Nieuwsarchief-2019

24-12-2019

Kerstpraise 4 kids 2019

Ook dit jaar was er weer een kids Kerstpraise op 24 december ’s avonds om 19.00 uur Alle kinderen, ouders en opa’s en oma’s en andere belangstellenden van de gezamenlijke kerken waren weer van harte welkom om buiten bij de Maranatha kerk, rondom allerlei gezellige lichtjes weer mee te zingen met mooie kinder kerstliederen. Na afloop was er warme chocolademelk en wat lekkers. Voor de gezelligheid mocht je een lichtje of lampionnetje mee nemen en werden er lichtjes uitgedeeld. De ingeleverde kleurplaten uit de kerstkrant werden opgehangen.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

21-12-2019

KERSTCONCERT DACAPO & GOSPELKOOR REFLEXXION

Vanavond hield muziekvereniging Da Capo samen met gospelkoor Reflexxion haar jaarlijkse kerstconcert. De zaal zat bomvol en het werd een prachtig concert.

Klik hier voor de foto’s

Kerst-2019

Kerst4ing

Zaterdag 21 december is de Kerst4ing weer bezorgd in #Giessenburg met allerlei mooie Giessenburgse verhalen rond het thema bezoek/bezoeking… Heb je het al gelezen en wat vond je ervan? Heb je het nog niet gelezen, lees dan via de link in de reactie.

Jeugdwerk Giessenburg; Giessenburg Online; V&T Hervormd Giessenburg FlyLeaf@HGGOP Giessen-Oudekerk Giessenburg Giesen Nieuwkerk, Zuid-Holland, Netherlands Giessen-Oudekerk Giessen-Nieuwkerk.

Klik op deze link om de komplete Kerst4ing te zien

21-12-2019

KERSTCONCERT DACAPO & GOSPELKOOR REFLEXXION

Inmiddels een traditie, de Giessenburgse Muziekvereniging Da Capo organiseert, evenals voorgaande jaren het Kerstconcert in de sfeervol aangeklede Maranathakerk in Giessenburg.

Het Kerstconcert vindt plaats op zaterdag 21 december. Het Groot Orkest staat onder leiding van Bjorn van Pruijssen. Medewerking wordt verleend door Gospelkoor Reflexxion onder leiding van Marcel van der Poel. Een mooie avond voor liefhebbers die op muzikale wijze de aanloop naar de kerstdagen willen beleven.

Speciaal voor dit concert hebben Da Capo en Reflexxion een mix van prachtige kerstmuziek en (klassieke) kerstliederen samengesteld. Het programma met onder andere The Bells of Christmas,”Holy, Holy, Holy”, The Magic of Christmas en traditionele kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen.

Trompettist Matthia Goedegebuur treedt op als solist. Het koor van ruim 40 stemmen, afkomstig uit eigen dorp zingt afzonderlijk en ook enkele liederen met het orkest. Onder andere God bless us everyone.

Na afloop is er in De Stigt gelegenheid voor een gezellig samenzijn en een warm drankje.

Aanvang 20.00 uur. De kerk opent haar deuren om 19.30 uur. Toegang gratis.

19-12-2019

OBS Het Tweespan brengt sfeer in het dorp

Donderdag 19 december is er traditioneel getrouw een kerstviering gehouden op OBS Het Tweespan in Giessenburg. Eerst hebben de kinderen gezellig met elkaar gegeten op school. Maar daarna hebben zij die gezelligheid ook gedeeld met het dorp. Met zelfgemaakt lampionnen en sfeervolle kerstmuziek hebben zij in een optocht door het dorp gewandeld. Ook veel familie en vrienden van de kinderen liepen mee. Bij de Bredero’s Hof heeft de hele groep verschillende kerstliedjes gezongen. Tot slot is op het schoolplein nog gezongen en werd de avond afgesloten onder het genot van een lekker drankje.

Klik hier voor de foto`s Wendy van Wijngaarden

19-12-2019

Kerstmiddag met de ouderen van de hervormde kerk in Giessen Oudekerk

De middag begon om 14.30 uur, er waren ongeveer 120 mensen aanwezig. We begonnen de middag met koffie en gebak. Daarna heette Lenie iedereen hartelijk welkom. De middag werd muzikaal begeleid door de heer van Wijgerden uit Brakel op zijn keyboard, ook zong hij enkele liederen voor ons. Arie Korevaar heette iedereen van harte welkom opende de kerstmiddag.
Liesbeth Heikoop las het kerstverhaal “Het lied der engelen”, een spannend verhaal van Hans Mouthaan, bij velen bekend als auteur van kerst- en streekverhalen in “Het Kontakt”.
HVD dame Mieke Ruitenberg ( Het volledige verslag van de kerstviering leest u bij de foto`s )

Klik hier voor foto`s Lenie de Bruin

19-12-2019

Kerstmiddag met de ouderen van de hervormde kerk in Giessenburg

Donderdag 19 december vierden de ouderen van Hervormde kerk de Kerst in “de Rank”.
Er werd gestart met koffie / thee met een stuk boterletter. Er werd gezongen en er werd het kerstverhaal verteld.
Er waren kerstgedichten en d.s. Dubbelman deed een bijbel kwis.
In de pauze werd er de gebruikelijke advocaat me slagroom geserveerd en er werd afgesloten met een broodmaaltijd met o.a. de beroemde groentesoep.en een broodje kroket. Na afloop kreeg ieder een leuke kerstwens mee naar huis.

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen.

18-12-2019

Kerstdinner Seniorensoos Giessenburg en wisseling bestuursfunkties

Woensdag 18 december vierden de leden van de Seniorensoos de Kerst met een diner in de Til. Voorafgaande aan het diner was er een bestuurswisseling. Voorzitter Leo de Baat gaf de wel heel bijzondere voorzittershamer over aan Els Kloek. Het was een hamer met 2 stelen. Penningmeester Arie Schreuders droeg de geldzak over aan Ali Schilt. Leo de Baat en Arie Schreuders hebben de functies ruim 15 jaar bekleed en zijn met hun 80ste nu aan hun pensioen begonnen. Het Kerst buffet was weer voortreffelijk met als toetje brandend ijs.

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen

Klik hier voor de foto`s Jan de Bijl

16-12-2019

Kerstviering PCOB in de Til

Maandag 16 december vierden de PCOB leden de kerst met een lunch en daarna de kerstviering.
Voorganger: Ds. Yvette Pors, Muziek: Martin Klop.
Arie Slob vertelde het kerstverhaal.
Na afloop vertelde Gerrit Muis over zijn levenswerk en werd er een collecte gehouden voor zijn project in Sri Lanka

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen

12-12-2019

Kerstviering Passage afdeling Giessenburg

Kerstviering Passage afdeling Giessenburg met als thema “Feest van het licht” zal plaatsvinden op donderdag 12 december 2019 in Gemeenschaps de Til Breestraat 1 te Giessenburg. Aanvang 19.45 uur. De avond wordt verzorgd door het bestuur. Muzikale medewerking verlenen: Feline van Tuijl, piano en Annelise Dijksman, harp.

U bent allen van harte welkom.

10-12-2019

Informatieavond “De Groene Wei”

Op dinsdag 10 december 2019 tussen 19:00 uur en 20:30 uur bent u van harte welkom in De Til voor een informatieavond over “De Groene Wei”. De inschrijving voor de verkoop start ook op die avond en de inschrijftermijn loopt tot 19 december. Heeft u interesse, kom dan naar deze avond en vergeet u vooral niet in te schrijven vóór 19 december, ook mensen die zich al eerder hadden opgegeven. Bij een overschot aan inschrijvingen krijgen inwoners van Giessenburg wel voorrang.
Heeft u interesse, lees dan hier de nieuwsbrief

4-12-2019

UITNODIGING WINTERFAIR 4 DECEMBER 10:00-15:00

Waar: Bovenkerkseweg 12, Giessenburg
Wanneer: woensdag 4 december
Tijd: 10:00-15:00

Proef de winterse sferen op Dagboerderij de Hoeff.
Hij komt, hij komt….13:00 aankomst Sinterklaas.

KERSTPRODUCTEN – VUURKORF – GEZELLIGHEID – VOGELTAARTEN – CHOCOLADEMELK –
ERWTENSOEP – MARSHMALLOWS- SINTERKLAAS-
BROODJE ROOKWORST-
RIJDEN OP HET PAARD VAN SINTERKLAAS- SFEER-

16-12-2019

Kerstconcert in Giessenburg met Kleinkoor Concertino en het Amazing Grace Choir

Op 16 december a.s. geven Kleinkoor Concertino en het Amazing Grace Choir een uniek kerstconcert in de Hervormde Kerk in Giessenburg. Kleinkoor Concertino (bestaande uit 30 zangers) staat vanaf de oprichting in juni 2009 o.l.v. dirigent en musicus Martin Zonnenberg en behoort sinds 2014 tot de Stichting ‘Laudate’. Martin wil met ervaren en enthousiaste zangers werken aan perfecte uitvoering van een breed en gevarieerd geestelijk repertoire, uiteenlopend van geestelijk klassieke werken tot hedendaags.

