DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!
 


Steun Da Capo via SponsorKliks

Met Sponsorkliks kunt u uw internetaankopen doen en tegelijk Da Capo steunen, zonder dat het u iets extra's kost.
Om te zien met hoeveel geld Da Capo al is gesteund, klikt u HIER

Om te zien welke shops er allemaal aangemeld zijn via sponsorkliks en om iets te bestellen, klikt dan HIER

 
17-12-2016

Kerstconcert Da Capo

Het Kerstconcert van Muziekvereniging Da Capo vindt plaats op zaterdag 17 december in de Maranathakerk te Giessenburg. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.
Medewerking wordt verleend door "De Koossingers" o.l.v. Siebren Zwaan. "De Koossingers" treden afzonderlijk op en ook samen met Da Capo.

Het programma wordt een mengeling van onder andere Christmas Collage, When a Child is Born, Golden Pass, A Holly Jolly Christmas Medley tot traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen. Het Groot Orkest staat onder leiding van haar dirigent Bjorn van Pruijssen.

Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.
Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.

 
30-11-16

Tweedehands Kerstmarkt een succes!

Op zaterdag 26 november opende Da Capo haar deuren voor de Tweedehands Kerstmarkt. We kunnen terugkijken op een succesvolle dag. Dit succes is vooral te danken aan de inzet van onze gemotiveerde leden en achterban en bovenal aan alle Giessenburgers die onze vereniging een warm hart toedragen. Da Capo is blij, met de opbrengst van € 1.200 kan een muziekinstrument worden aangeschaft. Voor foto's klik >>hier

 
26-11-16

Da Capo houdt Tweedehands Kerstmarkt

Op zaterdag 26 november opent Da Capo haar gebouw voor de Tweedehands Kerstmarkt. Een gezellige markt met tweedehands kerstspullen, kraampjes, alles erop en eraan! Ruim 50 meter kraampjes met een veelzijdig aanbod aan bomen, kerstballen, kandelaars, decoratieartikelen, kaarten, kransen, verlichting, etc, etc. Alle artikelen zijn verzorgd, heel en in goede staat. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging. Tijd: 09.00-13.00 uur.

 
12-11-16

Zie ginds komt de stoomboot.......

Zaterdag 12 november was het weer zover, de Goedheiligman heeft weer voet aan wal gezet in Giessenburg. Honderden kinderen wachtten hem op.
Da Capo speelde in afwachting van de komst van de stoomboot met aan boord de Sint en 20 muziekpieten. Koud maar droog, wat hebben we een geluk gehad met het weer! Giessenburg en Sinterklaas hadden een TOP-dag!
Fotoreportage Camiel Groffen klik >>hier Fotoreportage Da Capo klik >>hier

 
25-10-16

Gebroeders Boer Sierhekwerk - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Gebroeders Boer Sierhekwerk, gevestigd in Giessenburg heeft aangegeven onze sponsor te willen zijn. Het bedrijf maakt sinds 1983 hek- en smeedwerk op maat. Ook verkopen zij antieke hekwerken en kunnen zij antieke hekwerken restaureren. Tevens maken zij schoorsteenkappen, uithangborden, hang- en sluitwerk, siertrappen, muurankers en aanverwante artikelen op verzoek. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
26-10-16

Da Capo houdt open repetitieavonden - Kom je ook?

Op woensdag 26 oktober en donderdag 27 oktober houdt Muziekvereniging Da Capo een open repetitieavond in haar verenigingsgebouw. Iedereen die een blaasinstrument wil of kan bespelen is welkom. Lees meer >>

 
08-10-16

Ierse Avond Nieuwendijk

Het uitwisselingsconcert samen met ONS-Nieuwendijk olv Anneke Konings-Kros en Folkgroep Navenant was leuk! Het Groot Orkest trad op olv Bjorn van Pruijssen. Meer gasten dan stoelen. Na afloop was er nog een nazit waarbij Navenant liefhebbers op folkmuziek trakteerde. Gezellig!! Fotoreportage Klik >>hier

 
16-09-16

Donateursactie

De leden van Da Capo gaan vanaf 16 september langs bij donateurs om de vaste bijdragen in ontvangst te nemen. Draagt u de vereniging ook een warm hart toe en wilt u onze donateur worden? Dat kan al voor het bedrag van 5 euro per jaar. Lees hier meer>>

 
10-09-16

Gondelvaart Schitterend!

