Nieuwsarchief-2018

Bezoek een duurzaam huis in Giessenburg!

Op zaterdag 26 januari en 2 februari 2019 stellen 2 families in Giessenburg hun energiezuinige woning open en kunt u deze woningen bezoeken. De familie Van den Bergh en de familie Verhagen vertellen graag aan u hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Ook ziet u dan meteen welke energiebesparende maatregelen zij hebben toegepast en wat dit heeft opgeleverd op het gebied van bijvoorbeeld besparingen en comfort. U hoort de ervaringen uit eerste hand en is er alle tijd om uw vragen te stellen.
Bent u aan het nadenken over hoe u uw huis kunt verduurzamen, hoe u meer comfort en/of een meer toekomstbestendig huis kunt krijgen en een lagere energierekening? Of staat een verbouwing op de planning en wilt u weten welke energiebesparende maatregelen u meteen zou kunnen uitvoeren? Meld u aan voor de open dagen en zie hoe ook u uw woning kunt verduurzamen. U kunt zich inschrijven via de website van Duurzaam Giessenburg.

[/vc_column_text][/vc_column]

[/vc_row]

24-12-2018

Kids kerstpraise 2018

Het is inmiddels al een aardige traditie te geworden……
Ook dit jaar was er weer op 24 december ’s avonds om 19.00 uur een kids kerstpraise. Alle kinderen, ouders en opa’s en oma’s en andere belangstellenden waren weer van harte welkom om buiten bij de Rank, rondom allerlei gezellige lichtjes weer mee te zingen met mooie kinderkerstliederen.
Na afloop was er warme chocolademelk en wat lekkers. Voor de gezelligheid mocht je een lichtje of lampionnetje mee nemen. Ook werden de kleurplaat uit de kerstkrant in geleverd, en kreeg een leuke verrassing.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

22-12-2018

Kerstconcert Da Capo met Intermezzo

Vanavond was er weer het jaarlijkse kerstconcert van Da Capo met dit jaar als gast het koor Intermezzo.Speciaal voor dit concert hadden Da Capo en Intermezzo een mix van prachtige kerstmuziek en (klassieke) kerstliederen samengesteld. Het programma met onder andere A Christmas Herald, Silent Night, Swing into Christmas en traditionele kerstliederen die door iedereen kon worden meegezongen. Het koor van ruim 40 stemmen, afkomstig uit Gorinchem zong afzonderlijk en ook enkele liederen met het orkest. Onder andere Away in a Manger.

Na afloop was er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.

21-12-2018

Credo kerstdiner

Vrijdagavond 21 december hield Credo het inmiddels traditionele Credo Kerstdiner, georganiseerd door de jeugdvereniging Credo van de Hervormde kerk in Giessenburg. Zij hebben gekookt, gebraden en als echte gastheren en gastvrouwen  samen met de ouderen gedineerd
Deze avond stond in het teken van het samen genieten van een maaltijd en het leggen van verbinding tussen jongeren en ouderen. De avond vond plaats in de Rank.

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen

20-12-2018

Cheque voor Kindervreugd

OBS Het Tweespan uit Giessenburg overhandigde op de kerstbraderie van school een cheque ter waarde van 1000 euro aan speeltuinvereniging Kindervreugd. Dit jaar startte Kinderpostzegels met “lokaal besteden” waardoor een gedeelte van de opbrengst, verkocht door de kinderen van groep 7 en 8, geschonken kon worden aan de speeltuinvereniging.

19-12-2018

Kerstdiner Seniorensoos.

 

Na de Soosmiddag op woensdag, 19 december 2018 hebben 74 leden van een heerlijk Kerstdiner genoten.

Voorzitter Leo de Baat keek in zijn toespraak terug op het afgelopen jaar en zei onder meer dat we weer op weg zijn naar 100 leden.

Klik hier voor de foto`s ( Jan de Bijl)

22-12-2018

Kerstconcert Da Capo & RK koor Intermezzo

Inmiddels een traditie, de Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo organiseert, evenals voorgaande jaren het Kerstconcert in de sfeervol aangeklede Maranathakerk in Giessenburg.

Het Kerstconcert vindt plaats op zaterdag 22 december. Het Groot Orkest staat onder leiding van Bjorn van Pruijssen. Medewerking wordt verleend door RK Koor Intermezzo onder leiding van Marcel van der Poel. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.

Speciaal voor dit concert hebben Da Capo en Intermezzo een mix van prachtige kerstmuziek en (klassieke) kerstliederen samengesteld. Het programma met onder andere A Christmas Herald, Silent Night, Swing into Christmas en traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen. Het koor van ruim 40 stemmen, afkomstig uit Gorinchem zingt afzonderlijk en ook enkele liederen met het orkest. Onder andere Away in a Manger.

Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.

Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.

22-03-2019

IJs op de Giessen komt terug!

Een avond (christelijk) cabaret; Timzingt komt speciaal voor u naar Giessenburg (in de gereformeerde kerk). In samenwerking met World Servants organiseren we op vrijdag 22 maart 2019, aanvang 20.00 uur, een avond met een wervelende mix van liedjes en cabaret: hilarisch en mooie liedjes, raak en scherp, eerlijke en tedere poëzie, ontroerend goed cabaret. Het zal gaan over kerk/geloof, onderwijs/opvoeding, liefde/relaties, veranderprocessen/persoonlijkheidsontwikkeling, en over arm/rijk. De doelgroep is (jong)volwassenen (ong 17 jr en ouder).

Bent u erbij? Een kaartje kost EUR 15,00 en de opbrengst komt geheel ten goede aan World Servants.
U kunt uw kaarten bestellen via timzingtgiessenburg@gmail.com

of via Enrico van Tuijl, Wetering 2 (app of bel 06-23591743). Vol=vol!

18-12-2018

Kerstviering HVD op 18 december 2018.

Op dinsdag 18 december 2018 hebben we kerstviering gehad met de ouderen van onze gemeente.   Ruim 100 ouderen hadden zich opgegeven voor deze middag. ’s Morgens hadden enkele dames van de HVD de zaal al “aangekleed”, op de tafels stonden mooie kerststukken die gemaakt waren door HVD-dame Margriet van Houwelingen. De middag begon om 14.30 uur, we begonnen met koffie en gebak Lenie de Bruin heette iedereen hartelijk welkom. Onze kerkelijk werker Ronnie van Renswoude opende de middag met gebed. Ro Romeijn begeleidde de samenzang op het orgel. Rianne Cappon en Jannie Kreukniet lazen de schriftlezingen voor, het gedicht werd voorgelezen door Arja Kon. Mevrouw Hofman las het gedicht “Bij de kribbe” voor. De meditatie werd verzorgd door Arie Korevaar. Het vrije kerstverhaal uit een bundel van Hans Mouthaan werd voorgelezen door Liesbeth Heikoop. Dit verhaal “Kerstfeest in den Samaritaan” speelde zich af in deze streek, in het stadje Nieuwpoort. Lenie de Bruin las het gedicht “Vrede” voor. Daarna was het kinderkoor “Jonge Klanken” uit Molenaarsgraaf aan de beurt. Hierop volgde de gezamenlijke broodmaaltijd. Door de dames van de HVD werden de tafels gedekt, koffie en thee ingeschonken en de soep opgeschept, daarna konden we aan de maaltijd beginnen. Als toetje kregen we nog een lekker ijsje. De middag werd afgesloten door de heer Van Berchum en zongen we nog het “Ere zij God”.                                          Na dit lied gingen we naar huis en kunnen we terug kijken op een mooie kerstviering..

Hierbij wil ik ook Jas en Lenie bedanken voor hun enorme inzet in deze drukke periode

HVD (Mieke Ruitenberg)

Klik hier voor foto`s Arie de Zwart

16-12-2018

TOP2000 dienst

Na het grote succes van afgelopen jaar, organiseert de Maranathakerk in Giessenburg op zondag 16 december voor de tweede keer een Top 2000 viering.

Bijna iedereen put troost uit muziek, en het is een bron van herinneringen en geluksmomenten.

Veel teksten uit de popmuziek hebben een verrassende overeenkomst met de verhalen uit de Bijbel. In de dienst zoeken we de verbinding tussen deze twee werelden.

Het thema is: Kan iemand het licht aandoen!

De bekende coverband 4Tune speelt nummers uit de Top 2000 en ds. Ries van der Zouwen verbindt de muziek met een prachtig verhaal.

De kerk is vanaf 18.00 open, we beginnen om 18.30 en na afloop staat de koffie klaar.

13-12-2018

Adventmiddag met de ouderen in “De Rank”

Donderdagmiddag 13 december vierden de ouderen van de Hervormde kerk in Giessenburg, Adventsmiddag in “de Rank” Na eerst een kop koffie of thee met wat lekkers werd de middag geopend met samenzang en gebed. Daarna was er de Schriftlezing, het kerstverhaal en een gedicht. Ds. J. Holtslag vertelde over het thema: En het geschiedde…. Na de pauze verzorgde de blokfluitgroep Sara Bande voor een muzikaal moment. waarna er een broodmaaltijd werd verzorgd met heerlijke soep en croquet. Ds. J. Holtslag eindigde met gebed. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Mevr. Nel van den Bosch op piano

Klik hier om te foto`s te zien ( Arie van Noordennen )

08-12-2018

Winterfestijn bij zwembad de Doetsekom

Het Winterfestijn, dat mede mogelijk is gemaakt door De Halte en zwembad De Doetse Kom, dreigde letterlijk in het water te vallen. Zware buien en storm werden er voorspeld voor het weekeinde.
Veiligheidsredenen genoeg om de winterse markt van 20 kraampjes af te blazen.
Ook de band” Sometimesonly” welke de het laatste uur van het Winterfestijn zou optreden kon niet doorgaan.
Gelukkig was er de kunstijsbaan, gesponsord door De Halte, welke was geopend  kon blijven op vrijdag  en zaterdag en er werden behendigheidspellen geoefend.
Zaterdagmiddag kwam  Remon de Kreij van AH alle schaatsers een mooie Unox ijsmuts aanbieden.
Ook zag ik zaterdag de jarige Joja op de baan om met haar vriendinnen haar tienerverjaardag te vieren.

Klik hier om te foto`s te zien ( Arie van Noordennen )

04-01-2019

GEZELLIGHEIDSTOERNOOI BIJ VRIDOS OP VRIJDAG 4 JANUARI!!!

Een volleybaltoernooi voor  straten-/familie-/bedrijf- of vriendenteams.

Het is een traditie aan het worden, want aan het begin van elk jaar organiseert Vridos een super gezellig volleybaltoernooi !!!

Iedereen die er zin in heeft kan een team samenstellen. Dit kan een familieteam zijn, een vriendenteam, een straatteam, een bedrijfsteam, alles is mogelijk.

Om 18.30 uur gaat het toernooi van start. Er zijn wel drie voorwaarden gekoppeld aan de teams.

  1. Elk deelnemend team heeft minstens twee dames in het team,
  2. de minimum leeftijd van de spelers is 16 jaar,
  3. er mogen maximaal drie echte volleybalspelers in een team zitten.

Van deze teams vragen we een inschrijfgeld van € 10 per team.

Inschrijving kan via een mail aan secretariaatvolleybal@vridos.nl en vermeldt dan wel even de teamnaam.

Op 20 december sluit de inschrijving ( maximaal 12 teams ), of zoveel eerder als de poules vol zijn.

En komen kijken kan natuurlijk ook altijd! De tribunes en de kantine van sportzaal Neerpolder zijn open dus het wordt weer een super gezellig toernooi!

23-11-2018

Uitslag Dorpskwis Giessenburg

Op vrijdag 2 november vond voor de eerste keer de Dorpskwis in Giessenburg  plaats. Dit naar aanleiding van ons jubileumjaar. Vridos bestaat 75 jaar. Het was de bedoeling dat je zelf een team samenstelde en een eigen locatie regelde waar de kwis gemaakt kon worden. Het team mocht uit zoveel personen bestaan als je maar wilde (advies:minimaal 6 personen). Ook iedereen buiten Giessenburg mocht deelnemen. 23 november zijn de teams weer naar de sporthal gekomen om de prijsuitslag te vernemen.

 

Klik hier voor een film reportage Arie van Noordennen en Camiel Groffen ( Geluid aanzetten )

2018 Kwisboek Dorpskwis  voor het vragenboek

Klik hier voor Antwoorden en de Uitslagen

01-12-2018

2e hands kerstmarkt bij Da Capo

Op zaterdag 1 december houdt Muziekvereniging Da Capo een grootse, sfeervolle tweedehands kerstmarkt.

Ruim 50 meter kraampjes met een veelzijdig aanbod aan tweedehands kerstspullen.