Het Amazing Grace Choir (bestaande uit 26 zangers) is ontstaan uit een flashmobkoor dat optrad in de Tweede Kamer bij de Nabeschouwingen van Prinsjesdag 2016. Het koor zong toen Amazing Grace. Dirigent Peter Wildeman stelde een select gezelschap samen en daaruit ontstond dit koor, dat momenteel mooie oratoria en klassieke werken zingt.
Dit jaar is gekozen voor een traditioneel Engels programma met Carols & Hymns dat goed in het
gehoor ligt. Het publiek wordt meegenomen in de muziek van o.a. Rutter en Willcocks en van de wellicht iets minder bekende Sally DeFord. Ook zullen bekende stukken uit Händels Messiah uitgevoerd worden. Deze mooie mix staat garant voor een gevarieerd muzikaal concert. Alles onder de bezielende leiding van Martin Zonnenberg en Peter Wildeman, die tevens elkaars koren zullen begeleiden op orgel/piano.
Het concert begint om 20:00 uur en de kerk is open vanaf 19:30 uur.
Om lange wachtrijen aan de kerk te voorkomen, is er dit jaar opnieuw voor gekozen om de kaartverkoop digitaal te laten verlopen.
Meer informatie is te vinden op de website: www.kleinkoorconcertino.nl en www.amazinggracechoir.nl

02-12-2019

BuurtAED-actie in Johan de Kreijstraat Giessenburg groot succes

Giessenburg, 2 december 2019 – In Johan de Kreijstraat Giessenburg hangt nu een AED in de straat. CBS de Hoeksteen en buurtvereniging ‘t Kraaiennest hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. Er is geflyerd in de buurt rondom CBS de Hoeksteen en in de Johan de Kreijstraat. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen 4 weken voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.

 Maandag 2 december is de AED door de directeur van CBS de Hoeksteen en de voorzitter van buurtvereniging ‘t Kraaiennest in de buitenkast geplaatst en is de AED aangemeld in het oproepsysteem zodat hij dag en nacht beschikbaar is.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en kijk wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen

29-11-2019

Bezichtiging bouw activiteiten “De Giessenhal”

Op vrijdag 29 november om 14.30 kon je een rondleiding krijgen door bouwonderneming Stout. Peter Viveen verzorgde deze rondleiding. Ook Mildred van der Linden, projectleider van Park DoetActief, was aanwezig om vragen te stellen. Ik heb daar foto`s mogen maken en stond versteld wat voor werk er is verzet en wat wordt het mooi.

p.s. Ik heb op de laatste foto een denkbeeldig logo geplakt om de buitenzijde wat op te sieren.
Mogelijk wordt daar aan gedacht.

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen

19-11-2019

OBS Het Tweespan bezoekt (F)Linke soep

Op uitnodiging van de werkgroep Duurzaam Giessenburg hebben de kinderen van OBS Het Tweespan uit Giessenburg afgelopen dinsdag een theatervoorstelling in de Til bezocht. De kinderen hebben genoten van de leerzame voorstelling over de plastic soep. Op een aansprekende manier zijn de gevolgen van zwerfafval ten tonele gebracht: een kwal die verliefd is op en ronddrijvende plastic zak, een modebewust zeepaardje dat ten onder gaat aan een ingesnoerde taille door plastic afval en plastic etende lantaarnvissen. De oproep in het toneelstuk om in actie te komen en de lesbrief met opdrachten die op school zijn uitgevoerd, hebben ongetwijfeld bijgedragen aan meer bewustwording van de kinderen over de thema’s plastic afval en duurzaamheid.

Klik hier om de foto`s van Wendy van Wijngaarden

16-11-2019

Zie ginds komt de stoomboot

Sint is weer in het land en natuurlijk kwam hij vanmiddag ook even in Giessenburg aan. Na vele handjes geschud te hebben vertrok Sint met zijn pietenkapel naar de Rank voor een bezoek aan de allerkleinsten.

Klik hier voor de foto’s (Camiel)

15-11-2019

Heel Giessenburg bakt

Vanavond stonden er bij Miek-Kado 15 overheerlijke appeltaarten klaar om beoordeeld te worden door een vakjury en door het aanwezige publiek. Piazza Della Vita serveerde daar overheerlijke italiaanse koffie bij en lekkere hapjes. En de winnaar is ………. Jorn Smit

Klik hier voor de foto’s (Camiel)

28-11-2019

Passage (christelijke-maatschappelijke vrouwenbeweging)

Donderdag 14 november  2019 komt  Passage afdeling Giessenburg weer bijeen  in Gemeenschapshuis “de Til”. Breestraat 1 3381 BS Giessenburg. Aanvang van de avond : 19.45 uur.

Nienke Franssens en Judith van der Giessen psychologen bij Psychologenpraktijk Perspectief behandelen het onderwerp : “Grenzen stellen, assertiviteit”.

Tevens is er deze avond een kaartverkoop waarvan de opbrengst ten goede komt  aan Dagboerderij “de Hoeff” in Giessenburg.

14-11-2019

Donderdag 28 november 2019 organiseert de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen een lezing met als titel:

Emigreren in de 17e eeuw naar een land van melk en honing: Nieuw-Nederland

Op 28 juni 1650 arriveert notaris Dirck van Schelluine met zijn vrouw en twee kinderen met het schip de Nieu Nederlantsche Fortuyn in het verre Nieuw-Amsterdam.

Maar hij is niet de enige! Wat bezielt mensen om te vertrekken en alles achter te laten? En waarom Nieuw-Nederland, het toenmalige New York en omgeving? Kwamen ze moedeloos terug? Gingen ze alleen met achterlaten van vrouw en kinderen? Allemaal vragen die Martin IJzerman zich stelde toen hij jaren geleden geboeid raakte door de emigratie naar Nieuw-Nederland en zijn onderzoek begon. De eersten gingen rond 1630 en velen zorgden voor nageslacht in Amerika. En als je daar nu kunt aantonen dat je een nazaat bent van die eerste emigranten ben je bijna van adel. Intussen is de lijst met emigranten uit de regio gegroeid tot meer dan 90! We reizen in de voetsporen van enkele emigranten en we zullen zien hoeveel invloed we nu nog tegenkomen van die eerste Hollandse emigranten. We kunnen alvast verklappen dat Goudriaan, Schelluinen, Giessendam en Slingeland aan de orde komen.

 De lezing  vindt plaats  in Zalencentrum de Til

Breestraat 1 3381 BS Giessenburg. Aanvang 20.00 uur.

Leden van de Geschiedkundige vereniging hebben gratis toegang, niet leden betalen € 2,–

11-11-2019

Update Doetse Vliet III (bericht van de gemeente Molenlanden)

De werkzaamheden voor de voorbelasting met zand zijn gestart. Via het Sportplein en langs het trainingsveld van VV Peursum is een bouwweg gemaakt. Deze gaat via een tijdelijke brug naar het park. Hier is een gedeelte van het plantsoen gekapt voor watercompensatie.

Het aanleggen van watercompensatie is verplicht door het waterschap. Door dit uit te voeren als wadi’s helpen we de biodiverstiteit. Daarnaast kijkt de gemeente naar de mogelijkheden voor herplant van de gekapte bomen.

Op maandag 11 november start de aanvoer van zand voor de eerste laag van de voorbelasting. De aanvoer vindt plaats via de Kerkweg. Bij de kruising Kerkweg-Sportplein staat een verkeersregelaar. De werkzaamheden van de voorbelasting duren naar verwachting tot en met februari 2020.

Excuses voor het late plaatsen van dit bericht

16-11-2019

Sinterklaas is onderweg naar Giessen-Oudekerk en Giessenburg
 
Zaterdag 16 november is het zover. Dan maakt Sinterklaas zijn intocht met de boot in Giessenburg en Giessen-Oudekerk. Volgens traditie legt de stoomboot van Sinterklaas eerst om 13.00 uur aan bij Café Restaurant Olt Ghiessen in Giessen-Oudekerk.
 
Om 14.00 uur meren de Sint en zijn pieten aan bij de Giessenbrug in Giessenburg. Na veilig aan land te zijn gestapt, wandelen Sint en pieten richting Dorpsstraat, waarbij de kleintjes Sinterklaas een handje kunnen geven. Hierna maken zij de tocht naar De Rank, vergezeld door de Pietenkapel.
 