Met trots kijkt Giessenburg terug op een fantastische Gondelvaart 2016. Prachtig weer en geweldige creaties van de deelnemers. De oevers van de Giessen waren volgepakt met duizenden bezoekers. Ons thema: Hoera, Da Capo 30 jaar! Onze lekker fout geklede muzikanten vierden aan boord de 30e verjaardag van de vereniging. En of het een feestje was! Klik >>hier voor een fotoimpressie; klik >>hier voor de fotoreportage van Arie van der Meer

 
10-09-16 36e Gondelvaart - 10 september - Boot nr. 1

Muziek? Dan is de vloot in aantocht! Zoals altijd vaart de boot van Da Capo aan kop. Om 19.00 uur vertrekken we vanuit Giessen-Oudekerk in de richting van Hardinxveld-Giessendam. Omstreeks 20.30 uur wordt vlak voor de Smalle Giessen gekeerd. Vanaf hier wordt er doorgevaren naar Giessenburg, waar de vloot omstreeks 22.30 uur hoopt aan te komen. Vlak voor de Giessenbrug zal ook hier gekeerd moeten worden en zal de vloot terugkeren naar Giessen-Oudekerk waar hij zal worden ontbonden. Op dit moment wordt er op een geheime locatie naar hartelust geklust. Wij van Da Capo vieren onze 30e verjaardag en hebben feestelijke muziek in petto. We gaan genieten op het water. We wensen u veel plezier bij dit evenement.

 
24-08-16

We gaan weer beginnen!

De accu is weer opgeladen en Da Capo begint weer aan een nieuw seizoen. Op woensdag 24 augustus - 19.30 uur beginnen de repetities van het Groot Orkest. Op donderdag 25 augustus repeteert om 19.00 uur het Leerlingenorkest. Ook starten deze week de muzieklessen. Voor informatie klik >>hier.

 
13-07-16

Opening van de Sportkooi Giessenburg

De sportkooi is officieel geopend en direct in gebruik genomen door de jeugd. Na een inleidend praatje door Teus Visser en wethouder Elisabeth van Leeuwen werd de kooi officieel geopend door het doorknippen van een lint. Daarna was het voetballen geblazen..... "Eght Leuk" zorgde voor een sfeervol achtergrond muziekje.

 
02-07-16

Ledendag was leuk!

In september viert Da Capo haar 30e verjaardag en daarom dit jaar een ledendag "Speciaal". We hadden een top-dag bij Piet Plezier, met bbq "thuis". Sportief, gezellig, lol, lekker eten en (ondanks de berichten) helemaal droog! The winning-team was het "Karrespoor" met Liezeke-Mariska-Rianne. Zij waren van alle markten thuis. Voor een fotoreportage klik >>hier

 
25-06-16

Hein van den Boomgaard wint de taart!

Bij Beleef Giessenburg kon men bij de Da Capo-kraam raden naar de gezamenlijke leeftijd van alle leden. Het antwoord was 3220 jaar en Hein benaderde het getal het dichtst.
Vanavond nam Hein zijn prijs in ontvangst en kreeg hij nog een muzikale toegift van het Opstaporkest!

 
25-06-16

Allen Geslaagd!

11 leerlingen hebben praktijkexamen gedaan en hun diploma behaald. Enkele jaren geleden begon een aanzienlijke groep volwassenen aan hun eerste muzieklessen. Dit jaar gingen de eerste van hen op voor hun examen. Hoe stoer! Heel trots zijn we op al onze geslaagde leerlingen!

A-diploma
Floor, Florianne, Naomi (fluit)
Jolanda (trombone)
Dick, Linda (trompet)
Lidy (klarinet)

B-diploma
Gerrit (trompet)
Madelief (klarinet)
Marit (hobo)

C-diploma
Karine (fluit)

 

 

 
25-06-16

Beleef Giessenburg

De markt met stands van Giessenburgse winkels en verenigingen. Diverse proeverijen, presentaties en "goede doelen" initatieven. Ook Da Capo presenteerde zich met de verkoop spekjes om haar kas te spekken, muziekartikelen en de prijsvraag: Raad de gezamenlijke leeftijd van alle leden. "Eght Leuk" speelde in de Dorpsstraat en ook in de Graanschuur. Het werd een hele gezellige dag met veel aanloop en leuke contacten. En hoeveel jaar zijn onze 94 leden gezamenlijk? Houd facebook in de gaten voor de uitslag. Voor een fotoreportage klik >> hier.

 
18-06-16

Zomeravondconcert

Vandaag gaf Da Capo haar zomerconcert. Met dit concert wilde de vereniging inwoners van Giessenburg een leuke muzikale avond bezorgen. Wat graag wilden we uitpakken...bewaren we voor later. Het was fris en de warme thee en koffie waren meer dan welkom. Regen zorgde helaas voor een voortijdig einde. Uiteindelijk hebben we het grootste deel van het programma kunnen spelen. Klik >> hier voor een fotoreportage van Arie van Noordennen

 
18-06-16 Da Capo viert de zomer!

