Nieuws

16-03-2018

Talentenveiling 2018

In de Til werd door de Hervormde kerk een talentenveiling georganiseerd.

Jan Hakkesteegt maakte een mooie film van deze veiling.

Klik hier om de film te zien

18-03-2018

Kom en Zing mee dienst 

In de Maranathakerk is zondagochtend 18 maart een “Kom en zing mee” dienst. De Gospel en -muziekgroep “Reflexxion” werkt mee in de dienst en er worden liederen gezongen die de gemeente heeft uitgekozen. Het belooft een mooie dienst te worden waarin oud-predikant Ds. Rein Bos voor gaat. Hij zal het evangelie brengen, mede gebaseerd op de liederen die gezongen worden. Daarnaast presenteert “Reflexxion”zich met hun eigen repertoire. Laat deze bijzondere dienst niet aan u voorbijgaan !

10-03-2018

Schaatsmiddag St Moritz

Ondanks dat er begin maart hier en daar in de regio toch nog op natuurijs kon worden geschaatst was er veel animo voor de schaatsmiddag die IJsclub Sint Moritz op zaterdag 10 maart j.l. organiseerde. Vanaf diverse opstapplaatsen reisden 54 schaatsliefhebbers met de bus naar de kunstijsbaan in Breda, waar naast het schaatsen ook zeker werd genoten van een hapje en een drankje. Sint Moritz besloot met deze activiteit het winterseizoen 2017-2018.

10-03-2018

Jaaruitvoering Bestevaer

Zeemanskoor “Bestevaer” uit Giesenburg hield zaterdag 10 maart 2018 in de Til te Giessenburg haar 11e jaaruitvoering.
Het thema van de avond was “Scheepstuig” daarvoor zijn er in het afgelopen jaar 9 nieuwe liedjes ingestudeerd. Want zoals u weet heeft “Bestevaer” zich ten doel gesteld het repertoire voortdurend te blijven vernieuwen. Ook brengen we diverse bekende liedjes die iedereen mee kan en mag zingen.
Het gastkoor op deze avond was Smartlappenkoor “Uit Volle Borsten” uit Dussen.
De avond werd afgesloten door Duo Onbekend, met gezellige (dans) muziek .
Klik hier voor een fotoreportage Arie van Noordennen

24-03-2018

Een actie waar een vreemd luchtje aan zit…?

Ja zeker, World Servants Giessenburg gaat tuinmest verkopen. Nu klinkt dat misschien vies, maar dat is het niet. Ze verkopen gedroogde koemest die vrijwel geurloos is en natuurlijk nog in de verpakking zit.
Met deze koemest helpt u niet alleen uw mooie tuintje tot bloei, maar stimuleert u ook onze bloei én helpt u hen om te bouwen aan verandering!

Volg de link om uw mestzakken te bestellen om in het voorjaar uw mooie tuin te bemesten en dan brengen zij het op 24 maart gewoon bij u thuis!
Bestel link: www.geef.ws/tuinmest

24-03-2018

Wie doet mee met Giessenburg Schoon.

 Vind je het belangrijk dat we in een schoon dorp wonen, doe dan mee met Giessenburg Schoon. Op zaterdag 24  maart nemen we als Dorpsraad deel aan de nationale opschoondag en gaan we ons dorp schoonmaken.

De start is vanuit de Dorpskamer op het Tilplein. Om 8.30 tot 9.00 is er inloop en natuurlijk staat de koffie/thee/fris met koeken klaar. Daarna worden de wijken ingedeeld en gaan we aan de slag. Om 11.00 uur eindigen we weer op het Tilplein, daar staat dan voor iedereen een kopje soep klaar. Materiaal en andere benodigdheden worden ter beschikking gesteld door Waardlanden. Ook de zwerfafvalbus rijdt rond

Daarom deze oproep: kom 24 maart vanaf 08.30 naar het Tilplein ons dorp schoonmaken, want we houden van een schoon dorp Giessenburg.

Voor inlichtingen en eventueel opgeven mail naar : dorpskamer@giessenburg.nl of bel 06 – 53192887.

Namens de Dorpsraad Giessenburg.

21-03-2018

Social media in de praktijk – Woensdag 21 maart 2018

Deze derde avond is wederom voor de ouders, opvoeders, jeugdwerkers, clubleiding, leerkrachten en alle andere belangstellenden.

Ook wanneer u niet naar de 1e avond kon komen, bent u nu van harte welkom!

