Werkgroep Zorg en Welzijn Giessenburg 

Op dinsdagavond 4 april is een door de Werkgroep Zorg en Welzijn georganiseerde informatieve avond geweest.
Het doel van de avond was om verbindingen te leggen, informatie en samenwerking te halen en te brengen.
Er was een afvaardiging van uitgenodigde vrijwilligersorganisaties, professionele organisatie en verengingen aanwezig op deze avond.
Bij het interactieve deel van de avond zijn diverse verbindingen gelegd, die tot een mooie samenwerking kunnen leiden.

Na de pauze was er een presentatie van 'de Beursvloer' in de gemeente Zederik, de Beursvloer is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. Bedrijven, lokale overheid, scholen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers organisaties ontmoeten elkaar en proberen matches tot stand te brengen. Wellicht is dit iets voor Giessenburg?

Ook is er uitleg geweest van het Dominoproject van de Gemeente Giessenlanden, bij dit project is het mogelijk om plannen in te dienen die volgens u in aanmerking komen voor een eenmalig geldbedrag (maximaal €5.000,=)belangrijkste voorwaarde is dat het project dient voor ondersteuning van kwetsbare medemensen.  

De avond is afgesloten door de voorzitter van de werkgroep Zorg en Welzijn, Diana Sprong, met als belangrijkste conclusie, dat de avond het doel heeft bereikt en er nieuwe verbindingen en plannen met elkaar zijn besproken.
Als u enthousiast geworden bent en u wilt als vrijwilliger uw steentje bijdragen aan de verbetering van de sociale cohesie in Giessenburg: de werkgroep Zorg en Welzijn zoekt nog nieuwe leden!
Meldt u aan via de mail: zorgenwelzijn@giessenburg.nl

Namens de werkgroep Zorg en Welzijn 
Diana Sprong, Aart Bogerd, Marry Schouten, Joost-Jan Kool (tijdelijk lid)), Annette Rietveld

 

Klik hier voor een fotoreportage