Met dit zomeravondconcert wil Da Capo inwoners uit de omgeving een muzikale avond bezorgen.Opstap- en Leerlingenorkest zijn voor deze gelegenheid samengevoegd. Dit 40 koppige orkest met leerlingen van alle leeftijden opent de avond en staat onder leiding van Anneke Konings-Kros.
Daarna treedt het Groot Orkest op, onder leiding van Bjorn van Pruijssen.
Beide orkesten spelen een luchtig programma met hun meest favoriete stukken van het seizoen. Onder andere wordt Concerto d’Amore, Cheerleader, French Festival, Cazadansky, Leningrad, Samba de Janeiro, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Rapunzel - voor orkest en verteller - uitgevoerd.Geen toegangsprijs maar wel veel mooie muziek én consumptie voor € 1,00 verkrijgbaar! Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot omstreeks 21.00 uur. U bent van harte welkom op het plein aan de Giessenlaan (voor de Basisschool). Bij regen gaat het concert niet door.

 

 
28-05-16

Leerlingenorkest prima gepresteerd op Himalaya Music Jeugdfestival

Onder leiding van dirigent Anneke Konings-Kros gingen de 32 muzikanten van het Leerlingenorkest na maanden van voorbereiding naar het Festival in Nieuw-Lekkerland. Het thema was "SOLO" en dat werd heel knap neergezet door Matthia Goedegebuur, Rob Herremans, Monne den Toom en Lise Bron. Een prachtige score van 86 punten werd behaald. Het was een feestje in Nieuw-Lekkerland waar kinderen van de organisatie en jury de echte hoofdrol kregen. Top, we hebben genoten! Klik hier >> voor de fotoimpressie

 
28-05-16

Leerlingen geslaagd voor theorie-examen ZHBM

Zaterdag 28 mei hebben 13 leerlingen van Da Capo theorie-examen gedaan. Iedereen is geslaagd met prachtige cijfers. Proficat en op naar het Praktijkexamen op 25 juni a.s.

A-Diploma
Sybe Boeren
Lidy van Iperen
Naomi de Jong
Jolanda Mulder
Linda Mulder
Floor de Pater
Dick van Pelt
Florianne Toet

B-Diploma
Madelief van Heukelum
Gerrit de Jong
Sven de Ruyter
Marit van der Sande

C-Diploma
Karine de Jong

 
21-05-16 Snoepen voor het goede doel

Zaterdag 21 mei houdt Da Capo een huis-aan-huisactie om geld in te zamelen voor o.a. nieuwe instrumenten. Vanaf 9.30 uur gaan de leden op pad voor hun vereniging. Met deze actie helpt Giessenburg dus niet alleen de vereniging, maar men haalt ook iets lekkers in huis.

 
12-05-16

Giessenburg at Home- Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Giessenburg at Home is de nieuwe naam van zeer vertrouwde woningdecorateurs, gevestigd in Giessenburg en heeft aangegeven onze sponsor te willen zijn. Van den Berg Zonwering en Van Nispen Montage verzorgen samen de gehele inrichting van het huis. "Alles is mogelijk". Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
11-05-16

Gerard Overmars stopt na 20 jaar als voorzitter

In de Ledenvergadering van 11 mei heeft Gerard Overmars na 20 jaar de voorzittershamer neergelegd. Onder het blijmoedige motto "het is mooi geweest", blijft Gerard absoluut als muzikant en vrijwilliger actief bij “zijn” club. Bij monde van medebestuurslid Floor de Kreij werd Gerard bedankt en een mooi flesje zei de rest. Tot de functie is opgevuld, neemt het huidige bestuur de taak waar.

 
04-05-16

Nationale Herdenking 4 mei in Giessenburg druk bezocht door jong en oud

Op 4 mei werd om om 18:45 uur een herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk gehouden. Na de dienst werd 2 minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan hen die stierven tijdens een oorlog of vredesmissie, waarna de kranslegging plaatsvond. Dit jaar onder nog grotere belangstelling dan voorgaande jaren, waaronder de aanwezigheid van opvallend veel jeugd. Da Capo zorgde voor de muzikale omlijsting. Fotoreportage Camiel Groffen klik >>hier

