een beschermd monument en nog helemaal intact. De ouderen konden ook deelnemen aan een groenteveiling en mochten ook bieden. Zo werden bananen, mandarijnen, sinaasappels, uien, enz. geveild. Sommige ouderen hadden geboden en gingen met uien en fruit naar huis.

Ook maakten wij een rondvaart door het Rijk der Duizend Eilanden dat aan het museum grenst. Na het varen vertokken wij vanuit Broek op Langedijk naar Ter Aar. Aangekomen in het plaatsje Ter Aar genoten we van een fantastisch 3-gangen diner bij Restaurant “De Oude School”. Dit was leuk…. eten bij de schoonmoeder van Frans Bauer!

Tijdens het diner sprak Rika Korevaar - de Haan aangezien voorzitster Margriet Rietveld - v.d. Leemput vroeger weg moest in verband met een bruiloft in Doorn.
Rika las namens het comité de namen op van de bedrijven die op diverse manieren hun steentje bij hebben gedragen aan deze mooie reis. De heer G. Bohré en mevrouw J. van Dijk - de Kuiper deden dit jaar de kascontrole en deelden mee dat er niets op aan te merken was.

Mevrouw Petra Schreuders - van Bergeijk werd in het zonnetje gezet omdat ze al 25 jaar het reisje van de 65+ reis mee organiseert en dat doet ze met heel veel plezier en passie. We overhandigden haar een bloemstukje met een cadeaubon en bedankten haar voor haar geweldige inzet. Ook werd de vraag gesteld of zij nog in het comité wilde blijven, want we kunnen haar nog niet missen.

Om 19.30 uur stapten we weer in de bussen die ons met gevulde magen en een tevreden gevoel weer naar Giessenburg brachten. Na een hele mooie dag kwamen we om ongeveer 21.00 uur weer in Giessenburg aan.
Zo kunnen we weer terug zien op een mooie, zonnige en geslaagde Gemeente reis.