DA CAPO BEDANKT HAAR SPONSERS!!
 

_ __ ------ Nieuwbouw..


Steun Da Capo via SponsorKliks

Met Sponsorkliks kunt u uw internetaankopen doen en tegelijk Da Capo steunen, zonder dat het u iets extra's kost.
Om te zien met hoeveel geld Da Capo al is gesteund, klikt u HIER
Om te zien welke shops er allemaal aangemeld zijn via sponsorkliks en om iets te bestellen, klikt dan HIER

 
 
09-11-19

Vrienden van Da Capo LIVE in De Til!

Het Groot Orkest van Da Capo o.l.v. Bjorn van Pruijssen en de band “Met Maten” - Nederpop | Dutch Classic Rock Tribute Band. Dè feestband die samen met Da Capo zorgt voor een spetterende avond. Een feest van herkenning!
Dus: "be there"!

Aanvang 20.30 uur. De zaal gaat om 20.00 uur open.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de entree.

 
14-09-19

Concertje tijdens de Open Monumentendag in Giessenburg

Zaterdag 14 september zijn we weer te horen.
Een kort, gezellig concertje van het Groot Orkest o.l.v. Bjorn van Pruijssen bij het Vliegeniersmonument.

Tijd: 14.00-15.00 uur.
Bij regen gaat het optreden niet door.

 
20-07-19

Da Capo wenst iedereen een fijne zomer!

Vanaf 28 augustus beginnen we weer.
Lijkt samenspelen je leuk en ben je op zoek naar een orkest? Of wil je informatie over de mogelijkheden van muzieklessen, snuffel gerust eens rond op deze website. Alle ervaren en beginnende musici zijn welkom!

Voor algemene vragen, lidmaatschap en/of muziekles kunt u contact opnemen met Trudie Loggen, T. 0184-651326, e-mail of het secretariaat, e-mail

 
22-06-19

Locatie Midzomeravond Concert DA CAPO gewijzigd!

Attentie! De Midzomermarkt bij De Doetsekom is geannuleerd.
Om die reden vindt het concert van Da Capo plaats op het plein aan de Giessenlaan (voor de basisschool).


Allereerst luistert u naar een optreden van het Leerlingenorkest en Opstaporkest. Beide orkesten staan o.l.v. Marjolijn van der Lee.
Na de pauze speelt het Groot Orkest o.l.v. Bjorn van Pruijssen een vrolijk, zomers programma: met o.a. Abba Gold; Adele in Concert; Arsenal; het ritmische African Groove; Happy Feet, Lough erin Shore, The Pink Panther, enz.

Geen toegangsprijs maar wel mooie muziek en er is koffie en een ijsje te koop.
Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot omstreeks 21.00 uur. U bent van harte welkom op het plein aan de Giessenlaan.
Bij regen gaat het concert niet door.

Fotoreportage klik -> hier

 
17-05-19 Nootjesverkoop voor het goede doel

17 en 18 mei houdt Da Capo een huis-aan-huisactie om geld in te zamelen voor de vereniging. Op vrijdag gaan de leden vanaf 18.30 uur op pad voor hun vereniging. Op zaterdag vanaf 9.30 uur. Met deze actie helpt Giessenburg dus niet alleen de vereniging, maar men haalt ook iets lekkers in huis.

 
08-05-19

DA CAPO heeft het bestuur weer compleet

Henk Stam is de nieuwe voorzitter. Henk was gedurende 20 jaar onze penningmeester en sinds het aftreden van Gerard Overmars in mei 2016 interim-voorzitter.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering trad ook Jeanette den Breejen aan als algemeen bestuurslid.

 

 
18-04-19

Gratis Proeflessen na Windkracht 6 - inschrijven tot 24 mei 2019

Na dit lesprogramma op school biedt Da Capo de mogelijkheid om 3 gratis muzieklessen te volgen op een instrument naar keuze. Dit geldt ook voor kinderen die niet aan het project hebben deelgenomen.
Kinderen ervaren of het instrument bij hem of haar past en hoe leuk muziek maken is! De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten.

Men kan kiezen uit de volgende instrumenten: trompet – trombone – bariton – hoorn - klarinet – hobo – saxofoon – dwarsfluit - slagwerk.
Voor de 3 proeflessen kan nog tot 24 mei a.s. worden ingeschreven.
De lessen vinden plaats in juni 2019, in het Da Capo-gebouw in Giessenburg. Inlichtingen: Trudie Loggen – tel. 0184-651326. email

 
26-04-19

Dubbel Feest op de Dag van de Lintjesregen

Dubbel feest bij Da Capo op de dag van de lintjesregen. Erevoorzitter Gerard Overmars en bestuurslid Trudie Loggen-Overmars werden vrijdag allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en mochten uit handen van (waarnemend) burgemeester D. van der Borg van de Gemeente Molenlanden de koninklijke onderscheiding ontvangen. Trudie en Gerard, van harte gefeliciteerd!