Het betreft een tweedehands kerstmarkt, geen rommelmarkt. Alles is in goede staat, onbeschadigd, schoon, gerepareerd of nieuw.

Ook is “oude”  kerstboomversiering te koop. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging.

Locatie: Verenigingsgebouw Da Capo, Van Brederodestraat 1A, Giessenburg.

Tijd: 09.00-13.00 uur.

Meer informatie: www.dacapo.giessenburg.nl

17-11-2018

Zie ginds komt de stoomboot 

Vanmiddag om 14:00 uur kwam de Sint ook weer in Giessenburg aan. De brug stond al vol met zingende en zwaaiende kinderen. Ook de burgemeester van Giessenlanden was speciaal daarvoor naar Giessenburg gekomen. Nadat Sint alle kinderen een hand had gegeven en alle tekeningen in ontvangst had genomen, ging hij naar de Til voor het programma voor de kleinsten…

Klik hier voor de foto`s van Camiel Groffen

09-11-2018

Vrouwen Event

Vrijdagavond 9 november 2018, was er weer een Vrouwen Event in de Rank bij de Hervormde kerk van Giessenburg.
Het Event onder leiding van  Annelies Klop, Mirthe van Houwelingen en Rudy Hakkesteegt.had als thema “Met Hart en Ziel:
Een heel team vrijwilligers had weer een heerlijke maaltijd bereid met o.a. soep, broodje croquet en salade`s en een heerlijk ijsje. Alles opgediend op een mooi opgediende tafel zelfgemaakte  onderleggers, alles in het teken van een hart. Tineke Volmuller vertelde over haar vrijwilligerswerk bij een  gevangenis. Daarna waren er diverse activiteiten zoals: Een collier maken, bloemschikken, schilderkunst en een plank decoreren. De Credo verzorgde de bediening . Marieke Pesselse zorgde voor de muzikale begeleiding.

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen

06-11-2018

DENK MEE… over locatie sportzaal Neerpolder

Dinsdag 6 november 2018 werd er in het speeltuingebouw van Kindervreugd, door de inwoners van Giessenburg met de Gemeente Giessenlanden nagedacht over de locatie Sporthal en Speeltuin. De avond werd geopend door Wethouder de Groot, welke werd bijgestaan door de projectontwikkelaar Edwin Kraaijeveld en Annemieke Koorevaar.van Gemeente Giessenlanden. Als de Sporthal naar het Park gaat verhuizen moet de huidige locatie een andere invulling krijgen. Er zijn diverse opties ingevuld waar de Gemeente Giessenlanden mee aan de slag kan.

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen

03-11-2018

Fietscross in en rond het park.

Programma voor de fietscross van zaterdag 3 november.

Opgeven kan op de site van Jan van Arckel.

De organisatie: Oranje Bateljon ism Jan van Arckel en de Oranje Brigade.

Kindervreugd is ook weer aanwezig.

Klik op de poster om alle tijden te zien

03-11-2018

BOEKENMARKT

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 november a.s. wordt er een boekenmarkt gehouden in het tweedehands boekwinkeltje, Dorpsstraat 55 in Giessenburg.

Op de boekenmarkt verkopen we 3 boeken voor 1 euro!

Ook de niet- gestickerde boeken in het boekwinkeltje en de boeken met een oranje sticker zijn:
3 voor 1 euro!

Op vrijdag bent u van 13.00 tot 20.00 uur welkom en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur

03-11-2018

Verkoopdag “Lydia”

Zaterdag 3 november is de jaarlijkse verkoopdag van vrouwenvereniging “Lydia” in “de Rank” in Giessenburg. Aanvang 9.00 uur.
Verkrijgbaar is handwerk, zoals sokken, borduurwerk en cadeauartikelen maar ook koffie/thee, wafels, pannenkoeken en soep met broodjes.
Voor de kinderen is er de grabbelton, de trektafel en sjoelen voor groot en klein.
Om 14.00 uur begint de opbod-verkoop en verloting. Opbrengst voor kerk en zending.

Het tweedehands boekenwinkeltje in “de Rank” is ook open van 9.00 uur tot 14.00 uur.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

03-11-2018

Tafelverkoop in “De Oude School”in Giessen-Oudekerk

3 november 2018 is er een Tafelverkoop in “De Oude School”in Giessen-Oudekerk

Een markt met boeken, speelgoed, tweedehands kleding en allerlei leuke spulletjes.
Ook zijn er koffie en broodjes te koop.

Opgeven en vooraf betalen bij: Jany Bakker: 0184-615456 of Mieke Ruitenberg: activiteitencommissie.hggop@gmail.com

Klik rechts op het plaatje voor alle gegevens

17-10-2018

Gezellige middag met de ouderen op donderdag 11 oktober 2018

Op donderdag 11 oktober 2018 werd er weer een gezellige middag georganiseerd door de dames van de HVD. Deze middag werd door 55 ouderen bezocht. Voor de HVD erg fijn dat er zoveel mensen aanwezig waren.
Na een kopje koffie met iets lekkers erbij hebben we de middag geopend met het zingen van het lied Groot is Uw trouw, o Heer.

De volledige verslag van Lenie de Bruin staat in de fotoserie

De HVD

Klik hier voor de fotorserie van Arie de Zwart over de gezellige middag

17-10-2018

Seniorenbeurs “Vitaal ouder worden”

Giessenburg, 17 oktober 2018
Seniorenbeurs “Vitaal ouder worden” werd gehouden in de Til te Giessenburg

Vitaal ouder worden, wie wil dat niet zou je zeggen, waarschijnlijk iedereen wel.
Maar worden we allemaal vitaal ouder?
En in hoeverre heb je daar zelf invloed op?

Ook worden we verondersteld langer thuis te blijven wonen dan voorheen.
Op zich prima natuurlijk, maar het moet wel kunnen.

Op de Seniorenbeurs kon u ideeën opdoen en kreeg u handreikingen van deskundigen die u kunt gebruiken om vitaal oud te worden en dat in de meest brede zin van het woord!
Ook kon u actief worden bij een sportief moment met Olga Commandeur, bekend van Nederland in beweging!
Zoals u in het programma kon zien was er daarnaast volop tijd om elkaar te ontmoeten bij een kopje thee of koffie (één consumptie gratis). Tot slot zorgde het Visserskoor voor een vrolijke noot.

Klik hier voor een foto serie ( Arie van Noordennen )

15-10-2018

Inloopavond Activiteitenzone

Maandagavond bijgepraat door de gemeente en door de vertegenwoordigers van de verenigingen over de activiteitenzone, de laatste stand van zaken over de inrichting, de ontwerpen, de planning, veiligheid en andere zaken.

Klik hier voor een foto impressie.

Klik hier om de tekeningen/plattegronden te bekijken

13-10-2018

Herfstconcert Da Capo met Bestevaer

De Muziekvereniging Da Capo had voor het herfstconcert van zaterdag 13 oktober Zeemanskoor Bestevaer uitgenodigd. De verbinding was natuurlijk Giessenburg.

De muzikanten van Da Capo speelden luchtige en herkenbare muziek. Zo speelde het orkest, onder leiding van dirigent Bjorn van Pruijssen, een selectie uit The Lion King, uit The Pink Panther en ook swingende Latin-, tango- en klezmermuziek.

Zeemanskoor Bestevaer stond onder leiding van Henk van Ewijk.  Zij speelden een verzameling van mooie en bekende zeemansliederen. Het koor zong afzonderlijk maar zorgde ook samen met Da Capo voor een geweldige afsluiting van de avond.
Een gezellig Giessenburgs uitje!

Klik hier voor een fotoreportage

10-10-2018

Tweedehands kledingbeurs van World Servants

De groep World Servants Giessenburg houdt op 10 oktober een tweedehands kledingbeurs om geld in te zamelen voor hun project. De week er aan voorafgaand kunt u gebruikte kleding inleveren. Klik op de poster voor uitgebreide informatie

13-10-2018

Viering 15 jarig jubileum Aqua Viva in de Hervormde Kerk van Giessenburg.

Thema: Samen…
Interkerkelijk koor Giessenburg Aqua Viva geeft een Jubileumconcert
m.m.v. de koren Testify o.l.v. Bastiaan v.d. Pijl en Asaf o.l.v. Nelly v.d. Broek

Waar: Hervormde kerk Giessenburg
Wanneer: Zaterdag 13 oktober
Tijd: 20:00 uur en de kerk is open vanaf 19:30 uur

15-10-2018

Informatieavond Activiteitenzone Giessenburg

Wilt u weten hoe het staat met de plannen voor de Activiteitenzone Giessenburg? Kom dan op maandagavond 15 Oktober naar de informatieavond in de Til te Giessenburg. Tussen 19.00 en 20.30 uur kunt u de plannen bekijken. U krijgt te zien hoe de sporthal en het verenigingsgebouw eruit komen te zien. Ook de plannen voor het park en de MTB route zijn in beeld gebracht. Daarnaast is er informatie over de planning en zijn er mensen aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

5-10-2018

Bloembakken voor Giessenburg

Vrijdag middag zijn de bloembakken aan de Doetse Vliet brug en de Giessenbrug feestelijk onthult.
Dit is een begin om Giessenburg bloemrijker te maken.
Gezamenlijk werd met omwonenden wat violen geplant. Hovenier Flores Harrewijn en Dick de Bruijn hebben de bakken ontworpen en gemaakt.
Zo maken we met elkaar Giessenburg weer een beetje mooier.

Klik hier voor Foto`s Arie van Noordennen

26-09-2018

40 jarige Til trakteert de Seniorensoos met een optreden van “Zeemanskoor Bestevaer”

Woensdag 26 september 2018 was de Senioren weer bijeen in De Til ,toen ze werden verrast door een optreden van “Zeemanskoor Bestevaer”
“De Til” bestaat 40 jaar en organiseerde dit als één van de feestelijkheden voor dit lustrum.
DeSeniorensoos met ongeveer 80 leden, bestaande uit dames en heren van 55 jaar en ouder, bestaat inmiddels al meer dan 25 jaar in Giessenburg.
Leden die niet meer mobiel zijn worden door andere leden trouw opgehaald.
Iedere woensdag, precies om half twee start de klaverjas wedstrijd. De meeste senioren zijn al aanwezig om even na een uur, want dan begint het kringgesprek, waar de belangrijkste nieuwtjes en feiten worden besproken.
Tijdens het klaverjassen zijn sommige leden best fanatiek, maar de meesten hebben veel plezier en lol en zien allemaal uit naar wie aan het eind de prijzen hebben gewonnen.
Om de 2 weken komt ook om twee uur een groep dames, samen jokeren, knutselen of bingo spelen. Ook dat geeft rumoer en gezelligheid.
De drankjes tussen de spelletjes worden altijd geserveerd door vrijwilligers. Deze keer was er ook nog de mogelijkheid voor een spelletje jeux de boules en na afloop een heerlijke barbecue in de tuin van De Til.
Belangstellenden zijn van harte welkom.

Klik hier om de feestelijke middag te zien. Foto`s Arie van Noordennen

24-09-2018

Druk bezochte Energiemarkt

De informatiemarkt energiebesparing die georganiseerd werd door het Regionaal Energieloket, de gemeente  Giessenlanden, Giessenburg Duurzaam en diverse lokale bedrijven, werd goed bezocht. Het thema duurzaamheid is blijkbaar iets waar mensen meer van willen weten. Aan de hand van de resultaten van een 6-tal scans die gedaan zijn in ons dorp werden er tips gegeven om grote of kleine maatregelen te treffen in je huis om uiteindelijk duurzamer te worden. Met lokale bedrijven waren kortingsafspraken gemaakt bij collectieve inschrijving. Tevens werd aan de aanwezigen de uitslag van alle scans beloofd wanneer men daar interesse in had. Informatie of inschrijven voor maatregelen kon op de avond zelf maar kunt u ook nog doen via de website https://www.regionaalenergieloket.nl/giessenlanden of kijk even op de nieuwe website van https://duurzaamgiessenburg.nl

24-09-2018

Informatiemarkt Energiebesparing groot succes!

De Informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie op maandag 24 september in De Til was een groot succes!

300 bewoners van Giessenburg bezochten de informatiemarkt en lieten zich over allerlei onderwerpen informeren. Uitleg en demonstraties werden gegeven over verschillende maatregelen en bewoners konden een gratis rapport van de uitgevoerde energiescans van voorbeeldwoningen opvragen. Ook kon men deelnemen aan een collectieve inkoopactie voor bodem, vloer-, spouwmuur- en dakisolatie en zonnepanelen.