Deze avond gaat over de praktische toepassing van social media; wat is onze rol als ouder/opvoeder, hoe kunnen wij de kinderen positief coachen, hoe stellen we grenzen, hoe houden we toezicht, wat zijn de gevaren en het (voorkomen van) pesten via social media etc.

Ook wordt er een link gelegd met het boek ‘Always connecting’ waarin alle facetten rondom social media, waar je als ouder/opvoeder mee te maken krijgt, beschreven staan. Er zal ruimte zijn voor gesprekken, het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Inloop in de Rank is vanaf 19.30 uur met koffie/thee, de avond start om 19.45 uur en duurt tot uiterlijk 22.15 uur.

Er is een mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage in de onkosten van deze avond(en).

27-03-2018

Giessenburg Online doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne!

Ook Giessenburg Online doet dit jaar weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne!
Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 100.000 euro beschikbaar voor clubs uit de omgeving!
Alle leden van de Rabobank ontvangen op dinsdag 27 maart per post een stemkaart met unieke stemcode. Zij kunnen van 27 maart tot en met 10 april op hun favoriete club(s) stemmen. Wij hopen dat u ons ook een warm hart toedraagt!

06-03-2018

Sloop “Geschenkenhuis” van Marry vd Vlist

Zeer binnenkort zal er een begin worden gemaakt met de sloop van het pand van Marry van der Vlist. Er komen 2 nieuwe woningen voor in de plaats, waarvan Marrie er ook één zal gaan bewonen zodat ze weer op haar oude stekkie aan de Giessen zal zitten. Ik mocht vandaag nog wat foto`s maken in en rond het pand.
Klik hier voor een fotoserie Arie van Noordennen

03-03-2018

Filmpje schaatspret op de Giessen

Hans Kuiper maakte met een drone een filmpje van de vele mensen die zaterdag op het ijs waren.

Klik hier voor de film

03-03-2018

It giet oan op de Wetering

Namens de organisatie
Langs en op de schaatsbaan werd er gevlagd en er werden stempels uitgedeeld. En er moest worden gekluund. De kinderen, maar ook de ouders hebben weer genoten van dit spektakel.
Omwonenden Wetering en Juliana van Stolberglaan bedankt.

Klik hier voor een fotoreportage van Marjan de Jong

19-02-2018

Nieuwe website voor Giessenburg Online

Giessenburg Online presenteert u binnenkort een nieuwe website. Op het moment wordt er nog druk aan gewerkt.
Omdat veel nieuws en fotoreportages tegenwoordig makkelijker gedeeld wordt via Facebook is er voor gekozen om de nieuwspagina niet meer op de traditionele manier te tonen maar om de berichten en foto’s van Facebook te laden binnen de website. Ook mensen die geen facebook account hebben kunnen deze berichten gewoon lezen.
Verder staat de nieuwe website in het teken van de Dorpskalender. Deze kalender wordt automatisch (om de 15 minuten) gevoed door evenementen die u plaatst op de facebookpagina van uw vereniging of stichting. In de lijst zijn nu al een stuk of 30 verenigingen opgenomen dus de kalender is al voor een gedeelte gevuld. Maar er zijn nog veel verenigingen die hun activiteiten voor 2018 nog niet gedeeld hebben.
De opzet van de Dorpskalender is dat u straks met het plannen van uw activiteit kunt kijken of een andere vereniging toevallig ook al iets op die datum gepland heeft. Dus hoe langer u van te voren een evenement deelt, hoe meer anderen hier rekening mee kunnen houden.
Dus een oproep aan alle sport-, muziek-, buurtverenigingen, kerken en andere stichtingen, plan alvast uw facebook evenementen voor het komende jaar in. (Ga naar Evenementen en klik op Evenement maken. Vergeet ook niet een afbeelding of bijv poster er bij te plaatsen en de locatie en begin- en eindtijd in te vullen).
Binnenkort meer over de website …

16-02-2018

Emaillemuseum van Eija den Boer

Achter de ijsboerderij aan Muisbroekseweg 10 mocht ik foto`s maken van Eija haar emaille verzameling in de emaille-schuur.
De emailleschuur is niet alleen museum, maar er is ook een gedeelte waar oud emaille kan worden gekocht.
Een aanrader om daar eens een kijkje te nemen.

Het museum is in de winter geopend op donderdag-, vrijdag-en zaterdagmiddag en in de zomer tegelijk met de ijswinkel.
Een bezoek op afspraak is ook mogelijk
0184-651801.

