Collecteweek 25 t/m 30 september 2017 voor Fonds Verstandelijk Gehandicapten in samenwerking met Syndion

Door toenemende bezuinigingen wordt het voor mensen met een handicap steeds moeilijker om mee te doen in de samenleving. Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten financiert projecten die het leven van mensen met een verstandelijke beperking leefbaar maken. Hiervoor wordt een landelijke deurcollecte gehouden. Ook in Giessenburg en Ameide wordt huis-aan-huis gecollecteerd. De collectanten mogen zelf bepalen waar een deel, de helft, van de opbrengst naartoe gaat. Dit keer hebben de collectanten in Ameide en Giessenburg bepaald dat de helft van de opbrengst bestemd is voor De Hoeff, dagbestedinglocatie van Syndion in Giessenburg.

Syndion actief bij de collecte
In Giessenburg helpen begeleiders van De Hoeff mevrouw Rouwert Boer-Wegerif bij het collecteren. Zij is blij met de extra collectanten, omdat het altijd lastig is om voldoende lopers te vinden. In Ameide zijn mevrouw Weeda, als plaatselijke organisator, en mevrouw Blom, ouder van één van de cliënten van De Hoeff,  betrokken bij de collecte.

Waarom geld nodig is
Een bijdrage aan de collectant geeft extra mogelijkheden, waarvoor anders geen geld beschikbaar zou zijn. De Hoeff zal de opbrengst gebruiken voor de herinrichting van het nieuwe gebouw van de Tuinderij. De andere helft gaat naar het landelijke Fonds Verstandelijk Gehandicapten, die in heel Nederland projecten ondersteunt ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking. De projecten liggen in de sfeer van bijvoorbeeld de inrichting van een woonlocatie  of  een gezamenlijke activiteit voor een groep.
Zo levert deze collecte voor beide organisaties iets op!

Uw bijdrage zeer welkom!
Komt de collectant bij uw aan de deur? Weet dan dat uw bijdrage een goede bestemming heeft. Daarom vragen beide organisaties om uw gulle bijdrage. Bij voorbaat onze hartelijke dank!