Vele bewoners hebben zich aangemeld voor 1 of meer onderwerpen of willen hiervan op de hoogte worden gehouden. Er is hierover met hen al contact opgenomen of dit wordt binnenkort gedaan.

Lees hier verder

22-09-2018

Gemeentedag 2018 Hervormde kerk Giessenburg

Toen de Gemeentedag van de Hervormde kerk in Giessenburg werd georganiseerd had men nog geen idee van de weersverwachtingen van die dag na zo`n mooie zomer. Niet dat de dag in het water is gevallen, maar wel dat er veel water op de gemeenteleden is gevallen. Na de opening in de kerk werden er diverse spellen georganiseerd zoals o.a. Wie is de Mol. Er kon een bezoek worden gebracht aan museum `t Regthuys waar we weer veel van het verleden hebben terug gezien van oude winkeltjes uit het dorp. En ook was er een fietstocht van 35 km die door de echte doordouwers werd uitgereden. Er was daar zelfs nog iemand met een klapband in de regen. Deze is door de bezemwagen van Piet van Bruchem van de weg gehaald en mocht de terugweg droog in de auto meebeleven. Na ontvangst met koffie of frisdrank op het schoolplein, gelukkig in een tent met terrasverwarming volgde er een BBQ en werden de prijzen bekend gemaakt van Wie is de Mol. Na afloop van de BBQ was er een Sing in, en heerlijk binnen in de aula van de school. Ondanks het slechte weer toch een mooie dag.

KLIK HIER voor de foto`s Arie van Noordennen en een paar van het pontje gemaakt door Anke Buchner en Piet van Bruchem

KLIK HIER om de film van de Opening Winterwerk te zien van Jan Hakkesteegt

24-09-2018

Informatiemarkt energiebesparing in de Til Giessenburg

 Maandag 24 september organiseert het Dorpsoverleg Giessenburg i.s.m. de gemeente Giessenlanden en het Regionaal Energieloket speciaal voor alle inwoners een informatiebijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie.

Benieuwd hoeveel u op uw energierekening kunt besparen?

Wilt u ook tips en een stappenplan ontvangen hoe u dit kunt doen?

Nieuwsgierig hoe maatregelen werken en eruit zien?

Wilt u weten hoe u naar gasloos kunt gaan en hoe we in Giessenburg collectief energie willen gaan opwekken?

Bezoek dan 24 september vanaf 17.00 uur de Informatiemarkt, kom naar de presentatie van de Energiescans en verneem hoe ook u uw woning kunt verduurzamen.

Het programma

17.00–19.15 uur Doorlopende markt met informatiestands

19.15 uur Inloop presentatie Energiescans Regionaal Energieloket

19.30 uur Opening wethouder + werkgroep Duurzaam Giessenburg

19.45 uur Toelichting Energiescans + aanbod lokale bedrijven

20.45 uur Borrel en vervolg Informatie markt

21.30 uur Einde avond

Kijk voor het volledige programma en deelnemers op www.duurzaamgiessenburg.nl/informatiemarkt

 

Graag tot ziens op 24 september in de Til!

18-09-2018

Geslaagde buurtbarbecue ter gelegenheid van 40-jarig bestaan De Til

Meer dan 35 directe buren hebben genoten van een verzorgde barbecue ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van De Til. Het gezelschap, jong en oud, heeft voor een keertje aan de andere kant van de schutting kunnen ervaren en proeven hoe De Til Groep een partijtje verzorgd op het buitenterras. De reacties waren dan ook lovend en termen als “voor herhaling vatbaar” en “prima verzorgd” vielen dan ook geregeld na afloop van de barbecue.

Directeur Wim van Krugten blikt dan ook tevreden terug: “Een opkomst van meer dan 50% geeft aan hoe betrokken de buren met De Til zijn. Door elkaar op zo’n manier te ontmoeten versterkt dat de onderlinge band en dat is voor ons bedrijf een belangrijke pijler. Als je dan merkt hoe gezellig het kan zijn om samen met je buren in een informele setting bij elkaar te komen, dan ‘smaakt’ dat letterlijk naar meer. We denken er dan ook over na om van de buurtbarbecue een terugkerend evenement te maken.”

Geholpen door het prachtige nazomerweer hebben de gasten zich uitstekend geamuseerd. Sommigen van hen bleken zelfs al vanaf de opening naast De Til te wonen of waren op één of andere manier betrokken bij de oprichting van het zalencentrum.

In de loop van dit kwartaal gaat De Til Groep vaker stilstaan bij het 40-jarig jubileum van hun hoofdvestiging in Giessenburg en zullen ze diverse feestelijke bijeenkomsten organiseren. De vaste gebruikers zullen we komende week verrassen met iets lekkers. Het beloofd een mooie start te worden van een feestelijk kwartaal.

2 en 3-10-2018

Iedereen beweegt

 

VV Peursum, Vridos, Syndion en GiGa Giessenlanden organiseren weer een editie van Iedereen Beweegt! Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten ook wanneer het minder vanzelfsprekend is door een handicap. Wij zijn van mening dat jouw handicap geen beperking mag zijn om toch te kunnen genieten van al het moois wat sport te bieden heeft!

Klik op de foto voor de poster

17 en 18-09-2018

Het Dorpsoverleg Giessenburg komt naar u toe

 

Op maandag en dinsdagavond, 17 en 18 september, zal het dorpsoverleg een ronde door het dorp maken.

Het dorpsoverleg wil graag van iedereen weten wat u belangrijk vindt voor ons dorp.

U kunt denken aan

– Welke initiatieven u belangrijk vindt voor ons dorp

– Welke ideeën u heeft voor uw straat of wijk

– Welke onderwerpen u belangrijk vindt en waar het

dorpsoverleg wat u betreft mee aan de slag moet

Het Dorpsoverleg staat ook bij u in de buurt!

Kom langs voor een bak koffie of thee. Of voor een heerlijk ijsje van de ijsboerderij!

Wij zijn tussen 18:00 en 20:30 onderweg. Klik op de ijskar voor de exacte locaties.

01-09-2018

Website Duurzaam Giessenburg is een feit

Giessenburg, het groenste dorp aan de Giessen.
En dat willen wij graag zo houden! Hoe we dit willen doen, leest u vanaf nu op de speciale website
www.duurzaamgiessenburg.nl.
Op de website vindt u informatie over hoe we bijvoorbeeld met z’n allen energie kunnen besparen en duurzaam kunnen wonen en wat we al doen voor een groene, schone en gezonde leefomgeving!
Website Duurzaam Giessenburg is live!
Benieuwd naar de initiatieven en geplande acties?
Lees er meer over op www.duurzaamgiessenburg.nl of klik op het logo rechts bovenaan.
Doet u ook mee?

08-09-2018

Gondelvaart 2018 

 Zaterdag 8 september is er de 37ste Gondelvaart op de Giessen

KLIK HIER om alle informatie over het vaarschema en de verkeersmaatregelen te zien

KLIK HIER om een foto reportage te zien van de versieringen in de tuinen rond de Giessen ( Arie van Noordennen )

KLIK HIER om de voorbereidingen te zien ( Volgt later )

KLIK HIER om een film van RTV Rijnmond te zien over de voorbereidingen

KLIK HIER om de Gondelvaart foto`s te zien ( Arie van Noordennen )

08-09-2018

FARM FAIR  8 September in Giessenburg

 

Zaterdag 8 september is er een farm fair op de boerderij van Piet en Margret de Groot
Adres: A.M.A. van Langeraadweg 9        Giessenburg

Kramen met brocante, vintage spullen, kaarten, kleding, life style etc. Pompoenen, kaas, jam… zijn ook te koop. Er is ook koffie, taart, pannenkoeken om te eten.

Het is een combinatie van kramen en kofferbakverkoop. Het idee is ontstaan omdat de bric en brac niet meer doorging. Het is kleinschalig met ongeveer 50 deelnemers.

Ook staan er voor goede doelen: een gesponserde koffiebakfiets en zelfgemaakte taart opbrengst voor muskathlon 2019, kraam met opbrengst voor Jenga Kenya 2019 en smoothies met opbrengst voor World Servants etc.
Achter op het erf staat een Yurt die permanent bewoont wordt en deze dag te bezichtigen tegen een klein bedrag.

Entree en parkeren gratis.
Fair is van 10.00 tot 17.00 uur.
Voor verdere info: 0184-651391
Facebook: Farmfair

01-09-2018

Team Horses For Heezen 3e op NK

Op zaterdag 1 september reed team Horses For Heezen uit Giessenburg uitkomend voor PSV Sliedrecht op de kür op muziek voor 4-tallen. Voor de eerste maal reden zij op het NK in deze rubriek, tijdens hun 2e officiële wedstrijd. Zij behaalden daarmee een mooie 3e plaats met een score van 68,334% in de klasse ZZ.

 

30-08-2018

Reisje met de ouderen uit onze Gemeente op 30 augustus 2018

Op donderdag 30 augustus 2018 zijn wij weer met 2 touringcars van Verschoor reizen een dag uit geweest met 81 ouderen uit onze gemeente. Om tien uur werd iedereen in De Oude School verwacht om voorafgaand aan het reisje gezellig met elkaar een kopje koffie te drinken. Iedereen was vroeg genoeg en daarom vertelde de heer Leo de Baat het ontstaan van de kip en werd er gesproken over wat er eerst was, de kip of het ei. Vervolgens gingen we om 11 uur de bus in. We reden vanuit Giessen-Oudekerk richting Barneveld, waar we het Pluimveemuseum bezochten.

KLIK HIER voor het komplete verslag van Lenie de Bruin

KlIK HIER voor de foto reportage van Arie de Zwart

 

01-10-2018

en

09-10-2018

ZEKER OP DE BEEN

VOORKOM VALLEN – LANGER MOBIEL – VERGROOT ZELFSTANDIGHEID

Wij gaan samen met u aan de slag voor een zelfstandige toekomst! Graag nodigen wij u uit voor de  voorlichtingsbijeenkomst Zeker op de Been. U krijgt deze middag allerlei praktische tips en informatie over wat u zelf kunt doen om langer zelfstandig op de been te blijven.

KOMT U OOK?

MAANDAG 1 OKTOBER , 14.30 – 16.30 in De Zes Molens

DINSDAG 9 OKTOBER,  14.30 – 16.30 in De Hof van Ammers

Klik op de link om de folder te zien Giga Giessenlanden – Zeker op de Been – Flyer (A5) – v3

05-09-2018

Aqua Fit 55+

 

GiGa Giessenlanden organiseert samen met de Doetse Kom voor het eerst Aqua Fit.
Een les Bewegen in het Water voor alle 55+ers.
Daarna is het mogelijk zelf nog baantjes te zwemmen.
Iedereen is welkom en meedoen is gratis!
Na afloop zorgen we voor een kop koffie.
Doe mee! • Woensdag 5 september 2018 • 10.00-11.30 uur •
De Doetse Kom Giessenburg •
Aanmelden via ike.slob@gigagiessenlanden.nl of 06-22810286.

Klik rechts op het plaatje om de flyer te zien

14-09-2018

Boeren wandeling

GiGa Giessenlanden, Molenwaard Actief én Zederik in Beweging organiseren een speciale boerenwandeling langs biologische boerderijen in Noordeloos.
De boeren laten zien wat hun boerderij zo bijzonder maakt.
Wandel mee met de korte (1,5 km, ook voor rollators) of lange (5 km) route. Iedereen is welkom om mee te doen.
Meedoen is gratis. We zorgen natuurlijk voor een drankje.
Doe mee! • Vrijdag 14 september 2018, aanvang 14.30 uur •
Verzamelen bij Kaasboerderij Noorderlicht (Gorissenweg 1, Noordeloos)
• Aanmelden via stan.degroot@gigagiessenlanden.nl of 06 22 81 02 86

Klik rechts op het plaatje om de flyer te zien

17-09-2018

GiGa Informatiemiddag over bewegen & ouder worden

Meer weten over het belang van bewegen en kijken welke beweegmogelijkheden bij u passen?
Kom naar de GiGa informatiemiddag.
Samen met fysiotherapie ParaFit Arkel laten we zien wat bewegen met u doet.
U krijgt informatie en praktische tips die u helpen langer vitaal te blijven.
Iedereen is welkom.
Vragen? Neem contact met ons op via 06-22810286.

