Nieuwsarchief-2015

Naamloos document
24-12-2015 Kerstliedjes zingen bij het vuurtje:

Vanavond, 24 december hopen we ook dit jaar weer met heel veel kinderen kerstliedjes te gaan zingen als voorbereiding op het kerstfeest. Dit jaar vindt deze activiteit plaats buiten bij de gereformeerde kerk( bij droog weer). We zingen rondom een gezellig vuurtje bekende kerstliedjes. Jij komt toch zeker ook? We beginnen om 19.00 uur!Neem voor de gezelligheid een lampionnetje of een lantaarntje mee. Tot vanavond

Klik hier voor wat foto`s van ( Arie van Noordennen)

23-12-2015

Kerstborrel voor de vrijwilligers van Buurmansgrond

De vrijwilligers van de bouw van het nieuwe kerkelijk centrum waren woensdagmiddag in de gelegenheid om gezamenlijk een kerstdrankje te nuttigen in het nieuwe gebouw. Ton van Houwelingen sprak de vrijwilligers toe en deelde mede dat het gebouw begin maart 2016 klaar zal zijn voor gebruik.

Klik hier voor wat foto`s (Arie van Noordennen)


20-12-2015

Kinderkerstfeest in de Maranathakerk

Het jaarlijkse Kinderkerstfeest in de gereformeerde kerk was weer erg mooi en gezellig. Zoals je op de foto's kunt zien ging het allemaal om TIJD. Er werd een spel opgevoerd en er kon meegezongen worden met mooie kerstliederen.

Klik hier voor een fotoreportage (Camiel Groffen)


19-12-2015

Da Capo Kerstconcert

Het Kerstconcert van Muziekvereniging Da Capo was een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.
Het programma was een mengeling van onder andere For unto us a Child is born (uit The Messiah van Händel), Jupiter Hymn, Christmas Variations tot traditionele kerstliederen die door iedereen werden meegezongen. Het Groot Orkest stond onder leiding van haar nieuwe dirigent Bjorn van Pruijssen.

Klik hier voor de fotoreportage (Camiel Groffen)
Klik hier om het concert nog eens te beluisteren


18-12-2015

J.V. Credo verzorgde het kerstmenu in kaasboerderij de Kuiper.

Vrijdagavond 18 december was er weer een heerlijk Kerstdiner georganiseerd door Credo in de Kaasboerderij van De Kuiper, voor ouderen van de Hervormde gemeente van Giessenburg. De credocrew wist iedereen weer te verbazen door hun inzet om als echte koks, kelners, serveersters, tafelheer of tafeldame het de ouderen een mooie avond te bezorgen met ook weer een mooie muzikale noot tussen de gerechten door.
Credo, weer super gedaan, iedereen heeft genoten.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


19-12-2015

Kerstkrant digitaal

Vanmorgen heeft u huis-aan-huis de kerstkrant ontvangen die door de gezamenlijke kerken is samengesteld.
Deze krant is ook digitaal te lezen.
De gezamenlijke kerken wensen iedereen een gezegende Kerst toe.

Klik hier om de digitale versie te lezen of op te slaan


16-12-2015

Kerstmiddag met daarna een Kerstdiner Seniorensoos Giessenburg.

Woensdagmiddag was het weer heerlijk toeven in "de Til ". De middag begon met de normale soosmiddag, waar o.a. werd gekaart en geknutseld. Daarna werd in de foyer een glas wijn geschonken.
Rond 17:30 ging de seniorensoos ging weer met bijna 60 personen aan tafel om aan het kerstdinner aan te schuiven. Eest een drankje vooraf gevolgd door een dampende soep. Het hoofdgerecht was een malse biefstuk met diverse soorten groenten, frietjes en aardappel kroketjes. Het nagerecht zou volgens de voorzitter griesmeelpap zijn, maar dit was een foutje in zijn voorwoord. Het werd namelijk een kerst chipolata toetje. Het was weer heerlijk genieten.

Klik hier voor foto`s van de soosmiddag tot het kerstdinner begon ( Jan de Bijl )

Klik hier voor foto`s tijdens het kerstdinner ( Arie van Noordennen )


15-12-2015

Kerstviering club Immanuël

Dit jaar was er geen kerstoptreden voor de leden van club Immanuël maar stond er een echt kerstdiner voor hun klaar in de Maranathakerk. Tussen alle gerechten door werden er kerstliederen gezongen en was er een mooi kerstverhaal. Alles natuurlijk weer muzikaal omlijst door Erik en zijn dochters.
Een dikke pluim voor allen die hebben bijgedragen dit voor elkaar te krijgen.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


14-12-2015

Activiteiten De Dorpskamer Giessenburg

In de twee weken dat De Dorpskamer open is, is het al een gezellige boel. Naast het brei- en haak café op dinsdag 9 december, hebben we op woensdagmiddag 10 december de  prijsuitreiking van de kleurwedstrijd gehad en op zaterdagavond 12 december, kerstmuziek met lekkere warme chocomel.

Bij alle activiteiten was het gezellig druk en is er veel bijgepraat, oude bekende kwamen elkaar weer tegen en er is kennis gemaakt met nieuwe inwoners.

De volgende activiteit is haak en brei café op 5 januari om 13.30 uur. Iedere donderdagavond is er huiswerkhulp beschikbaar. In januari  komt er een filmavond.
Voor meer info over de Dorpskamer: dorpskamer@giessenburg.nl


14-12-2015
Dubbel jubileum voor De Hek bij IJsclub Sint Moritz
 
Op de onlangs gehouden jaarlijkse ledenvergadering van IJsclub Sint Moritz werd bestuurslid Henk de Hek verrast met het feit dat hij 40 jaar lang deel uit maakt van het bestuur van IJsclub Sint Moritz. In die 40 jaar was hij 35 jaar lang secretaris. Alle reden dus om hem in het zonnetje te zetten. Uit handen van voorzitter Vas de Hek ontving hij een glazen herinneringsstandaard. Bovendien ontving zijn vrouw Nelleke een fraaie bos bloemen.

11-12-2015

Gezellige kerstmarkt Maranathakerk

Vrijdagavond was er een gezellige kerstmarkt in de Maranathakerk. Er waren lekkere hapjes, zoals de overheerlijke erwtensoep, Je kon er leuke kerstspulletjes kopen, er waren workshops, een verhaal met de zandtovenaar, je kon je eigen kerstfoto laten maken en er kon gezongen worden. De Welkoop was ook speciaal langer open gebleven zodat er gelijk een kerstboom gekocht kon worden.

Klik hier voor een fotoreportage (Camiel Groffen)


11-12-2015

Kerstmiddag hervormde ouderen in de Rank te Giessenburg

Vrijdagmiddag 11 december was er de kerstviering van de hervormde gemeente voor ouderen vanaf 70 jaar.
Marieke Stam las een prachtig kerstverhaal en het bijna complete gezin van ds. Dubbeldam ( de oudste dochter ontbrak ) maakte er een bijzondere muzikale middag van. Daarna was er een luxe broodmaaltijd .

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


18-12-2015

"Kerstgala" op 18 december in de Soos te Giessen-Oudekerk


Komen jullie vrijdagavond ook??? Trek je mooiste kerst (gala) kleding aan!!!

Klik hier om de poster te zien


09-12-2015 De Til is weer Up To Date

De afgelopen periode is het vergadercentrum van de Til volledig vernieuwd. Alles is weer Up-To-Date voor vergaderingen, bijeenkomsten en seminars.
Woensdag 9 december verrichtte wethouder Elisabeth van Leeuwen met haar kinderen de opening door 2 groene stekkers met elkaar te verbinden. Hiermee werd door middel van groene stroom de verlichting en de beeldschermen in werking gezet. Na een rondleiding was er een receptie voor genodigden.

Klik hier voor foto`s: Arie van Noordennen

09-12-2015

Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd Dorpskamer

Vanmiddag was het weer gezellig druk in De Dorpskamer. 76 kinderen hebben een kleurplaat ingeleverd en ongeveer de helft kwam naar de prijsuitreiking. Allemaal kregen ze iets te drinken en 11 kinderen een hoofdprijs en de rest een aardigheidje.


05-12-2015

Haak- en Breicafé in de dorpskamer

Vanaf januari 2016 houden we iedere 1ste dinsdag van de maand een HAAK- en BREI CAFE in de dorpskamer van 13.30 – 16.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig werken aan je eigen haak- of breiwerk. Handige tips, ideeën delen en uitwisselen. Wil je graag leren haken of breien dan helpen we je graag op weg. Wel zelf graag wol/katoen en haak- en/of breinaalden meenemen. Dinsdag 8 december maken we een start met het HAAK en BREI CAFE en beginnen we met HAKEN EN BREIEN voor de KERST, uw eigen haak- en of breiwerk meenemen mag natuurlijk ook. Voor de beginners is een leuk hoesje voor een waxinelichthouder misschien een leuk idee. We hebben wat restjes wol en katoen maar eigen materiaal is welkom. En natuurlijk een glas of glazen pot meenemen.


19-12-2015

Kerstconcert Da Capo

Het Kerstconcert van Muziekvereniging Da Capo vindt plaats op zaterdag 19 december in de Maranathakerk te Giessenburg. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.
Het programma wordt een mengeling van onder andere For unto us a Child is born (uit The Messiah van Händel), Jupiter Hymn, Christmas Variations tot traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen. Het Groot Orkest staat onder leiding van haar nieuwe dirigent Bjorn van Pruijssen.

Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.
Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis. Meer informatie www.dacapo.giessenburg.nl


16-12-2015

Kerststukjes maken bij Kindervreugd Giessenburg

Kerststukjes maken voor jong en oud
Woensdag 16 december 2015 kunnen kinderen vanaf 4 jaar weer een leuk kerststukje komen maken in ons clubgebouw.
Tussen 14.00 - 15.30 uur ben je welkom.
Leden gratis, niet leden €2,50

(LET OP.. is inloop dus als je klaar ben mag je weer naar huis)
Voor materiaal wordt gezorgd.

=======================================================

Kerst bloemschikken

Woensdagavond 16 december 2015 is er een kerst bloemschik avond i.s.m. Bloemsierkunst Klimop ook in ons clubgebouw
Avond begint om 20.00 uur
kosten €25.00 (incl koffie/thee en alle materialen)

P.S. wel zelf gereedschap meenemen. (snoeischaar, ijzerdraad tang, gewone schaar en mesje)
Opgeven voor de avond graag voor 14 december 2015 bij Bloemsierkunst Klimop!


03-12-2015

Uitslag loterij Jsv Kindervreugd Giessenburg

1e prijs 1145
2e prijs 3109
3e prijs 4730
4e prijs 0536
5e prijs1537
6e prijs 0248
7e prijs 4638
8e prijs 1066
9e prijs 3942
10e prijs 3166

Prijswinnaars kunnen zich melden bij P Vonk 0184651084 (na 18.00 uur)


 

Opening Dorpskamer in Giessenburg een groot succes

Een plek voor iedereen van ons allemaal

Zaterdagmiddag is in onder grote belangstelling Giessenburg De Dorpskamer geopend.

De Dorpskamer in Giessenburg is het resultaat van een samenwerking tussen inwoners en de gemeente.
Drie jaar geleden werd er in Giessenlanden besloten dat de bibliotheken opgeheven zouden worden. Toen dat onvermijdelijk was heeft de dorpsraad het initiatief genomen om met enkele mensen uit het dorp te kijken wat voor mogelijkheden er nog waren. Uitgangspunt was: het lezen voor Giessenburg te behouden.
Dit heeft geresulteerd in De Dorpskamer.

Vrijwilligers zijn aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn.
Ook de functie van de dorpskamer is breder geworden dan alleen het lezen.
In De Dorpskamer is ook het boeken afhaalpunt van AanZet aanwezig, waar ook boeken on-line uitgezocht en besteld kunnen worden. Naast een groot assortiment jeugd- en stripboeken staan er ook meer dan 2000 boeken uit de oude bibliotheek die door de bewoners gratis gelezen kunnen worden; terugbrengen binnen 4 weken wordt vriendelijk verzocht. Mocht U actuele boeken over hebben, die U niet meer wilt bewaren, zijn deze bij ons ook van harte welkom. Er kan ook gewoon koffie worden gedronken en een praatje worden gemaakt etc. In de toekomst worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor alle Giessenburgers.

Ongeveer 250 Giessenburgers hebben De Dorpskamer bezocht en de ideeën kwamen spontaan op. Vaste plannen hebben we ook al, bijv. op 8 december, is Haken en Breien voor de Kerst met o.a. kerstballen maken vanaf 14.00 uur en op 12 december is er een Kerstavond met muziek en chocolademelk vanaf 19.30 uur.

In januari wordt er een filmavond georganiseerd. Verder zijn er plannen voor huiswerkhulp, voorlezen voor de kleintjes, omgaan met de Ipad etc.

De Dorpskamer is open  op dinsdag van 14.30 tot 16,30 uur, woensdag van 14.30 tot 16.30, donderdag van 18.30 tot 20.00 uur, vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur

Wilt u op de hoogte blijven kijk op www.giessenburg.nl, of op facebook.com/dorpskamergiessenburg
Heeft u ideeën, suggesties mail het naar dorpskamer@giessenburg.nl, Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten stuur dan een e-mail dan wordt u geïnformeerd.

