Dag van het platteland Welkoop 2019

Dag van het platteland bij Welkoop

GIESSENBURG De ‘dag van het platteland’ is terug! Op zaterdag 7 september haalt Welkoop Giessenburg alles uit de kast om er een leuke dag van te maken. Het thema van het festijn is ‘appel’. ,,We hebben een wedstrijd wie de langste appelschil kan produceren en kinderen mogen appels uit de boom schieten.”

door Suzanne Heikoop

,,De dag van het platteland was een traditie, maar de oplettende klant heeft hem een paar jaar gemist.”, vertelt Adriaan Ritmeester, eigenaar van de Giessenburgse buitenlevenwinkel. ,,Twee jaar terug heb ik de zaak overgenomen, dus toen is de dag er door de drukte bij in geschoten. Vorig jaar lag de weg open, dus konden klanten ons lastig bereiken. Nu zijn we weer terug en hebben we de dag in een nieuw jasje gestoken.”

ZANDSPEELBERG Buiten de winkel worden allerlei kraampjes opgesteld. Ritmeester: ,,De parkeerplaats wordt omgetoverd tot markt. Er zijn kraampjes van bedrijven en verenigingen, een springkussen, de dieren zullen ook niet ontbreken en een zandspeelberg met speelgoed maakt het geheel af. Koffie en thee worden gratis geschonken en bij het afrekenen in de winkel krijgt iedere klant er een appel bij.” De seizoenswinkel heeft ook opruiming van het zomerseizoen en een presentatie van de herfst/wintercollectie. ,,We zijn een echte seizoenswinkel. Dat betekent dat de barbecues bijvoorbeeld nu het veld moeten ruimen voor de bloembollen. Gekochte producten kunnen door onze collega’s naar de auto worden gebracht. Bezoekers kunnen parkeren bij het gezondheidscentrum en voor mindervaliden is er een plaatsje naast de deur.”

WILLEM TELL De kraampjes hebben een divers aanbod. ,,Zo is er een dame die potjes zelfgemaakte jam verkoopt. Er wordt jachtvlees, emaille en pompoen aangeboden. Kaasbedrijf Slob vult een kraampje, bij een andere kraam worden kinderen geschminkt. Boerenijs van Den Boer mag ook niet ontbreken. De slager verkoopt broodjes, de speeltuinvereniging is aanwezig en er zijn poffertjes te koop. Bij de kraam van Boekhandel Miek Kado kunnen kinderen de appels uit een boom schieten, net als de legende Willem Tell.”

APPELSCHIL Dat is niet de enige appelcompetitie. ,,We organiseren een wedstrijd wie de langste appelschil kan maken. Heb je dus een vader of oma die altijd meters appelschil produceert? Neem ze mee!” Vooraan de weg, bij de trekker, krijgen bezoekers een formulier waarmee letters verzameld kunnen worden. ,,Overal op het terrein, buiten en binnen, zijn letters verstopt. De letters vormen een woord en onder de juiste inzendingen worden drie cadeaubonnen van twintig euro verloot. Des te meer reden om even langs te komen!”

De dag van het platteland – Welkoop Giessenburg – zaterdag 7 september van 9 tot 16 uur.
Peursumseweg 25a te Giessenburg – 0184 659 026 – www.welkoop.nl / www.facebook.com/welkoop.giessenburg