Kom ook! • Maandag 17 september 2018 • 15.00-16.00 uur
• De Peperhof in Arkel
• Aanmelden via ike.slob@gigagiessenlanden.nl

Klik rechts op het plaatje om de flyer te zien

21-09-2018

Wereld Alzheimerdag

Vrijdag 21 september 2018

 

Organiseert Alzheimer Trefpunt Giessenlanden voor mantelzorgers samen met hun demente ouder/ partner/ familielid een lunch. Te gebruiken in het restaurant van het woonzorg complex De Zes Molens in Hoornaar

U bent vanaf 12.00 uur van harte welkom om vanaf 12.30 uur de lunch te gebruiken

 

Opgeven mogelijk tot en met 13 september via

Email: mrarieslob@hetnet.nl Telefoon: 0183-581331

 

Aan deze lunch zijn geen kosten verbonden.

Er is een beperkt aantal deelnemers mogelijk.

Klik hier om de Flyer te zien

 

01-09-2018

GARAGE SALE aan de Neerpolderseweg

Langs de Neerpolderseweg wordt zaterdag 1 September een Garage Sale gehouden.

In tal van garages, schuren en tuinen worden tweedehannds spullen te koop aangeboden. De “kramen” zijn open van 10:00 tot 14:00 uur.
Een prima gelegenheid om eens op het gemak met de auto of op de fiets  de mooie Neerpolderseweg af te rijden en een slag te slaan.

17-07-2018
t/m
20-07-2018
en van
20-08-2018
t/m
24-08-2018

Jeugdland 2018 met als thema  “ Dierentuin”

Jeugdland gaat bijna weer beginnen!

Eerste week is van 13 t/m 20  juli, zit er al op.

Tweede week 20 t/m 24 augustus 2018

Klik hier voor het complete programma

04-08-2018

en

11-08-2018

Teams Horses For Heezen kampioen van Zuid-Holland

Op 4 en 11 augustus zijn de regiokampioenschappen in Heerjansdam verreden. Horses For Heezen gevestigd te Giessenburg en rijdend voor PSV Sliedrecht, kwam dit jaar met 2 teams onderleiding van commandant Kevin Heezen naar de kampioenschappen. Op 4 augustus maakte het nieuwste 4-tal, bestaande uit Anneloes de Kreij, Annelies Saarloos, Jasmyn Bassa, Indi Dielessen en Dennes Mieras hun debuut in de klasse L. Zij reden met overmacht naar de winst in het kampioenschap. Daarnaast reden zij met een score van 66,58% naar de hoogste dagscore bij de afdelingsdressuur.

Afgelopen weekend was het de beurt aan het 4-tal rijdend in de klasse ZZ, bestaande uit Dennes Mieras, Pamela Baggerman, Charissa Plomp en Marion van de Akker. Dit jaar reden zij een kür op muziek en wisten hiermee de grens van 70% te passeren, waarmee zij voor het 4e jaar op rij kampioen van Zuid-Holland zijn.

Beide teams zullen zich de komende weken gaan opmaken om op zaterdag 1 september te rijden op het NK te Ermelo.

 

Foto: Daniëlle Vink Fotografie

26-07-2018

en

27-07-2018

De Til biedt verkoeling aan ouderen uit Giessenburg

Een leuk en verfrissend gebaar:

Nederland gaat gebukt onder een hittegolf en voor donderdag en vrijdag worden extreme temperaturen van ver boven de 30 graden verwacht. De Til in Giessenburg is voorzien van airco’s en wij willen deze faciliteiten, ondanks de vakantiesluiting, graag beschikbaar stellen voor de ouderen en andere kwetsbare groepen uit het dorp.

Op donderdagmiddag 26 en vrijdagmiddag 27 juli kunt u vanaf 13.00 uur (tot 18.00 uur) bij ons terecht in één van de gekoelde zalen om tijdens het warmste gedeelte van de dag verkoeling te zoeken. Begeleiders en mantelzorgers zijn natuurlijk ook van harte welkom. Samen maken we er een gezellige middag van en proberen we het onze mede Giessenburgers zo aangenaam mogelijk te maken.

11-07-2018

Musical “Bende op de camping” 

Op woensdag 11 juli hebben groep 7 en 8 van obs het Tweespan de musical ‘Bende op de camping’ opgevoerd. De musical werd met groot enthousiasme ontvangen door de aanwezigen. Het was een gezellige avond. 

Klik hier voor de foto’s 

11-07-2018

Opening nieuwe Raadzaal in “de Til”

De Raadzaal is na 40 jaar trouwe dienst grondig verbouwd en het resultaat willen we graag aan alle geinteresseerden laten zien op woensdag 11 juli tijdens een inloop van 18.30 tot 20.30 uur. We gaan nog niet teveel verklappen hoe het eruit komt te zien, maar het ontwerp is sfeervol, gedurft en bovendien helemaal verduurzaamd. De officiele opening heeft eerder die dag plaats gevonden met een kleine ceremonie voor genodigden.

Klik hier voor de foto`s  van de opening: Arie van Noordennen

07-07-2018

45e Wielerronde Giessenburg

Op Zaterdag 7 juli wordt de 45e wielerronde van Giessenburg gereden!

Hier vindt u het programma van de 45e Ronde van Giessenburg.

15.30 – Hummeltjes race.
16:00 – Dikke banden race – 7-8, 9-10 en 11-12 jarige
17:00 – Jeugd Cat. 4

Klik hier voor een fotoserie van 15:30 tot 17:00 uur ( Arie van Noordennen )

05-07-2018

Informatieavond gemeenteraad op 5 juli vervroegd

Let op: Voor diegene die donderdag 5 juli aanwezig wil zijn op de informatieavond van de gemeenteraad waarbij het extra budget voor de activiteitenzone aan de orde komt, de begintijd van de vergadering is vervroegd naar 18:30 uur.
Ondanks het vroege tijdstip hopen we wel op zo veel mogelijk Giessenburgers om te laten zien dat dit belangrijk is voor Giessenburg.
 
De agenda ziet er als volgt uit:
 
Locatie: raadzaal
Voorzitter: G.P.A. Snoek
Griffier: Mevr. mr. A. van Dijk-van den Hoef
Gewijzigde agenda
 
1. Opening en vaststellen van de agenda
2. Raadsvoorstel 2018-19 Bestemmingsplan Parallelweg 1, Schelluinen (portefeuille J. de Groot)
3. Raadsvoorstel 2018-14 Oprichting revolverend fonds duurzame energie (portefeuille J. de Groot)
4. Raadsvoorstel 2018-15 Jaarrekening 2017
5. a. Inspreekrecht burgers
b. Raadsvoorstel 2018-17 VVGB activiteiten Hanneshoeve (portefeuille J. de Groot)
6. a. Inspreekrecht burgers
b. Raadsvoorstel 2018-09 Extra budget Activiteitenzone Giessenburg (portefeuille E. van Leeuwen-Klink)
7. a. Inspreekrecht burgers
b. Raadsvoorstel 2018-13 Consultatie over voorgenomen principebesluit De Hoeken (portefeuille J. de Groot)
8. Sluiting

04-07-2018

BBQ Zonnebloem in Giessen-Oudekerk

Op 4 juli 2018 organiseerde De Zonnebloem een bbq In de Oude School in Giessen-Oudekerk.
Het was weer een hele geslaagde middag.
Het vlees werd verzorgt door Slagerij Muilwijk uit Ameide.

Klik hier voor foto`s Lenie de Bruin

03-07-2018

Gruffalo op bezoek bij Miek-Kado en de schoolkinderen komen luisteren.

Een gruffalo? Wat is dat voor een beest? Vos, Uil en Slang hebben nog nooit van hem gehoord. Alleen Muis weet precies hoe hij eruitziet. Maar dat hij er echt eentje zou tegenkomen dat had Muis toch niet verwacht.

Er is weer een spannend kinderboek uit van Julia Donaldson en de kinderen van diverse scholen komen vast luisteren bij de boekenwinkel Miek-Kado hoe spannend het boek is.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

29-06-2018

Heerlijk modderen op de HannesHoeve

Vrijdag 29 juni zullen de kinderen van de BSO HannesHoeve niet snel vergeten. Het was een heerlijke zomerse dag en er werd heerlijk in een  modderveldje geravot en de kinderen besmeerden elkaar heerlijk met modder. Daarna werden er spelletjes op en in het water gedaan om dan later op de dag weer schoon naar huis te kunnen.
Het hele verslag over de modderdag is te lezen als je de foto`s gaat bekijken.

Klik hier voor de foto`s, geleverd door de HannesHoeve

29-06-2018

Maak kans op een gratis energiescan

U heeft nog tot 1 juli om u op te geven voor een gratis energiescan van uw huis. Zie ook de nieuwsbrief van het Dorpsoverleg die u gisteren bij het Kontakt heeft ontvangen en de brief die u vorige week heeft ontvangen van de Gemeente over deze energiescan. U kunt uw gegevens invullen op www.regionaalenergieloket.nl en u maakt kans op zo’n gratis scan. Voorwaarde is wel dat u een doorsnee huis heeft (bijv een huis uit de nieuwbouw links en rechts van de Kerkweg).

23-06-2018

Da Capo buitenconcert

Zaterdag 23 juni hield Da Capo weer haar jaarlijk buitenconcert op het plein voor de scholen. Het weer was prachtig dus reden voor veel mensen om even te komen kijken en luisteren.

Klik hier voor de foto’s

22-06-2018

Dubbeltjes duiken in het zwembad 

De 4e dag van de zwemvierdaagse in zwembad de Doetsekom werd afgesloten met het jaarlijks terug komende element “Dubbeltjes duiken”
Een mooie kans voor de jeugd om onder water wat extra zakgeld te verzamelen voor de komende vakantie.
De zwemmers die de 4 dagen hebben volbracht kregen weer een mooie medaille mee naar huis.

Klik hier voor de foto’s

21-06-2018

Glijbaanrace in het zwembad

Het werd weer een spectaculaire race in zwembad de Doetsekom. Het parcours bestond uit het zo snel mogelijk afleggen van de grote glijbaan en in het zwembad aangekomen het zo snel mogelijk aantikken van de overzijde van het bad. In 3 leeftijdsgroepen werd er weer gestreden om de prijzen.

Klik hier voor de foto’s

19-06-2018

Zwem4daagse en luchtbeddenrace

Vanavond werd er weer hard gezwommen tijdens de zwem4daagse in de Doetsekom. Vanaf 19:00 uur startte de luchtbeddenrace voor de jeugd.

19-06-2018

Giessenburg gaat voor Duurzaam. Doet u ook mee?

Duurzaam is door de jaren heen een containerbegrip geworden. Misschien is de beste vertaling nog wel: Duurzaam kijkt naar de huidige behoefte die mensen op aarde hebben en hoe dit in de toekomst ontwikkeld kan worden zonder dat de mensen, het milieu of de economie in gevaar komen.

We hebben nu een verantwoordelijkheid voor de toekomstige generaties die zullen komen. Ook hier in Giessenburg! Het Dorpsoverleg heeft voorzichtig aan wat stappen gezet. Zo is er in januari een bijeenkomst geweest voor bewoners die asbestdaken hebben. Er zijn initiatieven om Giessenburg meer bloemrijk te maken. En er lopen gesprekken met bewoners die hun daken beschikbaar willen stellen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Ook vanuit gemeente Giessenlanden zijn er projecten opgezet, zoals ‘Het Nieuwe Wonen’ voor verduurzaming van woningen. Vrijwillige wooncoaches kunnen u helpen bij woonvragen en u belangeloos van duurzaam advies voorzien. In september gaan we een informatiemarkt organiseren over energiebesparing en duurzame energie. U ontvangt ter voorbereiding hierop deze week al een brief en maakt u kans op een gratis Energiescan voor uw woning.

Meer informatie hierover en over andere duurzame initiatieven vindt u in de nieuwsbrief van het Dorpsoverleg die eind juni op de mat valt. En om u verder goed op de hoogte te houden, komt er vanaf eind augustus een nieuwe website www.duurzaamgiessenburg.nl.

Samen met onder andere de gemeente, het Regionaal Energieloket en een gespecialiseerd bureau willen we Giessenburg duurzamer maken. Denk daarbij niet heel groot. Iedere bewoner kan hieraan, hoe klein ook, een bijdrage leveren. Vanuit het Dorpsoverleg hebben we hiervoor de Werkgroep Duurzaam Giessenburg opgericht. Voor deze werkgroep zoeken wij bewoners die ook graag een bijdrage willen leveren om samen met ons Giessenburg duurzamer te maken en de initiatieven verder vorm te geven. U staat er niet alleen voor, we doen het met elkaar. Heeft u interesse? U kunt zich dan aanmelden via dorpsoverleg@giessenburg.nl. Wij vertellen u er graag meer over.