Klik hier voor de fotoreportage van de opening (Camiel Groffen)


09-12-2015 “Vergaderen bij De Til kost u geen energie.”

Woensdag 9 december openen wij het nieuwe vergadercentrum van Zalen- en partycentrum De Til in Giessenburg. Na een intensieve verbouwing van het vergadergedeelte (uit 1978) zijn we weer helemaal up-to-date. Daarnaast hebben we ook de voorentree van het gebouw volledig vernieuwd.

Na de verbouwing, uitgevoerd door aannemingsbedrijf Gebr. C&M Korevaar uit Giessenburg, hebben we 3 hypermoderne vergaderzalen tot onze beschikking die door het gebruik van flexibele tussenwanden kunnen worden uitgebreid naar 5 vergaderzalen.

“Vergaderen bij De Til kost u geen energie.” Dat wordt de nieuwe slogan, want we hebben zoveel mogelijk ingezet op duurzaamheid. Hoe we dat gedaan hebben? Kom het zien tijdens het Open Huis op woensdag 9 december van 18.00 uur tot 21.00 uur.


28-11-2015

Opening Dorpskamer Giessenburg

Op zaterdag 28 november wordt de Giessenburgse Dorpskamer geopend om 14.00 uur en daarna inloop tot 16.00 uur. De dorpskamer, die zich bevindt in De Til aan de Breestraat, is een plek voor een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. Een plek voor ontmoeting in het dorp. Om de opening een feestelijk tintje te geven is er voor de kinderen een kleurplatenwedstrijd. Kleurplaten zijn vanaf 19 november op te halen in de oude vestiging van de bibliotheek aan de Van Brederodestraat.

Een plek voor iedereen
De dorpskamer is een plek voor een gezellig praatje, maar er is meer. Er is een afhaalpunt van de bibliotheek AanZet. Leden van AanZet kunnen daar boeken ophalen die ze via internet besteld hebben. Er zijn ook vrijwilligers aanwezig om te helpen bij het bestellen van boeken. Verder zijn er boeken te leen uit de collectie van de vroegere bibliotheek. Ook zijn er twee computers beschikbaar en is er gratis WiFi. Hierdoor is het ook een geschikte plek voor het samen maken van huiswerk of het werken aan een boekbespreking.

Activiteiten
De dorpskamer is standaard open op dinsdag, woensdag en vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur en op donderdag van 18.30 tot 20.00 uur. Daarnaast worden er ook activiteiten georganiseerd op andere tijden, zoals filmavonden en knutselclub. De eerste activiteit in de dorpskamer is een gezellig avond in de kerstsfeer op zaterdag 12 december van 19.30 tot 21.00 uur. Informatie over de activiteiten staat op www.giessenburg.nl.

Voor de dorpskamer worden nog meer vrijwilligers gezocht. Aanmelden als vrijwilliger of meer informatie opvragen kan via dorpskamer@giessenburg.nl.

Klik hier voor de flyer


27-11-2015

Sinterklaasfeest bij j.s.v. Kindervreugd Giessenburg

Voor de kinderen (vanaf 3 jaar) tot en met groep 4 is er een Sinterklaas middag op vrijdag 27 november..
We beginnen om 14.30 uur en zal tot ongeveer 15.30 uur duren.
Voor deze middag zijn gratis toegangskaartjes af te halen
op dinsdag 24-11-2015 (15.00-17.00 uur en van 18.45-19.30 uur) tijdens het handwerken of op
woensdag 25-11-2015 (14.00-15.00 uur) tijdens de knutsel in ons clubgebouw.

En van 19.00 - 20.30 uur is er kinderbingo met getallen, hier is geen toegangskaartje voor nodig.
De kinderbingo is voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder. 
Jonger dan 7 jaar mag wel maar dan wel met een ouder erbij!
Vergeet je pen/potlood niet!

Alleen voor leden!


14-11-2015

Inwoonster van de Bovenkerkseweg bezorgt Sint Nicolaas een fris welkom in Giessenburg.

De stoomboot onderweg naar Giessenburg, moest halverwege wat stoom terug nemen omdat de Pieten ter hoogte van fam. L. de Baat een drijvend iets in het water hadden waargenomen.
Alle Pieten renden naar de boeg om mee te kijken wat er aan de hand was. Het leek er eerst op dat er een Piet overboord was gevallen, maar de stoomboot was daar nog niet eens geweest en kon dus niet waar zijn. Bij de drenkeling aangekomen, bleek het de ruim 70 jarige mevrouw Nel de Baat-Nobel te zijn, welke er de laatste jaren een gewoonte van maakt om in de Giessen te zwemmen totdat de Sint zijn intocht doet in Giessenburg en dan het zwemseizoen te stoppen. Ook vorig jaar was zij van de partij, alleen had Sint door de hevige mist vorig jaar, deze zwemster over het hoofd gezien. Na een welkomst zwaai vanuit het water gaf Sint zijn Pieten snel opdracht even een paar woorden op papier te zetten en deze met flessenpost naar de zwemster te gooien. In de fles bleek een gedicht van Sinterklaas te zitten met de verontschuldiging dat hij de zwemster vorig jaar niet heeft gezien.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


14-11-2015

Intocht Sinterklaas

Om 14:00 uur kwam de stoomboot in Giessenburg aan waar de kinderen al luidkeels stonden te zingen op de sinterklaasliedjes die Da Capo speelde. Bij aankomst werd de Sint verwelkomd door Hanneke en de wethouder. Nadat Sint alle kinderen persoonlijk een hand had gegeven, begaf hij zich naar de Til om daar nog met de jongste kinderen een gezellig samenzijn te hebben.

Klik hier voor de fotoreportage (Camiel Groffen)


07-11-2015 Verkoop Lydia

Hervormde Vrouwenvereniging Lydia hield op zaterdag 7 november haar jaarlijkse verkoopdag.
Heel veel mooi handwerk, warme sokken en sjaals, cadeau artikelen, Brusselse wafels en pannenkoeken werden er verkocht.
Voor de kinderen waren er spelletjes en een grabbelton.
Dit alles vond plaats in de Rank aan de dorpsstraat.

Klik hier voor wat foto`s Arie van Noordennen

27-10-2015

Geschenkenhuis, Marry van der Vlist sluit 31 december de winkel.

Na 55 jaar gaat het Geschenkenhuis definitief dicht. Marry van der Vlist is net 68 jaar geworden en gaat van haar pensioen genieten.
Iedereen in het dorp heeft wel iets in huis staan, dat ooit bij het Geschenkenhuis is gekocht, zoals huishoudelijke artikelen, speelgoed of iets om kado te geven.
Kwam je iets kopen en het gevraagde stond niet in de winkel, had Marry het vast wel ergens op zolder staan.

Giessenburg Online bedankt Marry met een fotoserie voor wat zij voor Giessenburg betekende en wenst haar nog heel veel gezonde jaren toe.

Klik hier voor de fotoserie van Arie van Noordennen en het artikel dat de in de 1993 in de Kroniek stond over Geschenkenhuis vd Vlist


28-10-2015

55+ Beurs "Langer thuis"

Seniorenraad en gemeente Giessenlanden nodigen u uit voor de 55+ Beurs ‘Langer thuis’ op woensdag 28 oktober 2015 in De Til in Giessenburg.

Langer thuis! Het thema van de 55+ Beurs dit jaar hebben we niet zomaar gekozen. Veel ouderen willen, met de nodige zorg, zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook vanuit de overheid wordt gestimuleerd dat mensen zo lang mogelijk zelfredzaam zijn en kunnen deelnemen in de maatschappij. Graag besteden we op de beurs extra aandacht aan het beleid van vandaag de dag. Wat is er nodig om langer thuis te blijven? En welke mogelijkheden zijn daarvoor beschikbaar? Tijdens deze beurs worden u daarvoor vele handreikingen gedaan. Handreikingen, die in de eerste plaats voor u als ouderen van belang zijn. Maar ook voor uw eventuele kinderen of anderen, die dicht bij u staan. Daarom nodigen we u allen uit deze beurs te bezoeken, u bent van harte welkom!

Klik op de link voor het programma 55-beurs-langer-thuisl

Klik hier
voor wat foto`s van Arie van Noordennen

Klik hier voor wat foto's van Camiel Groffen

Klik hier voor wat foto`s van Jan de Bijl


23-10-2015

Musical Esther, de musical in 1 dag

Vrijdag was het een bedrijvigheid van jewelste in de Gereformeerde kerk van Giessenburg.. Er werden tientallen kinderen klaargestoomd om in een heuse musical te gaan spelen. En dat spelen moest ook nog diezelfde dag gebeuren. In 1 dag werden de kinderen klaar gestoomd voor het optreden van de avondvoorstelling, waar de ouders, grootouders en andere belanstellenden ruim voor 19:00 de zaal betraden om vooral een mooi plekje te bemachtigen. Er zaten al verschillende nieuwbakken artiesten met plankenkoorts op hun te wachten. De spanning was van sommige gezichten te lezen.
Om 19:00 uur ging het van start. De voorstelling werd gedragen door professionele acteurs, zangers en dansers. Samen met de kinderen bezorgden zij de kijkers een stralend optreden.
Esther is een voorstelling van Stichting De Vliegende Speeldoos.

Klik hier voor de foto`s van de voorstelling ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor de foto`s van de voorbereiding in de middag ( Marieke Donk )


10-10-2015

Woonbehoefte onderzoek Giessenburg en Giessen-Oudekerk

De werkgroep wonen van Dorpsraad Giessenburg gaat door middel van een huis aan huis verspreide enquête de woonbehoefte in Giessenburg en Giessen-Oudekerk  in kaart brengen. De bedoeling is om op basis van de uitkomst de Dorpsraad te adviseren over de behoefte. De Dorpsraad kan dan op basis van dit onderzoek met de gemeente in overleg gaan over het daadwerkelijk realiseren van woningbouw in Giessenburg en Giessen-Oudekerk.
Alle inwoners van Giessenburg en Giessen-Oudekerk krijgen volgende week de enquête in de brievenbus. Om alle keuzemogelijkheden in de enquête te verduidelijken is er een begrippenlijst toegevoegd. De enquête kan vóór 6 november worden ingeleverd in de daarvoor bestemde bus bij Albert Heijn en het Gezondheidscentrum.
De uitslag van de enquête wordt bekend gemaakt op de eerstvolgende bewonersavond van de Dorpsraad die in De Til zal worden gehouden.

Deze aankondiging heeft u 2 weken geleden al in het Kontakt kunnen lezen maar er is helaas iets fout gegaan in het verspreiden van de enqueteformulieren. Vandaar de opgeschoven inleverdatum. Als het goed is, liggen ze donderdag bij u op de mat.

U kunt ook hier klikken om het formulier alvast te downloaden en uit te printen.


08-10-2015

Open dag nieuw hervormd kerkelijk centrum op Buurmansgrond

Donderdag 8 oktober was er weer een open dag in het in aanbouw zijnde hervormd kerkelijk centrum in Giessenburg. Van 16:00 tot 20:00 uur was iedereen van harte welkom en onder het genot van erwtensoep, een pannekoek of koffie met wat lekkers kom men even bijpraten over de vorderingen van de bouw en kon men rond kijken wat er allemaal al aan werk was verzet.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen


07-10-2015

Soosreisje naar Rotterdam en Hoek van Holland

Om 9:00 uur zijn we met een volle bus vertrokken richting Oud-Alblas, waar de koffie en een heerlijk stuk appelgebak voor ons klaar stond. Daarna zijn we naar Rotterdan Blaak gereden, waar een bezoek aan de Markthal op het programma stond. Iedereen heeft daar even heerlijk rond gekeken of wat gekocht. De reis ging tegen de middag verder richting Hoek van Holland waar we hebben geluncht in restaurand Unicum, waar we met een schitterend uitzicht hadden op de Waterweg en het scheepvaartverkeer daar in de buurt. Om 14:00 uur gingen we weer verder om vlak bij de Maeslandtkering op een passagierschip te stappen voor een rondvaart door de Maasvlakte met zijn havens. Onderweg hebben we ook een hele kolonie zeehondjes gespot en de enorme omvang van de haven gezien. Bij terugkeer bij de aanlegsteiger reed de bus ons naar de Maeslandtkering waar we een film kregen te zien over de noodzaak van de afsluiting van de waterweg om Rotterdam droog te houden bij extreme watergetijden en storm op zee. Rond 18:45 waren we weer terug in Giessenburg met weer een enorme leerzame en gezellige dag achter ons.

Klik hier voor een fotoserie:: Arie van Noordennen

Klik hier voor fotoserie : Jan de Bijl


14-10-2015

Najaars bloemschikken bij Kindervreugd Giessenburg

Op woensdag 14 oktober 2015  gaan we najaars bloemschikken .
We doen dit weer i.s.m. Klimop uit Giessenburg.
Kosten € 25,00 zijn inclusief koffie/thee en alle benodigdheden.