Klik hier voor foto`s van het emaillemuseum ( Arie van Noordennen )

15-02-2018

Passage 70 jaar

Donderdag 15 februari, vierde “Passage” haar 70 jarig jubileum. Om 17:00 uur werden alle leden in “de Til”verrast met een heerlijk koud en warm buffet. Tijdens het diner werd er stil gestaan bij de vervlogen jaren en wie er zoal in het bestuur heeft gezeten en ook het oudste en jongste lid werd even onder de aandacht gebracht. Om 19:30 werd er verhuisd van de eetzaal naar de feestzaal, waar eerst de jaarvergadering plaats vond gevolgd door de huldiging van de leden. De jubilarissen gingen op de foto voor de krant en ook van alle aanwezige leden ( rond 90 ) werd een groepsfoto gemaakt. In de pauze was er koffie met wat lekkers. Na de pauze nam Paula en Bram Overvoorde de leden mee terug in de tijd in een lezing over de Poëzie-album. Na de lezing was er de grote verloting.

Klik hier voor foto`s: Arie van Noordennen

13-02-2018

Open ochtend 13 februari op OBS Het Tweespan 

Op dinsdag 13 februari staan de deuren van obs het Tweespan Giessenburg voor u open.
Tussen 09.00 en 10.30 uur bent u van harte welkom om de school van binnen te bekijken.
Tot dinsdag!

Klik hier omde flyer te lezen

08-02-2018

Sportvereniging Vridos 75 jaar

Op 10 februari 2018 Uitvoeringen Gymnastiek & bewegen op muziek met als thema “FEEST”
De middag voorstelling: 13:00 uur
Avond voorstelling: 19:00 uurKlik hier om de poster te zien

Klik hier voor de foto`s van het middag programma ( Camiel Groffen )

Klik hier voor de foto`s van het avond programma ( Arie van Noordennen )

08-02-2018

Gezellige middag met de ouderen van Giessen-Oudekerk

 Op donderdag 8 februari 2018 werd er weer een gezellige middag georganiseerd door de dames van de HVD. Deze middag werd door 66 ouderen bezocht. Voor de HVD erg fijn dat er zoveel mensen aanwezig waren.
Na een kopje koffie met iets lekkers erbij hebben we de middag geopend met het zingen van Gezang 300 ”Eens als de bazuinen klinken”.Deze middag waren Emmy & Martin uit Ridderkerk uitgenodigd.
Ze verzorgden een gezellige middag met het thema:”KOEK en SNOEPIE”.Klik hier voor de komplete tekst ( Lenie de Bruin )

Klik hier voor de foto`s van de gezellige middag ( Lenie de Bruin )

07-02-2018

Schoolschaaktoernooi in de Til

Samen met je klasgenoten strijden achter het schaakbord? Op het spel staat de Syntess Software Cup, maar ook deelname aan regionale en landelijke vervolgrondes. Daar knokken teams uit het hele land tegen elkaar. Gaat dit keer jouw school winnen? Wat: Schaaktoernooi voor teams van 4 spelers van dezelfde basisschool. Meerdere teams per school zijn welkom. Prijzen: Bekers voor beste teams, plaatsing voor regionale en landelijke toernooien Speeltempo: 10 min per persoon per partij (er wordt met klok gespeeld) Leeftijd: Leerlingen vanaf groep 3 t/m groep 8 Wanneer: Woensdagmiddag 7 februari 2018 van 13:30 tot ongeveer 17:30. Aub aanwezig zijn om 13:15. Plaats: De Til, Breestraat 1,in Giessenburg. De lijst met uitslagen komt op de website van de schaalclub De Giessen en Linge

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen

30-01-2018

Social media & jij – Dinsdag 30 januari 2018

Toegang tot social media is voor jullie, tieners/jongeren, net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.
Een groot deel van je leven vindt plaats op social media; Instagram, Snapchat, Twitter.
Je staat continu in verbinding met bekenden, maar ook onbekenden en een onbeperkte hoeveelheid informatie. Sociale media moeten leuk én veilig zijn.
Hoe gebruik je social media positief? Daar hebben jullie zelf een rol in! Wat is de kracht van social media, wat gaat goed, wat vind je lastig? Hoe zorg je dat social media je helpen bij je huiswerk, in plaats van dat ze je afleiden?
Tijdens deze interactieve avond hopen wij jullie daarbij te helpen! Kom je ook?!
En neem je mobiele telefoon mee, mocht je deze (al) hebben (niet noodzakelijk)!!