Namens de Werkgroep Duurzaam Giessenburg

Ria van Wijngaarden, Bastiaan Klop, Louis van den Bergh en Gerard Dunnink

19-06-2018

Activiteitenzone Giessenburg blijft een dynamisch speelveld (persbericht Gemeente Giessenlanden)

Het inrichtingsplan voor de Activiteitenzone zoals dat in juni 2017 in de raad is vastgesteld, is op een paar belangrijke punten gewijzigd. Zo is Da Capo aangesloten bij het plan, mét een positief effect op exploitatie van het verenigingsgebouw en ook komt het verenigingsgebouw op een andere plek. Als gevolg is het ontwerp van het park aangepast. Het deel van het plan waar de sporthal komt, blijft gelijk. Voor deze wijzigingen, inclusief de gestegen bouwkosten, is extra budget nodig. Het college vraagt de raad toestemming voor een wijziging van de plannen, evenals een extra investering.

 

Da Capo naar verenigingsgebouw de Doetsekom

Voor de realisatie van de Activiteitenzone is een brede betrokkenheid van verenigingen uit Giessenburg bij de bouw, het gebruik en de exploitatie van het verenigingsgebouw belangrijk. Dit draagt bij aan een verbetering van de exploitatie en dus aan het voortbestaan van het zwembad. Da Capo is aangesloten bij de gesprekken toen bleek dat zij geïnteresseerd was om te participeren in het verenigingsgebouw. Zo ontstaat er een verenigingsgebouw dat onderdak kan bieden aan nog meer Giessenburgse verenigingen, waarmee het draagvlak verder wordt vergroot. Alle partijen zagen dit als een mooie kans voor de toekomst.

 

Intensieve samenwerking

Door intensieve samenwerking met én door de verenigingen kwam er unaniem een andere voorkeurslocatie voor het nieuwe verenigingsgebouw. Het nieuwe gebouw staat nu ingetekend aan de kant van de huidige entree van het zwembad, in plaats van in het midden van het park. De betrokken verenigingen hebben samen een bouwplan ontwikkeld. Door de samenwerking met Da Capo is het gebouw groter en daarmee duurder geworden. Ook is  extra budget nodig omdat de bouwkosten stijgen. De verenigingen dragen bij in de bouw en de exploitatie, waardoor de meerkosten zoveel mogelijk beperkt blijven. De exploitatie van het gebouw is mede door de inzet van de verenigingen positief. Dit leidt de komende jaren ook tot een ombuiging naar een positieve exploitatie van De Doetsekom.

 

Extra investeringen noodzakelijk

Doordat het ontwerp van de activiteitenzone wijzigt, kan een groot deel van het park worden behouden. In verband met de waterberging zijn er extra investeringen nodig in het park.

De sporthal kampt met een stijging van de bouwkosten. Samen met Vridos, de vereniging die de hal zal gaan gebruiken, is gezocht naar mogelijkheden om de bouw binnen budget te realiseren. Het tekort is door de keuzes die zijn gemaakt teruggebracht, maar er blijft extra budget nodig voor uitvoering van de plannen. Het college is van mening dat met het nieuwe budget de plannen allemaal gerealiseerd kunnen worden en dat rond de herfstvakantie de omgevingsvergunning voor de sporthal ingediend kan worden en dat er in 2019 gestart kan worden met de bouw van de sporthal.

 

Extra budget

Om het nu voorliggende gewijzigde inrichtingsplan te realiseren is een extra budget nodig van €373.000,- t.b.v. de grondexploitatie. Extra investeringen in duurzaamheidsmaatregelen voor de sporthal, gestegen bouwkosten en een tekort op het budget voor de inventaris bepalen het tekort voor dit deel van het project op in totaal €300.000,-. Om het verenigingsgebouw te kunnen realiseren is een extra subsidie noodzakelijk van circa €500.000,-.

10-06-2018

Uitslag loterij rommelmarkt

Voor de uitslag van de loterij van de rommelmarkt, klik hier.

Als u prijs heeft en u uw prijs nog niet heeft ontvangen, bel dan even naar 06-52518804

10-06-2018

Openluchtdienst Maranathakerk

Zondagmorgen om 10 uur startte de openluchtdienst rondom de Maranathakerk. Gelukkig was het weer goed gezind. Dhr Jan Veltrop leidde de dienst die als thema had: Mag ik dan bij jou. The new Adam’s family zorgde voor de muziek. Ook op de kleine kinderen was gerekend. Na afloop was er koffie en was er gelegenheid om nog even na te praten over de dienst.
Het was een mooie dienst en werd goed bezocht.

Klik hier voor de foto’s

09-06-2018

Rommelmarkt 2018

Vandaag was weer de 2 jaarlijkse rommelmarkt van de gereformeerde kerk. Al vroeg stonden alle troepen paraat om de kopers te verwelkomen. Natuurlijk was het weer rennen om half 9 om de koop van je keuze te bemachtigen. Het weer zat mee de hele dag en daardoor was de opkomst prima. Het eindbedrag dat uiteindelijk werd opgehaald en wat gedeeltelijk bestemd was voor de World Servants was ruim 10.000 euro.

Klik hier voor de foto’s

30-06-2018

Vridos reünie 50 jaar Volleybal

Vridos heeft binnenkort nog een jubileum te vieren: de afdeling Volleybal bestaat dit jaar namelijk ook 50 jaar. Deze afdeling organiseert op zaterdag 30 juni een reünie, voor iedereen die ooit bij Vridos gevolleybald heeft. Vanaf 15u kan er een balletje geslagen worden in sportzaal Neerpolder, en vanaf 18u zal er een chinees-buffet klaarstaan. De kosten voor dit buffet bedragen €15 per persoon, inclusief 2 drankjes.

Aanmelden kan via het digitale opgaveformulier, dat te vinden is op www.vridos.nl.

Door het ontbreken van adresgegevens van oud-leden is het zeer moeilijk om iedereen persoonlijk te benaderen en uit te nodigen. We hopen dat dit bericht als persoonlijke uitnodiging beschouwd wordt door oud-volleyballers, -trainers en bestuursleden bij Vridos.
We moeten het hebben van mond-tot-mond-reclame, dus zegt het voort en nodig bekenden uit! nodig bekenden uit!

05-06-2018

Uitslag vijfjesactie

In mei organiseerde de Dorpsraad weer de vijfjesactie. Deze actie is bedoeld om initiatieven vanuit het dorp financieel te stimuleren. Hiervoor werd huis-aan-huis een waardecheque van 5 euro verspreid die bestemd kon worden voor 1 van de 3 genomineerde doelen. Deze doelen waren: Sportvereniging Vridos – organiseren van een dorpsquiz tbv 75 jarig bestaan Zwembad de Doetsekom – Aanschaf zonnewarmteboiler Buurtvereniging Gentwaert – Opknappen speeltuintje Op 5 juni zijn de cheques uitgeschreven en overhandigd aan de 3 verenigingen. Op de foto ziet u de eindscores. Voor Vridos 225 euro, voor bv Gentwaert 485 euro en voor de Doetsekom 1125 euro. Mevr. Van Wijngaarden werd de gelukkige winnaar van de taart die uit de ingeleverde lootjes werd getrokken.

Bekijk hier de foto’s (Camiel Groffen)

02-06-2018

Jubileumfeest Vridos

Vanwege het 75 jarig bestaan van Vridos was er vandaag een jubileumfeest voor de leden. De hele dag was er van alles te doen in en rondom het zwembad. Het begon al vanmorgen met een ontbijt. Daarna waren er diverse leuke spelen voor de jeugd opgesteld. In de namiddag was het happy hour met daarop volgend een barbecue.

Bekijk hier de foto’s (Camiel Groffen)

02-06-2018

Feestelijke trekking Loterij Stichting Projecthulp Sri Lanka

Onder leiding van Esther Renes vond zaterdagochtend 2 juni om 10.00 uur de trekking plaats  van “Stichting Projecthulp Sri Lanka” op het plein bij Miek-Kado en Cor Verhoeven
Een trekking met een feestelijk tintje, want Marian en Gerrit Muis en trouwe hulp Hanny vd Borden doen deze loterij voor de 40ste keer en daarvoor kwam speciaal onze nieuwe waarnemend burgemeester van Giessenlanden Rinette Reynvaan-Janssen naar Giessenburg om een toespraakje te houden en om de 1e van de 10 winnende loten te trekken. De burgemeester verraste Marian en Gerrit een leuke verrassing De loten van 2 t/m 9 werden door mensen verricht, welke de stichting een warm hart toedragen en het 10 lot, tevens de eerste prijs werd uit de mand gehaald door buurmeisje Nynke Schakel.

Bekijk hier de foto`s  en de prijswinnaars ( Arie van Noordennen en Camiel Groffen )

09-06-2018

Rommelmarkt in en rondom de Maranathakerk

Op zaterdag 9 juni bent u allen van harte welkom op de rommelmarkt die de gereformeerde kerk organiseert in en rondom de Maranathakerk aan de Peursumseweg 15.
Naast leuke gebruikte spulletjes zijn er ook weer diverse lekkere hapjes, de verkoop per opbod en vindt de trekking van de loterij plaats.
De opbrengst van deze rommelmarkt is voor de helft bestemd voor de eigen kerk en de andere helft voor de groep World Servants die volgend jaar naar Afrika vertrekken.
De markt opent om 08:30 uur en zal tot 13:00 open zijn.

Tijdens dit evenement zullen foto’s gemaakt worden voor op de website !

10-06-2018

“ Mag ik dan bij jou “

Op zondag 10 juni is er een openluchtdienst bij de Gereformeerde Maranathakerk in Giessenburg.

Ieder is van harte welkom vanaf 09.30, verwelkoming met koffie. De dienst begint om 10.00 uur.  De Openluchtdienst heeft als thema “ Mag ik dan bij jou “

Voorganger is ds. Jan Veltrop uit Vianen.  De muziek wordt verzorgd door ‘ The New Adams Family ‘   Locatie: Op het plein voor de Maranathakerk. Bij slecht weer vindt alles plaats in de kerkzaal.

Tijdens dit evenement zullen foto’s gemaakt worden voor op de website !

24-06-2018

AVG en GiessenburgOnline

Nieuwe knop AVG, uiterst rechts op de menubalk.
Ook GiessenburgOnline heeft met de wet persoonsbescherming te maken en heeft daarvoor maatregelen getroffen om deze zo goed mogelijk te kunnen naleven.
We zouden het fijn vinden als u deze verklaring door wilt lezen door even op de knop AVG te klikken.

 

Aan de beheerders van facebook pagina`s,  zoals b.v. Speeltuin, Oranjevereniging, Kerken, Zwembad enz., welke een activiteit in de Evenementen van Facebook willen aankondigen, hebben we de vraag om daarin gelijk te vermelden dat er mogelijk foto`s voor de website van GiessenburgOnline worden gemaakt.

04-07-2018

UITNODIGING

Draagkracht en draaglast, hoe bewaak ik mijn grenzen?

De Gemeente Giessenlanden organiseert samen met Vrijwilligerswerk Molenlanden en Merwe Care, maatwerk in mantelzorg, een inspirerende avond over het bewaken van grenzen rondom de zorg voor uw naaste. De Gemeente Giessenlanden waardeert alle vrijwilligers en mantelzorgers bijzonder en organiseert daarom deze bijeenkomst. Ook als u woonachtig bent in de gemeente Molenwaard bent u van harte welkom!

 

Locatie:    De Til , Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg
Datum:     maandag 4 juni 2018
Tijd:           19.00 – 22.00 uur
Entree:      gratis (aanmelden is gewenst)

KLIK HIER om het programma te zien

U kunt zich vóór 1 juni a.s. aanmelden via e-mailadres: jstarink2@kpnmail.nl of via tel.nr. 06-12343164. Het aantal plaatsen is beperkt, meld u daarom op tijd aan a.u.b.

09-06-2018

Open dag en Expositie “Fotoclub De Ontspanner”

5 JAAR “Fotoclub De Ontspanner”.
Dit vieren we met een OPEN DAG en EXPOSITIE.
Kom kennis maken met fotografie tijdens onze OPEN DAG. Laat je fotograferen als model of doe mee aan één van de workshops look speciaal voor kinderen) of photowalks. Doe mee aan de fotowedstrijd of waag je kans op een leuk prijsje uit de grabbelton. Kijk voor het volledige Programma op onze website.
WAAR Clubgebouw IJsclub Schelluinen Sportlaan 4, Schelluinen
WANNEER zaterdag 9 juni – 11.00-17.00 uur

Ben je benieuwd naar ons werk? Bezoek dan onze jubileum-EXPOSITIE met het thema’5′. Ieder lid van de fotoclub heeft vanuit zijn of haar eigen stijl het centrale thema vormgegeven. Hierdoor is een verrassende mix van foto’s ontstaan.
Kijk voor meer informatie op www.grotekerkgorinchem.nl
WAAR Grote Kerk Gorinchem Groenmarkt 7, Gorinchem
WANNEER 13 juni t/m 14 juli woensdagen zaterdag – 11.00-16.30 uur en tijdens de culturele route op zondag 8 juli.
www.fotoclubdeontspanner.nl

17-05-2018

Avond4daagse slotafstand in Giessenburg

Een grote groep stond om 18:00 uur klaar bij Plein 2 gewapend met stempelkaart om de laatste afstand te gaan afleggen van de avond4daagse. De route was Doetseweg en over de Peursemsumseweg weer terug. Bij aankomst kregen alle deelnemers een plak worst en de welverdiende medaille, uitgereikt door de wethouder.