Aanvang 20.00 uur.
Opgeven kan bij:
Klimop
Dorpsstraat 80 te Giessenburg
Telefoon 0184-652709


11-09-2015

Gemeenteraad bezoekt Dagboerderij de Hoeff

Op vrijdag 11 september bracht de gemeenteraad van de gemeente Giessenlanden een bezoek aan dagboerderij de Hoeff van Syndion.
De gasten werden welkom geheten door de voorzitter van de clusterraad: Erik Verschoor.
Harry Vogelaar (bestuurder) en Anja Sluijs ( manager) gaven met hun korte presentatie een inkijkje in de geschiedenis van de Hoeff, de verbouwing, de veranderingen in de zorg en de gevolgen voor de cliënten.
Na de presentatie werd het gezelschap in groepjes rondgeleid over de Hoeff.
Het bezoek werd zeer gewaardeerd door medewerkers en cliënten van de Hoeff. ;
Het was een geslaagde kennismaking van weerskanten!


27-09-2015

Startzondag gereformeerde kerk

Vandaag was ook de startzondag van de Maranathakerk. Na de ochtenddienst was er een gezellig samenzijn met koffie en taart. Daarna konden er verschillende workshops gevolgd worden, gespreksgroepen, schilderen, bijbelverhaal met lego uitbeelden, bloemstukjes maken in Bredero's Hof voor de ouderen. Aansluitend met zijn allen heerlijk en gezellig geluncht. Dit alles afgesloten met een mooie viering.

Klik hier voor de fotoreportage


26-09-2015

Gemeentedag Hervormde kerk Giessenburg

Startdag seizoen 2015-2016.
Met elkaar op een ontspannen manier bezig zijn en gezamenlijk een maaltijd gebruiken.
Een fietspuzzeltocht door de Alblasserwaard, een tochtje voor de ouderen naar Schoonrewoerd. kinderen in diverse speeltuinen en oppas geregeld.

Klik hier voor foto`s van: Arie van Noordennen, Jan Holtslag en Dick Muilwijk


01-10-2015

Gewijzigde openingstijden afhaalpunt Aanzet

Het afhaalpunt voor boeken wijzigt per 1 oktober haar openingtijden voor wat betreft de vrijdagavond. Deze verschuift naar de donderdagavond.
De openingstijden zien er dan dus als volgt uit:

Dinsdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur
Woensdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur
Donderdagavond van 18.30 – 20.00 uur
Vrijdagmiddag van 15.00 -16.30 uur

Zodra de Dorpskamer in de Til klaar is, zal het afhaalpunt verplaatsen naar de Dorpskamer.


10-10-2015

Optreden Dimensions Juniors in Giessenburg

Op zaterdagmiddag 10 oktober wordt er in de Maranathakerk aan de Peursumseweg 15 in Giessenburg een concert gegeven door Dimensions Juniors, kortweg DJ’s. Ze toeren dit najaar door Nederland met het programma 'Start'. Bij ieder concert wordt er een verhaal verteld via drama, zang en dans. Het wordt een spannend verhaal, waarin ook de kinderen uit het publiek worden betrokken.

Lees hier verder


17-09-2015

Facebook pagina voor Giessenburg Online

Omdat tegenwoordig bijna iedereen een facebookaccount heeft, leek het ons goed om ook een facebookpagina aan te maken voor Giessenburg Online waarop we de fotoreportages en aankondigingen van evenementen kunnen zetten. Bij het plaatsen van een bericht komt dit eerder onder de aandacht dan bij een website waar je eerst naar toe moet gaan om te kijken of er iets is bij gekomen.
Daarbij komt, dat facebook ook handig is om berichten te delen en om reakties achter te laten (of zelfs een discussie te starten).

Neem eens een kijkje op de nieuwe pagina https://www.facebook.com/giessenburgonline en Like de pagina, zodat je op de hoogte blijft van nieuwtjes en fotoreportages.

 


19-09-2015 Alblasserwaard Vijfheerenlanden schenkt € 15.000 voor Waterlinie route

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden schenkt een bedrag van € 15.000 voor het vergroten van de zichtbaarheid van de waterlinie route in Zederik en Molenwaard, Deze bijdrage is bestemd voor het plaatsen van bankjes, borden en een digitale informatiezuil bij de sluis van Ameide. Tevens is het bedrag bestemd voor de illuminatie inundatiesluis bij Nieuwpoort en ontwerp struinpad in Groenplan.

Op zaterdag 19 september om 10.45 uur wordt de cheque uitgereikt door Rabo-ledenraadslid, Sjaak Versluis (tevens lid van de commissie Coöperatiefonds) aan directeur Sjoerd Veerman.
Aansluitend kan om 13.00 uur worden deelgenomen aan een Prin
De uitreiking vindt plaats op de veerpont van Lopik naar Ameide met een speciaal muzikaal optreden van de Speelluy van Boreft.

Sjoerd Veerman, directeur van de Stichting Groene Hart benadrukt dat het belang van de Oude Hollandse Waterlinie groot is voor de vrijetijdseconomie. De linies krijgen steeds meer betekenis als een snoer van historische landschappelijke elementen die het verhaal van onze geschiedenis vertellen. Recreanten en toeristen kunnen daarvan genieten.
selijke wandeling door het historische Nieuwpoort. Al wandelend neemt een gids u mee langs de parels van Nieuwpoort en wordt op een mooie manier de geheimen van Nieuwpoort ontrafelt. Deze wandeling wordt opgeluisterd door de Speellluy van Boreft, een muzikaal gevolg van Prins Willem III, met muziek uit de 17e eeuw. Aanmelden voor de wandeling via contact@groenehart.info


22-9-2015

50 JAAR ONDER ONS GIESSENBURG

AL 50 JAAR SCHUD KLAVERJASVERENIGING ‘’ONDER ONS’’ UIT GIESSENBURG DE KAARTEN.
WAT BEGON ALS EEN GEZELLIG AVONDJE IS UITGEGROEID TOT EEN ECHTE KLAVERJASCLUB.
IEDER SEIZOEN WORDT ER MET VEEL PLEZIER EEN KAARTJE GELEGD, EN IS HET WEER EEN VERRASSING WIE DE WINNAAR GAAT WORDEN.
OOK DIT JAAR GAAT DE ONDERLINGE COMPETITIE EN VRIJE KAARTAVONDEN  WEER VAN START.

DINSDAGAVOND 15 SEPTEMBER IS HET VRIJ KLAVERJASSEN EN
22 SEPTEMBER 2015 BEGINT DE COMPETITIE.
COMPETITIE IS OM DE 14 DAGEN.

WE KLAVERJASSEN BIJ PLEIN TWEE SPORTLAAN 2 TE GIESSENBURG
VINDT U KLAVERJASSEN OOK LEUK, KOM DAN  MEEDOEN…
AANVANG 20.00 UUR
GRAAG TOT DAN!

‘ONDER ONS’’


05-09-2015 Dag van het Platteland bij Welkoop Giessenburg

• Modeshow van Kado en Zo, Leuk Spul en Welkoop om 11:00 en 14:30 op het terrein van Welkoop Giessenburg
• Diverse kramen van ondernemers, verenigingen en stichtingen uit Giessenburg en omstreken
• Met de huifkar naar ijsboerderij Den Boer waar u onder andere de boerderij kunt bekijken
• Met een busje naar de Hanneshoeve om bijvoorbeeld wat te drinken in de theetuin of rond te snuffelen op de kleedjesmarkt
• Rondje rijden met de paardentram
• Schapen scheren
• Landhekken maken
We zien u graag op zaterdag 5 september van 09:00 uur t/m 17:00 uur

Voor meer informatie:www.welkoopgiessenburg.nl

Klik hier voor de foto`s van de Dag van het Platteland ( Arie van Noordennen )18-08-2015

Giessenburgers steken de handen uit de mouwen

In dorpshuis de Til wordt de (voorheen) paarse zaal omgetoverd tot de Dorpskamer voor alle Giessenburgers.

Enthousiaste mensen zijn al druk bezig met de diverse werkzaamheden, zoals schuren, verven en allerlei andere werkzaamheden die nodig zijn om het gezellig te maken. Maar we komen wat handen tekort, dus Giessenburgers….

Daarom deze oproep: Maandag middag en - avond en Woensdag middag en - avond zijn er mensen aan het werk. Heeft u eens een uurtje de tijd, kom dan gezellig mee klussen.

Maar iedereen is sowieso welkom om te komen kijken. De koffie staat klaar.

Wil u meer weten, mail dan naar dorpskamer@giessenburg.nl 


27-08-2015

“Bestevaer” start met nieuw seizoen.

Zeemanskoor “Bestevaer” begint na een welverdiende vakantie op donderdag  27 augustus met repeteren in De Til voor een mooie uitvoering in maart 2016.  We zijn “verhuisd” van de vrijdag naar de donderdagavond. Geïnteresseerden die geheel vrijblijvend een repetitie willen bijwonen zijn van harte welkom op onze donderdagavonden vanaf 20.00u.

Voor informatie: bestevaer@live.nl        www.bestevaer.net


17-07-2015

Prorgamma tweede week Jeugdland

Speeltuinvereniging Kindervreugd heeft ook aan het eind van de zomervakantie nog een aantal leuke dingen in petto voor de jeugd van Giessenburg.Denk bijvoorbeeld aan de huttenbouw.

Klik hier voor het volledige programma en de foto`s


18 t/m 25

-07-2015

De jeugd van de Hervormde kerk Giessenburg naar zomerkamp Bladel

Prachtig weer en 85 km fietsen voor de boeg vertrok zaterdag 18 juli een 60 tal kinderen onder begeleiding de tocht naar Bladel.
Het was voor de meesten de eerste keer dat er zo ver werd gefietst en was zadelpijn niet ondenkbaar.
In 3 groepen verdeeld, vertrokken een kwartier na elkaar de in oranje hesjes kinderen met hun begeleiders in gele hesjes.
In Schelluinen werden de fietsers nog even uitgezwaaid door Arie van Noordennen met zijn camera en er zijn wat foto`s van de leiding bijgevoegd

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen + leiding jeugdwerk )

Klik hier voor de film van de hele week ( Gemaakt door: Wendy van Tuijl )


16-07-2015

Aan alle Giessenburgers

Het heeft wel wat voeten in aarde gehad maar nu kunnen we actief aan de gang in onze dorpskamer. 
Er is een prachtig ontwerp gemaakt voor de inrichting.  Maar nu is er werk aan de winkel. 
Het eerste wat er gedaan moet worden is SCHILDEREN
Vandaar onze oproep. 
Wie heeft er in de vakantie een paar uurtjes tijd om mee te komen schuren, schilderen en andere werkzaamheden. Weet je iemand die mee wilt helpen. 
Geef het door aan Tom Schreuders  , tom-schreuders@hotmail.com

Want met elkaar maken we er wat van.


17-07-2015

Prorgamma Jeugdland en foto`s

Speeltuinvereniging Kindervreugd heeft weer haar best gedaan om een leuk programma samen te stellen voor de eerste vakantieweek.
Zo kan de jeugd weer volop genieten van alle activiteiten die op stapel staan.

Klik hier voor het programma en de foto`s


31-08-2015

Verkeersbrug Kerkweg afgesloten voor 2 weken

In week 36 wordt er begonnen met onderhoudswerkzaamheden aan de betonnen verkeersbrug aan de Kerkweg te Giessenburg.
Hiervoor wordt de brug en dus de Kerkweg ter hoogte van de brug 2 weken afgesloten voor (vracht)auto’s, trekkers en dergelijke.
Het voetgangersbruggetje en het fietsbruggetje blijven wel gewoon toegankelijk.
Voor het verkeer wordt een omleidingroute langs de weg geplaatst.

De brug wordt op 11 september weer opengesteld voor het verkeer (einde van de dag).


08-07-2015

Ook bij Het Tweespan "het dak er af"

Op 8 juli voerden de kinderen uit groep 8 van OBS Het Tweespan de musical 'Het dak eraf' op. Twee bewonersgroepen die samen onder één dak moeten leven.
Loop dit wel goed af?

Klik hier voor de foto's


11-07-2015 Lionsclub Alblasserwaard kleurt de Giessen oranje

Lionsclub Alblasserwaard hield net als vorig jaar een sloepentocht over de Giessen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zeventig deelnemers met een oranje zwemvest om, vertrokken om 11.00 uur vanaf café Olth Ghiessen in Giessen-Oudekerk. De tocht ging naar Noordeloos,
waar de deelnemers bij eindpunt restaurant de Gieser Wildeman een traktatie wachtte
De sloepen zijn vrijwillig beschikbaar gesteld door de eigenaren.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

11-07-2015

Wielerronde Giessenburg

Het was een sportieve dag vandaag, want naast de Beter Loop was er deze dag ook een wielerronde aan de peursumseweg waarbij renners uit heel het land deelnamen. Er werd gestreden in verschillende klassen.