Inloop vanaf 18.45 uur, de avond start om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.30 uur.

De catechese én club 11/12 jarigen van maandagavond 29 januari wordt bij uitzondering deze week verplaatst naar deze dinsdagavond 30 januari en ook alle leeftijdsgenoten (van +/- groep 8 tot 18 jaar) worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

27-01-2018

Tafelverkoop

Openingstijden: 09.30-14.30 uur.
Een markt met boeken, speelgoed, tweedehands kleding en allerlei andere leuke spulletjes.
Locatie: “De Oude School”
Oudkerkseweg 18 te Giessen-Oudekerk
Huur een tafel voor € 7,50 (of meerdere) en verkoop je eigen spullen.
Afmeting tafels ca. 120 cm x 80 cm.
Opbrengst van de tafelhuur is bestemd voor het groot onderhoud van de kerk.
Opbrengst verkoop ter vrije besteding of goed doel.

Opgeven en vooraf betalen bij:
Jany Bakker, tel. 0184-615456
Mieke Ruitenberg: activiteitencommissie.hggop@gmail.com

23-01-2018

Asbest infoavond in de Dorpskamer

Dinsdagavond 23 januari hebben de dorpsraden van Giessenburg en Giessen-Oudekerk een informatieavond georganiseerd over het saneren van asbest daken. Voor het jaar 2024 moeten alle asbest daken gesaneerd zijn. De gemeente heeft informatie gegeven over de wettelijke regels. Korevaar Asbestsaneringen heeft uitleg gegeven over de mogelijkheden en wat er allemaal komt kijken bij asbestsanering. Voordat er asbest gesaneerd mag worden, moet er een rapportage opgesteld worden. Rontrex Asbest heeft hierover het een en ander verteld. Nadat het asbest verwijderd is, moet er uiteraard een nieuw dak op. Debion Energietechniek heeft de mogelijkheden van zonnepanelen op de nieuwe daken toegelicht. De belangrijkste conclusie van deze avond is, dat gezamenlijk saneren kostenverlagend werkt!
Kon u op deze avond niet aanwezig zijn en heeft u zich nog niet eerder aangemeld? Het kan nog steeds door een e-mail te sturen naar asbest@giessenburg.nl

23-01-2018

Duurzaam Giessenburg!

De gemeente Giessenlanden heeft een hoge duurzaamheidsambitie. De Dorpsraad van Giessenburg wil hier graag verder invulling aan geven. Samen met de Dorpsraad van Giessen-Oudekerk wordt er een gezamenlijk project gestart om asbestdaken te verwijderen en deze te vervangen door goed geïsoleerde daken, eventueel voorzien van zonnepanelen.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Veel bewoners weten dit niet. De beide dorpsraden vinden het belangrijk om de bewoners hierover goed te informeren. Er wordt gesproken met een aantal asbestverwijderaars om collectiviteitsvoordelen te behalen.
Op dinsdag 23 januari 2018 wordt er een informatieavond georganiseerd voor bewoners die asbestdaken hebben. Door een aannemer gespecialiseerd in asbestverwijdering wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden. Ook komt u meer te weten over de mogelijkheden om zonnepanelen op uw nieuwe dak te plaatsen. Namens de gemeente Giessenlanden is iemand aanwezig die u van informatie kan voorzien over subsidies en leningen voor asbestverwijdering en het aanschaffen van zonnepanelen. De avond begint om 19.30 uur in de Dorpskamer (bij “De Til”) in Giessenburg.
Heeft u zich nog niet eerder aangemeld, maar beschikt u wel over een asbestdak? Dan kunt u zich aanmelden door uw naam, adres en het aantal m2 asbest te mailen naar dorpsraad@giessenburg.nl.
 
Dit is tevens de aftrap naar een nóg duurzamer Giessenburg. Dat heeft niet alleen te maken met het verwijderen van asbest, het plaatsen van zonnepanelen of de overgang naar LED-verlichting. Ook valt te denken aan de inrichting van bermen en parken met bijvoorbeeld bij-vriendelijke bloemen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s en inzamelen van recyclebaar afval. Heeft u tips of wilt u hier verder met ons over van gedachten wisselen? Wij staat hier uiteraard voor open!