Klik hier voor foto`s ( Camiel Groffen )

14-05-2018

Opening van de expositie van Esther de Seagher

Esther’s Choice

is te zien vanaf 14-05- t/m 20-07-2018 In de dorpskamer te Giessenburg

De tekeningen van Esther zitten vol mensen. Ze verschijnen in alle formaten over het vlak. Als je goed kijkt, herken je opeens een collega, begeleidster, of familielid of iemand die ze leuk vindt. Esther werkt met verschillende materialen, ze combineert deze dikwijls met elkaar en zet ze in meerdere lagen op papier. In de opzet en het kleurgebruik gaat Esther heel intuïtief te werk.
Esther heeft een verstandelijke beperking en werkt bij Outsider Art Syndion, onderdeel van Syndion

Aanleiding Expositie

Esther is opgegroeid in Giessenburg, ze heeft er op de basisschool gezeten en haar ouders wonen in Giessenburg. Ze wilde heel graag in “haar dorp” exposeren.

Klik hier voor foto`s ( Arie van Noordennen )

22-05-2018

Informatieavond AVG stichtingen en verenigingen 22 mei

Is uw stichting of vereniging al klaar voor de AVG? Wilt u checken of u op de juiste weg zit of heeft u nog geen idee waar te beginnen? Kom dan naar de Informatieavond AVG voor stichtingen en verenigingen in Molenwaard en Giessenlanden.

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de huidige privacywetgeving. De Europese Unie kent hiermee één privacywet; de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Privacyrechten worden met de AVG versterkt en uitgebreid. Betrokkenen (zoals uw vrijwilligers en inwoners die hulp van uw organisatie ontvangen) krijgen door de AVG meer mogelijkheden voor zichzelf op te komen als het gaat om de verwerking van hun gegevens. Zij krijgen meer zeggenschap over hun gegevens en wat organisaties daar mee doen.

Op dinsdagavond 22 mei nemen Dennis Baaten (Baaten ICT security) en Joost-Jan Kool (gemeente Giessenlanden) contactpersonen van stichtingen en verenigingen mee in de AVG. Na een toelichting op de achtergrond en inhoud van de wet krijgt u concrete en praktische tips om uw organisatie ‘AVG-proof’ te maken.

Aanmelden is noodzakelijk, zodat wij weten hoeveel belangstellenden we kunnen verwachten. Hiervoor kunt u uiterlijk vrijdag 18 mei een e-mail sturen naar ria.demul@vrijwilligerswerkmolenwaard.nl.

Datum: dinsdag 22 mei

Tijd: inloop 19:45 uur, aanvang 20:00 uur

Locatie: De Til, Breestraat 1, Giessenburg

Doelgroep: contactpersonen van stichtingen en verenigingen uit Molenwaard en Giessenlanden

Aanmelden: ria.demul@vrijwilligerswerkmolenwaard.nl

08-05-2018

Reisje 65 plussers op dinsdag 8 mei 2018.

Op dinsdag 8 mei vertrokken we, met 2 bussen van Gebr. Verschoor, uit Giessenburg met 101 vijfenzestig plussers uit Giessenburg en Giessen-Oudekerk (Gemeente Giessenlanden) richting Melderslo.

Bij aankomst in het museum ‘De Locht’ werden we ontvangen met een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk vlaai. Na de koffie konden we zelf op ontdekking gaan door dit afwisselende museum. Overal waren er vrijwilligers en suppoosten aanwezig die ons tekst en uitleg gaven. Het is een geweldig leuke bestemming.

Klik op een link hieronder om het hele verslag te lezen of de foto`s te zien

20180508 Reisje 65 plussers van de Gemeente Giessenburg aangepast

Klik hier voor een fotoreportage (Lenie de Bruin)

04-05-2018

Dodenherdenking

Vrijdagavond werden de slachtoffers herdacht die zijn omgekomen in de tweede wereldoorlog en in de oorlogen daarna. Om 18:45 was er een kranslegging bij het monument aan de Boodtstraat. Daarna was er een korte herdenkingsdienst in de kerk waarna om 20:00 uur de 2 minuten stilte in acht genomen werd gevolgd door de kranslegging bij het monument bij de kerk.

Klik hier voor een fotoreportage (Camiel Groffen)

29-05-2018

Iedereen beweegt 2018

Wij (VV Peursum, Vridos, Syndion en Giga) vinden dat iedereen moet kunnen sporten, ook wanneer het minder vanzelfsprekend is vanwege een beperking.

Afgelopen september hebben we de eerste editie van Iedereen beweegt in Giessenlanden georganiseerd. Voor 29 en 30 mei staan er nieuwe activiteiten op de kalender, dit keer bij Vridos.

11-05-2018

Vijfjesactie Giessenburg

 

Net als vorig jaar organiseert de Dorpsraad Giessenburg weer een Vijfjesactie. Inwoners van Giessenburg ontvangen tegelijk met de bezorging van het Kontakt een cheque van 5 euro welke zij kunnen besteden voor 1 van de 3 genomineerde doelen. Deze doelen zijn:

– Sportvereniging Vridos – Een dorpsquiz voor het hele dorp nav het 75 jarig bestaan
– Buurtvereniging van Gentwaert – Grote opknapbeurt voor speeltuintje Hardenboekstraat/ van Marlotstraat
– Zwembad de Doetsekom – Zonneboiler tbv verwarming douches

Op de cheque vindt u tevens de motivatie van de 3 genomineerden.
Het “Vijfje” kan afgeknipt worden en t/m 31 mei in 1 van de 3 stembussen gestopt worden die u vindt bij de Albert Heijn of in het Gezondheidscentrum.

Verspil uw cheque niet en lever hem in voor 1 van de 3 doelen.

26-04-2018

Laatste lintjesregen voor vertrekkend burgemeester Werner ten Kate

  • Burgemeester Werner ten Kate heeft op donderdag 26 april acht Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente. Zij zijn allen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.1. De heer Adriaan Roest uit Schelluinen, 2. De heer Bert Pesselse uit Giessenburg, 3. De heer Maarten Schep uit Giessenburg, 4. De heer Bert den Boer uit Giessenburg, 5. De heer Hans Koppen uit Schelluinen, 6. De heer Gijs Moerings uit Noordeloos, 7 en 8. De heer Wim Heijkoop uit Giessenburg en zijn vrouw Marry Heijkoop-van Doorn uit Giessenburg.

Klik hier voor een fotoreportage (Arie van Noordennen)

Klik hier voor een video van de speeches voor de 5 Giessenburgers en de uitreiking van de lintjes (Camiel Groffen)

25-04-2018

Afscheid burgemeester Werner ten Kate in de Til

Op 25 april nam waarnemend burgemeester Werner ten Kate afscheid van de gemeente Giessenlanden. Na vijf jaar burgemeesterschap verhuist hij met zijn gezin naar zijn geboortestreek en gaat als programmamanager aan de slag bij de provincie Drenthe. Het gemeentebestuur van Giessenlanden nodigde u van harte uit voor dit informele afscheid op woensdag 25 april 2018, waarbij volop ruimte was elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan.
Klik hier voor een fotoreportage Arie van Noordennen

25-04-2018

t/m

04-05-2018

Programma Feesttent 2018

Klik op het plaatje of op de tekst om vaar het programma van de Oranjevereniging te gaan.

21-04-2018

Feestelijke dag bij Welkoop

Nu alle wegen weer open zijn, en de Welkoop goed bereikbaar is was het voor Adriaan Ritmeester, sinds 1 januari de nieuwe eigenaar van Welkoop, reden voor een feestelijke dag.
Mooi weer en vele felicitaties aan het adres van Adriaan zorgden voor een gezellige sfeer aan de Peursumseweg.
Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

20-04-2018

RABO clubkas aktie

 

Van ledenraadslid Wout de Jong ontvingen we voor onze website GiessenburgOnline het bedrag van € 172,85

Alle stemmers op onze website en natuurlijk de Rabobank,
allemaal hartelijk bedankt.

18-04-2018

Uitvoering Windkracht 6 in de Stigt

Woensdagavond was er een spetterend optreden van de kinderen van groep 5/6 samen met muziekvereniging Da Capo.
Het was de finale van een periode van muziekonderwijs waarbij kinderen door Da Capo waren meegenomen in de wereld van de blaasmuziek.
Ze maakten kennis met de instrumenten en hoe het is om samen muziek te maken.

Klik hier voor een fotoreportage

17-04-2018

Zwembad De Doetsekom later open i.v.m. grote reparatie!

Beste zwemliefhebbers,

Tot onze grote spijt moeten we jullie mededelen dat ons zwembad a.s. zaterdag 21 april niet open kan. Er is vandaag een grote lekkage aan het zwembad geconstateerd, wat ons verhinderd om het bad a.s. zaterdag te openen.

We waren afgelopen periode al op de hoogte van mogelijke problemen, maar omdat we afhankelijk waren van externe partijen konden we tot vandaag nog geen conclusies trekken. Vandaag zijn er professionele duikers in het bad geweest om de lekkage in kaart te brengen. Helaas was de conclusie eind van de middag van dien aard dat we genoodzaakt zijn dit bericht naar buiten te brengen. Een voorzichtige schatting m.b.t. de opening van het zwembad gaat richting half mei a.s.
We hebben vanavond de hulp van de lokale brandweer ingeroepen om het deels leegpompen van het zwembad te bespoedigen zodat er snel begonnen kan worden met de graaf- en herstelwerkzaamheden.
Via de officiële kanalen, de website en facebook, zullen we jullie op de hoogte houden over de voortgang.

We realiseren ons dat veel personen al een abonnement hebben gekocht. Op dit moment gaat onze prioriteit uit naar het zo snel als mogelijk openen van ons bad. Daarna zullen we ons beraden over een eventuele compensatie. Zeker is wel dat we aan het einde van het seizoen langer open zullen blijven.
De voorverkoop van de abonnementen gaat op de geplande datums (donderdag en vrijdag a.s.) gewoon door. Wel zullen wij de voorverkoop prijs van de abonnementen blijven hanteren totdat het zwembad geopend is.

Graag willen we onze waardering uitspreken naar onze badmeester Jeroen die dagelijks vele uren in de weer is om ons zwembad open te krijgen. De huidige problemen betreffen totale overmacht en we hopen op uw begrip.

Bestuur De Doetsekom

14-04-2018

Voorjaarsconcert Da Capo

Zaterdag 8 april hield muziekvereniging Da Capo weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert met als thema Dance in Harmony. Het was weer een prachtig concert. Bekijk hier de foto’s.

14-04-2018

Grote ophaaldag rommelmarkt

Zaterdagochtend 14 april komt de gereformeerde kerk huis-aan-huis bij u langs om spulletjes op te halen voor de rommelmarkt van 9 juni.
Zij zijn op zoek naar leuke (gebruikte) spulletjes dus kijk uw zolder eens na. Er zitten vast wel dingen bij die u jaren niet gebruikt heeft en die te leuk zijn om weg te gooien.  Zet alvast een gevulde doos klaar voor als ze bij u aanbellen. Alvast hartelijk dank.

29-03-2018

Paasmiddag voor de Ouderen van de Ned.Herv.Gemeente Giessen-Oudekerk en Peursum.

Het thema was: De Zoon van God is opgestaan.
De Paasmiddag voor de ouderen werd weer goed bezocht.
De Oude school zaal zag er weer gezellig uit en de 80 ouderen genoten van een heerlijk bakje koffie met een gebakje.
Ds Lammers opende de middag en pastoraal medewerker Ronny van Renswoude verzorgde de meditatie.
Waarom bleef U zo stil…?
Liesbeth Heikoop en Arja Kon  lazen de schriftlezingen voor.
Het gedicht :Het Kruis werd door Mevr.Annie den Toom voorgedragen. Corrie Korevaar en Lenie de Bruin lazen ook nog 2 gedichten voor.
Na de pauze kwam het kinderkoor:” De Jonge klanken” uit Wijngaarden zingen en dat was een groot succes.
De middag werd afgesloten met een broodmaaltijd met een lekker ijsje toe.
Wij als HVD kunnen terug kijken op een hele fijne gezegende middag.