In De Rank vindt vanaf 14.45 tot 16.00 uur het sinterklaasfeest plaats voor de Giessenburgse schoolkinderen uit de groepen 1,2, en 3 van de basisscholen. Kinderen die niet op één van de Giessenburgse basisscholen zitten, maar wel in aanmerking willen komen voor een toegangsbewijs, kunnen zich telefonisch opgeven via 0184-654004.

09-11-2019

Vrienden van Da Capo LIVE in De Til!

Het Groot Orkest van Da Capo o.l.v. Bjorn van Pruijssen en de band “Met Maten” – Nederpop | Dutch Classic Rock Tribute Band. Dè feestband die samen met Da Capo zorgt voor een spetterende avond. Een feest van herkenning!
Dus: “be there”!

08-11-2019

Vrouwenevent in de Rank te Giessenburg

IVrijdag 8 november was er het Vrouwenevent in de Rank met als thema “Kom, doe mee!”. Om 18:00 werd er gestart met de maaltijd waarbij de bediening door het mannenteam, de obers werd verzorgd. De gehele dag waren er al door diverse vrijwilligers gekookt en geknutseld om het `s avonds op rolletjes te laten verlopen.Tussen de maaltijd door werd er een gedicht voorgedragen en was de getuigenis van er de Emma Kraaijeveld over haar belevenissen met het geloof in het verre buitenland.. Er was een bingo, waarbij iedereen even in de benen moest om bij elkaar de juiste antwoorden te verzamelen. Daarna waren er diverse workshops. o.a. Bloemschilkken, Bijbel-journaling, Gedicht schrijven, Creatief met kop en schotel, Zelf instrumentale muziek maken. Aan het einde van de avond werd er afgesloten in de kerk waarbij de muzikanten hun ervaringen konden laten horen en de overige mensen hun gemaakte workshop stukken konden laten zien.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

06-11-2019

Muzikale theatervoorstelling (F)linke soep in de Til

In de week van 4 tot en met 8 november wonen maar liefst 1.400 basisschoolleerlingen de muzikale theatervoorstelling (F)linke soep in De Til in Giessenburg bij. De voorstelling gaat over de plastic soep in de oceaan waar iedereen door het gebruik van veel plastic schuldig aan is. Plastic, maar dan niet zo ‘fantastic…..’. De leerlingen worden meegenomen op reis en beleven samen met kapitein Moore, een rappend lantaarnvisje, een verstrikt zeepaardje en veel, heel veel plastic, spetterende avonturen.

Klik hier om de foto`s van de donderdagmiddag voorstelling te zien ( Arie van Noordennen )

Lees hier verder

01-11-2019

en

02-11-2019

2e hands Boekenmarkt in de Rank

Vrijdag 1 november van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag 2 november 10:30 tot 15:30 uur, is het zover.
Net als andere jaren weer boekenmarkt in ‘De Rank” en ook verkopen we weer 3 boeken voor 1 euro.
De boeken in de winkel blijven de prijs die er in staat.

26-10-2019

Fietscross wintercompetitie.

Zaterdag 26 oktober was er de fietscross olv Jan van Arckel in samenwerking met de Oranjebrigade in Giessenburg bij het zwembad en het park.
De opbrengst gaat naar een goed doel.
De foto`s zijn van 11:00 tot 12:30 uur.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

25-10-2019

Kinderbijbeldag

Vrijdag 24 oktober was er de Kinderbijbeldag waar om 13:00 uur met ruim 100 kinderen werd gestart in de Hervormde kerk. Er werd gezongen en er waren diverse schetsjes over het thema “Schat ” . Daarna werden de kinderen in groepen verdeeld en kregen ze een strippenkaart waarmee langs een groot aantal spellen of knutselactiviteiten in de Rank moest worden gegaan. Daarna gingen de groepen olv begeleiders langs de straten om huis aan huis schatjes te ruilen voor een artikel voor de voedselbank. Daarna was het patat en worstjes eten in de Rank met om 18:00 uur de afsluiting van de kinderbijbeldag in de kerk.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

12-10-2019

Bestevaer jubileumuitvoering

Zaterdag 12 oktober 2019 had Zeemanskoor Bestevaer de deuren van De Til in Giessenburg weer wijd open staan om hun vrienden, familie en verdere liefhebbers te laten genieten van hun ingestudeerd volledig nieuw repertoire. Bij ‘hun thuiskomst’ hebben de meeste weer (even) hun vrouw aan boord genomen met name om ook een paar liedjes samen te gaan zingen voor hun twaalf en half jarig bestaan. Om de sfeer nog meer te verhogen hebben we ook Marco den Hollander aangemonsterd om voor u zijn mooiste liedjes uit het verleden en heden te gaan zingen. U zult er absoluut geen spijt van krijgen. Een sfeer zó …!! Het na- en slotfeest zal die avond worden gedaan door Allround band Midway (live music) van 23.00 tot 01.00 uur.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

10-10-2019

Gezellige middag met de ouderen op donderdag 10 oktober  2019

Op donderdag 10 oktober 2019 werd er weer een gezellige middag georganiseerd door de dames van de HVD. Deze middag werd door 65 ouderen bezocht en voor de HVD is het erg fijn dat er zoveel mensen aanwezig waren.
Lees het hele verslag in de fotoserie.

Klik hier om de fotoserie te zien van de gezellige middag. ( Foto`s  A.de Zwart )

04-10-2019

Garden Sale  

Zaterdag 4 oktober is er van 16:00 uur tot 20:00 uur een Garden Sale in de Wilhelminalaan te Giessenburg

21-09-2019

Gemeentedag als opening van het Winterwerk van de Hervormde kerk in Giessenburg

Het thema was “Kom doe mee”.
Om 13:30 uur werd er gestart in de kerk, waarna er op het schoolplein van “de Hoeksteen” een activiteitenmarkt was voor jong en oud.
Om 17:00 uur was er een BBQ met heerlijke salade`s. De dag werd afgesloten met een Sing-inn.
Het bijzonder mooie weer en heel veel vrijwilligers maakte deze dag o.l.v. Lisette van Wijnen tot een succes

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen en Klik hier voor de film van Jan Hakkesteegt

17-09-2019

Iedere dinsdag wandelen met “Beter Doen Vitaal”

Wij van Beter Doen Vitaal zijn een initiatief aangegaan in samenwerking met de huisartsen , de psychologenpraktijk Perspectief van Giessenburg en  Fysiotherapie Beter om te starten met wandelen op iedere dinsdagochtend om 10.00 uur vanuit het gezondheidscentrum.
Klik op de poster om deze te zien.

Klik hier voor het volledige verslag

14-09-2019

Garage Sale  

Zaterdag 14 september houdt Projecthulp Sri Lanka vanaf 10:00 uur een garage sale in de van Delftstraat 36

14-09-2019

Farmfair  

Na een heel gezellige fair vorig jaar, ook dit jaar weer een boerenerf vol met
kramen. Van brocante tot woonaccessoires, van zelfgemaakte kaarten tot bloemdecoraties.
Met zo’n 50 verschillende deelnemers  is er voor ieder wel iets.
Tussen de kramen is er een terras met eten en drinken of gewoon om even te zitten.
Opbrengst van terras is voor goede doel Muskathlon 2019
Parkeren is in een ruim weiland en natuurlijk gratis.

Waar: A.M.A. van Langeraadweg 9        Giessenburg
Wanneer:14 september van 10.00  tot 16.00 uur

10-09-2019

Koningin Maxima bezocht de Alzheimer bijeenkomst in “de Til”   

De reden van het koninklijke bezoek is het 35-jarig bestaan van Alzheimer Nederland.
De stichting koos het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg om bij dat jubileum stil te staan en de koningin haakte daar aan.
,,We zijn zeer verheugd dat koningin Máxima ons met een bezoek wil vereren vanwege ons 35-jarig bestaan. En we zijn blij dat dat op een plek is, waarbij de mensen waarvoor we opkomen aanwezig zijn’’, zegt Gerjoke Wilmink van Alzheimer Nederland.

Klik hier voor de foto`s Arie van Noordennen

07-09-2019

Dag van het platteland bij Welkoop

De ‘dag van het platteland’ is terug! Op zaterdag 7 september haalt Welkoop Giessenburg alles uit de kast om er een leuke dag van te maken.

Het thema van het festijn is ‘appel’. ,,We hebben een wedstrijd wie de langste appelschil kan produceren en kinderen mogen appels uit de boom schieten.” en nog vele andere activiteiten.
zaterdag 7 september van 9 tot 16 uur.  Peursumseweg 25a te Giessenburg

Lees hier verder …

Klik hier voor foto`s ( Arie van Noordennen )

05-09-2019

Reisje met de ouderen uit onze Gemeente op 5 september 2019

Op donderdag 5 september jl. zijn we weer met 2 touringcars van Verschoor reizen met 91 ouderen uit onze gemeente een dag uit geweest. Om 09.45 uur werd iedereen in De Oude School verwacht om voorafgaand aan het reisje gezellig met elkaar een kopje koffie te drinken. De heer Arie Korevaar (ouderling van de ouderen) ging voor in gebed en vervolgens gingen we om 10.30 uur de bus in richting Harderwijk. Onderweg werden er weer heerlijke snoepjes uitgedeeld door een HVD dame.