22-01-2018

Vijfjesactie Dorpsraad (Doe mee want er is geld te verdienen voor uw idee voor Giessenburg)

De Dorpsraad Giessenburg wil zich graag inzetten voor de leefbaarheid in het dorp. Leefbaarheid kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. Het sociale leven en omgang met elkaar zijn daarbij belangrijke factoren. Daarbij spelen initiatieven van inwoners en verenigingen ook een belangrijke rol.
De Dorpsraad kiest er daarom voor om, net als vorig jaar, een gedeelte van haar budget in te zetten voor deze initiatieven. Daarvoor is de “Vijfjesactie” in het leven geroepen. Welk budget er voor welk initiatief ingezet wordt dat mag u zelf bepalen!

Hoe kunt u mee doen?
Aan alle inwoners wordt gevraagd om initiatieven in te dienen welke de leefbaarheid van Giessenburg zouden kunnen verbeteren. Uit de ingezonden initiatieven worden er 3 gekozen welke in aanmerkingen komen voor de vijfjesactie. Let op, niet alleen verenigingen kunnen iets indienen, ook particulieren met een goed idee dingen mee.

Lees hier verder

18-01-2018

Social media introductie – Donderdag 18 januari 2018

Dit winterwerk wordt er een serie van drie (opvoed)avonden rondom het actuele thema ‘Social media’ aangeboden.

Deze interactieve avonden worden begeleid door de christelijke organisatie Raise Up en vinden plaats in de Rank.Jongeren weten optimaal gebruik te maken van social media. Ze vinden elkaar razendsnel.
Aan de andere kant is de sociale druk bij jongeren om leuk gevonden te worden nog nooit zo groot geweest als nu.
Het baart ons, de generaties die ook zonder internet zijn opgegroeid, zorgen. Jongeren die altijd maar op hun smartphone kijken, en altijd maar online zijn. Is het echt zo erg?
Of weten we gewoon nog te weinig over hoe ze alleen, of samen met leeftijdsgenoten, hun weg vinden in een wereld vol digitale media? En hoe pas je de Bijbel toe in een tijd als deze?We gaan deze avond vooral breed inzoomen op de verschillende soorten social media en de bijbehorende risico’s.Alle ouders, opvoeders, jeugdwerkers, clubleiding, leerkrachten en andere belangstellenden van harte welkom!

Inloop vanaf 19.45 uur met koffie/thee, en de avond start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

15-01-2018

GEZELLIGHEIDSTOERNOOI BIJ VRIDOS OP VRIJDAG 5 JANUARI!!!

Een volleybaltoernooi voor  straten-/familie-/bedrijf- of vriendenteams.
Het is bijna een traditie aan het worden, want aan het begin van elk jaar organiseert Vridos een super gezellig volleybaltoernooi !!!
Iedereen die er zin in heeft kan een team samenstellen. Dit kan een familieteam zijn, een vriendenteam, een straatteam, een bedrijfsteam, alles is mogelijk.
Om 18.30 uur gaat het toernooi van start. Er zijn wel drie voorwaarden gekoppeld aan de teams.

  1. Elk deelnemend team heeft minstens twee dames in het team,
  2. de minimum leeftijd van de spelers is 16 jaar,
  3. er mogen maximaal drie echte volleybalspelers in een team zitten.

We hanteren deze regels dit jaar voor de eerste keer en we denken dat dit de gelijkwaardigheid van de teams verhoogd en dus ook nog meer gezelligheid oplevert.
Van deze teams vragen we een inschrijfgeld van € 10 per team.
Inschrijving kan via een mail aan secretaris@vridos.nl en vermeldt dan wel even de teamnaam.
Op 20 december sluit de inschrijving ( maximaal 14 teams ), of zoveel eerder als de poules vol zijn.
En komen kijken kan natuurlijk ook altijd! De tribunes en de kantine van sportzaal Neerpolder zijn open dus het wordt weer een super gezellig toernooi!

13-01-2018

Oma Lena Buijk (80):beleeft de dag van haar leven

GIESSENBURG Ze ging gewoon een frietje halen bij Plein 2. Althans, dat dacht ze. Ondertussen hadden de kleinkinderen van de tachtigjarige Lena Buijk geregeld dat rijschool Wierks de lesbus naast de snackbar parkeerde. ,,Oma heeft altijd geroepen dat ze ooit nog eens een bus wilde rijden.Klik op de link hieronder om het hele verhaal uit het Kompas te zien.Oma bestuurt de touringcar