Klik hier voor een aantal foto's (Camiel Groffen)


11-07-2015

Tweede Giessenburg Beter Loop

Giessenburg- Voor de tweede maal wordt de ‘GBL’ georganiseerd. Ook dit jaar kunnen jong en oud laten zien hoe belangrijk bewegen is. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar het goede doel: team Phoenix van RoParun, de stichting die zich inzet voor mensen met kanker.
Er is een aparte Kidsrun (1 km), waarbij het accent ligt op gezond bewegen. De sponsorloop strat om9.30 uur.  Voor iedere deelnemer is er uiteraard een prachtige medaille. Lopers vanaf twaalf jaar kunnen kiezen voor de 5 of 10 kilometerloop. “Het parcours is nóg mooier dan vorig jaar en loopt voor een groot deel langs de Giessen,” aldus Petra van Dijk. Zij is samen met Jack de Jonge initiatiefnemer van deze manifestatie. De starttijd voor beide afstanden is 10.00 uur. De startplaats is voor de fysiopraktijk Beter in het gezondheidscentrum van Giessenburg. Net als vorig jaar sponsort een groot aantal Giessenburgse winkeliers en bedrijven de loop, ter verhoging van feestvreugde én opbrengst. De organisatie hoopt op evenaring van het succes van vorig jaar.

Klik hier voor de foto's (Camiel Groffen)


09-07-2015

Leerlingenorkest en opstaporkest Da Capo vieren de zomer

Het leerlingenorkest en de blazersklas voor volwassenen van Da Capo speelden vanavond voor een groot publiek op het plein in de Giessenlaan.
Het was prachtig weer en de belangstelling was groot. Het werd een prachtig concert.

Klik hier voor wat foto's en filmpjes (Camiel Groffen)


08-07-2015

Musical "Het dak er af" van de Hoeksteen

De leerlingen van groep 8 van CBS de Hoeksteen hebben gisteren weer een hele leuke musical neergezet.
In "Het dak er af" moesten miljonairs en daklozen met elkaar samenleven in een pand en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat verbroederen met elkaar best wel OK is.

Klik hier voor de foto's (Camiel Groffen)


08-07-2015 32-jarige fotograaf Robert Verspui uit Giessenburg in race voor Expeditie Sumba 2015

Robert Verspui (32) uit Giessenburg is een van de 9 finalisten voor Expeditie Sumba, een wedstrijd en reis
georganiseerd door ontwikkelingsorganisatie Hivos. Sumba is een Indonesisch eiland dat rijk is aan tradities
maar economisch arm. Een van de redenen daarvan is het gebrek aan toegang tot energie. Daarom heeft Hivos,
zich samen met de Sumbanezen, overheden en bedrijven wereldwijd zich tot doel gesteld om het eiland vóór het jaar
2023 volledig te laten functioneren op duurzame energie. Sumba wordt daarmee een voorbeeld voor de rest van de wereld
die het zonder toegang tot energie moeten doen.

Klik hier voor het hele verhaal over de expeditie

Klik hier voor wat luchtfoto`s van Robert Verspui


06-07-2015

Feestelijke opening Plein 2

Vanavond was de feestelijke opening van Plein 2, de nieuwe horeca gelegenheid van Chris Chu.
Tussen 20:00 en 23:00 uur was het open huis voor alle belangstellenden. Een bandje zorgde voor gezellige muziek en aan hapjes en drankjes was geen gebrek.
Burgemeester Werner ten Cate was aanwezig om de officiele opening, samen met Chris te verzorgen.

Klik hier voor wat foto's (Camiel Groffen)


06-07-2015

De Activiteitenzone aan de Kerkweg krijgt vorm

De Giessenburgse dorpsraad is op verzoek van en in samenwerking met de gemeente al ruim een jaar bezig om de activiteitenzone langs de Kerkweg in Giessenburg vorm te geven. Eerder dit jaar vond een presentatie plaats in De Til, waarbij inwoners van de resultaten tot dat moment op de hoogte werden gebracht..
Een aantal inwoners trekt nu aan de bel: zij zijn bang dat het park geheel verdwijnt.
Het Kontakt schreef een stuk waarin Egbert Meijer namens een groep bezorgde inwoners spreekt en Bert Pesselse namens de Dorpsraad.

Klik hier voor het stuk uit het Kontakt (Geurt Mouthaan)


09-07-2015

Leerlingenorkest en opstaporkest Da Capo vieren de zomer

Op donderdag 9  juli sluit Da Capo het jaar af met een Zomeravondconcert!

Twee jaar geleden startte Da Capo voor het eerst een Blazersklas voor Volwassenen. Want ook leerlingen die op latere leeftijd starten met muziek maken, kunnen nog vele jaren plezier hebben van hun hobby. Dit bleek een geweldig succes. De bijna 20 volwassenen zijn nog steeds even enthousiast. Vorig jaar maakten zij de overstap naar het Opstaporkest van Da Capo.
En eindelijk is het zover! Onder leiding van Anneke Konings-Kros laten deze veertigers en vijftigers zien en horen waar ze de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest.

Het Leerlingenorkest speelt haar meest favoriete stukken van het seizoen, waaronder filmmuziek. Geen concertkleding, geen toegangsprijs maar wel veel mooie muziek én drankjes! Geen zitplaatsen, eigen stoel meenemen, kan. Het concert begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. U bent van harte welkom op het plein aan de Giessenlaan (voor de Basisschool). Bij regen gaat het concert niet door.

Meer informatie: www.dacapo.giessenburg.nl


04-07-2015

Openhuis firma de Jong

Eindelijk is het dan zo ver. De nieuw gebouwde zaak van De Jong total av-solutions is een feit. En daarom tijd voor een feestje.
Iedereen is vandaag welkom om een kijkje te nemen in het prachtige nieuwe pand.
Na een welkomsdrankje word je rondgeleid door de studios, kantoorruimtes en magazijnen. Zo wordt het voor een hoop mensen een stuk duidelijker wat de Jong nou eigenlijk allemaal wereldwijd doet. Het is prachtig geworden, een bedrijf om trots op te zijn.
En natuurlijk waren we wat blij met die echte De Jong zonnebril die als presentje werd mee gegeven.

Klik hier voor wat foto's (Camiel Groffen)
Klik hier voor de website van de Jong total av-solutions04-07-2015

Winnares rebus Dorpsraad

In een zomerse setting werd Meike van den Broek verrast door de dorpsraad Giessenburg. Zij was de winnaar van de rebus, die ingevuld kon worden tijdens Beleef Giessenburg.

De uitslag is: Wij van de dorpsraad zijn op zoek naar vrijwilligers voor de dorpskamer 

 


02-07-2015 Prijsuitreiking Fiat vol ballonnen op Beleef Giessenburg

Weet u de Fiat vol ballonnen op Beleef Giessenburg nog?
Bent de Vries en Elma Hordijk zaten er beide 1 ballon naast!
Er zaten 137 ballonnen in!
Bea van der Steen rekte vandaag de boekenbon aan Bent uit!
Mevrouw Hordijk uit Zeewolde krijgt de bon opgestuurd!

Klik hier voor de foto van de prijsuitreiking


27-06-2015

Triathlon voor goed doel in Giessen-Oudekerk.

Zaterdag 27 juni gingen de deelnemers aan de Triatlon weer te water in de Giessen en daarna op de fiets en hardlopend door Giessen-Oudekerk.
Veel kijkers moedigden deze dappere strijders aan,
Na afloop werd het geldbedrag wat is opgehaald weer aan een goed doel geschonken (Mathijs Marijke huis in Giessenburg)
En onder een genot van een drankje en een hapje kon ieder weer gezellig nakletsen.
Met medewerking van DJ Marcel en DJ Jan was het weer gezellig in Cafe Olt Ghiessen.

Klik hier om een fotoreportage te zien ( Arie van Noordennen )


26-06-2015

Beleef Giessenburg 26 juni 2015 Wat heeft Giessenburg allemaal te bieden?

In samenwerking met de ondernemers van de dorpskern en de ondernemers van de Graanbuurt, gaan we dit laten zien.
Heel veel verenigingen, kunstenaars, hobbyisten, ondernemers en muzikanten,
geven op vrijdag 26 juni van 16.00 – 22.00 uur diverse demonstraties op beide locaties,
te weten in de Dorpsstraat en in de Graanbuurt / Doetseweg.

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen - Niels Groffen )


26-06-2015

Zwemvierdaagse in de Doetsekom dag 4

Na het zwemmen van de baantjes voor de zwemvierdaagse was er Dubbeltjes duiken en de Playbackshow

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor de foto`s van ( Yvonne Blokland )


25-06-2015

Zwemvierdaagse in de Doetsekom dag 3

Na het zwemmen van de baantjes voor de zwemvierdaagse was er een Glijbaanrace

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor de foto`s van ( Yvonne Blokland )


24-06-2015

Zwemvierdaagse in de Doetsekom dag 2

Na het zwemmen van de baantjes voor de zwemvierdaagse kwamen er 4 jetski`s in het zwembad. Een groot aantal kinderen mocht een rondje mee varen.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

Klik op een map voor foto`s Map 1 of Map 2 ( Yvonne Blokland )


23-06-2015

Zwemvierdaagse in de Doetsekom dag 1

Seniorenochtend. Vandaag organiseren we weer een sportieve seniorenochtend met lunch (55+).
Na het drinken van een kopje koffie/thee is er gelegenheid tot vrij zwemmen. Om 12.00 uur wordt u een lunch aangeboden. We starten om 11.00 uur en eindigen om 14.00 uur. Het bad wordt extra verwarmd en de deelname is gratis.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

Klik op een map voor foto`s Map 1 of Map 2 ( Yvonne Blokland )


20-06-2015

Rommelmarkt Hervormde kerk Giessenburg

Zaterdag 20 juni is er weer rommelmarkt rond en in de Maranathakerk en er is weer van alles voor een habbekrats te koop. Zorg dat u er op tijd bij bent want WEG is WEG.
Open van: 8:30 - 14:00 uur
Peursumseweg 15

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor een filmreportage van ( Jan Hakkesteegt )


19-06-2015

Orgel- en pianoleerlingen van Anje Aantjes speelden vrijdag 19 juni in de Hervormde Kerk van Giessenburg.

Het is leuk om aan het eind van het schooljaar aan familie en belangstellenden te laten horen wat je hebt geleerd en waar je plezier aan beleeft.
De leerlingen speelden ook samen met een broer of zus op dwarsfluit, viool, trompet of harp. Het was daardoor een heel afwisselend programma. Samen spelen is niet alleen erg mooi om naar te luisteren en leuk om te doen, het is heel goed voor je muzikale ontwikkeling.
Anje Aantjes heeft in september op woensdagmiddag nog plaats voor nieuwe leerlingen.

Klik hier voor een fotoreportage ( Arie van Noordennen )


18-06-2015

De verbouwing van Dagboerderij De Hoeff.

De eerste fase van de verbouwing van het hoofdgebouw van dagboerderij de Hoeff wordt momenteel afgerond. Cliënten en medewerkers van het hoofdgebouw zijn inmiddels teruggekeerd en zijn met elkaar de nieuwe leef- en werkruimtes weer in gebruik aan het nemen.
De voorbereidingen voor de tweede fase van de verbouwing zijn inmiddels gestart.
In de bijgevoegde folder kunt u meer lezen over De Hoeff en het verbouwingstraject. 

Met vriendelijke groet,

Cliënten en medewerkers van De Hoeff.


17-06-2015

Trekking verloting van: Stichting Projecthulp Sri Lanka.

Zaterdag 13 juni heeft de trekking plaatsgevonden van de jaarlijkse verloting van: Stichting Projecthulp Sri Lanka.
De trekking werd verricht door Kees Aantjes, hij trok de winnende loten uit de grote mand met 4000 loten.
.
1e prijs fiets van Cor Verhoeven lotnummer 0878 gewonnen door Hanneke Vroegh
2e prijs step van firma Hagemeijer lotnummer 0879 gewonnen door familie Muilwijk
3e prijs waardebon van Roverko lotnummer 1935 gewonnen door fam. Oosterom
4e prijs schoonheidsbehandeling van Salon Beau-Bon-Joli lotnummer 1880 gewonnen door fam. Verhoeven
5e prijs verrassingsmand van drogisterij Flach lotnummer 3027 gewonnen door fam. van der Sande
6e prijs waardebon van Welkoop lotnummer 1287 gewonnen door fam. van Rijswijk
7e prijs schoonheidsbehandeling van Salon Beau-Bon-Joli lotnummer 0872 gewonnen door Anita Bosveld
8e prijs zuivelmand van Kaas-en zuivelboerderij Kuiper lotnummer 0842 gewonnen door fam. van Houwelingen

De prijsuitreiking was op woensdag a.s., 17 juni om 14.00 uur thuis bij Gerrit en Merian Muis.