Klik hier of op de foto voor de rest van het hele verslag en voor de foto`s

01-09-2019

Giessenburg steeds duurzamer

 

De werkgroepen Duurzaam en Bloemrijk van Dorpsoverleg Giessenburg starten in september een promotieactie voor de aanschaf en het gebruik van regentonnen. Van 7 september tot en met 1 oktober kunnen inwoners van Giessenburg met een flinke korting een regenton aanschaffen bij de Welkoop.

Lees hier verder

26-08-2019

Programma jeugdland Kindervreugd Giessenburg

Tweede week van MAANDAG 26 t/m VRIJDAG 30 augustus 2019
Thema “de bouwplaats op”‘

De bouw begint Maandag om 10.00uur.

Lees hier verder voor het complete programma met de gemaakte foto`s

06-08-2019

Winnaar ballonvaart bekend

De in aanbouw zijnde nieuwe sporthal in Giessenburg was voor Vridos reden om onder de bevolking te peilen of er behoefte is aan andere sporten dan de bestaande sporten die Vridos al in haar geledingen heeft.  Vridos beloofde onder de deelnemers aan deze enquête een ballonvaart voor twee personen te verloten. De gelukkige winnaar is Joke Weber. Joke heeft de prijs ontvangen met zicht op de stalen constructie van de nieuwe sporthal.

25-07-2019

De Rijnmond Zomerspelen in de De Doetsekom.

Donderdag, 25 juli, waren er De Rijnmond Zomerspelen in de De Doetsekom .
Samen met GIGA Molenlanden , De Doetsekom enSportcafé ’t Kommetje werd dit georganiseerd.
Wethouder van sport Bram Visser opende de activiteiten.
Er werden veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden, zoals Aquafit, Volleybal, Glijbanenrace, Jeu de Boules, Tafeltennistoernooi, Opblaasrace, Dubbeltjes duiken (alleen voor de kinderen onder 13 jaar)

Klik hier voor foto`s ( Arie van Noordennen )

19-07-2019

Programma jeugdland Kindervreugd Giessenburg
Eerste week van 19– 26 juli 2019
Thema “de bouwplaats op”‘

VRIJDAG 19 JULI 2019
KAMPEREN BIJ HET ZWEMBAD DE DOETSE KOM
Vanaf 19.00 uur mag je je tent op te zetten, het is voor 6-12 jarige met een zwemdiploma.
Alleen voor leden. Zaterdag ’s morgens vanaf 8.30 uur is het weer afbreken na het ontbijt.
opgeven kan tot 18 april bij P Vonk 0184-651084 of strookje brievenbus Diep 10

Lees hier verder voor het complete programma met de gemaakte foto`s

17-07-2019

Eindmusical OBS Het Tweespan

Op 17 juli voerden groep 7 en 8 van OBS Het Tweespan in Giessenburg de musical ‘de Feestplaneet’ op. In het publiek zaten de door kinderen uitgenodigde familie en vrienden.
De dag ervoor was de musical al opgevoerd voor alle kinderen van de school.
Het was een groot spektakel met mooie muziek, flitsende kostuums en leuke grappen.

Klik hier voor wat foto`s Wendy van Wijngaarden

11-07-2019

Afscheid juf Bea

 

Op donderdag 11 juli 2019 nam juf Bea van der Steen afscheid van OBS Het Tweespan in Giessenburg.
Ze was ruim 42 jaar verbonden aan de school als leerkracht en directeur.
Komend schooljaar is zij nog actief als invalkracht voor stichting O2A5 en daarna komt haar pensioen in zicht.

De kinderen hebben het afscheid gevierd met een waterfeest dat werd georganiseerd in samenwerking met GiGa.
Daarna was er een schoolpleinreceptie voor ouders en bekenden.
Natuurlijk kreeg juf Bea cadeaus en mooie woorden als dank voor haar jarenlange inzet.

12-07-2019

Team Horses For Heezen 6e keer op rij Regiokampioen

Team Horses For Heezen met 2 teams naar NK

Op 6 en 12 juli vonden de Regiokampioenschappen van Zuid-Holland voor de afdelings- en teamdressuur plaats te Heerjansdam. Team Horses For Heezen uit Giessenburg, rijdend voor PSV Sliedrecht, deed dit jaar wederom met twee 4-tallen in de hoogste klasse mee aan deze kampioenschappen.

Lees hier verder

13-07-2019

de Doetse Triathlon

Zaterdag 13 juli was er de Doetse Triathlon in en rond het zwembad Doetsekom on Giessenburg. 5 baantjes zwemmen, 5 km fietsen en een km hard lopen. Dit was ook mogelijk in teamverband.
Wethouder van Sport Molenlanden gaf het startsein en deelde na afloop de medailles uit.
Mede door samenwerking van Oranje Brigade, GIGA Molenlanden, Extrarunning Gorinchem en het Basisteam Lek en Merwede van de politie werd dit evenement een groot succes.. Foto`s Arie van Noordennen

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

06-07-2019

Ronde van Giessenburg op 6-7-2019 olv Oranje Brigade

Zaterdag 6 juni begon de wielerronde van Giessenburg met het eren van een 3 tal kampioenen, daarna was er de race met de loopfietsjes voor de jongste jeugd, daarna startte de Jeugd cat 5 en 6 en vervolgens de dikke banden race.
Na de dikke bandenrace was het de beurt aan de funklasse (35 km) en de Elite-Beloften-Amateurs (75 minuten en 3 rondes).

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen en Camiel Groffen

Klik hier voor een film met de kleintjes ( Camiel Groffen )

03-07-2019

OBS Het Tweespan zamelde geld in voor De Doetse Kom

Op woensdag 3 juli hebben de leerkrachten van OBS Het Tweespan hun verjaardagen gezamenlijk gevierd. De dag stond in het teken van leuke spelletjes doen en plezier maken met elkaar. De kinderen van groep 1 t/m 8 zaten door elkaar in groepjes met de spelletjes, zodat jong en oud met elkaar moesten samenwerken.

In plaats van cadeaus voor de leerkrachten, kon geld in een pot gedaan worden. De opbrengst hiervan, een mooi bedrag van €110, wordt binnenkort geschonken aan zwembad De Doetse Kom.

20-06-2019

OBS Het Tweespan bezoekt De Heihoeve

In het kader Wereld Melkdag, welke op 1 juni was, worden er lessen georganiseerd op melkveehouderijen door heel Nederland. Ook   De Heihoeve in Giessenburg leert kinderen graag waar de melk vandaan komt en heeft daarom scholen uitgenodigd voor een rondleiding.

Op donderdag 20 juni hebben de leerlingen van OBS Het Tweespan uit Giessenburg de boerderij bezocht. Veel koeien waren op dat moment buiten in de wei, maar de kinderen konden toch aardig wat kalveren binnen in de stallen aanraken en eten geven. Ondertussen kregen ze een gedegen uitleg over het leven van de koeien, de voeding die ze krijgen en hoeveel liter melk een koe geeft. Die melk kon uiteraard geproefd worden.

Aan het einde van de leerzame rondleiding konden de leerlingen door het invullen van een vragenlijst hun boerderijbewijs halen.

15-06-2019

Rommelmarkt Hervormde kerk

De rommelmarkt bij de Hervormde kerk afgelopen zaterdag is goed verlopen. Er was van alles te koop, er was een rad van fortuin, een loterij en van alles te eten. De opbrengst was € 16.672

 

Hierbij de link naar de film (en foto’s) van Jan Hakkesteegt    https://youtu.be/-mrzpA64ZZc

16-06-2019

Tentdienst zondag 16 juni    ‘Zo Vader zo Zoon’

Aan het eind van de feestweek in Giessenburg is er op zondagmiddag 16 juni  om 14.30 uur een tentdienst voor jong en oud op het sportplein. Het thema is:  ‘Zo vader zo zoon’. Rob Favier zal deze dienst leiden. De muzikale medewerking wordt verleend door  “ The New Adams Family”.  We hopen u/jullie  allen op  vaderdag te ontmoeten in de tent.  Na de dienst is er  koffie, thee of wat fris. Iedereen is van harte welkom namens de  kerken van Giessenburg. De dienst is  om 14.30 en de tent is open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis, er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten. We hopen u allemaal te ontmoeten om naast het feesten ook te vieren!

