Reisje met de ouderen uit onze Gemeente op 31 augustus 2017

 

 

Op donderdag 31 augustus 2017 zijn wij weer met 2 touringcars van Verschoor reizen een dag uit geweest met 85 ouderen uit onze gemeente. Om half tien werd iedereen in De Oude School verwacht om voorafgaand aan het reisje gezellig met elkaar een kopje koffie te drinken. Ronny van Renswoude deed een gebed voor we vertrokken en om half 11 stapten we in de bussen.

 

We reden vanuit Giessen-Oudekerk richting Strijen en in Strijen werden we verwelkomt door gidsen. Onder leiding van deze gidsen maakten we een mooie rondrit van 1 uur door het Land van Strijen. Onderweg werden er snoepjes uitgedeeld door een HVD dame en deze vielen natuurlijk ook weer in de smaak.

Om half 1 kwamen we aan in zalencentrum Salvatorie in Strijen waar we genoten van een heerlijke koffietafel met kroket en een lekker bakkie koffie of thee en Ds. Lammers verzorgde de opening.

Na de koffietafel bracht de ene helft van de groep een bezoek aan het Smederij museum en de andere helft van de groep een bezoek aan de Sint-Lambertuskerk. Door gidsen werden we wederom rondgeleid. In het smederij museum gaf de smid een demonstratie. Het benedenhuis van de smid was ingericht in de stijl van de veertiger jaren van de vorige eeuw en in de keuken was het voor de ouderen thuiskomen. Boven de smederij was een expositieruimte, erg leuk om daar eens even rond te kijken.

Tijdens het bezoek aan de Sint- Lambertuskerk uit de 15 e eeuw konden we de 18 gebrandschilderde ramen en een fraai interieur bewonderen. Bij binnenkomst werden we verwelkomd door de kerkgids en zorgde de organist (84 jaar) voor de orgelklanken die uit het in 1839 gebouwde Van Oeckelen orgel kwam.

Na alles bezocht te hebben kwamen we weer terug in zalencentrum Salvatorie en kregen we een lekker kopje koffie of thee met een Striense bolus. Na de koffie zijn we met heel de groep weer terug gegaan naar de kerk en daar hebben we 4 mooie liederen gezongen. Een daarvan was: “Wat de toekomst brengen mogen”. Dit was heel mooi en bijzonder. Om half 5 stonden de bussen weer gereed om naar Giessen-Oudekerk te vertrekken.

Om half 6 waren we weer in De Oude School waar de frietkar ons weer op stond te wachten.

Het is bijna traditie dat er aan het einde van het reisje een frietje en een glaasje drinken wordt getrakteerd dus wijken we daar maar niet meer van af en het doet ons plezier dat deze traktatie in de smaak valt.

De heer De Waard heeft ook weer foto’s gemaakt van deze middag .U kunt de foto’s vinden op de site van de kerk (ook vindt u hier foto’s van de gezellige middagen). Wij als HVD vinden het heel erg fijn dat de heer De Waard dat voor ons wil doen.

 

Wij als HVD dames vonden het weer een geslaagde dag en we hopen dat iedereen weer genoten heeft.

Ook hopen we u allemaal weer te ontmoeten op de gezellige middagen die weer gaan volgen. Bent u hier nog nooit bij geweest? Wij nodigen u hierbij van harte uit en stellen uw aanwezigheid zeer op prijs.

Geef u op bij één van onze HVD Dames.

HVD