Wij bedanken alle sponsors van de prijzen en het drukken van de loten.
Marian en Gerrit Muis

Klik hier voor foto`s van de trekking en de prijsuitreiking ( Arie van Noordennen )


10-06-2015

Reisje Seniorensoos naar Amsterdam

Woensdag 10 juni vertrokken we met 46 senioren met de bus van de Snelle Vliet naar Amsterdam. Prachtig weer zorgde er voor dat we luchtig gekleed op reis konden gaan. De eerste stop was aan het randje van Amsterdam bij Miranda aan de Amstel waar koffie met gebak voor ons klaar stond. Daarna reden we naar de diamantslijperij Gassan waar we van de diamantslijperij op de hoogte werden gebracht en ook op de oogte werden gebracht van nep en echte edelstenen met hun prijzen. Daarna zijn we weer verder gereden naar het centrum van de stad, waar we in Grand Café De Kroonprins een lunch kregen aangeboden met de alreeds beroemde kroket. Na het eten zijn we naar de rondvaartboot van Lovers canal cruises gegaan waar vandaan een rondvaart door de grachten en over het IJ werd gemaakt. Om 16:30 reden we weer richting Giessenburg waar we om 18:00 uur in de Til werden verwacht voor een heerlijk diner. We kunnen weer terug kijken op een mooie en leerzame dag.
Bestuur Seniorensoos, bedankt.

Klik hier voor een fotoreportage ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor een fotoreportage ( Jan de Bijl )


07-06-2015

"Hemelse Proeverij" in de gereformeerde kerk

Zondag 7 juni was er rondom de gereformeerde kerk een Openluchtdienst met als thema "Hemelse Proeverij".
Dominee Louis Krüger was de voorganger in deze dienst en hij liet zien, horen, voelen, ruiken, proeven wat geloof eigenlijk is. De band "The New Adams Family" verzorgde de muziek.

Klik hier voor het artikel uit het Kontakt (artikel en foto : Geurt Mouthaan)
Klik hier voor een fotoreportage


18-06-2015
 Dorpskamer Giessenburg is op zoek naar nieuwe gastvrouwen en gastheren


De nieuwe Dorpskamer in oprichting is nog op zoek naar meer gastvrouwen/gastheren. Om een indruk te krijgen wat er precies van u verwacht wordt, is er een avond gepland op 18 juni om 19:30 uur in de Paarse Zaal in de Til. Deze avond is geheel vrijblijvend. Maar bent u geïnteresseerd geraakt, dan kunt u zich aanmelden. U bent dan  samen met de andere vrijwilligers volgens een schema 1 keer in de 2 á 3 weken aan de beurt als gastvrouw/gastheer in de Dorpskamer en/of  bij de boeken uitleen en voor AanZet.   
De voorlopige openingstijden van de Dorpskamer zijn:

 
Dinsdagmiddag van 14.30 – 16.30 uur
Woensdagmiddag van 14.30 – 16.30 uur
Vrijdagmiddag van 14.30 -16.30 uur
Vrijdagavond van 18.30 – 20.00 uur


Maar bent u nu al geïnteresseerd, dan kunt u ook nu al contact opnemen met Jannie Starrenburg, tel. 06-51492384,mailadres: jannie2starrenburg.js@gmail.com
 
Dorpskamer Giessenburg

30-05-2015

Opendag nieuw kerkelijk centrum hervormde gemeente Giessenburg

Zaterdag 30 mei was er weer een open dag op Buurmans grond, waarop het nieuwe kerkelijk centrum wordt gebouwd.
Er was weer veel belangstelling naar de vorderingen waarbij de vrijwilligers graag lieten zien wat er zoal aan werk is verzet. Het gaat schitterend worden.
Onder het genot van koffie met koek, een broodje of een pannekoek kon er gezellig worden bijgepraat over de vorderingen van de bouw.

Klik hier voor een fotoreportage net voor en tijdens de opendag ( Arie van Noordennen )

 

 


30-05-2015

Vridos gym onderlinge wedstrijden

Zoals elk jaar hield Vridos gym haar onderlinge wedstrijden. Van alle leeftijdsgroepen werd er weer druk gestreden om in de prijzen te vallen. Maar het voornaamste was natuurlijk om aan papa en mama, opa en oma te laten zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hadden. Dus, prijs of niet, we zijn trots op iedereen die zo goed zijn best heeft gedaan.

Klik hier voor de fotoreportage (Camiel Groffen)


30-05-2015

Lawaai optocht

Met veel lawaai en getoeter kwam de stoet vrachtwagens van de Lions weer door ons dorp getrokken. Mensen met een verstandelijke beperking reden mee in de wagens en genoten zienderogen.

Klik hier voor wat foto's (Camiel en Arie)
Klik hier voor een filmpje


15 t/m 20

juni

Volleybalvereniging Vridos organiseert beachweken in Giessenburg

Voor de eerste keer in haar geschiedenis de beachweken in Giessenburg. In navolging van het wereldkampioenschap beachvolleybal in Nederland zullen er midden in het dorp twee beach volleybalvelden aangelegd wordt waarop gedurende drie weken verschillende activiteiten gehouden zullen worden. Wij willen jullie dan ook graag uitnodigen voor dit Giessenburgs Openbeachtoernooi!
Neem deel met een team van minimaal vier vrienden, familieleden, buurtgenoten, collega's of andere aanverwanten en ga de uitdaging aan!

Klik hier voor meer informatie

27-05-2015

Speeltuinvereniging Kindervreugd viert 60 jarig bestaan.

Het feest werd woensdagmiddag 27 mei groots gevierd met alle kinderen. Kinderkermis, koekhappen, zaklopen, blikjes gooien, sminken, rad van avontuur, buttons maken, onthullen van 2 nieuwe speelwerktuigen, ballonnen oplaten en grabbelen. Het was een geweldige middag.

Klik hier om eem de fotoreportage te zien van ( Arie van Noordennen )
Klik hier voor de fotoreportage van de receptie voor genodigden op vrijdag (Camiel Groffen)


26-05-2015
8 extra vrijwilligers melden zich aan voor de dorpsraad
 
Na de oproep om vrijwilligers voor de Dorpsraad, op internet en in de nieuwsbrief, hebben maar liefst 8 mensen zich aangemeld.
De Dorpsraad is enorm blij met deze betrokkenheid vanuit het dorp. Een Dorpsraad is ook iets dat we met elkaar vormen en hoe meer mensen meedenken over het welzijn van het dorp, des te beter vertegenwoordigt een Dorpsraad de belangen van het dorp.
De nieuwe vrijwilligers zijn inmiddels ingestroomd in de Dorpsraad of in 1 van de werkgroepen.

Het organisatieschema is inmiddels iets veranderd. Klik op de foto hiernaast voor het nieuwe schema.

13-06-2015 Op D.V. zaterdag 13 juni is er in de Herv. Kerk een Muziek Moment.

.Martin Stravers (bariton), Marina Jonker (piano) en Rudy Hakkesteegt (mezzosopraan) gaan met elkaar
een muzikaal moment verzorgen.

Marina speelt klassieke stukken en begeleidt de zang.
Martin en Rudy zingen liederen waarin zij van hun geloof getuigen en danken God voor de gaven die Hij gaf.

U en jij wordt van harte uitgenodigd om erbij te zijn.
De Kerk is open en ieder die wil komen luisteren is welkom

Het begint om 16.00 u.


27-05-2015

60 jaar Kindervreugd

Dit jaar bestaat JSV Kindervreugd te Giessenburg 60 jaar.
We gaan er een leuke feestelijke middag van maken en er worden 2 nieuwe toestellen in gebruik genomen.

Woensdag 27 mei 2015 a.s. van 14.00 – 16.00 uur zijn  al onze leden, donateurs en andere belangstellende van harte welkom.

Op Vrijdag 29 mei 2015 is er een gezellige avond voor genodigden


23-05-2015

Fietsen van Kerk naar Kerk ‘Als een Lopend Vuurtje’.

De fietstocht gaat dit jaar plaatsvinden op 23 mei 2015. Op deze dag kan natuurlijk weer gefietst worden voor een goed doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting ‘De Schaapspoort’ Gârbova – Roemenië.’

De Hervormde kerk Giessenburg en de Gereformeerde kerk zijn die dag open.

Klik hier voor de foto`s van ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor de foto`s van ( Henk van Leeuwen )


http://www.lopendvuurtje.info/


22-05-2015 Zwembad De Doetse Kom Winnaar RABO Clubkas campagne 2015

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden draagt vele sportclubs, culturele gezelschappen, toneelgroepen en andere verenigingen een warm hart toe. Dit doen we met plezier en volle overtuiging. Daarom organiseert zij vanaf dit jaar de Rabobank Clubkas Campagne, voorheen in de Alblasserwaard bekend als Steuntje in de rug. Dit jaar doen ook verenigingen en stichtingen uit de Vijfheerenlanden mee.

Zwembad De Doetse Kom werd winnaar 2015 en ontvangt € 1837,44
Stemmers en Rabobank, hartelijk bedankt voor jullie steun.


Klik hier voor de nieuwe promotiefilm voor zwembad De Doetse Kom. ( film Jan Hakkesteegt)

12-05-2015 Reisje 65 plussers op 12 mei 2015

Op dinsdag 12 mei 2015 vertrokken we uit Giessenburg met 129 vijfenzestig plussers uit Giessenburg en Giessen-Oudekerk (Gemeente Giessenlanden). Dit jaar
vertrokken wij iets vroeger dan andere jaren (om 8.00 uur) met 2 grote bussen en 1 kleine bus van Gebr. Verschoor richting Hoek van Holland.

Klik hier om het verhaal te lezen

Klik hier om de fotoreportage te zien ( Lenie de Bruin )


18-05-2015 Foto expo in het Gezondheidscentrum

Vanaf maandag 18 mei exposeren 8 leden van Fotoclub De Ontspanner in de centrale hal van het Gezondheidscentrum Giessenburg. De foto's hebben als thema 'Giessenburg en omgeving' en zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gezondheidscentrum.

Het doel van de vereniging is het bevorderen van fotografie voor (amateur)fotografen.
Centraal staan kennisuitwisseling over fotografie in het algemeen en bevordering van de
individuele beoefening van de fotografie in het bijzonder.

Klik voor meer informatie over fotoclub "De Ontspanner " op de link.

http://www.fotoclubdeontspanner.nl/


30-05-2015

Vridoschamp 2015


De afdeling gymnastiek van SV Vridos organiseert zaterdag 30 mei 2015 de onderlinge wedstrijden, bekend als de 'Vridoschamp', voor alle turners en turnsters van de vereniging in sportzaal Neerpolder. De wedstrijd start om 09.00 met de selectieturnsters. Vanaf 11.30 zullen de kleuters in actie komen. 's Middags mogen de jongens en meiden van groep 3 en ouder hun best doen op de toestellen om een medaille te bemachtigen. 
Om 16.00 zullen alle deelnemers i.v.m. de sponsoractie de tumblingbaan op gaan om zoveel mogelijk sprongen te maken. De helft van het opgehaalde bedrag zal worden geschonken aan KiKa. Na de spronsoractie zal er een demonstratie zijn van de springselectie, met aansluitend de prijsuitreiking om 16.30. U bent van harte welkom, toegang gratis.

16-05-2015

Allerlaatste Bingo bij JSV Kindervreugd Giessenburg

Door terugloop van bingo gasten moeten we helaas melden dat zaterdag 16 mei 2015 a.s. onze allerlaatste bingo avond is bij JSV Kindervreugd
Wim zal de bingoballen vanaf 20.00 uur nog 1 keer laten rollen en uiteraard staat de koffie/thee weer gratis voor u klaar.

Aanvang: 20.00 uur 
Clubgebouw aan de Bogerd 41/43
Giessenburg


23-05-2015

Fietsen van Kerk naar Kerk ‘Als een Lopend Vuurtje’.

De fietstocht gaat dit jaar plaatsvinden op 23 mei 2015. Op deze dag kan natuurlijk weer gefietst worden voor een goed doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting ‘De Schaapspoort’ Gârbova – Roemenië.’

De organisatie van Stichting Als een Lopend Vuurtje draagt de Schaapspoort een warm hart toe en wij willen u daarom nogmaals vragen zaterdag 23 mei 2015 te reserveren in uw agenda. Om er een gezellige dag van te maken, willen we u vragen om ook al uw vrienden, bekenden, buren, collega's etc. uit te nodigen. We hopen op een mooie opkomst en heten u al van harte welkom op deze dag!

De Hervormde kerk Giessenburg en de Gereformeerde kerk zijn die dag open.

Klik hier om de poster te zien

http://www.lopendvuurtje.info/


02-05-2015

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven onthult het vliegeniersmonument WOII .

Het monument is een blijvend gedenkteken aan de bemanning van zes geallieerde vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort op het grondgebied van de huidige gemeente Giessenlanden.
Het monument is opgericht voor de bemanning van de zes geallieerde vliegtuigen die op het Giessenlandse grondgebied zijn neergestort. Daarbij zijn veertien van de zesendertig bemanningsleden gesneuveld. De omgekomen bemanningsleden waren afkomstig uit Amerika (2), Canada (1) en Groot-Brittannië (11).

Klik hier om de fotoserie te zien van ( Arie van Noordennen / Monica Rietveld / Rene Verbaan)

Klik hier om foto`s te zien, waar de nabestaanden van de omgekomen vliegers, de terug gevonden vliettuigdelen konden zien. ( Henk van Leeuwen )

Klik hier voor een filmpje van een kijker bij de onthulling.

Klik hier voor nagekomen foto`s van kijkers bij de onthulling.