Klik hier voor de foto’s

12-06-2019

GigaSport Molenlanden bij Kindervreugd.

Woensdag middag 12 juni was het een drukke boel in de speeltuin. Er waren diverse spelletjes in de speeltuin buiten gepland, maar de gigantische slechte weer genoodzaakte om alles binnen te organiseren. Er waren 4 sportinstructeurs van Gemeente Molenlanden om alle kinderen flink in beweging te krijgen. Er werd bij binnenkomst eerst met zijn allen gegeten en daarna werd er bingo gespeeld, met steeds een Giga oefening tussendoor. De kinderen hebben er weer flink van genoten, met dank aan alle vrijwilligers en het bestuur.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

8-06-2019

en

16-06-2019

Programma Oranjevereniging 

Ook in 2019 heeft Oranjevereniging Giessenburg weer een uitgebreid programma in de feesttent.

De feesttent staat van 8 t/m 16 juni a.s. op het parkeerterrein bij vv Peursum.
Het programma ziet er als volgt uit:

Klik op plaatje 1 voor het programma van zaterdag 8 juni t/m woensdag 12 juni

Klik hier voor de foto`s van dinsdag:  Speciale avond voor mensen met een beperking ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor de foto`s van woensdag: Happy Tent Fair ( Arie van Noordennen )

Klik op plaatje 2 voor het programma van donderdag 13 juni t/m zondag 16 juni

Klik hier voor de foto’s van zondag: De tentdienst (Camiel Groffen)

08-06-2019

Trekking verloting van: Stichting Projecthulp Sri Lanka.

Zaterdag 8 juni heeft de trekking plaats gevonden van de jaarlijkse verloting van: Stichting Projecthulp Sri Lanka.
De trekking werd verricht door Anneke Hartog. zij trok met hulp van een paar kinderen de winnende loten uit de grote mand.

1e prijs Waardebon van € 300 van Cor Verhoeven met lot 2454
2e prijs Waardebon € 50 van Salon Beauty Bronkhorst met lot 0342
3e prijs Verrassingspakket van Drogisterij Flach Giessenburg met lot 0099
4e prijs Waardebon € 50 van Salon Beauty Bronkhorst met lot 1315
5e prijs Zebra tas van Alexie Fasion Giessenburg met lot 0397
6e prijs Waardebon € 25 van Miek-kado, Boek-kadoshop Giessenburg met lot 0449
7e prijs Waardebon € 25 van Welkoop Giessenburg met lot 3148
8e prijs Waardebon € 25 van Miek-kado, Boek-kadoshop Giessenburg met lot 0945
9e prijs Waardebon € 25 van Welkoop Giessenburg met lot 1359
10e prijs Waardebon € 20 voor gebak van Banketaria Giessenburg met lot 0301

Wij bedanken alle sponsors van de prijzen en het drukken van de loten.
Marian en Gerrit Muis

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

05-06-2019

Seniorensoos op reis.

Op woensdag, 5 juni 2019 vertrokken 48 leden van de Seniorensoos voor hun jaarlijkse uit met een bus van de EGAO vanaf het Tilplein richting Leerboek.
Rond half tien stond in het Pannenkoekhuis Onder de Pannen de koffie met een heerlijk gebakje klaar.
Later zouden we hier ook terugkeren om de lunch te gebruiken.
Na de koffie gingen we richting Leerdam om de Glasblazerij te bezoeken.
Hier hebben we gezien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas prachtige dingen maakten en kregen tijdens het maken deskundige uitleg.
Na de lunch gingen we richting Vianen om in te schepen op het MPS Domani voor het maken van een rondvaart. In ons geval was dit de vijf sluizen tocht.
Vanuit Vianen gingen we door de sluis de Lek op, vervolgens door de Koninginnesluis naar Oud Vreeswijk, om zo door te varen naar de Zuidersluis. Hier werden we geschut naar het Amsterdam Rijnkanaal met op de achtergrond de Stad Utrecht, richting Beatrixsluizen.
Twee van de drie kolken van deze sluizen waren buiten gebruik gesteld en dat betekende file op het water, dus keerden we om, om terug te gaan naar Vianen.
Rond de klok van zes uur vertrokken we richting Giessenburg om in de Til van een heerlijk buffet te gaan genieten.
We konden terugzien op een geslaagde dag.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

Klik hier voor foto`s Jan de Bijl

23-05-2019

Defilé avondvierdaagse in Giessenburg

Donderdagavond 23 mei was de start was om 18 uur vanaf het Plein2 en ging via de van Brederodestraat richting de Doetseweg waar langs de Graanbuurt werd gelopen richting de provinciale weg met onderweg een mooi uitzicht op de Giessen. Via de brug van de provinciale weg gingen de wandelaars naar de overzijde van de Giessen. Daar werd links af geslagen om via de Peursumseweg te wandelen. Daar werd ook een pauze ingelast en kregen de wandelaars een eierkoek en een flesje water en was er voor de liefhebbers een appel. Daarna werd de tocht voortgezet richting het gezondheidscentrum. Daar werden alle wandelaars opgewacht door een een dweilorkest, en toen alle kinderen gearriveerd waren, vertrokken we gezamenlijk naar de finish bij Plein Twee. Daar werden de deelnemers door wethouder van sport Molenlanden Bram Visser de medailles omgehangen. De liepen rond de 350 kinderen (+ouders/begeleiders) mee met de tocht.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

Klik hier voor een film Camiel Groffen (Komt later)

21-05-2019

BLOEMHOEK

Samen met de burgemeester hebben de kleuters van de Hoeksteen een stukje bloementuin ingezaaid. De werkgroep Bloemrijk Giessenburg wil Giessenburg bloemrijker maken om zo de biodiversiteit te bevorderen en wat is niet mooier om met  de jongste kinderen te beginnen een stukje in te zaaien.
Het stukje grond waar de bloemen zijn gezaaid heeft BLOEMHOEK en er zijn ook nog twee insectenhotels opgehangen.
Ook kreeg de school twee harkjes, twee gieters en een sproeier voor het onderhoud.

En alle kleuters kregen nog een zaakje bloemenzaad mee naar huis.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

10-05-2019

Wens vervuld

Vrijdagochtend 10 mei jl. is een wens uitgekomen voor de kinderen van groep 1 t/m 5 van OBS Het Tweespan in Giessenburg.

Er werd met elkaar een bezoek gebracht aan de Monkey Town in Sliedrecht. Het was een groot succes!

Tijdens de Kerstmarkt die door de school georganiseerd was, werd een wensboom neergezet.

Ieder kind kon aangeven wat hij/zij van de opbrengst van deze markt met elkaar zou willen doen.

De groepen 1 t/m 5 wilden naar de Monkey Town en de groepen 6 t/m 8 kregen een leesbank in de klas.

 

Klik hier voor enkele foto`s Wendy van Wijngaarden

18-05-2019

Buurtvereniging Peursum organiseert garagesale op 18 mei

Buurtvereniging Peursum organiseert op zaterdag 18 mei weer een garagesale langs de hele Peursumseweg te Giessenburg. Van 9:00 tot 13:00 zullen aanwonenden hun waren te koop aanbieden.

Aanbod

Het aanbod zal uiterst divers zijn en sommige mensen verkopen voor een goed doel. De koopwaar loopt uiteen van tuingereedschap tot kinderspeelgoed, van meubels tot versiert glaswerk, etc. Daarnaast zijn er ook etenswaren te koop, zoals oliebollen en ijsjes. De garagesale is langs de gehele Peursumseweg, vanaf het centrum van Giessenburg tot het einde bij de provinciale weg, ruim 2 kilometer verderop.

De buurtvereniging

Buurtvereniging Peursum bestaat sinds 1995. Ongeveer tachtig van de honderd huishoudens langs de weg zijn lid van de club. De buurtvereniging heeft jaarlijks diverse activiteiten, zoals paaseieren zoeken, een darttoernooi en een buurt BBQ. Tevens geeft de vereniging vier keer per jaar de Peursumse courant uit.

www.facebook.com/BVPeursum

18-05-2019

Onderlinge wedstrijden Vridos

11-05-2019

Boerenmarkt op de Hoeff

Zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur een gezellige boerenmarkt op De Hoeff
Er zijn optredens van o.a.het Toltheater en om 11:00 uur een optreden van zeemanskoor ” Bestevaer”

Het repertoire van Zeemanskoor ”Bestevaer”  bestaat uit Nederlandstalige zeemansliedjes.
Dat belooft een gezellige dag te worden.