Klik hier voor een fotoreportage van Lenie de Bruin

28-03-2018

Speciale Paasmiddag bij Speeltuinvereniging Kindervreugd  

Niet alleen gingen de kinderen we knutselen en eieren zoeken… er gebeurde veel meer die middag!

De nieuwe glijbaan werd officieel geopend door hem uit zijn fleurige verpakking te trekken, waarna er ondanks de regen, toch even gegleden moest worden.

Speeltuinvereniging Kindervreugd  is er weer helemaal klaar voor de toekomst.

Van Besouw Metaal bv / AVO Speeltoestellen
Namens ons allemaal; Heel veel speelplezier gewenst!!
Dat we maar heel veel buiten kunnen spelen dit jaar, met lekker weer!!

Klik hier voor een fotoreportage Monica Rietveld

24-03-2018

Giessenburg Schoon

Er werd weer hard gewerkt om Giessenburg een stukje schoner te krijgen. Een flinke groep ging op pad vanuit de Dorpskamer gewapend met vuilniszakken en grijpstok om zwerfafval te rapen. Na afloop was er heerlijke soep en een diploma voor de harde werkers.

Klik hier voor een fotoreportage

24-03-2018

Evenement uit Dorpskalender importeren in je agenda

Wist u dat u evenementen uit de Dorpskalender op Giessenburg Online in uw eigen agenda kunt inlezen? Hoe werkt het?
Ga op uw mobiele telefoon (mits u daar uw agenda heeft geinstalleerd) naar www.giessenburg.nl en ga naar Agenda. Op het moment dat u een evenement uit de lijst (of uit de kalenderweergave) aanklikt waarin u geinteresseerd bent, dan staat onderin “Exporteren naar ICal”. Klikt u deze aan dan kunt u kiezen voor “Zet in uw agenda”. Als u meerdere agendas op uw telefoon heeft geinstalleerd dan krijgt u nog de mogelijkheid om te kiezen in welke agenda.
Als u “Exporteer naar ICal” klikt onderin de maandweergave dan vraagt hij of hij alle evenementen van de hele maand mag importeren in uw agenda.

24-03-2018

Wie doet mee met Giessenburg Schoon.

Vind je het belangrijk dat we in een schoon dorp wonen, doe dan mee met Giessenburg Schoon. Op zaterdag 24  maart nemen we als Dorpsraad deel aan de nationale opschoondag en gaan we ons dorp schoonmaken.

De start is vanuit de Dorpskamer op het Tilplein. Om 8.30 tot 9.00 is er inloop en natuurlijk staat de koffie/thee/fris met koeken klaar. Daarna worden de wijken ingedeeld en gaan we aan de slag. Om 11.00 uur eindigen we weer op het Tilplein, daar staat dan voor iedereen een kopje soep klaar. Materiaal en andere benodigdheden worden ter beschikking gesteld door Waardlanden. Ook de zwerfafvalbus rijdt rond

Daarom deze oproep: kom 24 maart vanaf 08.30 naar het Tilplein ons dorp schoonmaken, want we houden van een schoon dorp Giessenburg.

Voor inlichtingen en eventueel opgeven mail naar : dorpskamer@giessenburg.nl of bel 06 – 53192887.

Namens de Dorpsraad Giessenburg.

24-03-2018

Een actie waar een vreemd luchtje aan zit…?

Ja zeker, World Servants Giessenburg gaat tuinmest verkopen. Nu klinkt dat misschien vies, maar dat is het niet. Ze verkopen gedroogde koemest die vrijwel geurloos is en natuurlijk nog in de verpakking zit.
Met deze koemest helpt u niet alleen uw mooie tuintje tot bloei, maar stimuleert u ook onze bloei én helpt u hen om te bouwen aan verandering!

Volg de link om uw mestzakken te bestellen om in het voorjaar uw mooie tuin te bemesten en dan brengen zij het op 24 maart gewoon bij u thuis!
Bestel link: www.geef.ws/tuinmest

22-03-2018

 

Passie / Paasmiddag voor de ouderen

Donderdag 22 maart vierden we de Passie / Paasmiddag met de ouderen van de Hervormde Gemeente in de Rank
Eerst was er de ontvangst met koffie en gebak, daarna werd men verwelkomd en werd er gezongen, en werd het lijden en sterven van Christus en de wederopstanding verteld. In de pauze was er de gebruikelijke advocaat met slagroom. Na de pauze heeft het kinderkoor “Thalita” uit Hei en Boeikoop voor ons gezongen. Daarna was er soep en een broodmaaltijd.
We kunnen weer terugkijken op een mooie middag waarop we de bediening natuurlijk niet moeten vergeten te bedanken.

Klik hier voor een Foto reportage Arie van Noordennen

20-03-2018

Jaarfeest van club Immanuël

Dinsdag 20 maart werd in de Rank het jaarfeest van club Immanuël gevierd. Alle leden van de club van mensen met een verstandelijke beperking, konden hun werkjes van het afgelopen jaar laten zien aan ouders, familie en bekenden. Er werd muziek gespeeld, gezongen, koffie gedronken, een mooi verhaal verteld en een kwis gespeeld. We kunnen weer terug kijken op een bijzondere mooie avond.

Klik hier voor een fotoverslag ( Arie van Noordennen )

16-03-2018

Talentenveiling 2018

In de Til werd door de Hervormde kerk een talentenveiling georganiseerd.

Jan Hakkesteegt maakte een mooie film van deze veiling.

Klik hier om de film te zien

18-03-2018

Kom en Zing mee dienst 

In de Maranathakerk is zondagochtend 18 maart een “Kom en zing mee” dienst. De Gospel en -muziekgroep “Reflexxion” werkt mee in de dienst en er worden liederen gezongen die de gemeente heeft uitgekozen. Het belooft een mooie dienst te worden waarin oud-predikant Ds. Rein Bos voor gaat. Hij zal het evangelie brengen, mede gebaseerd op de liederen die gezongen worden. Daarnaast presenteert “Reflexxion”zich met hun eigen repertoire. Laat deze bijzondere dienst niet aan u voorbijgaan !

10-03-2018

Schaatsmiddag St Moritz

Ondanks dat er begin maart hier en daar in de regio toch nog op natuurijs kon worden geschaatst was er veel animo voor de schaatsmiddag die IJsclub Sint Moritz op zaterdag 10 maart j.l. organiseerde. Vanaf diverse opstapplaatsen reisden 54 schaatsliefhebbers met de bus naar de kunstijsbaan in Breda, waar naast het schaatsen ook zeker werd genoten van een hapje en een drankje. Sint Moritz besloot met deze activiteit het winterseizoen 2017-2018.

10-03-2018

Jaaruitvoering Bestevaer

Zeemanskoor “Bestevaer” uit Giesenburg hield zaterdag 10 maart 2018 in de Til te Giessenburg haar 11e jaaruitvoering.
Het thema van de avond was “Scheepstuig” daarvoor zijn er in het afgelopen jaar 9 nieuwe liedjes ingestudeerd. Want zoals u weet heeft “Bestevaer” zich ten doel gesteld het repertoire voortdurend te blijven vernieuwen. Ook brengen we diverse bekende liedjes die iedereen mee kan en mag zingen.
Het gastkoor op deze avond was Smartlappenkoor “Uit Volle Borsten” uit Dussen.
De avond werd afgesloten door Duo Onbekend, met gezellige (dans) muziek .
Klik hier voor een fotoreportage Arie van Noordennen

21-03-2018

Social media in de praktijk – Woensdag 21 maart 2018

Deze derde avond is wederom voor de ouders, opvoeders, jeugdwerkers, clubleiding, leerkrachten en alle andere belangstellenden.

Ook wanneer u niet naar de 1e avond kon komen, bent u nu van harte welkom!

Deze avond gaat over de praktische toepassing van social media; wat is onze rol als ouder/opvoeder, hoe kunnen wij de kinderen positief coachen, hoe stellen we grenzen, hoe houden we toezicht, wat zijn de gevaren en het (voorkomen van) pesten via social media etc.

Ook wordt er een link gelegd met het boek ‘Always connecting’ waarin alle facetten rondom social media, waar je als ouder/opvoeder mee te maken krijgt, beschreven staan. Er zal ruimte zijn voor gesprekken, het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

Inloop in de Rank is vanaf 19.30 uur met koffie/thee, de avond start om 19.45 uur en duurt tot uiterlijk 22.15 uur.

Er is een mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage in de onkosten van deze avond(en).

27-03-2018

Giessenburg Online doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne!

Ook Giessenburg Online doet dit jaar weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne!
Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 100.000 euro beschikbaar voor clubs uit de omgeving!
Alle leden van de Rabobank ontvangen op dinsdag 27 maart per post een stemkaart met unieke stemcode. Zij kunnen van 27 maart tot en met 10 april op hun favoriete club(s) stemmen. Wij hopen dat u ons ook een warm hart toedraagt!

06-03-2018

Sloop “Geschenkenhuis” van Marry vd Vlist

Zeer binnenkort zal er een begin worden gemaakt met de sloop van het pand van Marry van der Vlist. Er komen 2 nieuwe woningen voor in de plaats, waarvan Marrie er ook één zal gaan bewonen zodat ze weer op haar oude stekkie aan de Giessen zal zitten. Ik mocht vandaag nog wat foto`s maken in en rond het pand.
Klik hier voor een fotoserie Arie van Noordennen

03-03-2018

Filmpje schaatspret op de Giessen

Hans Kuiper maakte met een drone een filmpje van de vele mensen die zaterdag op het ijs waren.

Klik hier voor de film

03-03-2018

It giet oan op de Wetering

Namens de organisatie
Langs en op de schaatsbaan werd er gevlagd en er werden stempels uitgedeeld. En er moest worden gekluund. De kinderen, maar ook de ouders hebben weer genoten van dit spektakel.
Omwonenden Wetering en Juliana van Stolberglaan bedankt.

Klik hier voor een fotoreportage van Marjan de Jong

19-02-2018

Nieuwe website voor Giessenburg Online

Giessenburg Online presenteert u binnenkort een nieuwe website. Op het moment wordt er nog druk aan gewerkt.
Omdat veel nieuws en fotoreportages tegenwoordig makkelijker gedeeld wordt via Facebook is er voor gekozen om de nieuwspagina niet meer op de traditionele manier te tonen maar om de berichten en foto’s van Facebook te laden binnen de website. Ook mensen die geen facebook account hebben kunnen deze berichten gewoon lezen.
Verder staat de nieuwe website in het teken van de Dorpskalender. Deze kalender wordt automatisch (om de 15 minuten) gevoed door evenementen die u plaatst op de facebookpagina van uw vereniging of stichting. In de lijst zijn nu al een stuk of 30 verenigingen opgenomen dus de kalender is al voor een gedeelte gevuld. Maar er zijn nog veel verenigingen die hun activiteiten voor 2018 nog niet gedeeld hebben.
De opzet van de Dorpskalender is dat u straks met het plannen van uw activiteit kunt kijken of een andere vereniging toevallig ook al iets op die datum gepland heeft. Dus hoe langer u van te voren een evenement deelt, hoe meer anderen hier rekening mee kunnen houden.
Dus een oproep aan alle sport-, muziek-, buurtverenigingen, kerken en andere stichtingen, plan alvast uw facebook evenementen voor het komende jaar in. (Ga naar Evenementen en klik op Evenement maken. Vergeet ook niet een afbeelding of bijv poster er bij te plaatsen en de locatie en begin- en eindtijd in te vullen).
Binnenkort meer over de website …

16-02-2018

Emaillemuseum van Eija den Boer

Achter de ijsboerderij aan Muisbroekseweg 10 mocht ik foto`s maken van Eija haar emaille verzameling in de emaille-schuur.
De emailleschuur is niet alleen museum, maar er is ook een gedeelte waar oud emaille kan worden gekocht.
Een aanrader om daar eens een kijkje te nemen.

Het museum is in de winter geopend op donderdag-, vrijdag-en zaterdagmiddag en in de zomer tegelijk met de ijswinkel.
Een bezoek op afspraak is ook mogelijk
0184-651801.