 

 
17-04-19

Muziekproject Windkracht 6 - Basisscholen

In de afgelopen 4 weken vond in basisscholen Het Tweespan en De Hoeksteen het Muziekproject WINDKRACHT 6 - "BLAASMUZIEK IS COOL" plaats. 
Samen met de dirigenten Bjorn en Marjolijn van Da Capo en docent Adrie van Werd. En enthousiast!! Geweldig!
Woensdagavond 17 april was het afsluitende concertje door de kinderen en het Groot Orkest. Klik >>hier voor de foto's

 
06-04-19

Volle zaal bij Voorjaarsconcert "Beestenboel"

Een  compleet volle zaal met ruim 300 bezoekers, genoot volop van het gevarieerde programma. De "diepzeeduikers" van het Opstaporkest openden het concert, gevolgd door het Leerlingenorkest en het Groot Orkest. "Het Zonnetje" was voor onze hoffotograaf Camiel Groffen. Dank Giessenburg voor jullie komst en leuke reacties. Fotoreportage Camiel Groffen klik >>hier

 
06-04-19

Voorjaarsconcert "Beestenboel" - Zaterdag 6 april 2019

Het wordt een beestenboel in De Til!! Groot Orkest, Leerlingenorkest en Opstaporkest treden op onder leiding van Bjorn van Pruijssen en Marjolijn van der Lee.

Wie kent niet de prachtige muziek van The Lion King; het beroemde muziekstuk Carnival of the Animals; Seal Lullaby; het swingende African Groove; Juressic Park; Jonathan Livingston Seagull; Seal Lullaby; The Pink Panther en natuurlijk A Day at the Zoo.

De avond wordt gepresenteerd door Marjolijn van der Lee.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de entree.

Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.
Entreeprijs: € 7,50 (€ 5 t/m 12 jaar). Kaartjes verkrijgbaar bij de entree.
Donateurs gratis toegang voor 1 persoon.

 
16-02-19

Studiedag een succes

Met de tips van speciaal ingevlogen docenten hadden de muzikanten een hele leuke, nuttige, inspirerende studiedag. 
Centraal stond het concert "Beestenboel". 
Groepsrepetities, serieus en keihard werken, vervolgens met z'n allen lekker lunchen en socializen. Tot slot de tutti-repetitie met Marjolijn en Bjorn. Het resultaat, een prettige “duw” naar een mooi concert op 6 april!

 
10-01-18

DA CAPO start nieuw Opstaporkest

GIESSENBURG - Er is goed nieuws voor muzikale jongelui! De Giessenburgse Muziekvereniging DA CAPO start net als vorig jaar een nieuw Opstaporkest. Het betreft een beginnersorkest voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, die een muziekinstrument bespelen en het leuk vinden om samen met anderen te spelen. Bijna alle instrumenten mogen in dit nieuwe orkest meedoen.

Het Opstaporkest is voor muzikanten die nog maar net begonnen zijn en is voor de leerlingen in opleiding de opstap naar het Leerlingenorkest. Leerlingen leren samenspelen met andere muzikanten, maar ook met verschillende instrumenten. Wat wordt geleerd tijdens de muzieklessen, kan bij het Opstaporkest ‘in praktijk’ worden gebracht. En.. samen muziek maken is natuurlijk veel leuker.
Het Opstaporkest staat onder leiding van dirigent Marjolijn van der Lee. De eerste 12 aanmeldingen zijn al een feit, 10 blazers en 2 slagwerkers.

Aanvang: 10 januari elke donderdagavond van 18.30 tot 19.00 uur. Locatie: Verenigingsgebouw - Da Capo

Informatie: Trudie Loggen

 
04-01-18

Jubilarissen Betsy en Jo gehuldigd��

Erevoorzitter Gerard Overmars hield tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst zijn gebruikelijke Jubilarissen-Quiz: Betreft 2 dames....����

Jo van Delzen is al 25 jaar lid van onze vereniging. Betsy de Ruiter is 12,5 jaar lid. Gerard feliciteerde hen van harte met hun jubileum en overhandigde de speld met de daarbij behorende oorkonde van de ZHBM.

Proficiat Betsy en Jo, Da Capo hoopt dat we nog jaren van elkaar kunnen genieten.

 
01-01-18

Gelukkig Nieuwjaar!

Da Capo wenst alle bezoekers van onze site een heel Muzikaal en Gelukkig Nieuwjaar!


   
 

NIEUWSARCHIEF

 
  Archief 2018
   
  Archief 2017
   
  Archief 2016