Klik hier voor foto`s van de Boerenmarkt ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor foto`s vaartochtje Bestevaer net voordat ze naar de Hoef gingen ( Arie van Noordennen )

07-05-2019

Reisje 65 plussers op dinsdag 7 mei 2019

Op dinsdag 7 mei vertrokken we met 2 bussen van Gebr. Verschoor met 83 vijfenzestig plussers uit Giessenburg en Giessen-Oudekerk (Gemeente Molenlanden) richting Hilvarenbeek. Bij aankomst in museum Dansant werden we ontvangen met een kopje koffie of thee en een heerlijk mergpijpje. Na de koffie kregen we een leuke en gezellige presentatie over verschillende draaiorgels. De uitleg werd met veel humor gebracht en er mocht tussendoor gerust een dansje worden gemaakt. In de pauze werd er voor een drankje en nootjes gezorgd en na de presentatie hebben we genoten van een heerlijke lunch.

Klik hier om de foto`s en het hele reisverslag te kijken ( Lenie de Bruin )

04-05-2019

Dodenherdenking 2019 in Giessenburg

18:45 uur Monument aan de Boodtstraat
19:15 uur Herdenking hervormde kerk
19:45 uur Herdenking monument naast de kerk

Klik hier voor foto`s van deze gebeurtenis ( Arie van Noordennen )

03-05-2019

Eerste palen activiteitenzone

Graag nodigen wij u uit om op vrijdag 3 mei om 13.30 uur aanwezig te zijn bij het slaan van de eerste palen van zowel de voetbalaccommodatie van Peursum als ‘De Giessenhal’ op de activiteitenzone in Giessenburg.
U bent van harte welkom in de kantine van voetbalvereniging Peursum, Sportplein 1 in Giessenburg. Piet Kuipers en Piet Post zullen de eerste paal slaan van de accommodatie van Peursum. Deze trouwe vrijwilligers staan symbool voor alle vrijwilligers waar de voetbal al vele jaren op kan bouwen.
Ben Klieverik en Koos Beentjes slaan voor Vridos, de hoofdgebruiker van de sporthal, mede namens SGG (eigenaar pand) en de Til Groep, de eerste paal van de ‘De Giessenhal’.
Het belooft een feestelijke start van de bouw te worden, waar onder andere Bram Visser, wethouder sport Molenlanden, als ook enkele jeugdteams van beide sportverenigingen vertegenwoordigd zullen zijn. De partijen verwachten dat ‘De Giessenhal’ in februari 2020 wordt opgeleverd.
De sporthal kan daarna gereed worden gemaakt voor in gebruik name.

Klik hier voor foto`s van deze gebeurtenis ( Arie van Noordennen )

06-05-2019

Ideeën gevraagd voor de herontwikkeling van de oude bibliotheek en Da Capo

Al langere tijd staat de oude bibliotheek aan de Brederodestraat leeg en volgend jaar
zal ook de muziekvereniging Da Capo een nieuw onderkomen vinden op de
activiteitenzone in Giessenburg.
Beide gebouwen komen dan beschikbaar voor herontwikkeling.
Als gemeente willen wij graag deze locatie herontwikkelen met als uitgangspunt: het
creëren van meerwaarde voor Giessenburg en in het bijzonder de directe omgeving.
Graag nodigen wij u uit om op maandag 6 mei aanstaande vanaf 19.30 uur tot
21.00 uur samen met ons ideeën uit te wisselen met betrekking tot de
herontwikkeling van bedoelde locatie (beide panden).
Het betreft een inloopavond.
Tijdens deze avond willen wij ook graag ruimte bieden voor de presentatie van een
particulier initiatief om de oude bibliotheek om te vormen tot zorgwoningen en
wellicht het gebouw Da Capo te slopen en op deze plek ruimte te maken voor
parkeren en groen.
Ook hier zijn wij benieuwd naar uw mening.
Wij hopen op uw komst.

Met vriendelijke groet, Bram Visser, wethouder gemeente Molenlanden

27-04-2019

en

04-05-2019

Programma Oranjevereniging 

Koningsdag Giessenburg
Locatie: Schoolplein de Hoeksteen

Lawaaioptocht,  Aubade m.m.v. Da Capo en burgemeester Dirk van der Borg , Elfstedenspel

Klik hier voor foto`s van het morgenprogramma ( Arie van Noordennen )

13:30 uur             Middagprogramma met o.a. kleedjesmarkt, div. opblaasattracties en winterse  gezelligheid

Klik hier voor foto`s van het middagprogramma ( Camiel Groffen )

Muziek zal verzorgd worden door een DJ en een spectaculair optreden van Sometimes Only. Als extra hebben wij een schaatsbaan waar u vanaf 14:00 uur gratis gebruik kunt maken. Voor de inwendige mens zijn er oliebollen en een frietkraam aanwezig.

Zaterdag 4 mei – Dodenherdenking

18:45 uur             Monument aan de Boodtstraat
19:15 uur             Herdenking hervormde kerk
19:45 uur             Herdenking monument naast de kerk

Na afloop staat er koffie en thee bij de Dorpskamer

Klik op het plaatje om de Flyer van de Oranjevereniging te zien

24-04-2019

Museum Plusbus voor CPOB Giessenlanden

Woensdag 24 april 2018 vertrok er een volle bus CPOB leden naar Middelburg om het Zeeuws museum te bezichtigen. Via de Europoort en de Haringvlietdan, Brouwersdam en de Oosterscheldekering reden we naar Middelburg waar we in het museum werden ontvangen met koffie. Daar werden we in 3 groepen verdeeld en kregen alle 3 een gids mee. Ik heb er wat plaatjes van gemaakt. Om 14:45 ging het weer huiswaarts en hebben we op eigen kosten gezamenlijk bij de chinees gegeten in Giessenburg. Een hele leuke dag en we danken het bestuur van de PCOB Giessenlanden en de Bank Giro Loterij die dit mogelijk heeft gemaakt.

Klik hier voor foto`s (Arie van Noordennen)

22-04-2019

Rabo Clubkas Campagne

 

GiessenburgOnline bedankt alle mensen die op ons stemden bij de Rabo Clubkas Campagne en Rabobank voor hun gift van € 128,90

20-04-2019

Zwembad de Doetsekom op tijd klaar voor de opening

Zaterdagmorgen 20 april werd er eerst een gezamenlijke brunch met het personeel en de vrijwilligers georganiseerd en werd er even stilgestaan bij al het werk dat er het laatste half jaar is verricht om het zwembad weer op tijd te kunnen openen. Een maand geleden dacht ik dat de datum 20 april niet zou lukken maar zie het resultaat. Giessenburg kan trots zijn op de ondernemers die dit zwembad hebben gered. Petje af voor ieder die ook maar iets heeft kunnen bijdragen om dit gerealiseerd te krijgen.

Klik hier voor foto`s  ( Arie van Noordennen ).

17-04-2019

Windkracht 6

In de afgelopen 4 weken vond in basisscholen Het Tweespan en De Hoeksteen het Muziekproject WINDKRACHT 6 – “BLAASMUZIEK IS COOL” plaats.
Samen met de dirigenten Bjorn en Marjolijn van Da Capo en docent Adrie van Werd. En enthousiast!! Geweldig!
Woensdagavond 17 april was het afsluitende concertje door de kinderen en het Groot Orkest.

Klik hier voor de foto’s (Camiel Groffen)

16-04-2019

Paasviering met de Ouderen van Giessen-Oudekerk

Op dinsdagmiddag 16 april 2019 was de jaarlijkse paasviering voor de ouderen.

’s Morgens was de Oude School helemaal op zijn “paasbest” in orde gemaakt, het zag er keurig uit. De ouderen mochten komen, en die kwamen er ook, de Oude School was ’s middags goed bezet met zo’n 100 ouderen. Wat een geweldige opkomst!!

Het thema van deze middag was: “Hij is opgestaan, Jezus leeft”

Cees van Berchum opende de middag met een prachtig 17e -eeuws paasgedicht van Jacob Revius en gebed. De middag was gevuld met het zingen van paasliederen die werden begeleid door Leen Rietveld op piano en de overdenking werd verzorgd door onze kerkelijk werker Ronny van Renswoude. De schriftlezingen werden gelezen door Arja Kon en Rianne Cappon en gedichten werden voorgedragen door Liesbeth Heikoop, Corrie Korevaar en Lenie de Bruin.

In de pauze werden we nogmaals voorzien van koffie, thee en lekkers en kon er gezellig met elkaar gesproken worden.

Deze middag verzorgde kinderkoor “Zingend op weg” uit Giessenburg  voor ons het muzikale intermezzo.  Wat een enthousiaste kinderen en wat waren ze blij met hun bedankje voor hun leuke optreden.
Het complete verslag staat in de fotoserie

Klik hier voor de foto,s gemaakt door A.de Zwart

12-04-2019

Sluimerschommel in speeltuin bij Mathijs Marijke 

Bewoners Mathijs Marijke dolgelukkig met de nieuwe sluimerschommel op het speelplaatsje bij hun voor de deur en hebben hem feestelijk in gebruik genomen.