24-04
t/m
05-05
2015

Feestweek Oranjevereniging rond Koningsdag

In de periode 24 april t/m 5 mei zal er weer een feesttent staan langs de Kerkweg naast de Autofood. Oranjevereniging Giessenburg heeft een afwisselend programma in elkaar gezet met:

24 april 20.00 uur Darttoernooi voor koppels

25 april 21.00 uur ‘Giessenburg Live’ met optredens van My Blue Van, Sometimes Only, The Flying Underpants en XL – a tribute to rock,

26 april 15.00 uur tentdienst georganiseerd door de gezamenlijke kerken

27 april hele dag Koningsdag met dit jaar nieuw in ons programma een fietspuzzeltocht en ’s middags optredens van verschillende dansgroepen van de Giessenburgse dansschool Unique

29 april 15.00 uur Kindermiddag met Clown Kriek,

1 mei 20.00 uur Bingo voorafgegaan door de jaarlijkse ledenvergadering,

2 mei 21.00 uur Radio 538 DJ’s on Tour,

4 mei 19.45 uur Dodenherdenking,

5 mei 16.30 uur Een gezellige barbecue met muziek door een DJ.

KLIK HIER OM ALLE FOTO`s TE ZIEN

Kaarten voor Giessenburg Live, Radio 538 en de barbecue zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen – vv Peursum, Autofood, Roverko, Klimop en Kado & Zo - en bij de ingang van de tent. Let op: kaarten voor de barbecue zijn na 27 april niet meer te koop.
Kijkt u voor meer informatie op de website www.giessenburg-oranje.nl/


24-04-2015

Arie krijgt een lintje

Arie van Noordennen, onze webmaster van Giessenburg Online, heeft deze morgen een Koninklijke Onderscheiding gekregen uit hande van burgemeester Ten Cate. Het is goed dat hij eens in het zonnetje gezet wordt voor zijn jarenlange inzet. Van harte, Arie !

Activiteiten:
1992 – 2008                Seniorensoos ledenadministratie/secretaris
2000 – heden              Leider Computerclub Compakt Giessenburg
2007 – 2013                Computerles geven bij Anders Actieven Sliedrecht
2008 – heden              Websitebeheerder Giessenburg online en fotografie allerhande evenementen


23-04-2015

Gemeenteraad stemt in met het Kernplan voor Giessenburg

De gemeenteraadsvergadering van gisterenavond was een belangrijke voor Giessenburg. Niet alleen zou er besloten worden over het Kernplan maar ook over de gewijzigde plannen voor het glasvezelproject. De publieke tribune zat vol met belangstellenden. Voor beide agendapunten stemde de raad vóór. En dat mag een prachtig resultaat genoemd worden voor de toekomst van Giessenburg.

Klik hier voor een aantal foto's van de avond (Camiel Groffen)


18-04-2015

Grandioos achtste jaaruitvoering Bestevaer

Zeemanskoor Bestevaer is er afgelopen zaterdagavond 18 april, in De Til in geslaagd  om 300 personen van een fantastische muzikale avond te laten genieten. Het eerste optreden in hun nieuwe shirts begonnen zij met de wat serieuze liedjes, waaronder het prachtig gezongen “Deze Zee”. Na de pauze werd het publiek totaal verrast door schipbreukelingen die op een onbewoond eiland met sketches en liedjes over het in brand geraakte houten been van Ome Kobus en het rieten rokje van een mooi meisje op het Amelandse zand zongen.
Tussen de twee optredens van Bestevaer in zongen De Dolle Divas uit Nieuwegein hun mooie en leuke liedjes waarbij het prachtige Sierra Madre door het publiek erg op prijs werd gesteld en ook volop werd meegezongen. De in de pauze aangeboden loten voor de prachtige prijzen werden in recordtijd verkocht.
Na afloop werd er onder zang en muziek van de OneManBand HUGO tot in de vroege uurtjes nog lekker nagefeest.
Veel gehoord  commentaar van het publiek na afloop: Fantastisch, Genoten, een Bestevaer optreden die alle vorige optredens weer overtreft.
Meer foto’s van het optreden zijn te zien op de website: www.bestevaer.net.


23-04-2015

Kernplan op de agenda van de gemeenteraad

Donderdagavond staat het Kernplan voor Giessenburg op de agenda van de gemeenteraad. Een belangrijke vergadering want hierin wordt bepaald of we als Dorpsraad op de goede weg zitten en of plannen zoals de activiteitenzone verder uitgewerkt kunnen worden. Een belangrijke vergadering dus voor de toekomst van Giessenburg.
Ook wordt er in deze vergadering een besluit genomen over het glasvezelnetwerk in Giessenlanden.
U bent uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen vanaf 19:30 uur in het gemeentehuis in Hoornaar. Hoe meer mensen er aanwezig zijn, hoe meer we laten zien dat we de toekomst van Giessenburg belangrijk vinden.


26-04-2015

Tentdienst  “TeGoed”

Zondagmiddag 26 april zal er om 14.30 uur een dienst gehouden worden in de tent , naast de kerkweg. Een gezamenlijk initiatief van de beide kerken.  Het thema is  “TeGoed”.   De Giessenburgse band “One Man Audience”  zal de muziek verzorgen en voor en met ons zingen. Er zal daarnaast medewerking zijn van een aantal jongeren.
Het thema  is “TeGoed” en als spreker hebben we Corjan Matsinger die jaren werkzaam is geweest voor Youth for Christ.
Hoe zit dat in Giessenburg, hebben we het goed, slecht, te goed? Met alle nieuwe verwachtingen van de overheid en woorden als participatie is het de moeite waard om eens na te denken of we het niet TeGoed hebben en kunnen delen met anderen. Met elkaar maken we het dorp, de kerk, de verenigingen en de gezinnen. Corjan zal ons meenemen in de vraag, hoe kunnen we delen van ons TeGoed en belangrijker nog, waarom zouden we?

We hopen u allemaal te ontmoeten om naast het feesten ook te vieren!

17-04-2015

Kampweekend gereformeerde kerk

De jeugd van de gereformeerde kerk is dit weekend weer op kamp geweest naar Loon op Zand. Het weer was prachtig dus volop reden om te genieten van sport en spel in de bossen van de Loonse en Drunense Duinen.

Klik hier voor een fotoreportage (Niels Groffen)


17-04-2015

Dieselgemaal Over en Neder Slingeland in bedrijf gesteld.

Vrijdag 17 april is door burgemeester Werner ten Kate en heemraad Bassa het gerenoveerde dieselgemaal in Slingerland geopend.
Een aantal vrijwilligers restaureerde voor de Gemalenstichting, gemaal De Schuilplaats langs de Smoutjesvliet.
De Crossley 2 cilindermotor is geheel gereviseerd, waarbij er een flink aantal onderdelen, welke spoorloos waren verdwenen, van oude tekeningen moesten worden nagemaakt.
De cilinders zijn gehoond, zuigerveren laten maken, hoofdlagers afgefreesd, drijfstanglagers pas gemaakt en uitgeschrapt, smeerolieringen van de drijfstanglagers nieuw laten maken, koelwaterleidingen vernieuwd en koelwaterpomp uitgelijnd en een spanner hiervoor gemaakt, nieuwe uitlaatdempers, er is een nieuwe brandstoftank gemaakt en aangelegd.
Scheprad ontroest en opnieuw geschilderd, alles buiten en binnen opnieuw geverfd.
Er was geen elektriciteit in het gemaal, hiervoor is vanaf het nieuwe gemaal een grondkabel naar het oude gemaal getrokken en verlichting aangelegd. De wc is gerenoveerd en van een doorspoelpomp voorzien, er is een nieuwe toegangspoort met een straat aangelegd en de fruitbomen zijn gesnoeid.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor een film ( Arie van Noordennen )


12-04-2015

Voorjaarsconcert Da Capo – De avond van de filmmuziek

Vanavond gaf Da Capo haar jaarlijkse voorjaarsconcert. De avond werd geopend door het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros. Daarna trad het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke op. Op deze avond namen we na 12 mooie en succesvolle jaren afscheid van dirigent Baeke.

Tijdens het concert werd filmmuziek van klassiekers uit binnen- en buitenland uitgevoerd.
Film en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wie kent niet de prachtige, indrukwekkende muziek van Schindler's List, Ben Hur, The Mask of Zorro, Out of Africa, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Soldaat van Oranje. Tijdens het concert kon het publiek naar de originele filmbeelden kijken op een groot scherm.
En natuurlijk was er in de pauze weer de befaamde verloting.
Het was een prachtige avond met heel veel publiek.

Klik hier voor de foto's (Camiel Groffen)


31-03-2015

Geslaagde inwonersavond

De Dorpsraad kan terugkijken op een geslaagde inwonersavond in de Til. Een flink aantal inwoners bezocht de informatieavond waarbij door diverse sprekers de laatste stand van zaken werd verteld over de plannen in Giessenburg. Eén van die thema's waarvoor veel belangstelling was, was het Kernplan waarbij vooral de activiteitenzone veel aandacht trok. Tijdens en na de pauze was er volop gelegenheid om bij de verschillende themas nog extra verdieping te krijgen en om input te geven of mee te denken.
De dorpsraad spreekt graag met haar inwoners maar zou nog meer geholpen zijn met enthousiastelingen die het team wil komen versterken. Maar ook de werkgroepen kunnen nog heel goed mensen gebruiken.
Bent u geïnterreseerd, stuur dan een mail naar dorpsraad@giessenburg.nl.

Hier onder vindt u de (voorlopige) tekst van het Kernplan die ook in de raad van 23 april besproken zal worden.
We spreken over voorlopig omdat het een dynamisch document is. Er zullen steeds nieuwe dingen bij komen en weer dingen van verdwijnen die inmiddels gerealiseerd zijn. Ook bevat het document een schets van de activiteitenzone. Ook dit moet u niet zien als het uiteindelijke resultaat, maar als een voorlopige schets van waar het naar toe zou kunnen gaan. Het is tot stand gekomen aan de hand van de ronde tafelgesprekken met de belanghebbenden en er zal de komende tijd nog veel nagedacht worden over de definitieve invulling.

Klik hier voor het Kernplan Giessenburg
Klik hier voor de schets van de activiteitenzone

Klik hier voor een fotoreportage van de avond (Camiel Groffen)

 


01-04-2015

Al drie minibiebs in Giessenburg, wie volgt…..

In Giessenburg staan al drie minibiebs. Aan de dorpsstraat twee en aan het einde van de Peursumseweg ook een.

Een minibieb werkt heel simpel en de spelregels zijn: 
Neem een boek, lees het en/of ruil het voor een ander boek.Het boek terugzetten in een andere minibieb kan ook. Je kunt ook zelf boeken in de MINIBIEB zetten.

Dus wie volgt………..

Klik hier om de 3 minibibliotheken te bekijken


09-04-2015


Wijn en Drankenhandel Fred van den Heuvel organiseerd VOORJAARSPROEVERIJ

Er zullen wijnen uit verschillende landen en regio's gepresenteerd worden.
Dit alles zal ondersteund worden door "The Blues Department".

Zalen- en Partycentrum “De Til” te Giessenburg

Datum: donderdag 9 april 2015 Vanaf: 19:00 tot 22:00 uur Entree: € 5,00


31-03-2015

31 maart Inwonersavond Dorpsraad Giessenburg in de Til. Mis het niet!

Mis de Inwonersavond niet, zet 31 maart 2015 in uw agenda, Want er staat veel te gebeuren in ons dorp. Er liggen mooie en uitvoerbare plannen om het leven in Giessenburg nog aangenamer te maken. Daar willen wij u als Dorpsraad Giessenburg graag over bijpraten. Het gaat tenslotte om u als bewoner van ons fraaie Giessenburg. Hoe gaan we dat doen? Op dinsdag 31 maart 2015 bent u vanaf 19:30 uur harte uitgenodigd op de (alweer) onze derde Inwonersavond. Daar vertellen wij u graag waar wij ons als Dorpsraad voor inspannen. Centraal staat die avond het Kernplan voor Giessenburg. Wij zoomen die avond, als onderdeel daarvan,  in op de Activiteitenzone aan de Kerkweg. Daar zijn concrete ideeën over en er wordt zelfs een situatieschets gepresenteerd en verder toegelicht. Wij delen onze plannen graag met u. Maar nog belangrijker, we horen graag van u wat u er van vindt. Deze inwonersavond biedt daar alle ruimte voor.

In de bijlage vindt U de uitnodiging/flyer die binnenkort bij alle Giessenburgers op de deurmat zal vallen.


11-4-2015

Voorjaarsconcert Da Capo– De avond van de filmmuziek

Op zaterdag 11 april geeft Da Capo haar voorjaarsconcert. De avond wordt geopend door het Leerlingenorkest o.l.v. Anneke Konings-Kros. Vervolgens treedt op het Groot Orkest o.l.v. Olaf Baeke. Op deze avond nemen we na 12 mooie en succesvolle jaren afscheid van dirigent Baeke.

Tijdens het concert wordt filmmuziek van klassiekers uit binnen- en buitenland uitgevoerd.
Film en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, wie kent niet de prachtige, indrukwekkende muziek van Schindler's List, Ben Hur, The Mask of Zorro, Out of Africa, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Soldaat van Oranje.