Klik hier voor foto`s van het emaillemuseum ( Arie van Noordennen )

15-02-2018

Passage 70 jaar

Donderdag 15 februari, vierde “Passage” haar 70 jarig jubileum. Om 17:00 uur werden alle leden in “de Til”verrast met een heerlijk koud en warm buffet. Tijdens het diner werd er stil gestaan bij de vervlogen jaren en wie er zoal in het bestuur heeft gezeten en ook het oudste en jongste lid werd even onder de aandacht gebracht. Om 19:30 werd er verhuisd van de eetzaal naar de feestzaal, waar eerst de jaarvergadering plaats vond gevolgd door de huldiging van de leden. De jubilarissen gingen op de foto voor de krant en ook van alle aanwezige leden ( rond 90 ) werd een groepsfoto gemaakt. In de pauze was er koffie met wat lekkers. Na de pauze nam Paula en Bram Overvoorde de leden mee terug in de tijd in een lezing over de Poëzie-album. Na de lezing was er de grote verloting.

Klik hier voor foto`s: Arie van Noordennen

13-02-2018

Open ochtend 13 februari op OBS Het Tweespan 

Op dinsdag 13 februari staan de deuren van obs het Tweespan Giessenburg voor u open.
Tussen 09.00 en 10.30 uur bent u van harte welkom om de school van binnen te bekijken.
Tot dinsdag!

Klik hier omde flyer te lezen

08-02-2018

Sportvereniging Vridos 75 jaar

Op 10 februari 2018 Uitvoeringen Gymnastiek & bewegen op muziek met als thema “FEEST”
De middag voorstelling: 13:00 uur
Avond voorstelling: 19:00 uurKlik hier om de poster te zien

Klik hier voor de foto`s van het middag programma ( Camiel Groffen )

Klik hier voor de foto`s van het avond programma ( Arie van Noordennen )

08-02-2018

Gezellige middag met de ouderen van Giessen-Oudekerk

 Op donderdag 8 februari 2018 werd er weer een gezellige middag georganiseerd door de dames van de HVD. Deze middag werd door 66 ouderen bezocht. Voor de HVD erg fijn dat er zoveel mensen aanwezig waren.
Na een kopje koffie met iets lekkers erbij hebben we de middag geopend met het zingen van Gezang 300 ”Eens als de bazuinen klinken”.Deze middag waren Emmy & Martin uit Ridderkerk uitgenodigd.
Ze verzorgden een gezellige middag met het thema:”KOEK en SNOEPIE”.Klik hier voor de komplete tekst ( Lenie de Bruin )

Klik hier voor de foto`s van de gezellige middag ( Lenie de Bruin )

07-02-2018

Schoolschaaktoernooi in de Til

Samen met je klasgenoten strijden achter het schaakbord? Op het spel staat de Syntess Software Cup, maar ook deelname aan regionale en landelijke vervolgrondes. Daar knokken teams uit het hele land tegen elkaar. Gaat dit keer jouw school winnen? Wat: Schaaktoernooi voor teams van 4 spelers van dezelfde basisschool. Meerdere teams per school zijn welkom. Prijzen: Bekers voor beste teams, plaatsing voor regionale en landelijke toernooien Speeltempo: 10 min per persoon per partij (er wordt met klok gespeeld) Leeftijd: Leerlingen vanaf groep 3 t/m groep 8 Wanneer: Woensdagmiddag 7 februari 2018 van 13:30 tot ongeveer 17:30. Aub aanwezig zijn om 13:15. Plaats: De Til, Breestraat 1,in Giessenburg. De lijst met uitslagen komt op de website van de schaalclub De Giessen en Linge

Klik hier voor een foto reportage ( Arie van Noordennen

30-01-2018

Social media & jij – Dinsdag 30 januari 2018

Toegang tot social media is voor jullie, tieners/jongeren, net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan.
Een groot deel van je leven vindt plaats op social media; Instagram, Snapchat, Twitter.
Je staat continu in verbinding met bekenden, maar ook onbekenden en een onbeperkte hoeveelheid informatie. Sociale media moeten leuk én veilig zijn.
Hoe gebruik je social media positief? Daar hebben jullie zelf een rol in! Wat is de kracht van social media, wat gaat goed, wat vind je lastig? Hoe zorg je dat social media je helpen bij je huiswerk, in plaats van dat ze je afleiden?
Tijdens deze interactieve avond hopen wij jullie daarbij te helpen! Kom je ook?!
En neem je mobiele telefoon mee, mocht je deze (al) hebben (niet noodzakelijk)!!

Inloop vanaf 18.45 uur, de avond start om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.30 uur.

De catechese én club 11/12 jarigen van maandagavond 29 januari wordt bij uitzondering deze week verplaatst naar deze dinsdagavond 30 januari en ook alle leeftijdsgenoten (van +/- groep 8 tot 18 jaar) worden van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

27-01-2018

Tafelverkoop

Openingstijden: 09.30-14.30 uur.
Een markt met boeken, speelgoed, tweedehands kleding en allerlei andere leuke spulletjes.
Locatie: “De Oude School”
Oudkerkseweg 18 te Giessen-Oudekerk
Huur een tafel voor € 7,50 (of meerdere) en verkoop je eigen spullen.
Afmeting tafels ca. 120 cm x 80 cm.
Opbrengst van de tafelhuur is bestemd voor het groot onderhoud van de kerk.
Opbrengst verkoop ter vrije besteding of goed doel.

Opgeven en vooraf betalen bij:
Jany Bakker, tel. 0184-615456
Mieke Ruitenberg: activiteitencommissie.hggop@gmail.com

23-01-2018

Asbest infoavond in de Dorpskamer

Dinsdagavond 23 januari hebben de dorpsraden van Giessenburg en Giessen-Oudekerk een informatieavond georganiseerd over het saneren van asbest daken. Voor het jaar 2024 moeten alle asbest daken gesaneerd zijn. De gemeente heeft informatie gegeven over de wettelijke regels. Korevaar Asbestsaneringen heeft uitleg gegeven over de mogelijkheden en wat er allemaal komt kijken bij asbestsanering. Voordat er asbest gesaneerd mag worden, moet er een rapportage opgesteld worden. Rontrex Asbest heeft hierover het een en ander verteld. Nadat het asbest verwijderd is, moet er uiteraard een nieuw dak op. Debion Energietechniek heeft de mogelijkheden van zonnepanelen op de nieuwe daken toegelicht. De belangrijkste conclusie van deze avond is, dat gezamenlijk saneren kostenverlagend werkt!
Kon u op deze avond niet aanwezig zijn en heeft u zich nog niet eerder aangemeld? Het kan nog steeds door een e-mail te sturen naar asbest@giessenburg.nl

23-01-2018

Duurzaam Giessenburg!

De gemeente Giessenlanden heeft een hoge duurzaamheidsambitie. De Dorpsraad van Giessenburg wil hier graag verder invulling aan geven. Samen met de Dorpsraad van Giessen-Oudekerk wordt er een gezamenlijk project gestart om asbestdaken te verwijderen en deze te vervangen door goed geïsoleerde daken, eventueel voorzien van zonnepanelen.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Veel bewoners weten dit niet. De beide dorpsraden vinden het belangrijk om de bewoners hierover goed te informeren. Er wordt gesproken met een aantal asbestverwijderaars om collectiviteitsvoordelen te behalen.
Op dinsdag 23 januari 2018 wordt er een informatieavond georganiseerd voor bewoners die asbestdaken hebben. Door een aannemer gespecialiseerd in asbestverwijdering wordt uitleg gegeven over de werkzaamheden. Ook komt u meer te weten over de mogelijkheden om zonnepanelen op uw nieuwe dak te plaatsen. Namens de gemeente Giessenlanden is iemand aanwezig die u van informatie kan voorzien over subsidies en leningen voor asbestverwijdering en het aanschaffen van zonnepanelen. De avond begint om 19.30 uur in de Dorpskamer (bij “De Til”) in Giessenburg.
Heeft u zich nog niet eerder aangemeld, maar beschikt u wel over een asbestdak? Dan kunt u zich aanmelden door uw naam, adres en het aantal m2 asbest te mailen naar dorpsraad@giessenburg.nl.
 
Dit is tevens de aftrap naar een nóg duurzamer Giessenburg. Dat heeft niet alleen te maken met het verwijderen van asbest, het plaatsen van zonnepanelen of de overgang naar LED-verlichting. Ook valt te denken aan de inrichting van bermen en parken met bijvoorbeeld bij-vriendelijke bloemen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s en inzamelen van recyclebaar afval. Heeft u tips of wilt u hier verder met ons over van gedachten wisselen? Wij staat hier uiteraard voor open!

22-01-2018

Vijfjesactie Dorpsraad (Doe mee want er is geld te verdienen voor uw idee voor Giessenburg)

De Dorpsraad Giessenburg wil zich graag inzetten voor de leefbaarheid in het dorp. Leefbaarheid kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. Het sociale leven en omgang met elkaar zijn daarbij belangrijke factoren. Daarbij spelen initiatieven van inwoners en verenigingen ook een belangrijke rol.
De Dorpsraad kiest er daarom voor om, net als vorig jaar, een gedeelte van haar budget in te zetten voor deze initiatieven. Daarvoor is de “Vijfjesactie” in het leven geroepen. Welk budget er voor welk initiatief ingezet wordt dat mag u zelf bepalen!

Hoe kunt u mee doen?
Aan alle inwoners wordt gevraagd om initiatieven in te dienen welke de leefbaarheid van Giessenburg zouden kunnen verbeteren. Uit de ingezonden initiatieven worden er 3 gekozen welke in aanmerkingen komen voor de vijfjesactie. Let op, niet alleen verenigingen kunnen iets indienen, ook particulieren met een goed idee dingen mee.

Lees hier verder

18-01-2018

Social media introductie – Donderdag 18 januari 2018

Dit winterwerk wordt er een serie van drie (opvoed)avonden rondom het actuele thema ‘Social media’ aangeboden.

Deze interactieve avonden worden begeleid door de christelijke organisatie Raise Up en vinden plaats in de Rank.Jongeren weten optimaal gebruik te maken van social media. Ze vinden elkaar razendsnel.
Aan de andere kant is de sociale druk bij jongeren om leuk gevonden te worden nog nooit zo groot geweest als nu.
Het baart ons, de generaties die ook zonder internet zijn opgegroeid, zorgen. Jongeren die altijd maar op hun smartphone kijken, en altijd maar online zijn. Is het echt zo erg?
Of weten we gewoon nog te weinig over hoe ze alleen, of samen met leeftijdsgenoten, hun weg vinden in een wereld vol digitale media? En hoe pas je de Bijbel toe in een tijd als deze?We gaan deze avond vooral breed inzoomen op de verschillende soorten social media en de bijbehorende risico’s.Alle ouders, opvoeders, jeugdwerkers, clubleiding, leerkrachten en andere belangstellenden van harte welkom!

Inloop vanaf 19.45 uur met koffie/thee, en de avond start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

15-01-2018

GEZELLIGHEIDSTOERNOOI BIJ VRIDOS OP VRIJDAG 5 JANUARI!!!

Een volleybaltoernooi voor  straten-/familie-/bedrijf- of vriendenteams.
Het is bijna een traditie aan het worden, want aan het begin van elk jaar organiseert Vridos een super gezellig volleybaltoernooi !!!
Iedereen die er zin in heeft kan een team samenstellen. Dit kan een familieteam zijn, een vriendenteam, een straatteam, een bedrijfsteam, alles is mogelijk.
Om 18.30 uur gaat het toernooi van start. Er zijn wel drie voorwaarden gekoppeld aan de teams.

  1. Elk deelnemend team heeft minstens twee dames in het team,
  2. de minimum leeftijd van de spelers is 16 jaar,
  3. er mogen maximaal drie echte volleybalspelers in een team zitten.

We hanteren deze regels dit jaar voor de eerste keer en we denken dat dit de gelijkwaardigheid van de teams verhoogd en dus ook nog meer gezelligheid oplevert.
Van deze teams vragen we een inschrijfgeld van € 10 per team.
Inschrijving kan via een mail aan secretaris@vridos.nl en vermeldt dan wel even de teamnaam.
Op 20 december sluit de inschrijving ( maximaal 14 teams ), of zoveel eerder als de poules vol zijn.
En komen kijken kan natuurlijk ook altijd! De tribunes en de kantine van sportzaal Neerpolder zijn open dus het wordt weer een super gezellig toernooi!

13-01-2018

Oma Lena Buijk (80):beleeft de dag van haar leven

GIESSENBURG Ze ging gewoon een frietje halen bij Plein 2. Althans, dat dacht ze. Ondertussen hadden de kleinkinderen van de tachtigjarige Lena Buijk geregeld dat rijschool Wierks de lesbus naast de snackbar parkeerde. ,,Oma heeft altijd geroepen dat ze ooit nog eens een bus wilde rijden.Klik op de link hieronder om het hele verhaal uit het Kompas te zien.Oma bestuurt de touringcar