 
27-04-16

Aubade bij de feesttent

Traditiegetrouw startte Koningsdag met een feestelijke muzikale aubade vanaf 09.45 uur. Het Groot Orkest en het Leerlingenorkest stonden bij deze gelegenheid onder leiding van Mark Loggen. Locatie: De feesttent naast VV-Peursum. Wethouder Akkermans opende de feestelijke ochtend. Een volle tent en het Giessenlanden-lied werd oerendhard meegezongen. Voor fotoreportage Arie van Noordennen klik >> hier

 
02-04-16

Da Capo blikt terug op een succesvolle avond

Onder leiding van Bjorn van Pruijssen en Anneke Konings-Kros namen Groot Orkest en Leerlingenorkest de zaal mee in een reis om de wereld en liet men horen wat ze op hun reis tegenkwamen.
Een leuk programma, mooie muziek, een geweldige verloting, gezellig! Een echte “Da Capo-avond” die weer zorgde voor een grootse opkomst want de zaal was tot op de laatste stoel bezet. Als grote afsluiter speelden de 75 muzikanten “Samba de Janeiro” en kwam een swingend eind aan de muzikale reis rond de wereld. Voor foto's klik >> hier

 
01-04-16 Clubkas Campagne Steuntje in de rug voor Da Capo
   
 

Da Capo is één van de verenigingen die door de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden is geselecteerd om mee te doen aan de actie ‘Clubkas Campagne’. De leden mogen in totaal € 100.000,- verdelen. Wij stellen het zeer op prijs als u als lid van de Rabobank Da Capo ondersteunt door op ons te stemmen! Bij leden van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost valt op 1 april een kaart met de persoonlijke stemcode op de mat. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, u mag maximaal twee stemmen op Da Capo uiybrengen. Er kan worden gestemd tussen 1 en 14 april.

 
02-04-16

Voorjaarsconcert - Muzikale Reis Rond De Wereld

Op zaterdag 2 april geeft Da Capo haar voorjaarsconcert. De avond wordt geopend door het Leerlingenorkest en Opstaporkest o.l.v. Anneke Konings-Kros. Vervolgens treedt op het Groot Orkest o.l.v. Bjorn van Pruijssen. Da Capo maakt in één avond een muzikale reis rond de wereld. Bestemming: Engeland, China, Israël, Hongarije, Rusland, Frankrijk, Antartica, Brazilië, enz, enz. Lees meer.....

Locatie: De TIL, Breestraat 1, Giessenburg. De entree is € 5,00, donateurs op vertoon van donateurskaart gratis toegang. De zaal is open om 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.

Wij nodigen alle belangstellenden uit om met ons op reis te gaan...

 
05-03-16

Uitwisseling De Bazuin - Gorinchem

Het Leerlingenorkest gaat op zaterdag 5 maart een dagje op bezoek bij de buren >> Jeugdorkest De Bazuin - Gorinchem. Elkaar ontmoeten, samen eten, gezellig samen muziekmaken en aan het einde van de dag een concertje in de Harmonie in Gorinchem. Voor foto's klik >> hier

 
26-02-16

"Eght Leuk" bij Giessenburgse lampionnenoptocht

Vanavond begeleidde "Eght leuk" de Giessenburgse Lampionnenoptocht door het dorp met gezellige muziek. Wat waren er veel lampionnen, jong en oud was op de been. Daarbij was het prachtig weer! Voor foto's klik >>hier / Fotoreportage Arie van Noordennen klik >>hier

 
31-01-16

Man of the World - Sponsor Da Capo

Naast de donateurs zijn er een aantal bedrijven die Da Capo steunen. Man of the World is de kledingwinkel voor actuele en modieuze herenkleding, gevestigd in Hardinxveld-Giessendam en heeft aangegeven onze sponsor te willen zijn. MAW is constant in beweging met steeds vernieuwende collecties in casual city, jeans en dress gedurende het seizoen. Mede dank deze steun is de vereniging in staat het niveau op alle fronten waar te maken. Namens Da Capo bedankt!!! Onze sponsers?

 
06-01-16

Nieuwjaarsbijeenkomst Da Capo

Op deze eerste repetitieavond van het nieuwe jaar hield Da Capo voor leden, leerlingen, partners en naaste familie een nieuwjaarsborrel. Door het Groot Orkest werd een korte repetitie gehouden en konden onze aanverwanten en geïnteresseerden even achter de schermen kijken. Voorzitter Gerard Overmars en dirigent Bjorn van Pruijssen blikten terug op 2015 en natuurlijk vooruit, naar onze wensen en ambities van het komende jaar. Klik >>hier voor enkele foto's

 
01-01-16

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!


   
   
   
 

NIEUWSARCHIEF

 
   
  Archief 2015
   
  Archief 2014