Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Avond Geschiedkundige Vereniging over kostuumgeschiedenis

donderdag 31 oktober 2019 , 20:00 - 22:00

Op donderdag 31 oktober 2019 wordt er door de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen een lezing gehouden over

 

KOSTUUMGESCHIEDENIS –REVOLUTIONAIRE VERANDERINGEN IN DE MODE

 

De manier waarop mensen zich vanaf de vroegste tijd hebben gekleed is een uiting van creativiteit; een vorm van kunst. Kostuums zijn veelal ware kunstwerken. Vanaf de 19e eeuw zijn er verschillende modeontwerpers geweest die een nieuwe stijl ontwikkelden en zich vaak lieten inspireren door andere kunstvormen, zoals de Jugendstil en de Ballet Russe rond 1900.

 

Maar mode is bovendien een afspiegeling van rijkdom en status; een weerslag van sociale en economische omstandigheden. Verschillende bevolkingsgroepen onderscheiden zich van elkaar. De kleding van de adel was rijker dan die van de mensen die op het land werkten.

 

Het is ondoenlijk in een kort tijdsbestek een overzicht van de kostuumgeschiedenis te geven vanaf de prehistorie tot nu. In deze lezing gaat Drs. Monique Hafkamp in op een bepaalde periode, met als thema; de veranderingen in de mode  gedurende de 19e en 20e eeuw. Aan de hand van schetsen van kostuums vanaf het eind van de 18e eeuw, het Ancien Régime, tot de New Look na de Tweede Wereldoorlog, krijgt u niet alleen een beeld van de manier waarop mensen zich kleedden, maar ook van de sociale en economische omstandigheden die invloed hadden op de maatschappij en op de kostuums.

 

Aanvang van de lezing: 20.00 uur en wordt gehouden in Gemeenschapshuis de Til Breestraat 1

3381 BS Giessenburg. Voor leden gratis en niet leden betalen € 2,–

Gegevens

Datum:
donderdag 31 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

De Til Party en Zalencentrum
Breestraat 1
Giessenburg, 3381BS NL
+ Google Maps