In september vorig jaar is er in Giessenburg gecollecteerd voor Handicap.nl. Van de opbrengst van deze collecte gaat 50 % naar een lokaal doel en dit was deze keer een schommel bij Matthijs Marijke. Daar hebben bewoners en buurkinderen veel plezier van. Het is gerealiseerd in samenwerking met de gemeente.

In september is er weer een collecte voor deze collecte zoeken we collectanten en iemand die mee wil organiseren. Wie wil meehelpen. Info bij Ria van wijngaarden 06 53192887

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

12-04-2019

Paasmiddag voor de ouderen 

Vrijdag 12 maart 2019 was er de Paasmiddag voor de ouderen van de Hervormde kerk in “de Rank” te Giessenburg. Om 15:00 uur zaten er ruim 80 ouderen heerlijk aan de koffie met gebak en werd de middag geopend met gebed, waarna er een paasvertelling werd gedaan, afgewisseld met een paar gedichten . Ds Dubbelman deed de Paas meditatie met als thema: Hij voor mij. In de pauze was er de gebruikelijke advocaat met slagroom. Na de pauze gaf Ed Bohré een diapresentatie over de stichting Exodus, welke gevangenen en hun gezinnen bijstaan in de moeilijke positie waarin zij verkeren. Daarna was er soep en een broodmaaltijd. Bij de uitgang kreeg ieder wat lekkers mee. We kunnen terug kijken op een hele gezellige Paasmiddag.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

12-04-2019

‘Zeven Zussen’ Fan-dag

Op vrijdag 12 april organiseert Miek-Kado Boek-Kadoshop in samenwerking met Xander Uitgevers in de Dorpskamer te Giessenburg een unieke ‘Zeven Zussen’ fandag. Onder het genot van een bakje koffie of thee kunt u tussen 9.30-11.30 andere Zeven Zussen, geschreven door Lucinda Riley,  fans ontmoeten?

Remko Polak van Xander uitgevers vertelt over het nieuwe boek ‘de Olijfboom’ en de serie ‘de Zeven Zussen’.
Uw kennis kunt u toetsen met een PRIJSVRAAG waar het nieuwe boek van Lucinda Riley mee te winnen is en uiteraard is er een boekentafel aanwezig. U kunt vrij inlopen en voor kleine kinderen is er een speelhoekje ingericht.

06-04-2019

Da Capo voorjaarsconcert

Zaterdag 6 april 2019 speelden het Groot Orkest, Leerlingenorkest en Opstaporkest onder leiding van Bjorn van Pruijssen en Marjolijn van der Lee.
In het thema beestenboel werd de prachtigste muziek gespeeld van The Lion King; het beroemde muziekstuk Carnival of the Animals; Seal Lullaby; het swingende African Groove; Jurassic Park; Jonathan Livingston Seagull; The Pink Panther en natuurlijk A Day at the Zoo.
De avond werd gepresenteerd door Marjolijn van der Lee….

Klik hier voor de foto’s  (Camiel Groffen)

02-04-2019

Toekomststoel aangeboden aan gemeenteraad

Dinsdagavond werd door kinderen uit Giessenburg de toekomststoel aan de gemeenteraad van Molenlanden aangeboden. De toekomststoel is gemaakt tijdens de Week van de Duurzaamheid en is een idee van oud minister Jan Terlouw. De stoel heeft een symbolische waarde en zal klaar staan tijdens gemeenteraadsvergaderingen om op te gaan zitten als er belangrijke beslissingen genomen moeten worden.

Klik hier voor een filmpje  (Camiel Groffen)

01-04-2019

NIEUW: Mountainbike les voor kleintjes vanaf 6 jaar o.l.v. Melle Meeuwisse

Locatie: bij het cross terrein naast het zwembad. Elke maandagavond van 18.30 tot 19.30. Wil je een volgende keer mee trainen, mail dan naar: mellemeeuwisse@gmail.com

Klik hier voor foto`s van de eerste les (Arie van Noordennen)

23 t/m 30-03-2019

Duurzaamheidsweek Giessenburg 23 t/m 30 MAART 2019

Giessenburg staat een week lang in het teken van duurzaamheid!  Van zaterdag 23 tot en met zaterdag 30 maart bruist het van de activiteiten in ons dorp waar jong en oud aan mee kunnen doen. Benieuwd wat we allemaal gaan doen?

Spetterende afsluiting Duurzaamheidsweek Giessenburg

Op zaterdag 30 maart sluit wethouder Teunis Jacob Slob de Duurzaamheidsweek feestelijk af. Dit gebeurt tussen tussen 11:00 en 12:00 uur. Hij maakt bekend hoeveel plastic we met elkaar hebben bespaard en wie de prijswinnaar is van het beste duurzaamheidsidee. De winnaar ontvangt een cheque van 1000 euro om het idee in het dorp te realiseren met behulp van de werkgroep Duurzaam Giessenburg. De Gorcumse breakdancegroep BreakSquad zorgt om 12:00 uur met een exclusief optreden voor het slotakkoord. Zij stonden dit jaar in de finale van Holland’s Got Talent.

 

Klik hier voor het programma ….

Een duurzamere samenleving, het begint bij jezelf. Duurzaam …….doe je gewoon!

Klik hier voor foto`s van 23 en 26 maart en de afsluiting op 30 maart ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor foto`s van 23 maart ( Camiel Groffen )

26-03-2019

Jaarfeest club Immanuël

Dinsdag 26 maart vierde club Immanuël het jaarfeest.
Club “Immanuël” is een club voor verstandelijk beperkte mensen.
Het jaarfeest had als thema “Koninklijk”.en alles was deze avond in het rood, wit en blauw.
Er werd gezongen en naar een bijbel verhaal geluisterd tot de pauze waar heerlijke koninklijke soezen bij de koffie werden geserveerd. Het serveren gebeurde door een deel van de mensen die van de zomer de handen uit de mouwen te steken in Zambia, het World Servants project. Na de pauze werd de spanning helemaal opgevoerd want er kwam een limousine voorrijden met koninklijk bezoek. Alexander en Maxima hadden hun dubbelgangers gestuurd om club Immanuël te verrassen en het hoge gezelschap deed mee aan de spelletjes.
Rondom een schitterende avond waar weer met veel plezier aan kan worden teruggedacht.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

06-04-2019

“BEESTENBOEL” BIJ DA CAPO

Op zaterdag 6 april geeft Muziekvereniging Da Capo haar Voorjaarsconcert met als thema “Beestenboel”.

Het Opstaporkest en Leerlingenorkest onder leiding van Marjolijn van der Lee openen de avond. Gevolgd door het Groot Orkest onder leiding van Bjorn van Pruijssen. De muzikanten van Da Capo zorgen voor een fantastische avond uit voor jong en oud.

Zoals de titel al doet vermoeden kan het publiek tijdens dit concert luisteren naar een mix van muziekcomposities waarin dieren de hoofdrol krijgen. De programmering is zeer breed, verrassend en biedt voor elk wat wils. Wie kent niet de prachtige muziek van The Lion King; het beroemde muziekstuk Carnival of the Animals; Seal Lullaby; het swingende African Groove; Jurassic Park; Jonathan Livingston Seagull; The Pink Panther; natuurlijk A Day at the Zoo en nog veel meer muziek uit het gevarieerde programma. De avond wordt gepresenteerd door Marjolijn van der Lee.

Locatie: De TIL, Breestraat 1, Giessenburg.

Entreeprijs: € 7,50 (€ 5 t/m 12 jaar). Donateurs gratis toegang voor 1 persoon.

De zaal gaat open om 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.

Meer informatie over Da Capo is te vinden op: www.dacapo.giessenburg.nl.

 Kaarten zijn verkrijgbaar bij de entree.

27-03-2019

Activiteitenzone Giessenburg: nieuwe naam gezocht!

Bedenk jij de nieuwe naam voor Activiteitenzone Giessenburg? Het terrein is volop in aanbouw. Een ontmoetingsplek met sport en ontspanning voor inwoners van Giessenburg en vele bezoekers van buitenaf. Zo’n plek verdient een aansprekende, passende en duidelijke naam.

Samenspel

De verenigingen en betrokkenen hebben veel energie en tijd gestoken in het plan voor de activiteitenzone. Het wordt een plek waar sport en ontspanning samen komen. Tot stand gekomen door een samenspel van alle betrokkenen, waarbij is uitgegaan van een diversiteit aan gebruikers. Naast het sportdeel wordt ook het parkgedeelte opgeknapt. Deelnemende partijen zijn onder andere: Vridos, De Oranjebrigade (MTB), de Halte (jeugdsoos), Doetse Kom, VV Peursum, Da Capo, Belangenvereniging Park, Dorpsraad, Tennis Vereniging Giessenburg en de Til Groep.

