Oranjevereniging 2022

Van 27 april t/m 1 mei

staat er een feesttent op het Sportplein

voor de Giessenhal.

27 april

 

08:45 – 09:30

Koningsdag Lawaaioptocht

Jong & oud verzamelen zich bij de tent. Plunder de keukenkastjes, de schuur of de zolder en breng van alles mee waar je herrie mee kunt maken. Om 8.45 vertrekken we dan om met elkaar in een optocht de enkeling die thuis nog ligt te slapen wakker te maken.

Klik hier voor de foto’s

27 april 

09:30 – 10:00

Koningsdag – Aubade

Samen met een lid van het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Molenlanden zingen we een aantal vaderlandse liederen en natuurlijk ons volkslied in de feesttent, daarbij worden we muzikaal ondersteund door muziekvereniging Da Capo.

Klik hier voor de foto’s

27 april

10:00 – 11:30

Koningsdag – Kinderspelen

Op Koningsdag mogen de traditionele kinderspelen natuurlijk niet ontbreken.  Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen een spellenkaart ophalen bij de Oranje keet naast de tent. Als je klaar bent met de spelletjes, krijg je bij inlevering van je kaart iets lekkers.

Klik hier voor de foto’s

27 april

14:00 – 16:30

Koningsdag – Kleedjesmarkt

In de Corona tijd hebben jullie vast heel veel overbodige spullen verzameld. Nu de maatregelen eindelijk opgeheven zijn, kun je ze eindelijk zien te verkopen tijdens de kleedjesmarkt. Dus breng alles wat je kunt verkopen mee, stal ze leuk uit op een mooi plekje buiten de tent en vul je zakgeld lekker aan. Let op: Hoewel we natuurlijk van heerlijk weer uitgaan, willen we je er wel op wijzen dat de kleedjesmarkt niet verplaatst kan worden naar binnen in de feesttent bij slecht weer, dus dan is een zeil o.i.d. misschien handig.

Klik hier voor de foto’s

27 april

15:30 – 17:30

Koningsdag – Giessenburg’s got talent

Kun je zingen, dansen, playbacken, jongleren of heb je een ander talent en wil je dat aan heel Giessenburg laten zien? Nou, dat kan… Alle optredens worden beoordeeld door een vakkundige jury. De grootste talenten in verschillende leeftijdscategorieën worden beloond met een prachtige prijs. Doe je / doet u mee? Alleen, met een paar vrienden of vriendinnen, met je hele klas, met de buurt of…. Geef je dan snel op door een mail te sturen naar: OVGiessenburg@gmail.com.

Klik hier voor de foto’s

28 april

19:30 – 23:30

Pubquiz

Hoe zit het met jouw kennis, wat weet je van muziek of van het koningshuis, wat weet je van je eigen dorp? Ben je gek op een spelletje, hou je van een uitdaging en uiteraard van een gezellige avond? Kom naar de pubquiz en ga de strijd aan met jouw dorpsgenoten!. Je doet mee met een team van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Meld je team snel aan via: OVGiessenburg@gmail.com. Wees er snel bij, want vol=vol. Deelname is gratis.…

Klik hier voor de foto’s

29 april

16:00 – 20:00

VrijMiBo

Wat is er nu leuker dan na een dag werken of een dag thuis gezellig een drankje en een hapje doen met vrienden en dorpsgenoten in de tent? Daarom organiseren we deze VrijMiBo. Vanaf 16.00 dan ook van harte welkom. De drank vloeit rijkelijk, er zijn ruim voldoende lekkere hapjes en er is een gezellig muziekje en dat allemaal voor € 25,00 per persoon. De VrijMiBo stopt om 20.00 uur, maar ook de rest van de avond blijf je van harte welkom om wat te blijven drinken.

30 april 

21:00 tot 01.00

Niks aan de Zeis

Deze avond in de feesttent treedt de band ‘Niks aan de Zeis’ op. Hun lijfspreuk: ‘Des te meer jullie drinken, des te beter wij klinken’ belooft een enorm feest. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij Plein 2 voor € 10,00, bij de deur kost een kaartje € 12,50.  Wees er snel bij, want ook hier geldt: Vol = vol.
Aanvang 21:00 uur

Klik hier voor de foto’s

1 mei

14:30 – 16:00

Sing in

Op zondagmiddag organiseren de gezamenlijke kerken van Giessenburg een Sing-in met muzikale medewerking van de band Think Twice in de feesttent. Aanvang 14.30 uur.

Klik hier voor de foto’s

4 mei

19:15 – 20:30

Dodenherdenking

Juist in deze tijden is het belangrijk om alle slachtoffers te herdenken die vielen in de Tweede Wereldoorloog, in voormalig Nederlands-Indië, tijdens vredesmissies waar ook ter wereld. Maar we denken ook nu aan alle slachtoffers die op dit moment vallen in het conflict in de Oekraïne. Om 19.15 vindt er een bijeenkomst plaats in de Hervormde Kerk van Giessenburg. Aansluitend komen we vanaf 19.45 bij elkaar bij het monument op de hoek van de Kerkweg en de Dorpsstraat.

Klik hier voor de foto’s