Locatie: De TIL, Breestraat 1, Giessenburg. De entree is € 5,00, donateurs gratis toegang. De zaal is open om 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.
Voor meer informatie: www.dacapo.giessenburg.nl.


26-03-2015

Jaarfeest Club Immanuel

Het jaarfeest van club Immanuel was weer gezellig donderdagavond 26 maart. !Er was die avond veel te doen in Giessenburg maar gelukkig was de opkomstToch goed.
Het thema was "I love you" dus het hing vol met hartjes.Het verhaal ging over de barmhartige Samaritaan en werd door de clubleden uitgebeeld.Na de pauze waarin we natuurlijk hartenkoekjes snoepten was het tijd voor ontspanning. Een kwis over alles wat met harten te maken had. Er werd afscheid genomen van Gerrie, ze is 16 jaar bij club Immanuel een trouwe leiding geweest. De avond werd muzikaal begeleid door Erik de Jong en Marieke Pesselse.Het was weer een mooi jaarfeest.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


24-3-2015

Poffertjes eten bij Kindervreugd Giessenburg                                                                       

Omdat speeltuinvereniging Kindervreugd dit jaar 60 jaar bestaat hadden we afgelopen week alle 3 de basisscholen (440 leerlingen) uit Giessenburg uitgenodigd voor iets lekkers. Met vele vrijwilligers werd er volop gebakken.
En op een paar na waren alle 3600 poffertjes schoon op!
Maar wat hebben we een mooi verjaardag feestje met jullie kunnen vieren.
Alle kinderen en leerkrachten heel hartelijk bedankt voor het zingen, felicitaties, leuke reacties, de prachtige grote verjaardagskaart en de cadeaubon en niet vergeten jullie stralende gezichten.

Meer foto’s zijn te zien op www.jsv-kindervreugd.nl en op facebook


21-3-2015

Giessenburg is weer schoon

De actie Giessenburg Schoon heeft zaterdagmorgen een grote groep mensen op de been gebracht om het dorp weer schoon te maken. Met man en macht werden er blikjes, peuken, papier en andere rommel verzameld om Giessenburg weer netjes te krijgen. Ook burgemeester Werner ten Kate was aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Naast de groep vrijwilligers was er ook een groep jagers en een groep vissers aanwezig om het buitengebied en de Giessen te ontdoen van rommel. Al met al een groot succes.
Na afloop kreeg iedereen soep in de foyer van de Til en kreeg iedereen nog een oorkonde en een presentje mee.

Klik hier voor de fotos (Camiel Groffen)


19-03-2015

Passie / Paasmiddag met de ouderen

Donderdagmiddag 19 maart 2015 werd met de ouderen van de Hervormde Gemeente in Giessenburg de paasmiddag voor ouderen gevierd. Cees Toet zong Solo en er was samenzang en er werden Paasgedichten voorgedragen. Ds. Dubbelman deed de meditatie en liet een film zien over het oog. En natuurlijk was er het gebruikelijke advocaatje met slagroom.
Na de Pauze deed ds. Holslag een dia en film presentatie over de reis naar Israël die hij in mei met verschillende gemeenteleden heeft gemaakt. Daarna werd er een paasmaaltijd geserveerd.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )21 en 28
maart

NL Doet voor zwembad De Doetse Kom 2015

We gaan met NL-Doet het zwembad zomerklaar maken, alleen....
bij ons is het NL-Doetse Kom en dat is op 2 zaterdagmorgens. ( 21 en 28 maart ). Wie meldt zich aan?
Klik hieronder op de link naar de met smaak gemaakte promotie film van Jan Hakkesteegt

Abonnementen 2015 prijs € 55,-
In de voorverkoop € 42,-
Voorverkoopdagen 22 + 23 + 24 april van 9-12; 13-16; 18-20 uur
Zaterdag 25 april gaat het zwembad weer open.

Klik op deze link voor het reclamefilmpje voor NL-Doetse Kom 2015  

Klik op deze link om u aan te melden


10-03-2015

Christenunie Kriskras tour bezocht de Avelingen Groep

Het provinciale campagneteam van de ChristenUnie deed vandaag (dinsdag 10 maart) o.a. Giessenburg aan. Op het programma stond een bezoek aan de Landsinghof. Dit is een onderdeel van de Avelingen Groep.
Voor de ChristenUnie was dit een belangrijk bezoek. Het eerste speerpunt in de campagne is namelijk ‘Samen zorgen voor een zorgzame samenleving’. De campagnecommissie wil de uitgangspunten van de Avelingen Groep ‘Goede opvang en zorg voor hen die het nodig hebben’ met dit bezoek extra ondersteunen en waarderen.
Lijsttrekker Chris Schaapman uit Den Haag en de twee regiokandidaten, Charlotte Scholtens uit Gorinchem en Jan Verspuij uit Giessenburg, waren bij het bezoek aanwezig. Ook de Giessenlandse fractievoorzitter Aart Schalk en bestuursleden Nico van der Ham en Wim den Besten gaven acte de presénce.

Klik hier voor een fotoreportage ( Arie van Noordennen )21-03-2015

Wie doet mee met Giessenburg Schoon

Vind je het belangrijk dat we in een schoon dorp wonen doe dan mee met Giessenburg Schoon.
Op zaterdag 21 maart gaan we ons dorp schoonmaken.
De vereniging van Jagers maken het buitengebied schoon, de vissers hebben die week al de Giessen schoongemaakt en de bewoners van het dorp gaan de kern schoonmaken.
De start is vanaf het Tilplein. Om 8.30 tot 9.00 uur is er inloop. Koffie en koek staat klaar. Daarna worden de wijken ingedeeld en gaan we aan de slag. Om 11.00 uur eindigen we weer op het Tilplein daar staat dan voor iedereen een kopje soep klaar.

Iedereen die meedoet krijgt zo wie zo een leuke attentie.
Materiaal en andere benodigdheden worden ter beschikking gesteld door Waardlanden. Ook de Zwerfafval bus rijdt rond en de burgemeester komt het goede voorbeeld geven.

Daarom deze oproep: kom 21 maart vanaf 8.30 uur naar het Tilplein ons dorp Schoonmaken. Want we houden van een schoon dorp Giessenburg.
Voor inlichtingen en eventueel opgeven, mail naar: dorpskamer@giessenburg.nl
Of bel 06-53192887.

Namens de Dorpsraad Giessenburg.


01-04-2015

Voorjaars bloemschikken bij Kindervreugd Giessenburg

Na het succes van december willen op woensdag 1 april 2015  gaan voorjaars bloemschikken .
We doen dit weer i.s.m. Klimop uit Giessenburg.
Kosten zijn € 25,00 incl koffie/thee en alle benodigdheden.
PS. € 5,00 van deze kosten komen t.g.v. Kindervreugd
Aanvang 20.00 uur.

Opgeven kan bij Klimop  0184-652709 of bij Bestuur Kindervreugd

Klik hier voor de poster


20-03-2015

Voorronde van het Nederlands Amateur Kampioenschap Poker in de Til

Vrijdag 20 maart wordt de  voorronde van het Nederlands amateur kampioenschap poker gehouden bij Zalen- en Partycentrum De Til. De nummers één en twee plaatsen zich voor de landelijke finale in Ermelo


09-03-2015

Jantje Beton collecte in Giessenburg

 In 2015 vindt de collecte plaats van 9 t/m 14 maart.

Er zullen weer vele vrijwilligers op pad gaan voor De Jantje beton collecte. 
Uniek aan de Jantje Beton Collecte is dat 50% van de opbrengst in Giessenburg voor JSV KINDERVREUGD is.
De opbrengst gaan we gebruiken voor ons 60 jarig bestaan in mei!
Met de andere 50% financiert Jantje Beton
projecten die ervoor zorgen dat steeds meer
kinderen veilig, vrij en avontuurlijk buiten
kunnen spelen in hun eigen buurt.


27-02-2015 Lampionnenoptocht in de voorjaarsvakantie

In het verleden organiseerde Oranjevereniging Giessenburg de lampionnenoptocht ergens in de week rond Koningsdag. Een veelgehoorde opmerking (van vooral ouders) was dat het tijdstip zo onhandig was, maar dat kon niet anders i.v.m. het invallen van de duisternis.
Daarom hebben wij nu besloten om de lampionnenoptocht te verplaatsen naar de voorjaarsvakantie. We zijn ons ervan bewust dat het risico op slecht, koud weer dan vele malen groter is, maar het grote voordeel is dat we nu wel vroeg in de avond kunnen vertrekken.
We nodigen iedereen, jong en oud, dan ook uit om op vrijdagavond 27 februari a.s. gezellig met ons mee te gaan. We vertrekken om 19.00 uur en we verzamelen in de Hardenbroekstraat (achter het bejaardenhuis, ‘naast’ het gebouw van Da Capo).
Mocht het erg slecht weer zijn, dan wordt de lampionnenoptocht ‘gewoon’ weer rond Koningsdag gelopen.

Klik hier voor wat foto`s van de lampionnenoptocht


25-2-2015

Vacature Dorpsraad

De dorpsraad Giessenburg is eind 2013 in het leven geroepen door inwoners van Giessenburg die de wens van het dorp zo goed mogelijk willen vertalen in acties, plannen en maatregelen die ten goede komen aan het woonklimaat en de leefbaarheid van het dorp. Dit doen we samen in nauw overleg met de gemeente en andere organisaties.

Nu is de Dorpsraad op zoek naar: Drie nieuwe leden

Klik hier om de advertentie te bekijken.


18-4-2015

Bestevaer bemanning met De Dolle Divas

Zaterdag 18 april heeft zeemanskoor Bestevaer de deuren van De Til in Giessenburg weer wijd open staan om hun vrienden, familie en verdere liefhebbers van hun in zware stormen en op een onbewoond eiland ingestudeerd nieuw, en opgepoetst ouder repertoire te laten genieten.
Onderweg op  hun thuisreis hebben zij in Nieuwegein De Dolle Divas aan boord genomen die dit jaar het gastoptreden zullen geven.

Lees hier verder


20-2-2015

Aanleg glasvezel in zicht

30% van de Giessenlanders koos de afgelopen maanden voor glasvezel. In sommige dorpen was dat percentage zelfs bijna 50%. Zoveel aanmeldingen in zo’n korte tijd is in Nederland niet eerder vertoond. Het resultaat zegt volgens ons iets over de inwoners ....

Klik hier voor het hele verhaal


13-2-2015

Carnaval en confetti op de Hanneshoeve

Het Carnaval feestje op de BSO HannesHoeve was er weer 1 van dikke pret en veel plezier. De HannesHoeve kinderen vonden het geweldig!
Bijgaande foto geeft dat prachtig weer!


Voor meer info en meer foto's: www.hanneshoeve.nl

21-2-2015

Open dag nieuwbouw Kerkelijk Centrum Giessenburg

Zaterdag 21 februari van 11.00 uur tot 14.00 uur is er open dag op de bouwlocatie bij de nieuwbouw van het kerkelijk Centrum in Giessenburg.
De Hervormde Gemeente Giessen-Nieuwkerk en Neder Slingeland is al een geruime tijd bezig om een nieuw Kerkelijk Centrum te bouwen, met als doel deze ruimte te kunnen gebruiken voor haar activiteiten. Ook zal deze ruimte mogelijk gebruikt kunnen gaan worden voor maatschappelijke doeleinden.
De werkzaamheden vorderen met dank aan de vele vrijwilligers. U kunt een kijkje komen nemen om met eigen ogen de vordering te komen bekijken. Er zal een koek en zopie tent staan met Erwtensoep, pannenkoeken, warme chocolade melk, koffie, thee en limonade. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de nieuwbouw.

Klik hier voor wat fotoà van de opendag ( Arie van Noordennen )


24-2-2015

Crea doe dag bij Kindervreugd Giessenburg

In de voorjaarsvakantie  dinsdag 24 februari a.s. ben je weer welkom op onze crea doe dag.
Kinderen van 3 (die dit jaar 4 jaar worden) 4 - 5 - en 6 jarige kunnen tussen 10.00-11.30 komen knutselen. 
Van 14.00 - 15.30 uur is het voor de kinderen van 6 jaar en ouder.
Voor deze groep hebben we diverse leuke werkjes.

Let op! Voor de 6 jarige hebben we de keus… of de ochtend of de middag, dus niet allebei!

Kom je ook!!! 
Leden gratis
Niet leden 3.00 euro

Clubgebouw Kindervreugd
Bogerd 41/43
Giessenburg


27-02-2015 Lampionnenoptocht in de voorjaarsvakantie

In het verleden organiseerde Oranjevereniging Giessenburg de lampionnenoptocht ergens in de week rond Koningsdag. Een veelgehoorde opmerking (van vooral ouders) was dat het tijdstip zo onhandig was, maar dat kon niet anders i.v.m. het invallen van de duisternis.
Daarom hebben wij nu besloten om de lampionnenoptocht te verplaatsen naar de voorjaarsvakantie. We zijn ons ervan bewust dat het risico op slecht, koud weer dan vele malen groter is, maar het grote voordeel is dat we nu wel vroeg in de avond kunnen vertrekken.
We nodigen iedereen, jong en oud, dan ook uit om op vrijdagavond 27 februari a.s. gezellig met ons mee te gaan. We vertrekken om 19.00 uur en we verzamelen in de Hardenbroekstraat (achter het bejaardenhuis, ‘naast’ het gebouw van Da Capo).
Mocht het erg slecht weer zijn, dan wordt de lampionnenoptocht ‘gewoon’ weer rond Koningsdag gelopen.