Criteria

De nieuwe naam moet aan een aantal criteria voldoen. Belangrijk is dat uit de nieuwe naam blijkt dat de activiteitenzone:

  • een plek is waar sport en ontspanning samen komen
  • gelegen is in Giessenburg, maar ook publiek van buitenaf trekt
  • een diversiteit aan sport, activiteiten en ontspanning biedt
  • voor een brede doelgroep van jong tot oud van alles te bieden heeft

Alle inzendingen worden beoordeeld door de deelnemende partijen. Zij bepalen gezamenlijk de definitieve naam. Uiteraard is er een prijs voor de winnende bedenker: een gratis zwemabonnement van de Doetse Kom!

Inzendingen kunnen tot 19 april 2019 gemaild worden aan: Rianne Busio van gemeente Molenlanden, rianne.busio@jouwgemeente.nl onder vermelding van ‘prijsvraag’. Met vragen over de prijsvraag kunt u ook bij haar terecht via 088 75 15 000.

23-03-2019

NL-Doet maakte een week later dan gepland het zwembad schoon

Helaas waren de weersverwachtingen vorige zaterdag dusdanig slecht dat de organisatie besloot om NL doet te verzetten naar zaterdag 23 maart, om het zo voor iedereen leuk te houden.
De aanvang zal om 8.30u zijn. Om 9.00u beginnen wij met de werkzaamheden. Om ca. 12.30u willen wij de werkzaamheden afronden.

Nieuwe aanmeldingen zijn welkom via desiree@dedoetsekom.nl.

Klik hier voor foto`s Arie van Noordennen

21-03-2019

Verkeersveiligheidslabel voor OBS Het Tweespan

Op 21 maart is voor de derde keer op rij het School op Seef verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan OBS Het Tweespan in Giessenburg. School op Seef is een organisatie die zich inzet voor de verkeersveiligheid op en rond basisscholen in Zuid-Holland. Om het label toegekend te krijgen, moet de school aan kunnen tonen structureel verkeerslessen te geven, maar ook bijvoorbeeld samen te werken met de gemeente op het gebied van verkeersveiligheid. Wethouder Johan Quik van mobiliteit van de gemeente Molenlanden heeft dit jaar het label overhandigd. In 2013 is het label voor het eerst uitgereikt aan Het Tweespan en sindsdien hebben de theoretische en praktische verkeerslessen een vaste plek in het lesprogramma. Zowel op het schoolplein als in het dorp worden de fietsvaardigheden en het toepassen van de verkeersregels geoefend. De verkeerslessen worden grotendeels gegeven door ouders van (voormalige) leerlingen van de school.

Op de foto staan van links naar rechts de volgenden personen:
Wethouder Johan Quik, Verkeersouder Sjanie de Kreij en Bea van der Steen, schoolcontactpersoon verkeer

16-03-2019

Tweedehands kledingbeurs voor World Servants

op zaterdag 16 maart van 9:00 tot 16:30 in de Rank te Giessenburg
Je kunt je schone en nette ZOMERKLEDING inleveren vanaf maandag 11 t/m woensdag 13 maart.
Klik op de flyer voor alle gegevens.

Klik hier voor foto`s uit de Rank ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor een filmpje ( Corine Terlouw )

16-03-2019

Tafelverkoop in “De Oude School”

Zaterdag 16 maart 2019
Openingstijden 09:00 – 13:00 uur.
Een markt met boeken, speelgoed, brocante, tweedehands kleding en allerlei leuke spulletjes.
ook zijn er koffie en broodjes te koop

Locatie: “De Oude School
Oudkerkseweg 18 te GIessen-Oudekerk

De opbrengst van de tafelhuur is bestemd voor het groot onderhoud van de kerk.

21-02-2019

Jaarvergadering Passage 

Tijdens de jaarvergadering van Passage Giessenburg zijn er weer een aantal trouwe leden gehuldigd en werd er het toneelstuk “Herrie in het warenhuis”opgevoerd voor een bomvolle zaal in de Til.
Daarna was er de verloting met vele prijzen.

Klik hier voor de foto`s ( Arie van Noordennen )

Klik hier voor een stukje film van het toneelstuk ( Arie van Noordennen )

07-02-2019

Gezellige middag met de ouderen op donderdag 7 februari 2019

Op donderdag 7 februari 2019 werd er weer een gezellige middag georganiseerd door de dames van de HVD. Deze middag werd door 65 ouderen bezocht. Voor de HVD erg fijn dat er zoveel mensen aanwezig waren.

Na een kopje koffie met iets lekkers erbij werd iedereen welkom geheten en we openden de middag met het zingen van Gezang 135: ‘Dankt, dankt nu alle God’.

Het Zeemanskoor Bestevaer uit Giessenburg was uitgenodigd.

Klik hier voor de foto`s en het hele verslag van Lenie de Bruin

17-02-2019

Team Horses For Heezen uit Giessenburg als 1e geplaatst voor The Dutch Masters, Indoor Brabant

De afgelopen maanden vonden de selectie-wedstrijden plaats voor The Dutch Masters. Het Team Horses For Heezen van PSV Sliedrecht, wist al verschillende selecties op hun naam te zetten in de Kür voor 4-tallen. Afgelopen zondag 17 februari reden zij tijdens de laatste selectie in Boxtel en wisten daar, met een score van 77,33%,  zich als beste team te plaatsen voor dit grote internationale concours. De finale zal verreden worden op zaterdagavond 16 maart in de brabanthallen te ’s Hertogenbosch.

V.l.n.r.: Anneloes de Kreij, Dennes Mieras, Kevin Heezen, Pamela Baggerman en Marion van de Akker.
Foto gemaakt door: Renée van Pommeren

19-02-2019

Jouw plek in Giessenburg

Ook voor de jeugd komt er een plek in de activiteitenzone.

Kom jij meedenken hierover? Kom dan 19 februari tussen 19:00 en 20:30 uur naar de Til.

09-02-2019

Doneer samen met Miek-Kado ‘Kruistocht in spijkerbroek’ voor maar €2,50 aan de StichtingVoedselbank Giessenlanden-Zederik.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken.

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.

Miek-Kado Boek-Kadoshop te Giessenburg biedt u de mogelijkheid om boeken te doneren. Als u namelijk heel graag wilt geven, maar u niet weet aan wie, helpen wij u!
U kunt bij ons een Kruistocht in Spijkerbroek kopen, voor maar €2,50 en plaatsen op het boekenplankje in de winkel.
Wij zorgen ervoor dat alle boeken op dat boekenplankje gedoneerd worden aan de StichtingVoedselbank Giessenlanden-Zederik. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat zo veel mogelijk kinderen in Nederland een Kruistocht in Spijkerbroek ontvangt!

Miek-Kado Boek-Kadoshop
Dorpsstraat 76
3381 AH Giessenburg
tel. 0184-651976
info@miek-kado.nl
www.miek-kado.nl

14-02-2019

Open ochtend OBS Het Tweespan

Kom op 14 februari tussen 8:30 en 10:30 naar OBS Het Tweespan voor de open ochtend.

Klik op de flyer voor meer info.

25-02-2019

Jantje Betoncollecte in Giessenburg

Vrijwilligers van Kindervreugd komen weer bij u langs!
De Jantje Beton Collecte is van 25 februari tot en met 9 maart 2019.
Jantje Beton organiseert landelijk een keer per jaar een grote collecte.
Ook voor Kindervreugd is dit een belangrijke inkomstenbron!
De helft van de opbrengst van de collecte in Giessenburg is voor de clubkas van Kindervreugd,
Dit zullen we gaan besteden aan diversen activiteiten!

Zo zorgen we er samen voor dat kinderen meer kunnen spelen.

22-02-2019

Kindercarnaval

De verkleedkleren kunnen weer uit de verkleedkoffer.
Kindercarnaval is voor alle kinderen vanaf 4 jaar.
vrijdagavond 22 februari 2019
19.00 uur tot 20.00 uur.
Kom je ook…. we gaan er een gezellige boel van maken!
Leden gratis. Niet leden 1,50 euro pp
clubgebouw Kindervreugd
Bogerd 41/43 te Giessenburg

26-02-2019

Creadoedag
Voorjaarsvakantie
Dinsdag 26 februari 2019 as houden we een creadoedag !
Kinderen van 3 (die dit jaar 4 worden ) 4-5 en 6 jarige kunnen tussen 10 – 11.30 uur komen knutselen!
Van 13.30 – 15.30 is het voor 6 jaar en ouder!
Je kan verschillende leuke dingen maken!
LET OP!!! Voor de 6 jarige hebben we de keus.. of de ochtend of de middag (niet allebei!)
Leden gratis, niet leden 3.00 Euro

clubgebouw Kindervreugd

26-01-2019