Oranje2018

Woensdag 25 april – Kinderdag

Deze dag is de tent voor alle kinderen van Giessenburg! Heel veel speel-, spring- en klauterplezier met o.a. trampolines, springkussens, enz. Verder mag je zoveel limonade drinken als je zelf wilt.

’s Middags van 14.00 tot 17.00 uur voor kinderen t/m 8 jaar,
’s avonds vanaf 18.30 uur is iedereen vanaf 9 jaar welkom.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen € 2,50 p.p.

Klik hier voor wat foto`s ( Arie van Noordennen )

Donderdag 26 april – Bingo

Dankzij de bijdrage van verschillende sponsors bingo met spectaculaire prijzen.
Een boekje voor 10 rondes bingo kost € 10,00.
Aanvang 20.00 uur, tent open om 19.30 uur.

Klik hier voor de foto’s (Camiel Groffen)

Vrijdag 27 april – Koningsdag

08.00 uur     Ontbijt
We kunnen geen Koningsdag vieren met een lege maag, dus voor alle kinderen t/m 12 jaar staat er een lekker ontbijtje klaar.

08.45 uur     Lawaaioptocht
Met een goed gevulde maag wordt er een ronde door het dorp gelopen Hierbij gaan we veel lawaai proberen te maken met van alles wat je maar kunt bedenken. Pannen, deksels, trommels, alles is welkom. Zo hopen we dat iedereen weet dat Koningsdag 2018 in Giessenburg begonnen is.

KLIK HIER voor de foto`s van het ontbijt en de Lawaaioptocht ( Arie van Noordennen )

09.30 uur     Aubade

De aubade wordt geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging en een lid van het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Giessenlanden. We zingen twee coupletten van het Wilhelmus en enkele vaderlandse liederen, onder begeleiding van Muziekvereniging “Da Capo”.

KLIK HIER voor de foto’s (Camiel Groffen)

10.15 uur     Kinderochtend
Er kunnen verschillende dingen geknutseld worden en er is uiteraard ook voldoende tijd voor spelletjes en wat lekkers voor de kinderen van de basisschool.

KLIK HIER voor de foto’s (Camiel Groffen)

14.00 uur     Middagprogramma in en om de tent

Misschien hebben jullie het hele jaar al jullie oude speelgoed bewaard om dit te kunnen verkopen. Of heb je kleding die je niet meer past, oude skeelers, spellen, puzzels enz. Kom dan naar de kleedjesmarkt en verkoop je spullen!
Vanaf 13.30 uur kunnen jullie je spullen uitstallen op de gereserveerde plaats.
De Oranjevereniging zorgt dat er koffie, thee, limonade en wat lekkers te koop is.
Let op: bij slecht weer kan de kleedjesmarkt niet doorgaan i.v.m. de beperkte ruimte.

Vanaf 14.00 uur is er verder van alles te doen, zoals ‘kippen’vangen, de bungee run, een rodeovarken. De springkussens mogen natuurlijk ook niet ontbreken. En verder draait een DJ een gezellig muziekje en is er volop eten, drinken en gezelligheid.

Zaterdag 29 april – Fuse Box

De stoppen slaan door bij de show van Fusebox! De beste
en meest beschamende meezingers komen voorbij, Veelal
verwerkt in vette medleys. Feest, gekkigheid en bovenal
gezelligheid staan centraal. Als een achtbaan gaan de mannen
door alle genres heen; van Backstreet Boys tot Hazes, langs
AC/DC richting Nielson, door een looping naar The Beatles.
Dat alles nét even origineler en met íets meer ballen dan je
gewend bent. Als jij het naar je zin hebt… hebben zij het ook.
Fusebox verveelt nooit.

Om alvast in de stemming te komen, staat de band
De Escapades in het voorprogramma.
Aanvang 21.00 uur – entree € 10,00

M.u.v. de herdenking op 4 mei vinden alle activiteiten plaats in de feesttent op het Sportplein.
Kaarten voor de feestavond op 28 april zijn verkrijgbaar bij Autofood Giessenburg, Bloemsierkunst Klimop en Plein 2. Of stuur een mail naar OVGiessenburg@gmail.com.

Vrijdag 4 mei – Dodenherdenking
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Tijdens deze Dodenherdenking worden om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers.
De Dodenherdenking in Giessenburg komt tot stand door samenwerking tussen de Oranjevereningen Giessenburg en Giessen-Oudekerk, muziekvereniging Da Capo, de gezamenlijke kerken en Stichting Vliegeniersmonument Giessenlanden WO2.

Om 18.45 uur is er een (korte) herdenking bij het Vliegeniers Monument. Er zal een toespraak gehouden worden en er worden bloemen krans gelegd. Na afloop van deze herdenking gaan we lopend naar de kerk waar het vervolg van het programma is.
De gezamenlijke kerken organiseren van 19.15–19.40 uur een samenzijn in de Hervormde Kerk. De kerk is geopend vanaf 19.00 uur.
Aansluitend komen we vanaf 19.50 uur samen bij het monument naast de Hervormde Kerk in Giessenburg. Na de twee minuten stilte is er gelegenheid om bloemen te leggen. a afloop van de herdenking is er de mogelijkheid om koffie, thee of limonade te drinken in De Dorpskamer.