19-02-2015


Passage toneelstuk ‘Volle Bak’.


In een klein dorpsbuurtje woont Marijke en onverwachts duikt daar de zwerfster Lenie op, welke Marijke in een container zag hangen om etenswaren te zoeken. Marijke kan dit niet aanzien en neemt de zwerfster Lenie mee naar huis om te douchen en te eten. Daar blijkt dat de zwerfster Lenie de zus van Marijke te zijn. Zij is aan lager wal geraakt door een scheiding en toren hoge schulden. Lenie huisde onder een brug en had daar ook een vriendin Grace. Toen Lenie bij haar zus was liet zij ook haar vriendin Grace daar binnen, zonder dat Marijke dat wist. Dan waren er de 2 nieuwsgierige buurvrouwen Loes en Annie die regelmatig achterom kwamen om koffie te komen drinken. Deze waren vies van de zwerfsters en de buurt ging er op achteruit. Ze dachten dat ze ratten zouden aantrekken en zij gingen naar het gemeentehuis voor hun beklag. Dan wordt het nog spannender, omdat de zus van Marijke en Lenie, Trees uit Canada over zou komen. Als dat allemaal maar goed afloopt.

Het stuk is geschreven door José Frehen en Rob van Vliet

Klik hier om de afiche te zien ( Wim van Wijngaarden )

Klik hier om de foto`s van de avond te zien ( Arie van Noordennen )


04-02-2015

Officiele Opening van de Leeszaal

Woensdag 4 februari was om 15:00 uur de officiele opening van de Leeszaal op de oude vertrouwde locatie in het bibliotheekgebouw. Jong en oud kwamen langs om een kijkje te nemen. Er stond koffie en wat lekkers klaar voor alle gasten. Namens de gemeente was ook wethouder Elisabeth van Leeuwen aanwezig. Giessenburg kan weer boeken halen, dat is goed nieuws
Een aantal zaken die u alvast kunt noteren zijn het nieuwe telefoonnr. 06-10817797 en het nieuwe emailadres dorpskamer@giessenburg.nl

De openingstijden zijn :
Dinsdag 15:00- 16:30 uur
Woensdag 15:00 - 16:30 uur
Vrijdag 15:00 - 16:30 uur
Vrijdag 18:30 - 20:00 uur

Bekijk hier de foto's (Camiel Groffen)


13-02-2015

Kindercarnaval bij Kindervreugd

Ook bij Kindervreugd kan er weer kindercarnaval gevierd worden. De verkleedkleren kunnen weer uit de verkleedkoffer. 
Het Kindercarnaval is voor alle kinderen vanaf 4 jaar. Op vrijdagavond 13 februari 2015 zijn jullie welkom.
19.00 uur tot 20.30 uur.
Kom je ook.... we gaan er een gezellige boel van maken!
Niet leden 1,50 euro pp

clubgebouw Kindervreugd
Bogerd 41/43 te Giessenburg


31-01-2015 Team Talentenveiling verdient Michelinster in Restaurant "La Vigne" de Rank

Door de Hervormde kerk georganiseerde kavelverkoop, waarin men zijn talenten kon aanbieden om voor een ander iets te organiseren, waarbij de opbrengst voor de kerk is bestemd.
Een groep mensen bood op een diner in De Rank, waarbij een andere groep heeft aangeboden voor hun te koken.
Het werd een super 5 gangen diner, met tussendoor een mini concert in de kerk.
Iedereen heeft er geweldig van genoten.

Klik hier om mee te genieten van de foto`s ( Arie van Noordennen )

04-02-2015

Dorpskamer en Leeszaal in Giessenburg

De bibliotheek in Giessenburg ging dicht en overal wordt bezuinigd. Desondanks blijven de initatiefnemers van de Giessenburgse dorpskamer kijken naar kansen en mogelijkheden: het dorp krijgt een leeszaal en een dorpskamer.

Lees hier het hele artikel uit Het Kontakt

 


05-05-2012

Oproep van de Oranjeverening om mee te doen met de Bevrijdingsoptocht

Op 5 mei organiseren de Oranjeverenigingen van Giessen-Oudekerk en Giessenburg traditiegetrouw een bevrijdingsoptocht door onze dorpen.
Ook in 2015 hadden wij deze traditie graag willen voortzetten.
Maar ondanks herhaalde oproepen zijn er pas enkele aanmeldingen voor de
optocht in Giessenburg en Giessen-Oudekerk bij ons binnengekomen
.
Het zal toch niet zo zijn dat deze traditie verloren gaat?

Daarom roepen wij, de gezamenlijke Oranjeverenigingen, iedereen op om er nog eens over na te denken en om je alsnog aan te melden.
Aanmelden kan nog tot 15 februari bij:
Goof van Rijswijk (tel. 0184 652234 of oranjevereniging@giessen-oudekerk.nl
of Mariska van Genderen (0184 651083 of OVGiessenburg@gmail.com.

Klik nog even hier om te zien hoe gezellig het was in 2010 ( Foto`s Arie van Noordennen)


19-01-2015

Burgemeester steekt handen uit de mouwen bij Buurmansgrond

Maandag morgen 19 januari 2015 kwam burgemeester Werner ten Kate de vrijwilligersploeg van Buurmansgrond een hart onder de riem steken door ook een ochtendje bouwvakker te zijn. Er werden dakpannen, welke van de oude boerderij kwamen en tijdelijk waren opgeslagen, nu met water en harde borstel schoon gemaakt. De temperatuur was die dag net boven het vriespunt, maar ook de burgemeester kreeg hiervoor geen warm water. Zoals een echte bouwvakker betaamd, doorstond hij de ijzige kou. De vrijwilligers waren met recht trots op hun burgemeester.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


17-01-2015

Burgemeester op de Hanneshoeve

Burgemeester Werner ten Kate heeft de klussen uitstekend uitgevoerd volgens eigenaresse Hanneke Commijs van de BSO HannesHoeve in Giessenburg. Keurig op tijd arriveerde de burgemeester om de eerste kinderen met de HannesHoeve bus op te gaan halen in Hoornaar. De kinderen konden de afgelopen weken bedenken wat ze graag extra in hun dorp zouden zien en dat met de burgemeester bespreken. De burgemeester kon natuurlijk niets beloven, maar nam de ideeën graag mee en adviseerde ook om dit met de diverse Dorpsraden te delen. Uiteraard was er ook tijd voor de nodige ontspanning en draaide de burgemeester zijn handen niet om voor een potje tafelvoetbal. Al met al een zeer leuke middag en namens leiding en kinderen willen wij de burgemeester hartelijke dank voor zijn bezoek aan de HannesHoeve. Meer info: www.hanneshoeve.nl

Klik hier voor een aantal foto's17-01-2015

Bingoavond Kindervreugd

Op zaterdagavond 17 januari 2015 aanstaande organiseert JSV Kindervreugd weer een van haar gezellige bingoavonden in het clubgebouw van de vereniging.
De bingoballen zullen vanaf 20.00 uur gaan rollen en uiteraard staat de koffie/thee weer gratis voor u klaar.

Overige bingo datums zijn 14/3/2015 en 09/05/2015
Aanvang: 20.00 uur

 


07-01-2015

Nieuwjaarsontmoeting 2015 in Giessen-Oudekerk

Burgemeester Ten Cate hield de Nieuwjaarstoespraak,
Diverse pijtijen hebben zich op deze nieuwjaarsontmoeting laten zien of horen.
De Geschiedkundige vereniging bracht aandeelcertificaten uit voor het bekostigen van het monument voor de slachtoffers van de neergestortte vliegtuigen in Giessen-Oudekerk. De Burgemeester kocht het eerste certificaat.
Ijsclub St. Moritz kwam met het wintergevoel. Foto`s van Giessen-Oudekerk "toen en nu"door Arie van Noordennen. De Oranjevereniging met 75 jaar Oranjevereniging Giessen-Oudekerk, Harp en Viool duo Janu en Xander Nichting en er werden acts opgevoerd uit het stenen tijdperk

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )


10-01-2015

Nieuwjaarsreceptie St. Moritz

Op zaterdag 10 januari a.s. houdt IJsclub Sint Moritz haar inmiddels traditionele nieuwjaarsreceptie. Leden, sponsors en buren zijn van 16.00 uur tot 18.00 uur van harte welkom in het clubgebouw van IJsclub Sint Moritz aan de Binnendamseweg om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar een heel Voorspoedig, Gezond en Winters 2015 te wensen.


27-12-2014

8e Mini Elfstedentocht met YA, Striene en IJsvrienden in Breda

In samenwerking met IJsclub Alblasserwaard, Striene en de IJsvrienden uit Wijk en Aalburg is er op de kunstijsbaan te Breda weer een mini Elfstedentocht verreden. Door sneeuwval op de heen en terugweg daarheen kwamen we al in de winterse sferen. Iedereen kreeg weer een stempelkaart, welke bij de betreffende plaats moest worden afgestempeld. Er werden halverwege poffertjes, koek en chocolademelk gedronken en gelukkid had de aanwezige Ehbo Giessenburg een makkie en kon meestempelen. Na afloop ging iedereen met het felbegeerde elfsteden kruisje naar huis.
Het was een zeer geslaagde tocht, waarbij niemand door het ijs is gezakt.

Klik hier voor een fotoreportage ( Arie van Noordennen )


23-12-2014 Uitslag glasvezelnet biedt perspectief

In ruim 2 maanden tijd koos ruim 30% van de Giessenlanders voor een glasvezelabonnement. Dat is nog niet de benodigde 51%. Maar….navraag leert ons dat zoiets in Nederland in zo’n korte tijd nog niet is gepresteerd. We merken dat een aantal mensen extra tijd nodig hebben bij hun oriëntatie. Zij kunnen zich de komende weken gewoon onder de actievoorwaarden inschrijven voor glasvezel.

Het bestuur inventariseert komende weken alle aanmeldingen en de topografische dichtheid ervan. In januari informeren wij de inwoners van Giessenlanden over het vervolg: Plan B.

In Giessen-Oudekerk, Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos zijn spontaan ambassadeurs opgestaan die van deur tot deur zijn gegaan om mensen te overtuigen van de voordelen van glasvezel. De behaalde percentages laten zien dat dat goed werkt! Het is geen ingewikkelde rekensom. Als iedereen slechts één buurman overtuigt, is ons doel van 51% nog steeds heel eenvoudig haalbaar.

Mogen we ook op u rekenen? Bij voorbaat dank!

 


21-12-2014

Kinderkerstfeest Maranathakerk

Zondagmiddag hielden de kinderen van de Maranathakerk weer een prachtig kerstspel met als titel "Een herder kijkt verder". Naast het uitgebeelde kerstverhaal was er ook een schimmenspel te bewonderen en was er muzikale begeleiding.

Klik hier voor een fotoreportage (Camiel Groffen)


20-12-2014

Kerstconcert Da Capo

Het Kerstconcert van Muziekvereniging Da Capo in de Maranathakerk werd weer door veel mensen bezocht. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen wilden beleven.
Het programma was een mengeling van onder andere het Präludium & Choral, Christmas Songs, The Little Drummer Boy tot traditionele kerstliederen die door iedereen konden worden meegezongen.

Na afloop was er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.

Klik hier voor de foto's (Camiel Groffen)


19-12-2014 Credo organiseerde kerstdiner voor ouderen

Op vrijdagavond 19 december was er het traditionele Kerstdiner voor de ouderen van de gemeente in Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper.
Om 9 uur 's morgens staan de eerste leden van credo al in de keuken. Kilos spruiten schoonmaken, hapjes maken, gehakt ballen draaien en 37 courgettes schillen voor de soep. De sfeer zit er dus goed in! S middags eerst nog wat boodschappen halen en dan snel naar de kaasboerderij van de familie kuiper om alles te versieren en klaar te zetten. Het team van credo groeit, de laatste dingen en de eerste afwas worden gedaan. Tijd om naar buiten te gaan om onze gasten te verwelkomen. Het kerstdiner is weer een groot succes. Veel gezelligheid en ontzettend goed elkaar te ontmoeten! Ook het eten smaakt prima! Het is een eer om de maaltijd te mogen serveren en het voelt als echt gemeente zijn met elkaar!
> Tot volgend jaar! > Credo

Klik op de foto voor een foto reportage ( Arie van Noordennen )


5-1-2015

Informatieavond dagboerderij de Hoeff

Op maandagavond 5 januari organiseert de Hoeff een informatie avond voor omwonenden maar ook voor de Vrienden van de Hoeff.
Iedereen die geïnteresseerd is, kan komen kijken.

Lees hier de uitnodiging